Споделете пак

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

User avatar
Claymore
Ascendent
Posts: 4957
Joined: Sat Sep 12, 2009 9:55 pm

Post by Claymore » Tue Jun 30, 2015 8:35 pm

Ми освен едно смотано "Моите съболезнования" нямам какво да кажа... :neutral:
What's a goon to a goblin? What's a shooter to a shotta?
I can boom shakalaka your medulla oblongata

User avatar
Amelia
Moderator
Posts: 12921
Joined: Mon Aug 30, 2004 9:49 am

Post by Amelia » Tue Jun 30, 2015 8:51 pm

Моите съболезнования! :(
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

User avatar
Roamer
Ascendent
Posts: 4895
Joined: Wed Jan 03, 2007 5:25 pm
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...
Contact:

Post by Roamer » Wed Jul 01, 2015 12:38 am

Dante, и аз освен "моите съболезнования!" май нямам много какво друго да кажа :( Преди година разбрах, че моя съученичка от гимназията е починала в чужбина от някаква сравнително бързо развила се болест. Въпреки че не ми беше много близка в гимназията, въпреки че се движехме в различни среди там, не разменяхме по повече от две-три изречения на ден, въпреки че оттогава я бях виждал точно веднъж... въпреки всичко това, все пак две седмици ходех като попарен и току се сещах за нея. И това при положение, че семейството общо-взето предпочете да приключи нещата с останките й в тесен кръг, не е имало съученици, та и аз не отидох... честно да си кажа, не знам на какъв хал щях да бъда, ако бях отишъл. Та... да, съболезнования... и дръж се! :(

--------------------

Амелия, относно проблема с пощата, за който спомена на миналата страница: това, което ти се е случило, е едно от по-идиотските неща покрай електронната поща. Неофициално се нарича joe-jobbing и се възползва от факта, че всъщност не е толкова трудно да изпратиш съобщение не само до който и да е адрес, а и *от* който и да е адрес, без изобщо да имаш пароли или каквото и да е на адреса-"изпращач" - понякога може да е не по-трудно от това просто да го напишеш в полето "From". Напоследък стана по-трудно, но за това - след малко. Та joe-jobbing е някой спамер да си хареса 1000, 2000, а защо не и 50 000 адреса (не, не преувеличавам изобщо) и да им изпрати съобщения, но не от своя адрес (все пак той е само долен, подъл, презрян спамер, не е пълен идиот), а... от твоя адрес... И когато след това се окаже, че от тези 2000 адреса четиристотин са закрити, други триста имат силни защити срещу спам, още двеста не се хващат на това с адреса на изпращача, а гледат от кой сървър идва пощата, други сто са на сървъри, които точно сега нещо не са в настроение изобщо да приемат поща... мдаа, имаме си хиляда съобщения, които трябва да бъдат върнати, хиляда bounces, които bounce-ват към спаме... опа, не, извинявай, защо ще bounce-ват към спамера, те bounce-ват към изпращача..........

Та, да, това ти се е случило, и, да, много е неприятно, знам от личен опит. Напоследък започнаха да се появяват защити срещу това - неща като DomainKeys на Yahoo, като Sender Policy Framework (SPF) на куп други, няколко други варианта - всичките са свързани с това администраторът на домейна, в който е твоят пощенски акаунт, да направи малко промени и да обясни на света, че съобщения *от* този домейн ще идват *само* от някой от тези три сървъра. Ако някой някъде по света реши да праща съобщения с твоя адрес като изпращач, сървърът, на който се опита да ги прати, ще погледне домейна на изпращача, ще направи една-две бързи проверки в Domain Name System и ще каже "опа, чекай малко, къф си ти бе, ти не си никой от ония три сървъра, ае у лево!"

Лошото е, че и това не е идеално; има един-два проблема, свързани със SPF, които още не са съвсем и напълно решени, примерно изпращане на съобщение към mailing list, при което получателите на пощенския списък получават съобщение, на което пише, че е от теб, пък то да вземе да дойде от сървъра на пощенския списък... Малко неловко се получава, но има начини и това да се заобиколи.

Та така де, Амелия, и на теб ти съчувствам, но поне мисля, че можеш да бъдеш донякъде спокойна - много е вероятно никой да не се е опитал да ти хаква акаунта или да са опитали, но да не са успели, та затова да е бил lock-нат, а като не са успели, да са казали "майната му, дай поне да го ползваме за joe-jobbing".
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

User avatar
Amelia
Moderator
Posts: 12921
Joined: Mon Aug 30, 2004 9:49 am

Post by Amelia » Wed Jul 01, 2015 12:59 am

Много мерси, Пенчев! Наистина мяза на това нещо. Освен това, когато показах един от тея returned e-mails на Сашко и той провери линка към един от многото т.нар. получатели, които са блокирали тоя и-мейл, май водеше към даунлоуд страница на някакъв вирус. Ей това всъщност прилича повече на това дето ми се случи:

https://en.wikipedia.org/wiki/Backscatter_%28email%29

Как да е - смених паролата и след още 12-ина часа тоя тип върнати мейли хептен спряха да пристигат, така че засега сме ОК. Нищо трагично не се е случило и не съм натресла вируси на нито един от ОСовете, с които работя. Просто беше досадно и малко се шашнах като не можах да си вляза в заключения мейл.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

User avatar
Mindcrime
Arcanist
Posts: 827
Joined: Sat Mar 29, 2008 5:31 pm
Location: Shadow Earth

Post by Mindcrime » Wed Jul 01, 2015 9:27 am

Данте, моите съболезнования. Много е неприятно когато виждаш как един млад и красив живот си заминава без време, но това е живота явно.

