Бежанците

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

User avatar
Trip
Moderator
Posts: 6353
Joined: Sat Dec 31, 2005 7:30 am
Contact:

Re: Бежанците

Post by Trip » Sat Oct 17, 2015 12:02 pm

Сори, ама дори и да бягаш от война не виждам причина да пресичаш европейски граници, където ти скимне. Има си правила за тая цел. Като не се спазват правилата, стават ей такива инциденти.
E, хайде сега, ще кажеш, че са се събрали опърпаняците и са оставили да им "скимне". Все едно правят тоя избор в хола пред компа, ебаси. Не е така. Поели са си рисковете, един от тях тоя риск го е застигнал, нека не вменяваме някакви намерения и воля тип "аз ше прая квот си искам, европейците дгд", щото е цинично това.

Да не говорим за цялата медийна смрад за едните крехки 24 часа откакто се случи това. Красотата на родните осведомителни органи в пълен разкош, ебати. Мен ако питаш, ей това е един от по-важните проблеми в момента.

User avatar
RRSunknown
Elder God
Posts: 9513
Joined: Thu Nov 01, 2007 9:54 am

Re: Бежанците

Post by RRSunknown » Sat Oct 17, 2015 12:15 pm

Афганистанците са преминали на място където няма ограда но са засечени от системата за наблюдение за която ви писах по рано в темата. Преценени са неправилно като малобройна група защото първоначално са забелязани само десет човека - и са изпратени да ги пресрещнат група от двама граничари с автомати и един полицай. Мъжете са млади и във видимо добра форма. Нарушители изчаквали каналджиите под мост в силно пресечена местност, тъмна зона - часа е около 22-23. При опита за арест нарушителите стават агресивни и граничаря се принуждава да произведе предупредителен изстрел.

Изстрела е произведен под моста и е рикоширал в дъното му. В пълнителя на граничаря липса само един патрон.

Прецедента е, че това е първия убит бежанец в границите на ЕС.

User avatar
armageddon
Forsaken
Posts: 2936
Joined: Tue Jan 13, 2004 10:24 am

Re: Бежанците

Post by armageddon » Sat Oct 17, 2015 12:52 pm

Абе хич да не е, самия факт че над 70% от "бежанците" са определяни като "млади мъже", да не говорим че явно имат кинти да плащат на каналджии за да стигнат при Мути в Дойчланд, говори много, и нищо чудно точно в някой хол да са го решили да тръгнат, нали.

User avatar
Trip
Moderator
Posts: 6353
Joined: Sat Dec 31, 2005 7:30 am
Contact:

Re: Бежанците

Post by Trip » Sat Oct 17, 2015 1:36 pm

armageddon wrote: над 70% от "бежанците" са определяни като "млади мъже", да не говорим че явно имат кинти да плащат на каналджии за да стигнат при Мути в Дойчланд,
Айде моля ти се. Ше кажеш, че диамантените бижута на баба им, които си ги имат в изобилие, са единственият начин да плащаш на каналджии. Все едно няма организирани банди на място, дето те карат да си отработиш пътя дотам и т.н., и т.н. Викам да спрем да се правим на нахакани и на много цинични и знаещи и да им теглим присъди на тия хора, м? Щото всички ония места, от които искат да се махнат, за живеене не стават, поне за това можем да се съгласим, нали?

И впрочем да, 100 про са решили от просторния си хол в безопасния си дом да се натъпчат в ремаркето на някакъв миризлив трафикант, откъдето може и да не излязат, просто го виждам, толкова психологически издържано звучи.

User avatar
armageddon
Forsaken
Posts: 2936
Joined: Tue Jan 13, 2004 10:24 am

Re: Бежанците

Post by armageddon » Sat Oct 17, 2015 1:56 pm

Айде и ти моля ти се. Хубаво, бягали от места, които не стават за живеене. А защо бягат от Италия, Гърция, Унгария, Австрия, Франция, Хърватска, че даже и Турция, Сърбия и Абсурдистан? Все местенца, които в общи линии според повечето хора стават, нали, за живеене? (За Абсурдистан може да поспорим, нали, ама не е това темата) И щом бягат от хаоса на квото е там, защо с разните буйнства и наглеене направиха от Европата, към която ужким мн дерзаят да станат част, бойно поле? Вкрайна сметка Европата не е само Германия, нали, и си има ред и закони и прочее, а не само права.

