Бежанците

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

User avatar
RRSunknown
Elder God
Posts: 9513
Joined: Thu Nov 01, 2007 9:54 am

Re: Бежанците

Post by RRSunknown » Thu Oct 22, 2015 4:11 pm

Напротив - тръгнаха напред дадоха много жертви правителствените войски и се върнаха назад.

User avatar
Litz
Ascendent
Posts: 4064
Joined: Mon Aug 16, 2010 12:46 am

Re: Бежанците

Post by Litz » Thu Oct 22, 2015 4:22 pm

Бе ся не знам дали го казвам, щото не съм изпадала до там, ама ако бягаш от война, смятам, че страни като Италия, Испания, Хърватия, Словения са си абсолютно окей за живеене, та не мога да си обясня що всички искат Дойчланд? Щото и аз не мога да отида в Ню Йорк току-така.

От общуването си с много истински и неистински такива мога да кажа, че разликата е огромна. Истинските обикновено са наистина семейства с бебенца/малки деца, супер смирени са, стараят се да учат езика и го научават доста бързо, обаче покрай кюпа не винаги точно тея хора получават статус и закрила.

Зададох въпроса за младите мъже наскоро и ми беше отговрено, че само те имали физическата издържливост да тръгнат на такъв път. Ама доколкото познавам майки, в такива ситуации нещо им става, превръщат се в свръхчовеци стига да намерят спасение за децата си. То дори израженията и физиономиите им са различни на тия хора...

Amikae
Ascendent
Posts: 4199
Joined: Thu Aug 07, 2008 12:07 pm

Re: Бежанците

Post by Amikae » Thu Oct 22, 2015 5:04 pm

Ако аз бях на тея богатите западни държави, просто щях да ги натъпча в няколко големи строго охраняеми зони, под карантина. След това щях да направя няколко цедки в тея зони, където в редичка ще минават проверки и така щях да отсея семействата от клоаката. След като се изцедят нормалните хора, останалата оркска сган я товаря и я мятам обратно в пъкъла, от който се е пръкнъла и да гълта бомби.

Could work. :devil:

Сега сериозно, според мен се прекалява с тази политическа коректност. Аз не съм политически коректен, аз съм просто коректен и тъй като не мисля, че тука има сирийци, не мисля че ще обидя някого. Затова и си говоря директно. Нека бъдем честни, да изтупаш 25000 сирийци в Канада е абсурдна тъпотия. За тези хора това няма да е културен шок, това ще им е първия истински досег до цивилизацията. В коя точно част на икономиката попадат такива хора? Не говорят език, нямат образование и професия, нямат перспективи за развитие поне за един доста дълъг период. Какво ще ги прави Канада? Може би им трябват 25000 дюнерджии?

User avatar
Morwen
Shadowdancer
Posts: 13468
Joined: Sat Dec 20, 2003 1:20 am

Re: Бежанците

Post by Morwen » Thu Oct 22, 2015 5:28 pm

Защо да е културен шок? Сирия беше една от най-напредничавите арабски страни и не е като там да са ходели с бурки или да са нямали ток. По тази логика за тези хора няма място никъде освен в Сирия...
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

User avatar
Litz
Ascendent
Posts: 4064
Joined: Mon Aug 16, 2010 12:46 am

Re: Бежанците

Post by Litz » Thu Oct 22, 2015 5:50 pm

Amikae, според мен след прочитането на твоите постове, хората от Пегида тук, ще си сложат тениски с Refugees welcome :shock: :shock: :shock:

Смисъл тука не говорим за хора хванати от някви племена без ток, технологии и тн, а за хора, които са от градове в повечето случаи. То и много германци не знаят кво е имейл и как се борави с компютър, но не са ги изгонили. Освен това покрай работата ми точно в арабските страни хората говорят доста добър английски, особено децата. Щото на мен 3 годишно арабско момиченце ми е обяснявало, че се е изгубило, как се казва, и в кой номер стая е. Аз не знам да съм учила арабски, та разговорът протече на английски.

