Fallout 4

Всичко, което ви вълнува около голфа, бингото и стрип-покера...

Moderator: AlDim

Post Reply
Amikae
Ascendent
Posts: 4199
Joined: Thu Aug 07, 2008 12:07 pm

Fallout 4

Post by Amikae » Sun Aug 09, 2015 9:22 am

По принцип си казвах, че едва ли ще се хайпна пак по Fallout и че едва ли нещо ще надцака The Witcher 3, но fuck me this looks good: https://www.youtube.com/watch?v=Ty2hU0Y7kAg

Това ще е втората игра, на която правя преордър след Witchera тази година, дано изглежда и върви добре и на PS4!

https://www.youtube.com/watch?v=0lWNdcbq3EU

Забравих и геймплея!

User avatar
RRSunknown
Elder God
Posts: 9513
Joined: Thu Nov 01, 2007 9:54 am

Re: Fallout 4

Post by RRSunknown » Sun Aug 09, 2015 11:45 pm

Още ли вярваш на Тод Хауърд?

Amikae
Ascendent
Posts: 4199
Joined: Thu Aug 07, 2008 12:07 pm

Re: Fallout 4

Post by Amikae » Mon Aug 10, 2015 7:18 am

Защо не? Очевидно на човека му пука повече за геймплея и историята, отколкото за графиката, а това може да доведе само до добри неща.

Да не съм изтървал нещо, ти защо не му вярваш?

Amikae
Ascendent
Posts: 4199
Joined: Thu Aug 07, 2008 12:07 pm

Re: Fallout 4

Post by Amikae » Fri Nov 13, 2015 9:08 am

Да кажа няколко думи за играта аз, че може да съм полезен на някой.

Графично, ми не е кой знае какво чисто технически, но визията за мен е страхотна. Да, неща като low res текстури и pop up си ги има, но на мен не ми развалят кефа никак, а и ако някой разцъква на комп, то вероятно няма да има и подобни грижи(един приятел я подкарал приятно на доста стара машина).

Цветовата палитра е много пъстра, което пасва перфектно на пост апокалиптичния Бостън. Никога не съм се радвал толкова много на експлорацията, просто всичко изглежда така сочно, че ти се иска да отидеш и да пипнеш, мамицата му.

Що се отнася до експлоринга, повечето свят е напълно отворен. Влизаш в порутено градче и можеш да се разхождаш в повечето сгради без loading screens. Но при всяка локация си има по няколко места, където си се влиза с loading screen, който не е особено дълъг на PS4. Изобщо играта няма loading проблемите на Bloodborne и W3.

Най-готиният нов фийчър в играта са settlements, към който върви и новата крафтинг система, която е най-яката крафтинг система просто ЕВЪР! Най-общо казано сетълментите са, като един Sims. В играта може да се построи буквално всичко, дори чисто козметични неща. Системата им е разработена в огромен детайл. Садиш растения, които трябва да се обработват от хора, слагаш кладенци, легла, ако искаш да заселиш повече от началните хора трябва да построиш радио антена, за която трябва да се направи генератор за ток, от който се пуска кабел до нея. Защитата също е наложителна, има барикати, автоматизирани кули от най-различен тип, наблюдателни кули и т.н.

За момента цели къщи още не ми се е налагало да строя, защото ползвам наличните, така че голяма част от обектите за строене не съм ги виждал дори, те са твърде много. Единствено сложих едно стълбище, защото едното NPC се бъгна на покрива на къщата и не можеше да слезе от там, ама готино се получи, изглежда добре, сега мога да се качвам на покрива и да дебна със снайпера. :mrgreen:

Другото нещо е, че буквално всяко предметче в играта се ползва за материал. Когато съм в селищата мога да вляза в крафтинг режим и посочвайки предметите директно ги скрапвам за материали, които отиват в workshopa. Автомобили, гуми, огради, лампи, листи хартия, цигари, пепелници, абе всичко дава материали с различна рядкост. Когато съм навън и експлорвам, просто лутя колкото мога junk и след като се върна го хвърлям на земята и го скрапвам за материали, като съответно всеки junk си е различно ценен. В началото, примерно, circuitry и gears са доста кът, така че важни са телефони, пишещи машини, всякакви електронни компоненти, което за съжаление означава, че е добре винаги да има компанион за допълнителното товарене и така ми се провалиха плановете да го играя с perka lone wolf, поне за сега. :)

Като стана дума за перкове, ако смятате да го използвате пълноценно settlement-ите, хубаво е още от началото да имате 6 Charisma и перка Local Leader. С този перк можете да създавате supply lines между селищата, което помага драстично при застрояването на нови такива.