User avatar
Trip
Moderator
Posts: 6353
Joined: Sat Dec 31, 2005 7:30 am
Contact:

Re: Бежанците

Post by Trip » Sat Oct 17, 2015 2:03 pm

armageddon wrote:И щом бягат от хаоса на квото е там, защо с разните буйнства и наглеене направиха от Европата, към която ужким мн дерзаят да станат част, бойно поле?
Буйствата, наглеенето и бойните полета, като избор на думи, показват единствено скромния ти разказвачески ти талант, граничещ с тукашно-десничарска спихната демагогия, а не случващото се в реалността.

Имаш големи групи хора в различна степен на окаяност в политически нагнетена обстановка, за която хич немалка вина имат средствата за осведомяване (че и някои правителства), преливащи от шовинизъм и самодоволство. "Буйствата" следват от елементарна психология на масите, а не от това кви кофти хора са тия кафявите от Изток и как целенасочено искат вкупом да ни го вкарат отзад, нали тъй? А това в кои други европейски държави не се застояват, факторите за това са толкова много, че ум да ти зайде. Оправи си писането на сюжети, че издиша здраво.

User avatar
armageddon
Forsaken
Posts: 2936
Joined: Tue Jan 13, 2004 10:24 am

Re: Бежанците

Post by armageddon » Sat Oct 17, 2015 2:16 pm

В случая не аз пиша сърцераздирателни сюжети колко окаяни са тез "бежанци" с прекалена загриженост дали са стигнали до желаната от тях дестинация. А факторите защо предкачат цяла Европа наистина са много, но не променят законовите разпоредби в тази насока.

User avatar
Trip
Moderator
Posts: 6353
Joined: Sat Dec 31, 2005 7:30 am
Contact:

Re: Бежанците

Post by Trip » Sat Oct 17, 2015 2:27 pm

В случая не аз пиша сърцераздирателни сюжети колко окаяни са тез "бежанци" с прекалена загриженост дали са стигнали до желаната от тях дестинация.
Никаква загриженост нямам за тях, а за елементарния начин, по който се съди за тая ситуация. Изобщо не им адвокатсвам. Прокурорствам срещу хора, които цъкват с език и приказват неща в смисъла на типично българското: "Тия ли, ве? Остави ги тия, ве!" Окаяността е факт, в различна степен, както писах. Някои повече, някои по-малко. Но е факт. Както е факт елементарната причинно-следственост от факторите "големи групи хора" и "нагнетена обстановка", за която, отново подчертавам, солидна вина носят средствата за осведомяване и дори някои правителства. В нашия случай последните две са, бих казал, основните виновници за цялата хава конкретно у нас.

stealth
Scholar
Posts: 112
Joined: Thu Jan 03, 2008 3:37 pm

Re: Бежанците

Post by stealth » Sat Oct 17, 2015 5:20 pm

Все пак е добре, че само си говорим за "големи групи хора" и "нагнетена обстановка", и да се радваме, че за сега не са наш проблем, защото по една или друга причина ни заобикалят. Дано и инцидентът с рекошета да увеличи заобикалянето.

User avatar
Amelia
Moderator
Posts: 12921
Joined: Mon Aug 30, 2004 9:49 am

Re: Бежанците

Post by Amelia » Sat Oct 17, 2015 7:44 pm

Емо аз български медии не чета, но имигрантските безобразия из Европа ги отразиха и големите световни медии, които са като цяло много позитивно настроени към т.нар. бежанци.

Имигрантите явно са добре уведомени за мизерните условия в страната ни, след като всичките искат в Германия и Швеция. И са наясно със съответните конвенции, които биха ги задържали в България, ако подадат документи тук. При това положение не мисля, че е прекалено да очакваме от тях да са намерили и карта на страната и да са научили къде са ГППтата. Мога да те уверя, всъщност, че ако са искали да влязат нелегално в България СЪС СИГУРНОСТ знаят къде са ГППтата, защото ще трябва да ги избегнат.

Ясно, че не са седяли пред хола да проверяват в Интернет как стоят нещата, но бих предположила, че ако се запилееш по някви сокаци посред нощ, вместо да следваш направения път през деня, то намеренията ти са да влезеш незаконно във въпросната страна. Отделно, че вероятността тея да са имали каналджия с тях е доста висока. Ако е така - взели са съзнателно решението да платят на каналджия, за да минат нелегално през границите ни. И прочее, и прочее.

Досега не виждам нищо, което да ме убеди, че тея 50 човека просто са се загубили и затова са изтървали ГППто и са влезли нелегално в страната противно на намеренията си. Мне - нелегални са си и такива са си избрали да бъдат (и вероятно и пари са платили). И що? Щото България не е привлекателна дестинация и някак трябва да се прекоси, за да се стигне до привлекателните. Ми и аз не намирам България за особено привлекателна дестинация и съм си намерила по-привлекателна. Обаче ако ще подбират по тоя начин и ще влизат незаконно, ще се наложи да си поемат и отговорността за това.