Обикновено хората, които бъкел никъв език не знаят са тея фалшивите, дето идват с потока. Като оня, на който трябвало да му съчустваме всички, щото в околността му нямало френскоговорящ лекар. Ми аз нямам българоговорящ лекар, да взема да протестирам, може някой да ми обърне внимание.

Amikae
Ascendent
Posts: 4199
Joined: Thu Aug 07, 2008 12:07 pm

Re: Бежанците

Post by Amikae » Thu Oct 22, 2015 6:33 pm

По-спокойно. Сирия не е UAE. И тези хора идват от държава(ако изобщо може да се нарече така), в която се пролива кръв ежедневно от години. Война, геноцид. Дори тези хора някога да са виждали що е цивилизация, със сигурност не е било скоро, и със сигурност никога не е било Канада или Германия.

И не ме разбирайте погрешно, аз не искам тези хора да се оставят да измират, просто не мисля, че тази имиграция е решението. Решението е страните, които са виновни за случващото се, да си сърбат попарата. А не милиони мюсюлмани да емигрират шоково в християнския свят, който и без друго си има своите проблеми.

И да, тези хора ще им е много трудно да се интегрират и с тях ще трябва да се съобразяват обикновените граждани на потърпевшите държави, не издуханите им лидери. Изобщо виждали ли сте снимки що за упадък оставят след себе си тези хора? Никаква разлика от циганските катуни в България.

User avatar
Amelia
Moderator
Posts: 12921
Joined: Mon Aug 30, 2004 9:49 am

Re: Бежанците

Post by Amelia » Thu Oct 22, 2015 8:25 pm

Amikae, вероятно щях много да се изплаша от това, че колата ми ще бъде открадната отново, тоя път от подивели орди сирийски бежанци, ако:
1. Нямах колеги сирийци в университета (и иранци, тунизийци, ливанци, пакистанци, етц.). Учудващо, не познавам никой от ОАЕ, но няма да си вадя изводи за качеството на ОАЕ от това, защото може просто така да се е случило.
2. За осемте години откакто съм в Канада бях видяла един бездомен и опиянчен или надрусан мюсюлманин (или хинду, сикх, шинтоист, будист, етц.).
3. Единият от хората, които ни обраха не беше бял, а другия - индианец.
4. След като си получихме колата, на огледалото й не се мандахерцаше следният артефакт:
Image

А кво ще правим в Канада с 25000 сирийски бежанци ли? Квото канадците са правили преди това със 75000 исмаили от Уганда:
http://www.canada.com/calgaryherald/new ... e853c20679
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

User avatar
Litz
Ascendent
Posts: 4064
Joined: Mon Aug 16, 2010 12:46 am

Re: Бежанците

Post by Litz » Thu Oct 22, 2015 9:18 pm

Amikae, тия аргументи с еропейската култура и цивилизация са ми малко.. втф?

Първо, че такова нещо като европейска култура няма.. По тая логика и аз нямам място в Германия, щото Абсурдистан не знам до колко мога да го нарека цивилизация. Въобще дефинирай ми цивилизация.

Щото аз познавам много сирийци, камерунци, тунизийци, ливанци, нигерийци, угандци и тн, и ни един от тях не е имал проблеми с приспособяването към германската действителност, освен проблемите, които аз съм имала. За сметка на това познавам куп германци, австрийци, англичани, испанци които си държат мръсните чинии по 10 дена в шкафа, които не знаят как се чисти явно и които ходят с непрани дрехи. Ми ако това ти е европейската цивилизация и култура съм му таковала таковата.

Плюс на мюсюлманите е, че сами си забраняват да пият алкохол(или по скора Корана) и както спомена Амелия, трудно ще видиш някой пиян такъв по улиците.

В Сирия има лекари, инжинери, мед сестри, учители, електротехници не са някви племена, дето не знаят какво е лампа. Проблемът са всички останали, които не бягат от война и не са рефюджита, не са от страни, които се води война и си правят квото си искат буквално, щото дори в Германия да си роден нямаш право да си правиш каквото си искаш.