Но да се върна към крафтинга. Освен сгради, естествено има най-различни станции за брони, оръжия, готвене, химия и т.н. При оръжията и броните нещата са доста интересни. Всеки итем, с изключение на цели костюми, има по няколко различни модула, които могат да се модифицират спрямо желанията ни. При оръжията тези модификации променят и визуално итемите. Пример - пада ми ловджийска пушка, слагам и по-дълга цев, средна оптика, по-добър приклад и става Sniper Rifle. Но мога да я разработя и по съвсем друг начин така че да е полуавтоматична пушка, или пък нещо друго, стига да искам. Същите правила важат за всички итеми в играта. Много е силен крафтинга, много!

Стрелбата също е доста по-интересна от Fallout 3. Тук отново има VATS, но той се ползва само в специфични ситуации. Ако пък се играе с мишка и клавиатура, има още по-малко смисъл да се ползва поне рано в играта, защото ако ръчно цели точно, уцелваш като при стандартен шутър, докато VATS отново си е с % шанс да уцели. А Bethesda са наели един от главните разработчици на шутинг механиките на Дестини, което е дало добри резултати, защото двете игри се държат доста сходно. Единственото досадно нещо е, че почти не усещам aim assist на PS4, което е доста кофти за по-неопитни играчи с джойстик, като мен и доста патрони похабих поне в началото на играта от кофти стрелба.

Ба туй нещо много дълго стана. Ма то за такава игра може доста да се говори.

Няколко съветченца от мен. Не бързайте с главната мисия, защото бързичко ще ви вкара в лапите на супер мутантите, които ще ви схрускат дори на нормал. Играта е направена така, че не ви се чупи имерсията, ако си експлорвате и дигате левел. Аз съм 15 левел без да съм я пипнал след началото.

Трудностите в играта правят гадините по-големи bullet sponges. Не си мислете, че има смисъл да играете на Survival, където един обикновен рейдър ви убива с 2 плесника, а вие трябва да празните пълнители в него за да умре. Не се вдига повече експ така.

За мен играта е добре да се почне на Нормал, след което да се вдигне на Хард, където според мен е достатъчно трудна. Освен това на по-високи трудности се увеличава шанса да ви се появи легендарна гадинка, която гарантирано пуска легендарен итем. Какви са тия итеми ще видите сами.

Занимавайте се със селищата. Това е нещо фундаментално важно във Fallout 4 и си има отделна стори линия, пък и е доста зарибително, що не? Вдигнете го Local Leader перка.

Вдигнете lockpicking и hacking рано. Хубаво е да имате 2 точки в lockpicking и 1 в hacking рано в играта. Ако пък се чувствате допълнително нагли, при първа възможност можете да вдигнете 3 lockpicking, да се върнете в началото на играта(Vault 111) и да вземете онова сочно оръжие, с което Бетесда така гадно ви тролнаха.

Вдигнете рано крафтинг перковете за брони и оръжия според зависи дали сте меле и рейндж. Ще ви бъдат много полезни, защото от рано ще можете да си вдигнете доста dmg и def.

И последно, но отново важно, в опциите има бутонче Help. Там са отговорите на хилядите други механики, които самата игра не си прави труда да ни обясни.

Хапсурд някой да го прочете това! :mrgreen:

User avatar
Matrim
Moderator
Posts: 5260
Joined: Mon Dec 22, 2003 10:58 pm
Location: Remedy Lane

Re: Fallout 4

Post by Matrim » Fri Nov 13, 2015 3:13 pm

Толкова много си изписал, а нито дума за сюжета и персонажите. Да разбирам ли, че са тотално никакви, както си му е реда в игрите на Bethesda? :P
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

Amikae
Ascendent
Posts: 4199
Joined: Thu Aug 07, 2008 12:07 pm

Re: Fallout 4

Post by Amikae » Fri Nov 13, 2015 5:33 pm

Прекалено много има за играта, какво остава и за сторито да почна да пиша.

Ми класическо Bethesda стори, става шит в началото и ти се налага да търсиш нещо в един непознат за теб свят. С тази разлика, че тук определено доста повече са се постарали с войс актинга(главният герой мъж/жена си е full voiced), дизайна на главните персонажи и визията им, както и локациите са дооста по-добри. Диалозите също ме задоволяват за сега, има доста избор. Примерно повече избори, отколкото в The Witcher 3 или Mass Effect 3, все признати ролеви игри. Но най-важното е, че всеки избор е стойностен. Примерно можеш да използваш интимидация или чар, стига да имаш достатъчно от съответния статс, или пък можеш да ползваш стандартния диалог, не винаги специалните опции са по-добри. Имаш саркастични, забавни отговори, негативни, добре е направено.

