Споделете пак

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Amikae
Ascendent
Posts: 4199
Joined: Thu Aug 07, 2008 12:07 pm

Post by Amikae » Sun Feb 15, 2015 4:05 pm

До колкото знам един от съседите, който дори често си пие кафето с тях, им се е оплаквал. Даже на баща ми мрънкал, не ни ли било пречило и на нас...

Въпросът е там, че ако пусна жалба и той махне кучето, отношенията ни ще са до тук. С такива хора нещата са доста черно бели. Те очевидно не намират някакъв проблем в сутиацията, така че изборът ми стои между това дали да се скарам със съседа си или да търпя лая, а лятото е пълен ад. Затова и според мен най-мирния вариант е "някой" да отрови кучето, така както на мен са ми тровили котките, които на никой не пречеха.

Но естествено тук моралните крусейдъри успяхте да ми развалите решителността. И сега решението на проблема ще е с караници и кавги.

Но пък може би ще е добре стане, да бъде за пример за другите комплексари, които искат да си купят куче, ама не искат да го разхождат и да се занимават с него.

User avatar
Litz
Ascendent
Posts: 4076
Joined: Mon Aug 16, 2010 12:46 am

Post by Litz » Sun Feb 15, 2015 5:19 pm

Защо държиш да си в добри отношения с изроди?

User avatar
Devoted of Slaanesh
Paragon
Posts: 740
Joined: Fri Jul 04, 2008 2:53 pm
Location: Austria

Post by Devoted of Slaanesh » Sun Feb 15, 2015 8:44 pm

Щото е по-лесно да отрови една от жертвите в случая, вместо да се конфронтира с престъпници. А се дуе къв мъжкар е. Амикае, отровата в книгите е предпочитаното оръжие на слабите.

Amikae
Ascendent
Posts: 4199
Joined: Thu Aug 07, 2008 12:07 pm

Post by Amikae » Sun Feb 15, 2015 9:09 pm

Аз, мъжкар? :lol: If only...

Litz, не е добра идея да си в кофти отношения със съседите си. Това не е някакъв град, е на хартия е, но на практика си е село. Има си къмюнити, което си функционира съвсем добре. Има си неписани правила и всички се познават. Да прецакаш някой, да му идват проверки и да му пишат актове, си е бая гадна история за тукашните. You better mean it, дет се вика.

Бих предпочел да не ми се налага. Аз гледам да става на моето чрез trickery. Затова и нямам врагове, все още. И ако ще си създавам, поне да не е заради някакво куче...

User avatar
Litz
Ascendent
Posts: 4076
Joined: Mon Aug 16, 2010 12:46 am

Post by Litz » Sun Feb 15, 2015 9:53 pm

В моите представи можеш да прецакаш невинен човек само. Тези очевидно не само че тормозят всички, ами измъчват и кучето. Все пак те не са жертви. Ако това не беше куче, а дете дерящо се ден и нощ, щото родителите му са изроди, нямаше да искаш да го убиваш?

Amikae
Ascendent
Posts: 4199
Joined: Thu Aug 07, 2008 12:07 pm

Post by Amikae » Sun Feb 15, 2015 10:35 pm

Децата рано или късно израстват, реването е част от този процес. Не е нещо ненормално, макар и да не харесвам циврещи бебета. Кучето също се нуждае от внимание, другаруване, нуждае се да се разхожда, да бяга, да не бъде оставяно само толкова дълго време. Когато то е получавало тези неща и изведнъж спира да ги получава, и бива затворено по 24 часа в денонощието, стресът го тормози и то прави единственото нещо, на което е способно. Лае. Застава на два крака, качва лапите на оградата и почва да се дере, докато се умори.

Аз не мога да кажа със сигурност, че тези хора са жестоки, може и да не са, но нещо в тях не е наред, а аз преживях тия години, в които ми се късаше сърцето за кучетата около нас. Две-три от тях са затворени в 2 квадрата пространство от почти 15 години и почти всеки ден ми са пред очите. Вече не мога да си спомня дали в началото лаеха, като това. Просто съм се научил да си изключвам мислите, като ги чуя да скимтят отвън.