Преди години не знам дали помните случая на "Алабин" където една сграда падна и премаза две момичета в една кола. Едното от тях ми беше съученичка и добра приятелка. Цял живот имаше проблеми с наркотици и лоши компании/гаджета и тъкмо когато си беше седнала на д-то и беше почнала да взима нещата в свои ръце стана тая простотия. Shit happens.

User avatar
Marfa
Moderator
Posts: 11240
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:12 pm
Contact:

Post by Marfa » Wed Jul 01, 2015 9:41 am

Искрени съболезнования. :(
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

User avatar
moonlight
Warmage
Posts: 1089
Joined: Fri Jun 27, 2008 10:54 am
Location: Sofia

Post by moonlight » Sat Jul 04, 2015 9:55 pm

Morwen wrote:Знам, че при програмистите има някакви моменти със студенти втори курс, които взимат повече от цялото си семейство професори взети заедно, но все пак мисля, че имате леко романизирана представа за професията. Звучи ми като Бойко Борисов, който беше казал, че средната заплата на програмистите била 6000 лв. Ми не е. Сигурно някой някъде взима 5000 след като е гледал клипчета, но той е един и за него ще се носят легенди още дълго време. Но и в този бранш има нископлатени хора, понякога дори и способни. Да, сигурно не на минималната заплата, но не и на космическите суми, които се размятат. Също така е много яко да вземеш 5000 за един месец фрилансене, но не е толкова хубаво следващите три, в които нямаш никаква работа. Ако пък работиш като сисадмин, може да се окаже, че не можеш да излезеш от София с месеци, защото ако телефонът звънне в 4 сутринта, до 5 всичко трябва да е оправено. Други забавни случаи от познатите ми програмисти (които при все че са над средното ниво, не знам да взимат по 5000, някои със сигурност са до 2500) включват възможност да си използваш отпуск само между ноември и април, неползване на отпуски 5 години, 300 часа работа месечно и т.н. Понякога проектите са ужасно безумни и хамалски, така че и в програмирането има черна работа. Не казвам, че това го няма и при други професии, просто не е само цветя и рози.
В софтуерната фирма, която напуснах миналата година, много внимавах да не се изпусна каква ми е секретарската заплата, понеже някои от колегите програмисти взимаха по-малко и от мен... е, вярно, новоназначени, още учащи, а и аз бях бая повече от секретарка, но... все пак. Дори и в ИТ сферата заплатите варират много, и то най-вече защото болшинството хора (и то не само ИТ) не знаят как да преговарят, когато интервютата стигнат до етапа договаряне на заплащането.

User avatar
Litz
Ascendent
Posts: 4068
Joined: Mon Aug 16, 2010 12:46 am

Post by Litz » Mon Jul 06, 2015 10:37 am

Моите съболезнования, жалко е когато толкова нелепо си отиват
млади хора.

****
Аз искам да споделя ненавистта си към огромна част от руския народ в Германия. Е не, няма такива идиоти. Толкова нагли, с такова самочувствие, яките расисти, а накрая не могат да ти отговорят на елементарен въпрос зададен на немски или английски. Заедно с тях са испанците и латинотата. Много прости същества.
Ромите на Бодинстр. говорят по-добър немски от някои от тия :roll:

User avatar
Marfa
Moderator
Posts: 11240
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:12 pm
Contact:

Post by Marfa » Mon Jul 06, 2015 1:18 pm

Вече не ща моторна резачка!!! Искам дрон! Дето да стреля! Много стрелящ дрон! Ще си го командвам и ще си обстрелвам на воля с него!
ИСКАМ!!!

ИСКАМ СИ ДРОНА БЕ!!!!!!!!!!! :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

User avatar
Litz
Ascendent
Posts: 4068
Joined: Mon Aug 16, 2010 12:46 am

Re: Споделете пак

Post by Litz » Mon Jul 13, 2015 2:44 pm

Нещо се заговорихме с хората от университета(румънци, немци) и споделиха, че единстмения бг изпълнител, който са чували е Азис, което осъзнах че за мен не е проблем? Ако поп музиката ни беше на ниво и клиповете им не бяха снимани с камера на телефон от 2007. Ся разликата между Миро от Каризма и Азис не е голяма, просто единия не се прави не хетеро и може да пее. И още не разбирам как в държава, в която мразим гейове и цигани един от най-успешните ни изпълнители е крос дресър гей и циганин?
И въобще тоя проблем на маса интелектуалци с чалгата не го разбирам, защото в крайна сметка не всеки може да слуша рок и метъл и ако поп музиката имаше какво да предрожи откъм визия и качество, може би щеше да е различно. Наскоро гледах някакъв клип на Галена, до който клиповете на Бионсе, Рияна, Лейди Гага, Тейлър Суифт бледнеят, зо бг клипове да не говорим, адски красивото нещо. Та аз дори не слушам чалга егати, но тоя клип е някво съвършенство. Ся не че нещо, но да слушаш Тейлър Суифт и Бионсе и да обясняваш как чалгата е зло е нещо, което нямам мозъчния капацитет да разбера.
Щото трудно можеш да обясниш на чужденец ЗАЩО и КАК чалгата е лошо нещо, освен ако не го прекараш през историческия контекст.

User avatar
Morwen
Shadowdancer
Posts: 13468
Joined: Sat Dec 20, 2003 1:20 am

Re: Споделете пак

Post by Morwen » Mon Jul 13, 2015 3:36 pm

Litz wrote: И въобще тоя проблем на маса интелектуалци с чалгата не го разбирам, защото в крайна сметка не всеки може да слуша рок и метъл и ако поп музиката имаше какво да предрожи откъм визия и качество, може би щеше да е различно. Наскоро гледах някакъв клип на Галена, до който клиповете на Бионсе, Рияна, Лейди Гага, Тейлър Суифт бледнеят, зо бг клипове да не говорим, адски красивото нещо. Та аз дори не слушам чалга егати, но тоя клип е някво съвършенство. Ся не че нещо, но да слушаш Тейлър Суифт и Бионсе и да обясняваш как чалгата е зло е нещо, което нямам мозъчния капацитет да разбера.
Щото трудно можеш да обясниш на чужденец ЗАЩО и КАК чалгата е лошо нещо, освен ако не го прекараш през историческия контекст.
Музиката обаче по принцип е за слушане, а не за гледане на клипове. И най-хипер-мега-гига-добрият клип няма да направи жалната кръстоска между маане и естрада от развития социализъм с кръчмарски текст по-добра музика.
И между Тейлър Суифт и Радо Шишарката има огромна разлика, да, а именно Радо Шишарката и сие са емблематичните представители на жанра, а не софт изпълненията. Сподели кой е този съвършен клип на Галена.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

User avatar
Litz
Ascendent
Posts: 4068
Joined: Mon Aug 16, 2010 12:46 am

Re: Споделете пак

Post by Litz » Mon Jul 13, 2015 3:54 pm

Защо реши да сравниш Тейлър Суифт с Радо Шишарката? Ако сравним Суифт с Преслава примерно, разликата е минимална, щото Преслава бие Суифт по глас, а текстове "щото ние имаме лоша кръъъв", или "ние никога никога няма да се съберем" или любимото ми "i knew you were a trouble when you walked in, so shame on me now", не виждам как си различават от "давам й точно една минута, за да се махне сама от тука".

Освен това в музиката на Миро няма нищо стойностно примерно, това като забравим колко мазно краде от Колдплей нали. Единствената разлика, която аз виждам между Миро и Азис, е както казах, че Азис е аут.

Иначе якия клип е на "Пак ли".

Пак казвам, че не слушам чалга, била съм точно веднъж на чалготека на бала си за два часа и това е, просто хейтенето ми идва в повече.

User avatar
Ghibli
Elder God
Posts: 5766
Joined: Sat Dec 20, 2003 11:36 am
Location: not really here

Re: Споделете пак

Post by Ghibli » Mon Jul 13, 2015 4:23 pm

Чалгата е тъпа, от нея боли. Не я мразим, просто не можем да я траем.

П.П. Шъ мъ прощаваш, ама Миро е добър музикант. Бих казала - по-добър от Азис, но нямам достатъчни впечатления от Азис, че да коментирам.

П.П.П. "Давам й точно една минута, за да се махне сама от тука" е квинтесенцията на простотията.
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

User avatar
Litz
Ascendent
Posts: 4068
Joined: Mon Aug 16, 2010 12:46 am

Re: Споделете пак

Post by Litz » Mon Jul 13, 2015 4:47 pm

Не знаех, че това да крадеш от Колдплей те прави добър музикант? :roll:

User avatar
Ghibli
Elder God
Posts: 5766
Joined: Sat Dec 20, 2003 11:36 am
Location: not really here

Re: Споделете пак

Post by Ghibli » Mon Jul 13, 2015 4:53 pm

Миро освен че може да пее, може и да свири и композира, при това от малък още. Това за мен го класира като добър музикант. Дори и да е крал от Колдплей, първо: не е единствен, второ: това не омаловажава собствените му способности. Факт е, че "Каризма" бяха от единиците на българската поп сцена, които изобщо ставаха за слушане.
Last edited by Ghibli on Mon Jul 13, 2015 4:57 pm, edited 1 time in total.
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 22 guests