Случилото се е грозен инцидент и е много тъжно, че човек е намерил смъртта си. Вероятно е можело да се направи така, че да няма загинали. От друга страна, беше въпрос само на време при тая масова имиграция, в която твърде много имигранти се опитват да заобиколят закона. Работата на българите е да разследват какво е станало и ако е възможно, да поправят това, което не работи в системата, за да се избегнат и бъдещи убийства. Но никъде по света го няма това да ти гарантират безопасност, когато нарушаваш закона. И не държа да го има, честно казано.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

User avatar
armageddon
Forsaken
Posts: 2936
Joined: Tue Jan 13, 2004 10:24 am

Re: Бежанците

Post by armageddon » Sun Oct 18, 2015 3:07 am

Trip wrote:
В случая не аз пиша сърцераздирателни сюжети колко окаяни са тез "бежанци" с прекалена загриженост дали са стигнали до желаната от тях дестинация.
Никаква загриженост нямам за тях, а за елементарния начин, по който се съди за тая ситуация. Изобщо не им адвокатсвам. Прокурорствам срещу хора, които цъкват с език и приказват неща в смисъла на типично българското: "Тия ли, ве? Остави ги тия, ве!" Окаяността е факт, в различна степен, както писах. Някои повече, някои по-малко. Но е факт. Както е факт елементарната причинно-следственост от факторите "големи групи хора" и "нагнетена обстановка", за която, отново подчертавам, солидна вина носят средствата за осведомяване и дори някои правителства. В нашия случай последните две са, бих казал, основните виновници за цялата хава конкретно у нас.
Абе незнам. За твоя настоящ наратив е много удобно да ме изкараш някъф ултра-хейтър-расист-уотевър, и ако имаш нужда да прокурорстваш, щото някой някъде те дразни с тъпи коментари по темата, ок, нищо против да си го изкараш и на мен.

Мен обаче въпросните, които не са никакви бежанци, не ме дразнят по признак че са някви араби, дошли с нечестиви помисли за моя задник и да ми крадат жената, а ме дразнят, щото са най-обикновени нарушители от точно бг мангалитетски тип, които имат само права, и си ги настояват, без оглед че с тея прави вървят и задължения някви, примерно да се спазват закони, разпоредби и прочее. Да не говорим че покрай тея най-обикновени опортюнисти, търсещи по-добър живот в някоя по-хубава от тяхната мила родна кочина, представящи се за бежанци, си го отнасят истинските бежанци, нали, щото измежду тия все ще се е промъкнал някой реално търсещ убежище, ама щото всички са дигнали ръце се скитат немили недраги от Гърция до където ги пуснат, вместо да се регистрират там и да ги сложат някъде да кротуват. Щото с тоя наплив да идат при Меркел, все едно на трапеза ги е поканила и лично ще им сервира, объркаха и без това тромавата и вероятно имаща нужда от сериозен ремонт система за приемане на бежанци.

Понататък, тия търсещите по-зелените пасища на Германия , Швеция и Великобритания, са просто нагли. Има си законов ред за тия неща, щото по-зелената трева някъде там сме тръгнали да търсим и аз, и Амелия, и кой ли още не, с тая разлика, че сме (сравнително) законоспазващи индивиди вкрайна сметка, и е нормално да намирам за абсолютен наглец някой, който се изгърбва цялата система и не се вълнува от такива неща. Също така е редно да не намирам за необходимо посрещането с хляб и сол на такива криминални индивиди, щото най-малкото в повечето, да не кажа всички, държави, нарушаването на държавните граници е углавно престъпление.

А ако ще си говорим за случая 3ма с/у 50 в Странжда, що никой не коментира как там нашия полицай хубаво е сглупил да стреля сигнално под моста и е рикоширало, ся сглупил е, но все пак тъмница, ония са били цяла глудница, а наште трима; както е уцелило престъпника, опитващ се да мине очевидно нелегално през границата, така е можело да уцели и него, или някой от колегите му? Изобщо, ся може да е малко комунистическо, ама човека си е вършил работата най-малкото, да не повдигаме въпроса че може и за медал да е, за защита на родината, вместо да правят свирки на Хелзинкси комитети и ООН като го разследват.

