Концертчета дребни и не толкова дребни
Фестивалът с Блек Кийс имаше много малко спонсори- минерална вода, бира и OTP bank aka ДСК, но огромна част според екзкурзоводката са били общински пари и активна политика към привличане на хора за концертен туризъм, включително безплатен градски за всички с фестивална гривна. И беше на полянка. То повечето яки фестивали са на полянка де. Каварна феста не знам да е известен със свръх високите цени... При спирита може да е проблем не достатъчната големина на плажа, поради което и високите цени...
И като си говорим за абсурди, БЕК правят СМЕ да изглеждат почти адекватни. Пресрелийз за Спирит-а:
http://www.werock.bg/novini/puskat-edno ... 5?id=31186Миналата седмица новината за завръщането на SPIRIT of Burgas с хедлайнер мега звездата Роби Уилямс огласи медийното пространство и накара хиляди да изпаднат в еуфорична треска. (милиони, не милиарди фенове!!!!) Фактът, че британският изпълнител ще се появи за първи път в България с пълното си шоу на сцената на фестивала, вечерта на 7 август, с най-големите хитове в почти двучасово шоу, даде рекорден старт на продажбата на билети.
Въпреки това до организаторите и до община Бургас достигнаха множество молби от фенове на фестивала (милиарди, както вече уточнихме...) да бъдат пуснати и еднодневни билети за SPIRIT of Burgas. В края на миналата седмица двете страни, организиращи тазгодишното издание обсъдиха различните варианти и в крайна сметка решиха да се вслушат в желанието на феновете. (Благородно решение, спор няма. Все пак милиони, не милиарди са го поискали... еуфорично)
Цената от 150 лева, която дава достъп за двата фестивални дни, за всички сцени и артисти, които тепърва ще бъдат обявявани ще остане до 10 април! След тази дата в продажба ще бъдат пуснати следните категории билети за SPIRIT of Burgas:
SPIRIT of Burgas - 7 август (денят на Роби Уилямс): 150 лева (Еуфорията вече е неудържима! Деца пищят, гарги грачат, вълци вият! Искахте еднодневни билети, ето ви еднодневни билети! И на наистина невероятно достъпни цени!)
SPIRIT of Burgas - 8 август: 60 лева
SPIRIT of Burgas - Пълен фестивален билет: 180 лева
Билетите се продават в мрежата на Eventim.bg в цялата страна включително в OMV, EasyPay, Пикадили, Техномаркет, Технополис, На Тъмно, билетен център НДК. Всички каси за продажба може да видите на Spiritofburgas.com
Информация за останалите изпълнителни от програмата очаквайте скоро!
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
- tigermaster
- Elder God
Един от коментарите към пресрелийза:
Бе... БЕК...И да припомним прес рилийза от миналата седмица:
http://www.werock.bg/novini/robbie-will ... 5?id=31112
Конкретно това изречение: "Цената от 150 лева е крайна и включва всички държавни такси, данъци, лицензи и авторски възнаграждения." Нали е крайна, що порасна? И защо в това съобщение изобщо никой не говори за промяна на цените? Ей, маймунки мръсни!
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
В събота Blind Guardian направиха един крайно добър концерт. Изкараха песни от почти всичките си албуми, публиката (аз включително) порева стабилно, определено съм доволен.
Подгряващите Dash the Effort се оказаха много приятна изненада - не следя българската сцена и не ги бях слушал до сега. Солиден твърд джангър, силно препоръчвам. За съжаление звукът при тях беше малко кофти и вокалите се губеха на моменти.
За пръв път от много време насам мога да кажа добри думи за организацията - разписанието се спазваше стабилно. Пуснаха входа в 7 (колкото си пишеше на билета
), а двете групи излязоха по часовник (дори 15 мин. по-рано от началният вариант, но се оказа, че времето е изтеглено от BG, защото са решили да удължат сетлиста). Озвучаването също беше много прилично, никакви оплаквания от звука при Guardian.
Песните:
The Ninth Wave
Banish from Sanctuary
Nightfall
Fly
Tanelorn (Into the Void)
Prophecies
The Last Candle
Miracle Machine - акустична
A Past and Future Secret - акустична
Journey Through the Dark
And Then There Was Silence
(бис 1)
Into the Storm
Twilight of the Gods
Valhalla
(бис 2)
Wheel of Time
The Bard's Song - In the Forest
Mirror Mirror
Подгряващите Dash the Effort се оказаха много приятна изненада - не следя българската сцена и не ги бях слушал до сега. Солиден твърд джангър, силно препоръчвам. За съжаление звукът при тях беше малко кофти и вокалите се губеха на моменти.
За пръв път от много време насам мога да кажа добри думи за организацията - разписанието се спазваше стабилно. Пуснаха входа в 7 (колкото си пишеше на билета

Песните:
The Ninth Wave
Banish from Sanctuary
Nightfall
Fly
Tanelorn (Into the Void)
Prophecies
The Last Candle
Miracle Machine - акустична
A Past and Future Secret - акустична
Journey Through the Dark
And Then There Was Silence
(бис 1)
Into the Storm
Twilight of the Gods
Valhalla
(бис 2)
Wheel of Time
The Bard's Song - In the Forest
Mirror Mirror
Elves dig rocket launchers.
Мдам и този път на And Then There was Silence се разбираше всичко за разлика от първия концерт в Христо Ботев.
!!
Големи Judas Priest. Халфорд е бог!
Ужасен звук на Helloween, което е жалко щото Анди Дерис беше в необичайно добра форма. За съжаление на трибуните се чуваха само той, барабаните и безобразно бучене на баса...
Голямата лъжа на SME -- Helloween не са подгряваща група, ще свирят цял сет --- в моя речник това значи поне 90 минути, а не 65 минути и 10 парчета.
Judas компенсираха. Ако не е станало ясно - Халфорд е БОГ!!!
Ужасен звук на Helloween, което е жалко щото Анди Дерис беше в необичайно добра форма. За съжаление на трибуните се чуваха само той, барабаните и безобразно бучене на баса...
Голямата лъжа на SME -- Helloween не са подгряваща група, ще свирят цял сет --- в моя речник това значи поне 90 минути, а не 65 минути и 10 парчета.
Judas компенсираха. Ако не е станало ясно - Халфорд е БОГ!!!
Халфорд е бог, факт. Гледала съм го няколко пъти, включая тук в Калгари с едноличния му проект. Не съм му особена фенка, ама човекът си е един от метъл бащиците и има защо.
Концерта му в Калгари беше много добър, но пред сцената бяхме точно 5 човека, щото местните селяни не го знаят. Те в тоя момент се редяха за бира и донъти и чакаха да дойде времето на Ози. Олигофрени.
Концерта му в Калгари беше много добър, но пред сцената бяхме точно 5 човека, щото местните селяни не го знаят. Те в тоя момент се редяха за бира и донъти и чакаха да дойде времето на Ози. Олигофрени.
При нас проблеми с навалицата нямаше - залата беше пълна. Джудасци направиха смазващо шоу, а тоя човек извади баси гласището. На 63 години засрамва болшинството млади певци в жанра. Буквално се е преродил на това турне.

- tigermaster
- Elder God
На терена Тиквите се чуваха перфектно, между другото. Единственото, което може да се спомене като проблем, беше леко неприятен фийдбек в началото на солото на "If I Could Fly", обаче за него си беше виновен Саша Герстнер и като усети какво става, се премести.
А Дерис беше може би в най-добрата форма, в която съм го виждал - за трети път го гледах.
Те и миналата година в Каварна пак свириха горе-долу толкова, нищо, че бяха хедлайнери на фестивала - явно това им е сетът, когато не са сами. Накефих се, че чух "Sole Survivor", макар и не цялата - много я обичам тая песен, а преди в България поне май не я бяха свирили.
Халфорд беше ОМГ. Ричи Фокнър - и той, нищо, че дойде от групата на Лорън Харис.
Ама Helloween ми харесаха повече, де - сигурно заради лични пристрастия, пък и тяхната дискография я знам кажи-речи цялата. Не познавам музиката на Judas Priest толкова.
И двете групи бяха страхотни. Едва ли ще има по-добро метъл събитие в България за тази година.
А Дерис беше може би в най-добрата форма, в която съм го виждал - за трети път го гледах.
Те и миналата година в Каварна пак свириха горе-долу толкова, нищо, че бяха хедлайнери на фестивала - явно това им е сетът, когато не са сами. Накефих се, че чух "Sole Survivor", макар и не цялата - много я обичам тая песен, а преди в България поне май не я бяха свирили.
Халфорд беше ОМГ. Ричи Фокнър - и той, нищо, че дойде от групата на Лорън Харис.

Ама Helloween ми харесаха повече, де - сигурно заради лични пристрастия, пък и тяхната дискография я знам кажи-речи цялата. Не познавам музиката на Judas Priest толкова.
И двете групи бяха страхотни. Едва ли ще има по-добро метъл събитие в България за тази година.
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
- tigermaster
- Elder God
Re: Концертчета дребни и не толкова дребни
Бтв, сега в неделя Soulfly в "Маймунарника" на собствения си концерт свириха по-малко от час време. Иначе беше доста яко, де, обаче ми дойде твърде кратичко.
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Срещнах милиони хора
Блог