Не съм много навътре в сторито, но на този етап започва силно да се засягат въпросите относно човек срещу машина, и под машина имам предвид не сладките роботчета, а Synth-ове, които са нещо като Терминатори, способни да бъдат напълно неразличими от истински човек.

User avatar
RRSunknown
Elder God
Posts: 9513
Joined: Thu Nov 01, 2007 9:54 am

Re: Fallout 4

Post by RRSunknown » Sat Nov 14, 2015 9:54 am

Може ли да се минават куестите без стрелба с умения, приказки и стелт като във Фолаут 3 ?

Amikae
Ascendent
Posts: 4199
Joined: Thu Aug 07, 2008 12:07 pm

Re: Fallout 4

Post by Amikae » Sat Nov 14, 2015 12:54 pm

Може, но не всички. Повечето странични куестове свързани с някакви бандити нямат диалози с тях и често целта е да се изтребят. Което е добре, защото шутинга е доста добър. Иначе навсякъде, където има диалози имаш избор как да процедираш. Можеш да си агресивен, дипломатичен, безразличен или директно да нападнеш.

Стелта също работи добре, макар да съм гледал само от стриймове.

Между другото на PC играта се играе далеч по-лесно, отколкото на PS4. И гледам меле билдовете са много мощни. Снощи някакъв с един меч убиваше с 2 удара feral ghoul на Survival, което просто не разбирам как става, като се има предвид колко живот има, но явно с правилния статс и много буфове щетата скалира здраво.

В това отношение F4 не е по-различна от Skyrim. Достатъчно е да намериш начин да счупиш играта и можеш да мачкаш всичко дори на последната трудност.

Аз вече съм дърт кежуъл геймър и си пуцкам с куция джойстик на PS4, и се мъча да уцеля нещо, щото няма aim assist, а кажи как да играя на Survival? :mrgreen:

User avatar
RRSunknown
Elder God
Posts: 9513
Joined: Thu Nov 01, 2007 9:54 am

Re: Fallout 4

Post by RRSunknown » Sat Nov 14, 2015 2:36 pm

Грам не ме вълнува трудноста в момента за всякакви игри - просто си искам фолаут атмосферата с възможност за много приказки и разнообразие от алтернативи за куестовете - в момента нямам възможност и време да играя но просто се ориентирам това ли да ми първата игра за като си купя PS4 (което ще стане другата година) :)
Това за строенето и инжинерстването най-ми хареса.

И приключвам в темата.

User avatar
AlDim
Elder God
Posts: 5885
Joined: Mon Jul 24, 2006 1:49 pm

Re: Fallout 4

Post by AlDim » Mon Nov 16, 2015 8:35 pm

Аз пък цъкам Wasteland 2 :P

User avatar
AlDim
Elder God
Posts: 5885
Joined: Mon Jul 24, 2006 1:49 pm

Re: Fallout 4

Post by AlDim » Mon Dec 07, 2015 5:04 am

Аз продължавам с Wasteland 2. В началото беше малко посредствена и на моменти дразнеща игра, на която й липсваше нещо на фона на оригиналите, но с напредването й се превърна в перфектната комбинация между старите Fallout-и и Fallout Tactics. Особено локациите в Калифорния са невероятни и показват колко безлични са всъщност Fallout-ите на Bethesda. Фракциите, които се борят за контрол на тази територия са изключително интересни и черният хумор е на макс (градът на Mannerites е просто оцъклящо як и оригинален).

Или с други думи, въобще не съм на зор да играя Fallout 4...

User avatar
трубадур
Elder God
Posts: 5701
Joined: Sat Apr 07, 2007 4:33 am

Re: Fallout 4

Post by трубадур » Fri Mar 25, 2016 4:14 pm

Помня, че като прилична част от обществото освободих един уикенд, седмица някъде след като излезе играта и дадох юруш на маслините. След 2,5 дена почти нон-стоп мотаене, 100+ ниво и в общи линии до средата на главната история, поне видях сина си, я затаковах.Чакам да излезе официалният кит, че модърите тотално да избият рибата, макар нексус от самото начало да кипи от дейност. И се върнах към New Vegas.

Играта плаче за модове. Най-малкото реалистичен демидж (сигурно има нещо подобно вече), щото на сървайвъл това нещо прави OP нивата в бордърлендс 2 да изглеждат консервативно. Дано пичът, дето направи от ню вегъс дори още по-добра игра, където всичко горе-долу мре максимум от 2 куршума си е прехвърлил мода.