Amikae
Ascendent
Posts: 4199
Joined: Thu Aug 07, 2008 12:07 pm

Re: Бежанците

Post by Amikae » Thu Oct 22, 2015 10:58 pm

Проблемът явно е, че всички останали са прекалено много: http://freedomoutpost.com/2015/09/look- ... -refugees/

В смисъл как иначе да си го обяснявам това аз? Инженерите и мед. сестрите ли са ги натворили тия? Вие сериозно ли смятате, че в западния свят ще се влее качествения материал на Сирия?

User avatar
Amelia
Moderator
Posts: 12921
Joined: Mon Aug 30, 2004 9:49 am

Re: Бежанците

Post by Amelia » Fri Oct 23, 2015 12:03 am

Амикае, проверявай си източниците. Са, не бих си правила констатации за качеството на имигрантите на базата точно на тоя сайт.

Аз пък да те питам - ако ти беше "качествен материал" и в България избухнеше нечовешка война, кво щеше да правиш? Да си седиш в България или да бягаш нанякъде, щото си "качествен материал" и все ще успееш някъде да направиш нещо от себе си? Аз считам себе си за качествен материал и щях да постъпя точно по този начин. Всъщност, вече съм го правила тоя номер, само без войната, нали. Естествено, че сред бежанците има СЕКВИ. Има и образовани, и необразовани. Но да си мислиш, че населението в Близкия Изток се състои масово от неандерталци, които ще живеят в културен шок от уберкултурната Европа, на мен ми показва единствено, че си нямаш представа кви хора живеят в тея страни. Мога да те уверя, че дори най-изпадналите от тях са по-добре от нашите роми, например. Че средностатистическия мюсюлмански простак не се различава по нищо от средностатистическия балкански такъв. А образованите и културните са си на нивото на образованите и културните по целия свят. Не бе, НАИСТИНА не сме толкова различни с тея хора.

Боклуци ще има след някакви такива временни лагери. Нормално - нямат инфраструктура, правени са спешно, не е като някой да е организирал извозане на боклука, като че ли става дума за квартал на град. Ти виждал ли си на кво прилича стадиона след рок концерт? Или може би всичкитедето са ходили на концерта са били мюсюлмани. Я ми кажи бтв, ако те прехвърлят от лагер в лагер и си в движение (доста от това движение е пеша), кво ще правиш с боклука си - ще си го носиш в джоба, докато намериш кошче? Аз го правя като не намеря кошче по центъра - вървя си с боклучето в джоба, докато най-сетне намеря такова. Ама ако съм с целия си наличен и нужен за живот багаж на раменете, плюс деца и т.н. ще нося боклуци с мен некой друг път.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

User avatar
The Dragon
Elder God
Posts: 9053
Joined: Wed Jan 14, 2004 9:03 pm

Re: Бежанците

Post by The Dragon » Fri Oct 23, 2015 7:37 am

Ако бях качествен материал и в бг избухнеше война щях да дам воля на най-тъмните си и социопатични наклонности :)

Основния проблем който имам с мюсюлманите е отношението към жените. Секуларните са ок - но забрадката е нещо безумно гнусно. И разбира се tribal honor. Тези неща трябва да бъдат изчегъртани от културата им за да имат място в европа. И не - забрадката не е просто религиозен аксесоар - иначе и мъжете щяха да я носят.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

User avatar
Amelia
Moderator
Posts: 12921
Joined: Mon Aug 30, 2004 9:49 am

Re: Бежанците

Post by Amelia » Fri Oct 23, 2015 8:07 am

Забрадки и покривала за глава има и в други религии. Аз предпочитам да оставя на жените да решат кво да си слагат на главата и кво - не. Ако след някое друго поколение живот в западно общество все още искат да си носят забрадките, значи така искат. Не е нито моя, нито твоя работа да ги "еманципираш" според къвто там калъп на еманципация познаваш. Щото да ти заповядат свише да не носиш забрадка е същото като да ти заповядат свише да я носиш. Разлика няма. И всеки ти обяснява, че за твое добро го прави, нали. Ми аре не, а?