User avatar
tigermaster
Elder God
Posts: 6476
Joined: Wed Jun 14, 2006 11:39 am

Post by tigermaster » Mon Feb 16, 2015 12:09 am

Litz wrote:Защо държиш да си в добри отношения с изроди?
Не на последно място - защото съседите могат да ти сътворят предостатъчно мизерии само с присъствието си, ако си го поставят за цел.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

User avatar
Litz
Ascendent
Posts: 4076
Joined: Mon Aug 16, 2010 12:46 am

Post by Litz » Mon Feb 16, 2015 1:23 am

То и лаенето не е нещо ненормално. Има деца/бебета, които реват, защото родителите им не им обръщат грам внимание и са ги оставили да се саморазвиват, имаше някакъв експеримент на Харвард с бебета на тема реване и как не много нормално едно дете да се дере нон стоп.

Добре тия хора нарушават закона, но вместо да се приемат мерки е по-адекватно да се извърши престъпление, защото ако се оплачеш хипотетично можело да стане еди какво си?

User avatar
tigermaster
Elder God
Posts: 6476
Joined: Wed Jun 14, 2006 11:39 am

Post by tigermaster » Mon Feb 16, 2015 1:52 am

Не знам, аз бих им оставил няколко анонимни бележки в пощата, че ако не вземат мерки, ще подам оплакване на съответното място, ако е чак такъв проблем, всъщност. Така няма да ме разберат кой съм, особено ако не съм се оплаквал преди, но ще знаят, че има реална опасност от неприятна случка.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

User avatar
Marfa
Moderator
Posts: 11241
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:12 pm
Contact:

Post by Marfa » Mon Feb 16, 2015 9:05 am

Моралните крусейдъри го спрели да отровел кучето... Забогами. А той не щял да подаде оплакване срещу съседите, щото намсико. Ами добре, бива. Само че никой и нищо няма да ги възпре да си вземат друго куче, по-злобно и по-лаещо, само че тоя път ще вземат и мерки да не бъде отровено.

От друга страна не мога да си представя защо и как някой би искал да има добри отношения с хора, с които няма добри отношения по начало. Преди години имахме подобни проблеми с комшиите в къщата отсреща, след това не се поздравяваме, но проблеми нямаме. Причината е в упоритото ми настояване да викам полицията. Дори единия път, когато куките се размрънкаха че то било три посред нощ и за какво ги викам, обясних, че ще извикам И телевизията и ще им стане забавно да се обясняват защо не се отзовават на обажданията на граждани.

btw, в конкретния случай с кучето препоръчвам, при това съвсем сериозно, следното:
- Снимки на кучето
- Публикуване на въпросните снимки в разнообразните киноложки форуми и групи в интернет с молба към хората, обичащи животните, да дойдат и да вземат това куче, което явно не е обект на особени грижи от страна на стопаните си.

Може да звучи тъпо, но преди време така измъкнахме самоеда от двора на същите описвани от мен комшии.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

User avatar
Morwen
Shadowdancer
Posts: 13468
Joined: Sat Dec 20, 2003 1:20 am

Post by Morwen » Mon Feb 16, 2015 11:29 am

Амикае, извинявай, но това е лицемерие. Твърдиш, че съседите ти са и изроди и не заслужават да живеят, но сакън да не се скараш с тях. Нищо, че има законен начин, ти нарочно ще заобиколиш него, така че да не помогнеш и на останалите си съседи. Вместо това ще извършиш наказуемо престъпление, от което е най-потърпевшо е най-невинното същество в цялата история.

Поне вземи кажи на другия ви съсед, на който му пречи кучето, може би той ще има невероятната смелост да се обърне към общината или към полицията, ако е късно вечер.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

User avatar
The Dragon
Elder God
Posts: 9054
Joined: Wed Jan 14, 2004 9:03 pm

Post by The Dragon » Mon Feb 16, 2015 11:38 am

Roland wrote:Не схващам как личният ти комфорт е по-важен от живота на куче. Ебаси психопатията, честно.
Кучетата са възстановим ресурс. И то неприятно бързо възстановим.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

User avatar
Yan
Site Admin
Posts: 6947
Joined: Sat Dec 20, 2003 12:01 am
Location: Who cares...
Contact:

Post by Yan » Mon Feb 16, 2015 11:41 am

The Dragon wrote:
Roland wrote:Не схващам как личният ти комфорт е по-важен от живота на куче. Ебаси психопатията, честно.
Кучетата са възстановим ресурс. И то неприятно бързо възстановим.
Някава емпатия от време на време не е лошо да проявяваш. Горното ти изказване не е нито cool, нито badass.
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

User avatar
Roamer
Ascendent
Posts: 4895
Joined: Wed Jan 03, 2007 5:25 pm
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...
Contact:

Post by Roamer » Mon Feb 16, 2015 2:00 pm

Амикае, повярвай ми, знам какво имаш предвид за отношенията със съседите... и при все това ти препоръчвам да ги гониш първо по стандартните, законови (и законни) начини, преди да опреш до... другите.