И понататък по темата - Ердоган си къта 2 милиона+ бежанци някъде из Анадола, за да цака ЕСто с тях, като му потрябват (а предполагам ще му потрябват, и то скоро), как така изведнъж някак си е изпуснал тия 50на да стигнат изобщо до абсурдистанската граница, при условие че съвсем преди седмица плашеше разни запътили се в тая посока почувствали се поканени от Меркел на софрата с непомняточнок'во,а се е почнал да ги изтърва. Другия път да не вземе да му се изплъзне някоя по-голяма групичка, че тогава к'во ще правим?

User avatar
Marfa
Moderator
Posts: 11232
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:12 pm
Contact:

Re: Бежанците

Post by Marfa » Sun Oct 18, 2015 12:32 pm

Мен ме дразни масовият асенгеновизъм, както и масовият божодимитровизъм, впрочем. В първия случай имаме група тесни специалисти по гранична охрана, съдебно-медицинска и балистична експертизи, международно и вътрешно право, физика на твърдите тела и огнестрелни оръжия. И разбира се, майстори на говорене без фактология.

В другия случай имаме кретени, които настояват човек, който е убил друг човек вследствие или на нелепа случайност, или по непредпазливост, да получи медал.

Толкова малко са гласовете, които настояват, че държавната ни граница все пак подлежи на охрана, че чак се плаша. Убедена съм, че ако утре у нас нахлуе вражеска армия и наши войски я спрат, ще бъдат най-малкото обществено осъдени задето са използвали неправомерно оръжията си и са поразили някой враг. Това либерализмът взе опасно да се приближава до сектантството. Крайни емоции без капка разум.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

User avatar
Marfa
Moderator
Posts: 11232
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:12 pm
Contact:

Re: Бежанците

Post by Marfa » Sun Oct 18, 2015 12:35 pm

А, някъде през август гръцки гранични служители убиха седемнайсетгодишен бежанец. Беше някъде по островите. Казвам го само в смисъл, че не сме първи в това, не за друго.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

User avatar
Litz
Ascendent
Posts: 4064
Joined: Mon Aug 16, 2010 12:46 am

Re: Бежанците

Post by Litz » Sun Oct 18, 2015 5:57 pm

Между другото това супер позитивно отношение на Германия към бежанците и посрещането с хляб и сол и целия тоя активизъм е опит на германците да си изкупят вината за втората световна :shock: :shock:

На тях още от малки им се внушава как са виновни тия безчинства и поради тая причина всички са активисти, трябва да им даваме по 600 евро на месец, всички ходят с раници/чанти/тениски/якета с refugees welcome.

И според мен проблемът е, че така истинските бежанци духат супата. Щото претенции от рода на "Италия ми е твърде расистка" ми идват малко в повече. Истинските бежанци учат немски, стараят се, и гледат да минат по легални начини. Щото на Варшауер в Берлин всички дето продават кока, трева, амфети и екстази са "бежанци", щото нямали избор. И от мен се очаква да въздишам по техните неволи.
Наистина е тъжно, че семейства с малки деца го духат, заради някви дето си правят квото им скимне.

User avatar
Morwen
Shadowdancer
Posts: 13468
Joined: Sat Dec 20, 2003 1:20 am

Re: Бежанците

Post by Morwen » Mon Oct 19, 2015 9:55 am

Trip wrote:
armageddon wrote: над 70% от "бежанците" са определяни като "млади мъже", да не говорим че явно имат кинти да плащат на каналджии за да стигнат при Мути в Дойчланд,
Айде моля ти се. Ше кажеш, че диамантените бижута на баба им, които си ги имат в изобилие, са единственият начин да плащаш на каналджии. Все едно няма организирани банди на място, дето те карат да си отработиш пътя дотам и т.н., и т.н. Викам да спрем да се правим на нахакани и на много цинични и знаещи и да им теглим присъди на тия хора, м? Щото всички ония места, от които искат да се махнат, за живеене не стават, поне за това можем да се съгласим, нали?

И впрочем да, 100 про са решили от просторния си хол в безопасния си дом да се натъпчат в ремаркето на някакъв миризлив трафикант, откъдето може и да не излязат, просто го виждам, толкова психологически издържано звучи.
Не мисля, че организираните банди могат да осигурят работа на значителна част от емигрантите. В крайна сметка те са каналджии, а не агенции за подбор на персонал. Вероятно има изолирани случаи, които взимат за биячи, но просто няма работа за толкова много. При все това, не виждам защо възможността да платят примерно 2000 долара (или както писаха в един сайт днес - да имат великото изобретение таблет с навигация) ги прави особено състоятелни. Вероятно ако средностатистическо българско семейство събере спестяванията си за последните десет години, продаде единия панелен апартамент и три поколения се съберат да живеят в другия, ще събере десетки пъти повече пари. Това по никакъв начин не ги прави богати.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 19 guests