Аз проимвам проблем с разните забулвания само ако скриват лицето. И не щото са белег на еди ква си изостанала патриархална култура, ами просто щото обществото ми е изградено на принципа на разпознаване на лицето - и мъжкото, и женското. Затова имаме снимки по личните си документи. Лицето е важно и за идентификация, и за комуникация. В моето общество ВСИЧКИ се идентифицират и комуникират. На пичковци нейде, където жените си стоят в къщи, не работят и не излизат без мъжете си, тоя номер може да мине. Но тук, сори, живеем на друг принцип. Та ако не им изнася, да се изнасят.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

User avatar
The Dragon
Elder God
Posts: 9053
Joined: Wed Jan 14, 2004 9:03 pm

Re: Бежанците

Post by The Dragon » Fri Oct 23, 2015 8:13 am

И другите религии трябва да се променят. И всъщност е наша работа да го кажем свише поради една причина - те искат да дойдат в Европа, а не ние в Сирия. Това трябва да са нашите условия - ако искат - добре дошли. Ако не - техен си проблем.

И не казвам че е за тяхно добро, а за наше.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Amikae
Ascendent
Posts: 4199
Joined: Thu Aug 07, 2008 12:07 pm

Re: Бежанците

Post by Amikae » Fri Oct 23, 2015 10:32 am

Доста субективно е това за забрадките, но именно затова Драгъна е прав. Но както и да е, на мен ми е все така забавно колко наивно се гледа на нещата. Все едно тея хора са абсолютно същите, само религията им била различна.

Това просто не е така. Тези хора са живяли под игото на диктатори в един ислямски свят през целия си живот. И не виждам как изведнъж ще цопнат в Германия и ще започнат интегрирането си заедно с първите глътки свобода. Те единственото от свободата, което са видяли до сега са баталните сцени от последните 5 години.

Тъжно е и съжалявам, че е така, но ако ще се интегрират, правителствата на държавите, където ще го правят, определено ще трябва да положат усилия и да вложат финанси за да може това да се получи. И дори тогава, как изобщо можем да разберем колко от тях са членове на терористични групировки и утре няма да бомбят някое училище?

Аз вярвам, че богатата част на света трябва да бъде солидарна с бедната, за да може човечеството да прави стъпки към глобалното обединение на човешката раса, но не на всяка цена и против всякаква логика, както става в момента с наплива в Европа. И дори цяла Сирия да емигрира в Европа и Америка, това не би решило проблемите в ислямския свят.

Което отново ме навежда на мисълта за Русия и това каква спънка е тя за световния мир...

User avatar
Litz
Ascendent
Posts: 4064
Joined: Mon Aug 16, 2010 12:46 am

Re: Бежанците

Post by Litz » Fri Oct 23, 2015 2:10 pm

Това със забрадките си е част от ислямската ценност malu/скромност етц, която се очаква и от двата пола, но от жените повече. Дори в матриархални общества като Минангкабау в Индонезия, пак жените трябва да са по-скромни. Една голяма част от жените сами искат да носят забрадки, щото това показва колко са отдадени. Иначе Dragon, верно ли забрадката ти е най-големият проблем? Не FGM?

Мене почва да ме дразни само като някой се разпищи, що трябвало да си покажеш лицето на летището и как било потъпкване на права.

Амикае, не знам за какво иго говориш ма аз смятам, че един сирийски лекар/архитект/зъботехник/акушерка/масажист/бижутер/че дори една домакиня, са много по-качествен материал от Николета Лозанова и Златките, Божинов и тн които са израсли в ЕВРОПЕЙСКАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ.
Голяма част от фейк рефюджитата всяка вечер са на Варшауер/Гьорли при нас и ти предлагат нещо, което би трябвало да е трева, примесено с куп гадости и 5 пъти по-скъпо, от реалната цена, щото нямали избор. Това на едно от интервютата, които провеждахме миналия семестър стана ясно. И тия не бяха мюсюлмани, а християни, тъй че...

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 16 guests