От доста години насам семейството ми живее в Драгалевци в нещо, което едно време е било мислено за едва ли не вила за през лятото, но после се оказа, че е по-добре за постоянно. Е, един от непосредствените ми съседи е... хм, не, думите, които искам да употребя (и които някои от съфорумците са ме чували да употребявам наживо неведнъж), изобщо не са за публичен форум в Интернет. Да кажем, че е от хората, които парадират непредизвикано с връзки и възможности, от хората, които открито се занимават с не напълно законни дейности, а на всичкото отгоре е доста коварен, злопаметен и отмъстителен. Не искам да навлизам в твърде много подробности, защото някои от случките и неговите реакции в отговор (както и неща, които явно прави за отмъщение месеци по-късно) са гротескни, абсурдни и невероятни в най-висша степен. Всички - всички до един - в квартала са се изпокарвали с него по един или друг повод в последните двайсетина години, всички без изключение, и после той е правил мръсни номера на всички без изключение.

И все пак, когато той успя да "паркира" уж замалко един ТИР (да, не се е**авам, той действително паркира един пълноразмерен, силно ръждясал ТИР, влекач плюс ремарке) на улицата така, че носът му е да точно до края на неговата врата, а опашката му да е точно до края на нашата, и после изведнъж се оказа, че на това нещо първо спирачките, а после и осите на колелата са толкова ръждясали, че то няма начин да тръгне на собствен ход, нито сега, нито когато и да е, и така остана... хм... няколко години, нито ние, нито другите съседи вкарахме в действие никой от двата плана, който хрумва на всеки, който само види въпросното чудовище на улицата - да го изгорим или да извикаме цигани да го нарежат за скрап на място. Бутахме си нещата по законовия ред, търпяхме няколко години явни подигравки от негова страна (идват хора от общината, залепят върху влекача известие в стил "ако не го махнете до месец, лошо", тръгват си, трийсет секунди след това той излиза от двора си, избухва в смях, скъсва известието и си се прибира), слушахме и от общината извинения "да, знаем, че не трябва да бъде там, ама и ние нямаме с какво да го преместим", черпихме хората, които ни газифицираха квартала, за допълнителната работа, когато им се наложи да копаят канали за тръбите *под ремаркето на ТИР-а*... и търпеливо и упорито си бутахме нещата с още оплаквания и цитирания на нови и нови закони и разпоредби, все повече и повече, които това нещо нарушаваше.

Е, накрая се случи - когато се събра критична маса съседи, на хората в общината окончателно им писна и от него, и от ТИР-а му, и от нас, дето всеки месец сме там, и намериха начин да направят нещо. Да, той не беше доволен, но, както споменаха и други хора в тази тема, възможно е (окей, не съм запознат със случая, но предполагам, затова казвам "възможно е") и твоите съседи да са от тези, с които и с глоба от общината, и без, всякак ще се скарате в един или друг момент... та по-добре потърси начин, по който поне ти ще си чист. За тях може вече да е късно.
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

Amikae
Ascendent
Posts: 4199
Joined: Thu Aug 07, 2008 12:07 pm

Post by Amikae » Mon Feb 16, 2015 3:26 pm

Впечатляващ е контраста между хората, които са имали подобни ядове и тези, които просто си поддържат моралния high ground. Въпрос на съобразителност е човек да не го прави, когато му липсва перспектива. Реакциите са традиционни за Shadowdance, предполагам в това му е и чара на тоя умрял форум. :roll:

Roamer, сигурен съм в правотата на думите ти. И все пак конфронтацията не е нещо лесно. Сигурен съм, че ще последват мизерийки и мръсни номерца, ако го направя, а хич не ми се иска да е така. Може би най-добре ще е просто да изляза по време на поредната порция лай и да му кажа, че не мога да спя от това куче, и да видя как ще ми отговори на това. До сега не е взел мерки, въпреки хората, които са му се оплаквали. При всички положения човека със сигурност не е такъв гад, като вашия съсед, просто е селянин и не му пука, жестокостта спрямо кучето му е някакъв byproduct на това. Аз ненавиждам подобни хора и за мен живота би бил по-добър без тяхното съществуване.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests