Аха, значи затова Пингвините в Плевен затвориха 2012, доста се чудех. А иначе ми е гадно за Гринуич, защото е доста добре направена и заредена, но въпроса ми е друг - ако купувам книги на английски от тези книжарници понякога, при все че пак им пълня джоба, също толкова ли е безотговорно колкото ако купувам преводи или български книги?
Но все пак, благодаря за информацията, въпреки че аз главно книги на английски купувам и то от Книгомания, Сиела и Elephant (там поне няма как да са крадени, поне не от тук

) и понякога от Буктрейдинг. А в Хеликон и не влизам, защото каквото съм търсил на български и английски често е нямало, но ще преосмисля за купуването от Гринуич, освен ако няма нещо което никъде не мога да намеря. Благодаря и за инфото за това как се върти търговията, винаги съм се чудел как става, кой колко процента взима, но не съм мислел че някъде има свободна информация и не съм питал.
А за Бард, при все че съм само втори курс, от познати чиито познати са работили там на една длъжност или друга, съм чувал доста лоши неща. Ако не друго, човек може да види резултата от некомпетентността им и ръчкането в кратки срокове във повечето им преводи. Какъвто и да е преводача, ако има повече време ще бъде и по - свестен превода. Да оставим факта, за който се замислих онзи ден, че НИТО ЕДНО друго голямо издателство, поне доколкото аз знам, не си печатат книгите на
толкова калпава хартия. Имам книги на Жанет, Колибри, Фама, Ентусиаст... всички са добре напечатани.
А това в Букпойнт буквално крадени книги ли са?