Middle-earth: Shadow of Mordor

Всичко, което ви вълнува около голфа, бингото и стрип-покера...

Moderator: AlDim

Amikae
Ascendent
Posts: 4199
Joined: Thu Aug 07, 2008 12:07 pm

Post by Amikae » Sun May 03, 2015 11:05 am

Matrim wrote:Уж щях да пробвам тази игра само, за да видя как се справя новата ми видеокарта, а се оказа, че е доста зарибяваща. Битките са като в Батмана, ама по-яки, защото може да сечеш глави а и честичко се налага дим да те няма като те наобградят повечко орки, особено като има от ония гадове с копията или с лъковете. След като един warchief и бодигардчетата му ми разказаха играта десетина път поред, ми дойде накрая ума в главата и почнах да събирам информация за слабостите на босовете и да ги трепя един по един. Голям кеф е. А някои от коментарите на орките са върха просто - като те убият няколко пъти и почват "Пак ли ти бе? Тоя път ще ти отсека главата и ще изгоря тялото!". :lol:
+1

Can confirm!

User avatar
Matrim
Moderator
Posts: 5265
Joined: Mon Dec 22, 2003 10:58 pm
Location: Remedy Lane

Post by Matrim » Sun May 03, 2015 4:56 pm

3. Краят е зловещо изръшкан. Потрисащо е чак. Всяка средностатистическа схватка в основната част на играта беше по-добра от това. В началото на играта имаш сигурно 10 часа, докато дойде първия голям бос по подобаващ начин. В края обаче имаш просто две много смешни мини-мелета с подчинените ти оркски вождове и нито следа от цялата армия, която те се предполагаше да командват. Всяко от мелетата е последвано от супер-лейм "бос битка" с другите двама основни лошковци и това е. Сигурно цялата работа беше 15 минути, ако не и по-малко. Това като кулминация на игра с 25+ часа продължителност. Явно на Monolith не им е стигнало времето и са ампутирали всякакви амбиции за нещо по-сериозно накрая.
Току-що я превъртях, краят наистина е точно като си го описал, с добавката, че мелетата са смехотворно лесни. Очаквах, че поне моите ще се позатруднят с лошите, а то, аз си трепех някакви рандъм миниони, а моите пет branded орки сами натупаха главните петима орки без дори и жертва да дадат. То като цяло битките стават много по-лесни като отключиш повече способности, което е тъпо, защото орките не стават по-яки отколкото в първата половина на играта.
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

Amikae
Ascendent
Posts: 4199
Joined: Thu Aug 07, 2008 12:07 pm

Post by Amikae » Mon May 04, 2015 5:55 pm

Играта е чудесна технически и визуално, проблемът и е, че след 5-6 часа имам чувството, че вече съм видял всичко, което може да предложи и единствения incentive да продължа е да изгледам останалите кътсцени, което не е много силен incentive за нефен на Толкин. В Батман игрите има много по-голямо разнообразие в мисиите и доста повече за правене по мапа и освен това играта лежи върху много богат франчайз, което допълнително те тласка да играеш повече.

За мен Shadow of Mordor е Batman meets Dynasty Warriors, but not in a good way. След 5 часа трепане на орки ми стана банално да ги трепя, а дори главната сюжетна линия на тоя етап ми е отиди и убий орк Х в крепост Y или сложи отрова в кеговете с бира, и това не е много exciting.

Все пак битките са похвално приятни и лично според мен доста по-плавни в сравнение с Батманите, което не спасява играта, но е доста впечатляващо постижение. Струва ми се, че с един по-голям бюджет играта, като нищо би могла да бъде GOTY material, но в този си вид не е, а аз изпиратствах версията с всички допълнителни DLC-та.

User avatar
Matrim
Moderator
Posts: 5265
Joined: Mon Dec 22, 2003 10:58 pm
Location: Remedy Lane

Post by Matrim » Tue May 05, 2015 10:30 pm

Битките вече са пълен ташак откъм предизвикателство, днес влязох в един стронгхолд и избих като на шега пет капитана и един вожд за около 10 минути без изобщо да се главоболя с разузнаване кой какви слабости имал. Ако има човек руна за хийлване нещата и е развил всички ranger умения стават съвсем елементарни - примерно: скок, зашеметяване, flurry kill, +15 здраве от тоя kill, което ти дава и две combat moves - кеф ти екзекуция, кеф ти combat brand и си продължаваш комбото.
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 22 guests