The Sopranos

Bamse! Pimpa! Ruxpin!
User avatar
Amelia
Moderator
Posts: 12921
Joined: Mon Aug 30, 2004 9:49 am

Re: The Sopranos

Post by Amelia » Sun Jan 10, 2016 3:06 am

Ще ми казваш как да гледам и виждам, когато ми докажеш, че ти ги умееш тези работи.

Аз имам малко HDD, бърз процесор и много RAM памет. Имам умствения капацитет да process-на големи количества информация за кратко време. Всичко, което гледам/чета, го правя по този начин. Една от причините е, че паметта ми е много къса и бързо забравям гледаното/четеното, дори когато то ме кефи. Т.е. нямам място за storage в главата. Гледайки сериал по този начин успявам да се потопя изцяло в него, да го изживея пълноценно и да не забравя какво се е случило в първите му сезони. Което означава, че мога да правя по-добри съпоставки между късните и ранните сезони и да го оценя като цяло, а не като последния фрагмент, който съм видяла от нефо. И когато сценаристите започнат да си развалят писането, това за мен е очевидно, щото споменът от добре написаните сезони ми е още пресен. Та затова може би ти трябва да пробваш моята методика. Кой знае, може да видиш нещо. :roll:

Всеки гледа така, както му изнася. Различните хора обработват информация по различен начин и съвети за това кой как да гледа/чете бих слушала само от хабилитирани лица, на които това им е работата.

Аналогията с 200-годишния коняк е в гъзъ. Аз не обичам нито 2-, нито 200-годишен, така че къвто и да ми налеят ще ми е през центъра. Сериали обаче гледам всякакви и съм си намерила начинът, който работи най-добре за мен. Сериалът също така можеш да го гледаш отново, дори след като го приключиш. Мое да пробваш да направиш това с коняка ти. Обади се да кажеш как е било.

Ако имаш нещо конкретно за казване за самия сериал или по моите аргументи - заповядай иначе. Щото това, което си написал дотук са някви patronizing офтопик глупости, без които всички можем да минем.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

User avatar
passer-by
Elder God
Posts: 8280
Joined: Thu Sep 20, 2007 5:42 pm

Re: The Sopranos

Post by passer-by » Sun Jan 10, 2016 3:12 am

Хем изрично подчертах, че го казвам добронамерено и без никаква снизходителност, ама явно и това не е стигнало.

А за сериала си казах някои неща на предишни страници, включително по финала, дето според теб бил "да се направим на интересни", а всъщност ясно се разбира какво е станало и от последните му 5 минути, и от края на предишния епизод, и от предишни коментари от минали епизоди, дето на теб ти били по-пресни и по-добре си ги била съпоставила по твоята методика.
Бих коментирал и другите ви разсъждения, но като гледам за какво сте се хващали (хората в тоя сериал били ужасни, олеле, не може да бъде, и колко не ви пука за премеждията на тоя или персонаж, плюс цялата линия с психиатърката, на която не обръщате на практика никакво внимание, а развитието и завършекът й са сред най-силните), не виждам смисъл.

Карай да върви. Приятно кефене на каквото се кефиш.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

User avatar
Amelia
Moderator
Posts: 12921
Joined: Mon Aug 30, 2004 9:49 am

Re: The Sopranos

Post by Amelia » Sun Jan 10, 2016 3:36 am

Четеш, адаше, но не вникваш...
Сефте.
Съвсем добронамерено го казвам това...

Нямам проблем с това, че персонажите са ужасни. Те трябваше да са ужасни - говорим си за мафията и то за мафията на социопата Сопрано, която беше заебала всякакъв код на честта вече. Бяха достоверно ужасни и затова се радвам, че не трябва да ги гледам повече. За здравето ми е важно. Тея приказки не са критика към сериала, а са похвала към създателите му, щото са си свършили работата както трябва.

Сори, както и да се опитваш да го извъртиш, последните 5 минути си остават естетическо решение, което не е задължително да се хареса от всички.

И какво се предполага да направя, когато случващото се с разни персонажи (примерно късния Поли и мелодрамите с майка му), не ме ебе изобщо? Апропо, линията с психиатърката беше важна за развитието на Тони като персонаж, но и тя се изхаби яко към края. И това, че въпросната психиатърка трябваше да чака някви колеги да й цитират научни трудове, за да схване кво се случва, ми беше леко втф. Мисля, че до голяма степен научния труд беше турен като сюжетен двигател там, за да бъде обяснено по разбираем за плебса начин, че психиатърката през цялото време всъщност enable-ваше социопатията на Тони, вместо да го прави по-социално приемлив. Това прозрение беше напълно в способностите на нейния персонаж и без статия-екс-макината. Но айде, да кажем, била е твърде емоционално biased и не е могла да види сама - възможно е. И все пак ми стоеше зле като сценарно решение.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 13 guests