Ограничен левъл или ако не, невъзможност за повишаване на базовите умения, когато човек качва. Щото минеш ли 20-те часа игра, като нищо можеш да гърмиш интелект, сила, късмет и пр. Може и да са го поправили, но се съмнявам. Да е като преди, с импланти, избор на тъпаци, които да ти пречат да влезеш някъде, като се запънат на прага, но се водят, че са помощници, въобще неща от света, които да ти помагат, а не да цъкаш звездички на всеки петима убити кретена. Въобще при бетеста развитието на персонажа ти винаги е влачило поне 380 минуса, та макар да е счупено, не мога да им се сърдя, че опитват нови неща. Проблемът е, че в крайна сметка ставаш някъв средняшки чичак, а не специалист в дадени области и пълен/полу-ламер в други, от което страда и желанието за преиграване.

Мод, алтернативно начало - свързано е с горната причина. Минеш ли веднъж играта, не виждам защо ти е да повтаряш, няма специализации, мисията ти е една и съща, самият конфликт е маса катастрофа - убиват родителя, който държи детето, но оставят другия родител жив, оди да дириш калъфа... евала. То и Обливиън е с тъп основен сюжет, ма я спасяват страничните куестове, тук болшинството са "връй прибий некви".

Но бетеста умеят атмосфера и локации. Попилях се като видях за първи път жълтото море или както и ще да се нарича супер радиационната зона. Мисля, че имам буквално 7-8 часа скитосване само там. Определено е най-красивото и запомнящо се нещо, което тази компания е създавала. Толкова, че останалата част от света тук бледнее, колкото и як да е. А той е. Бостън и околията са по-яки, поне според мен, от Вашингтон.

Персонажите са иди-ми-дойди-ми. Тъпакът, дето отвлича сина ти и убива жена ти се оказа интригуващ. Търчането из спомените му беше доста сносна алтернатива на нон-стоп екшъна до този момент.. Дофторицата радва, но поредицата по принцип знае какво да прави с научния и медицински персонал, щеше да е странно, ако е дупка. Синтетичният детектив и твой най-добър приятел ми влезе от воле сред любимците из цялата поредица. Репортерката пък исках да я хвана за краката и млатя лицето й в най-близкия ръб. Този път нямаше как да пропусна песа. Дори след 200+ часа в Ню Вегас не знам дали мога да имам нормален помияр (сещам се само за един с метален мозък, дето ти го дава Елвис), а Falllout 3 го гнява соло.

И моите любими гулове се завръщат. Ханкок е пич, а една от продавачките в тая част на бостън се оказа единствената друга фигура, освен детектива, която да ми хване интереса. Даже мисля, че с нея ми беше най-дългият диалог. Симпатична е, актрисата, дала гласа си има мед вместо гласни струни и беше яко да флиртуваш въз основа, че и двамата сте на над 200 години. Цялата ситуация имаше типичен фолаутски привкус и само да те хване яд, че нямаше повече от това. А тя дори не беше важна за историята, няма куест към нея, само добре написан диалог, преди да почнете да обменяте стоки.

Постройките не ги и пипнах. Не знам там как стоят нещата. Просто ти се дава някво село, 20 мин след като си срещнал и си станал шеф на някаква групировка, 5 мин, след като са ти дали power armor и толкова бях разочарован и отчаян в този момент, че ръгнах из шубрака да пляскам освирепели зомбита.

Първото DLC е вънка, пак роботизирано, съмнявам се да достигне висините на Old World Blues, ма пак - има надежда. Като цяло, роботите в 4-ката, поне доколкото се спирах при тях, бяха готини и не им обръщах внимание, просто щото исках нови гулове, с които да си лафя. И чакаме април да излезе инструмента за модване.

User avatar
трубадур
Elder God
Posts: 5701
Joined: Sat Apr 07, 2007 4:33 am

Re: Fallout 4

Post by трубадур » Wed Apr 27, 2016 7:51 pm

Пуснаха Creation Kit-а. Освен това предвиждат модовете да са достъпни и за конзолите. Ся остава да излязат останалите dlc-ta, да мине още година за ошлайфане на най-здравите и нужни модове и тая игра окончателно ще може да се играе като хората :mrgreen:

https://bethesda.net/#en/events/game/fa ... /04/26/114

User avatar
RRSunknown
Elder God
Posts: 9513
Joined: Thu Nov 01, 2007 9:54 am

Re: Fallout 4

Post by RRSunknown » Thu Apr 28, 2016 5:15 pm

И аз си взех играта сравнително евтино и тъй като знам какво ме очаква си билднах ултимативния Fallout 4 персонаж - циганина Асан тънък като вейка , клошар търсач на жица , крадец бегач и ядящ всякакви боклуци и алкохоли. Ходя въоръжен с една дъска :) . И предавам желЕзо и халуминий. :yay: ама гледам да не се бия а да бягам и да се крия :)

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests