Българският Манталитет

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

User avatar
RRSunknown
Elder God
Posts: 9513
Joined: Thu Nov 01, 2007 9:54 am

Re: Българският Манталитет

Post by RRSunknown » Fri Oct 30, 2015 1:33 pm

между бизнес парка и заводите и фирмите в провинцията има голяма разлика :roll:

User avatar
Martix
Jaghut Tyrant
Posts: 1948
Joined: Mon Aug 21, 2006 12:44 pm
Location: selfmade plain

Re: Българският Манталитет

Post by Martix » Fri Oct 30, 2015 2:34 pm

@Amelia
Истината е, че когато водя приятели от някъде в България, ги дундуркам като малки деца, защото страната е опасна за тях по всякакви начини
Звучи сякаш ти се паникьосваш повече, отколкото те са в опасност. Да не ги водиш по барове да предизвикват мутри на дуел?
Разходи се някога до Китай да видиш какво значи трафик по улиците. Там тротоара го нямат за нищо.
Да, ясно, писнало ти е да ти обясняват, че живееш в клоаката на Европа, но съжалявам - точно в това живееш. И това, че си решил да си спасяваш психиката игнорирайки цялата развала около себе си, не прави тая развала нереална.
Ключовата дума тук е Европа. Клоаката на Европа пак е 2 пъти по-добре от средно развита страна в Африка, условията ни на работа са по-добри от шивачен цех за малки деца в Азия.

Изобщо, по-добре ли спим като се самонавиваме, че живеем в някакво божествено наказание, и сме ебаси Рамбо суперхората само защото успявяме да оцелеем в такива условия. :roll:
Не съдя емигрантите, всеки има право да си търси късмета. Но не е като да бягате от военна зона.

Точно това ни връща до първоначалния ми рант. Че вместо да се примирим с незначителността си, си създаваме някакви умствени замъци, в които ние сме прислугата и сме видите ли непризнати герои. Обаче само да се отървем от тея ПОЛИТИЦИ, и направо ще завладеем света. Политиците са българи като нас, просто работят в по-голям мащаб. Това не прави страната ни специален случай.
Ако наистина сме адът на Земята, то излиза, че Земята е доста райско местенце.
There are no rules! I'm gonna get you!

User avatar
RRSunknown
Elder God
Posts: 9513
Joined: Thu Nov 01, 2007 9:54 am

Re: Българският Манталитет

Post by RRSunknown » Fri Oct 30, 2015 4:09 pm

Ако ще се сравняваме със Афганистан сме добре да :)

User avatar
Morwen
Shadowdancer
Posts: 13468
Joined: Sat Dec 20, 2003 1:20 am

Re: Българският Манталитет

Post by Morwen » Fri Oct 30, 2015 4:19 pm

Не, сравняваме с целия свят. И сме по средата. Това не значи, че положението е много хубаво и трябва да излезем на благодарствен митинг, просто да не прекаляваме с крайните изказвания.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

User avatar
Litz
Ascendent
Posts: 4069
Joined: Mon Aug 16, 2010 12:46 am

Re: Българският Манталитет

Post by Litz » Fri Oct 30, 2015 5:35 pm

Ми не знам колко окейна за живеене страна е БГ, след като напоследък единствения начин да разбера, че една новина е недействителна е, ако видя, че пише НЕ!Новините, щото изглежда съвсем реалистично. В нормална за живеене страна не мисля, че някой депутат ще нахлуе в университет да се саморазправя с деца, нали и после ще обяснява как щяло да има атентант и опит да бъде убит??????

В една нормална страна би трябвало да не ми отнема повече от 2 минути да разбера, че това нещо е гавра.

И по отношение на гей права примерно сме си точно като някоя държава от Африка егати, щото както по-горе беше споменала Амелия в БГ убиват хора, щото им приличали на гей, а отделно делото се бавеше около 3-4 години? В нормална страна би трябвало да можеш да хванеш приятеля си за ръка ако си мъж на улицата, без да те пребият.

Иначе на мен никой от приятелите ми западняци не ми вярва, че в градския транспорт, ако дядо пенсионер си продупчи билета наопаки, щото не вижда ще го глобят скорострелно, а мъжа/жената от ромски произход ще ги подминат като едното нищо. Непонятно им е. Непонятно им е как тия хора режат краката и ръцете на децата си, за да просят и ако им го кажеш те мислят за расист. Има някои неща, които хората от развитите страни не могат да си представят, че са истина.

User avatar
The Dragon
Elder God
Posts: 9054
Joined: Wed Jan 14, 2004 9:03 pm

Re: Българският Манталитет

Post by The Dragon » Fri Oct 30, 2015 5:58 pm

Litz wrote:В бизнес парка поне при нас се ядеше редовно навън, като пичовете от моя екип даваха по 15-20 лв за обяд. Ма иначе и с 3 лв може да се оправиш в крайна сметка. Макар че голяма част от тях исках да се правят на интересни според мен. За заведенията бих казала, че в БГ са евтини, щото не ти начислява труда толкова. Иначе аз като бях в Лондон кафетата бяха пълни до пръсване.
Да ти обясня ли, че в зависимост от композицията на екипа ти, може да си била в компанията на хора в най-високите 10-на -15 процента от БГ по disposable income.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

User avatar
Litz
Ascendent
Posts: 4069
Joined: Mon Aug 16, 2010 12:46 am

Re: Българският Манталитет

Post by Litz » Fri Oct 30, 2015 6:04 pm

Бе къстъмър съпорт не взимат чааааак толкоз много. Смисъл на заплата 900-1200 да даваш 400 лв за обяд месечна ми е много? Да не говорим, че това си беше само моя екип, щото се опитваха да избиват комплекси някви. В другите съпорт екипи такива суми за ядене не са се давали. Примерно холандските пичове, които взимаха 2к + никога не са давали такива пари.

Ама дори като бях на място, където хората взимаха 600 лв заплата пари на обяд се харчеха много.

Иначе съм наясно колко непредставителен е Бизнес Парка :)

User avatar
Amelia
Moderator
Posts: 12921
Joined: Mon Aug 30, 2004 9:49 am

Re: Българският Манталитет

Post by Amelia » Fri Oct 30, 2015 7:48 pm

Martix wrote:@Amelia
Истината е, че когато водя приятели от някъде в България, ги дундуркам като малки деца, защото страната е опасна за тях по всякакви начини
Звучи сякаш ти се паникьосваш повече, отколкото те са в опасност. Да не ги водиш по барове да предизвикват мутри на дуел?
Звучи, сякаш се страхувам за живота им, не? Т.е., сякаш чувствам, че основните им човешки права може и да не бъдат спазени? За моите ЗНАМ, че няма да бъдат, но понеже съм израсла в това положение, съм се научила как да смалявам опасността за живота си до някакъв толерируем минимум. Те нямат този тренинг.

Да ги водя по барове да предизвикват мутри на дуел? Че що да се зоря да ги влача по барове като просто мога да ги оставя сами да се пошляят по улиците на България и някоя мутра в гъзарска кола да ги засече и да ги пребие, щото са му изпротестирали нещо.

Ей това е, братче, положението. И аргументите ти за това, че не сме Северна Корея или Руанда от средата на 90-те, са в гъзъ, по същия начин, по който аргументите ти за хората с клинична депресия в развитите общества бяха в гъзъ. Щото мен дълбоко не ме ебе полемиката, че "абе има и по-зле от нас, кфо сте заривали". Мен ме вълнува това, че има и (МНОГО) по-добре от нас. Отваря врата за размисъл кво може да се направи, за да стане добре и при нас. Щото другото най-много да ти спаси илюзията за човешко достойнство и нормален живот за някой-друг ден. След което неминуемо и на теб ще ти се случи нещо от тея неща, за които сме заривали и ще заривеш и ти. Няма човек в България, който да не е ебан анално от държавата или от държавната абдикация. Тея дето не се чувстват ебани анално, явно не са живели достатъчно дълго.

Иначе ненам кви са тея екстравагантни обяди по заведения. Аз докато учех и бачках в ХФ ядях за обед или солети или кисело мляко (даваха ми го като Вредни), или, в доста редки моменти, няква готова манджа от Елемаг, дето се купува на грамаж.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

User avatar
Claymore
Ascendent
Posts: 4957
Joined: Sat Sep 12, 2009 9:55 pm

Re: Българският Манталитет

Post by Claymore » Fri Oct 30, 2015 8:02 pm

Стола на СУ му е майката ако е в околността, качеството не е върховно, ама за 1,50 няма и право много да се оплаква човек. За по-големи изгъзици ходя до стола на НАТФИЗ. :lol:
What's a goon to a goblin? What's a shooter to a shotta?
I can boom shakalaka your medulla oblongata

User avatar
coldie
Forsaken
Posts: 2969
Joined: Fri Dec 05, 2008 10:20 pm

Re: Българският Манталитет

Post by coldie » Sat Oct 31, 2015 10:11 am

Morwen wrote:Добре, България, не е Дания, но не и Зимбабве. Никой не казва, че нещата са невероятни или, че нещо, което Амелия казва не е вярно, но не е като в Уганда, където хомосексуалността се наказва със смърт и нарочените за хомосексуални ги публикуват във вестниците заедно с адресите им с идеята съседи им да ходят да ги бият. Или в Южна Африка, където се случва жени да бъдат изнасилени на улицата два пъти, докато се прибират нощно време към къщи. От различни напълно несвързани хора, защото това просто е ежедневие. Да, това не е някакво утешение, но хайде все пак да не слагаме всичко лошо на едно и също стъпало. Точно заради това Мартикс говори за втория свят. И аз не разбирам какъв е проблемът с това. И това не имплицира неравноправие, просто е термин, основаващ се на фактически характеристики. И Лихтенщайн и Швейцария никога не са били страни от третия свят, не знам защо Амикае смята така.
Ами според мен, като демокрация сме си близо до зимбабве, като стандарт, ами какво да се каже - най бедни в ЕС. Дори и в Зимбабве предполагам има някое разкрито поръчкова убийство, докато в България и специално София която е опасана с камери, не са разкрили нито едно, защо ли? Един бивш спец полицай го каза много добре - България е много малка страна, хората с позиция и влияние до два дни знаят кой какво и защо е направил. Примерно попита той, кой му стиска да отвлече дъщерята на Маргина - един от най-гоелмите наркотрафиканти и извън България, каза той само 2,3-ма човека са способни на това. Каза още също, че сме в топ пет на производството на амфети в Света. Че старите соц нарко канали, не само не са пресечени а са доразработени но вече са в частни ръце. Не че нещо което да не съм знаел де.
Онзи ден малкото последни останали подобия на разследващи журналисти, няма да казвам от коя телевизия, но не е от маргиналните, си купиха за няколко минути дроога от всякакъв тип, от най-евтината до тази която е по 200 лв на грам, после си купиха цигари без бандерол от пазара, обадиха се на 112, представиха се, обясниха, служителката каза, че ще изпрати патрулка.... появяват се цивилни, не се знае дали полицаи или не и уж изземват цигарите без бандерол, на следващият ден, пак на същото място пак същите хора продават пак същите цигари без бандерол.
И всичко това го има записано на камери.

User avatar
Morwen
Shadowdancer
Posts: 13468
Joined: Sat Dec 20, 2003 1:20 am

Re: Българският Манталитет

Post by Morwen » Mon Nov 02, 2015 11:27 am

Колди, според теб небето може да е зелено, това не прави убеждението ти правилно. Вземи прочети малко за Зимбабве или говори с някой, който е бил там. Също така аз предполагам, че в Зимбабве няма разкрито поръчково убийство, просто защото не се занимават с такива глупости и повечето поръчкови убийства всъщност са поръчани от държавата.
Иначе за БГ манталитета да кажа, много ме дразни като стане октомври и всички почнат с тва как можело Хелоуин да се празнува, защо, БУДИТЕЛИТЕ, и намсикво. Забранява се на децата да се маскират, щото по тоя начин то се гаврело с БУДИТЕЛИТЕ, и 100 статии на ден по тоя въпрос. Нищо, че хората критикуваще Хелоун не могат да изброят 5 будители, нали. Да се хейти е важно.
Да, това празно морализаторстване, което се появява и около 14-ти февруари, който непременно трябвало да празнуваме като Трифон Зарезан, а не като свети Валентин, разбираш ли. Щото да пиеш (всъщност да си лозар, но това вече се е размило) е много по-патриотично от това да си влюбен, нали.
И по отношение на гей права примерно сме си точно като някоя държава от Африка егати, щото както по-горе беше споменала Амелия в БГ убиват хора, щото им приличали на гей, а отделно делото се бавеше около 3-4 години? В нормална страна би трябвало да можеш да хванеш приятеля си за ръка ако си мъж на улицата, без да те пребият.
Добре, не сме точно като някоя държава от Африка, егати. Какво в смъртно наказание и публикуване във вестниците ти се вижда точно като банда разбеснели се скинари, които са си търсели кого да пребият вечерта? Щото съжалявам, виждала съм доста гей двойки, които се разхождат заедно, без някакви ексцесии. И да, това че разни хора ги гледат накриво и кудкудякат след тях или, че най-вероятно това ще им попречи да бъдат наети на работа е ужасно, но хайде да не е същото като в Африка.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest