Играно напоследък
Moderator: AlDim
Мне, с Combat Armor съм и като са трима ме цепят през цялата карта, ако имам късмет успявам да стигна до изхода преди мутантът с ракетомета да е презаредил, щото втори удар от това значи почти сигурен крит.
What's a goon to a goblin? What's a shooter to a shotta?
I can boom shakalaka your medulla oblongata
На тоя етап combat armor е слабичка, да. Вече би трябвало да си прикопал power armor-а. За тоя проблем дето си го описал, пробвай да друснеш едно psycho ако ти се намира - ще усетиш разликата.
По въпроса за вдигането на атрибути - във Fallout 1/2 става или с перк, или с еднократни операции, както и от някои редки куестове (Hubologists). Small arms се изплаща като гепиш гаусовките, преди това няма чак толкова свестни оръжия с него (в един момент снайперът вече е назад като щети). Ако си взел fast shot обаче е малко безсмислено, защото губиш тежките прицелени критове от далеч.
По въпроса за вдигането на атрибути - във Fallout 1/2 става или с перк, или с еднократни операции, както и от някои редки куестове (Hubologists). Small arms се изплаща като гепиш гаусовките, преди това няма чак толкова свестни оръжия с него (в един момент снайперът вече е назад като щети). Ако си взел fast shot обаче е малко безсмислено, защото губиш тежките прицелени критове от далеч.
Elves dig rocket launchers.
Спокс, оправих се. От вчера до сега доста неща се промениха.
Промъкнах се след 30 умирания и релоуда до Наваро, като сейвах след всеки успешно минат квадрант и преди да говоря с Крис взех едни Ментатс да ми дигнат INT от 8 до 10, та се вмъкнах. Взех пауър армър и каквото полезно имаше там, взех плановете и освободих влечугото. Реших да помогна на китайците, естествено, дори да са фалшиви сциентолози, пак ме нервят тия от другата фракция. После ходих до Марипоза, ма не ми се занимаваше да поправям генератора, щото имам Repair 19%, та тръгнах на север към Рединг. И като се почна... Дигнах от 16 до 18 само от рандъм срещи с тении, кентаври и извънземни. Погледнах уоктру и разбрах че можело да се подкара оная бракма, та направих т'ва и сега ще обикалям да довърша каквито куестове има, че явно доста съм пропуснал, в Ню Рено не съм правил нищо почти. И оная мина в Рединг ще донесе доста XP от гриндене... Като измаксам всичко и си направя операциите, тогава ще търся Анклава.
А от тия гаусови оръжия бях видял само един патлак в Сан Франциско, ама май няма много амуниции, засега ме устройва Магнумчето, особено с Action Boy, Bonus Rate и ъпгрейда който му сложих. И с плазмената пушка се подобри положението, вече дигнах Energy Weapons на 95%.
А и в момента съм само със Сулик, ще направя каквото иска Маркъс за да дойде с мен и ще потърся още някой съекипник. Междувременно след всяка битка почивам, че стимпаковете са за ендгейма, а покрай муниции, коли и т.н. имам само 10к в момента. Но си прав, че явно за двойката тоя билд не е много добър, ма го използвах щото единицата мажех с него.
И си купих вчера New Vegas Ultimate Edition от Стийм, повече доверие имам на Обсидиан отколкото на Бетезда. Тройката ще е по-по- нататък.

А от тия гаусови оръжия бях видял само един патлак в Сан Франциско, ама май няма много амуниции, засега ме устройва Магнумчето, особено с Action Boy, Bonus Rate и ъпгрейда който му сложих. И с плазмената пушка се подобри положението, вече дигнах Energy Weapons на 95%.
А и в момента съм само със Сулик, ще направя каквото иска Маркъс за да дойде с мен и ще потърся още някой съекипник. Междувременно след всяка битка почивам, че стимпаковете са за ендгейма, а покрай муниции, коли и т.н. имам само 10к в момента. Но си прав, че явно за двойката тоя билд не е много добър, ма го използвах щото единицата мажех с него.
И си купих вчера New Vegas Ultimate Edition от Стийм, повече доверие имам на Обсидиан отколкото на Бетезда. Тройката ще е по-по- нататък.
Та, свърших я. Леко ме дразни как май не са вложили много мисъл в края на играта, в смисъл че според това какво съм правил в куестовете ми каза че Волт Сити поради изолационизма си са били анексирани по - късно от НКР, но същевременно ми каза че понеже съм оптимизирал реактора на Геко, са сключили съюз и са станали по - толерантни. Отгоре на това, след като Доктор Джонсън (I see what you did there, Black Isle) излекувал миньорите в Рединг от зависимостта към джет, го избрали за кмет и засилил връзки с Волт Сити, ма ония ги анексирали и дали само на 10% гражданство. Но ок, това може да се каже че всичко е станало, ако и не точно в близки интервали. Но ме изнерви, като ми каза че избивайки гущерите във Убежище 13 съм доказал че геноцида е валидно решение за всеки проблем...
К'ВО? Аз им помогнах с компютъра и после Франк Хориган ги беше изклал и АЗ съм виновен?!!
Как да е, като цяло съм по - скоро много доволен, другото са сравнително бели кахъри.
П.П. Франк Хориган беше по - лесен от войнишките помещения и не само защото убедих няколко войника да ми помогнат. От друга страна поне успях да опазя Маркъс, Касиди, Сулик и Горис от гадна смърт.

Как да е, като цяло съм по - скоро много доволен, другото са сравнително бели кахъри.
П.П. Франк Хориган беше по - лесен от войнишките помещения и не само защото убедих няколко войника да ми помогнат. От друга страна поне успях да опазя Маркъс, Касиди, Сулик и Горис от гадна смърт.
Е, сега, очевидно го написах щото не се сетих как да го преведа, от другите само Волт Сити бях оставил така.RRSunknown wrote:Не са гущери

@Матрим, ми главно аз събирах агрото и ги бях настроил да нападат който напада мен и да седят плътно до мен. И естествено, сейвах като луд, ма то кой не го прави т'ва? Особено на стари игри.

П.П. Изкефи ме като химикът в Анклава цитира Tyger!Tyger на Уилям Блейк.

Хмм, аз си мислех че са сестрински компании... И все пак, на ГОГ благодари, не на CD Projekt.
И кажи как е като поцъкаш. Но определено е интересно как изометрично RPG с много текст и походови битки вече няколко седмици е първа в Top Sellers на Стийм. И доста са я нахвалили по повечето сайтове.

Преди два часа и половина си пуснах Gran Turismo 6. В момента все още не са приключили ъпдейтите (10-тина по гигабайт всеки) и инсталациите (??), като вече цели 15 минути остават 2 минути. Баси малоумната игра на баси малоумната компания за баси малоумната система... Това да си пускаш игри на PS3 е някакво наказание всеки път.
- RRSunknown
- Elder God
Дискът на GT6 е 15GB, инсталира се само малка част. По-голямата част от тия 10GB са ъпдейтите.
Общо инсталацията отне над 3 часа и не ми даде каквато и да е опция да пропусна "удоволствието" да я чакам до 1 през нощта, след като реших да поцъкам в 10. След като приключи цялта тази работа, поиска и ъпдейт на системата, щото PS3 не пуска без дълго увещаване.
Поне интерфейсът е малко по-добър от безумието GT5, сега мяза повече на PSP версията. Пак е на някакви светлинни години от която и да е Forza, но поне се търпи. Иначе двете състезания, които пробвах дотук, ме оставиха с доста добро впечатление. Визията е доста стерилна, но физиката е по-добре със сигурност и вече май има консистентен вид на колите.
Общо инсталацията отне над 3 часа и не ми даде каквато и да е опция да пропусна "удоволствието" да я чакам до 1 през нощта, след като реших да поцъкам в 10. След като приключи цялта тази работа, поиска и ъпдейт на системата, щото PS3 не пуска без дълго увещаване.
Поне интерфейсът е малко по-добър от безумието GT5, сега мяза повече на PSP версията. Пак е на някакви светлинни години от която и да е Forza, но поне се търпи. Иначе двете състезания, които пробвах дотук, ме оставиха с доста добро впечатление. Визията е доста стерилна, но физиката е по-добре със сигурност и вече май има консистентен вид на колите.
Gran Turismo 6 хем е добра игра, хем има нещо много генерално зациклило в поредицата и не са един или два проблемите:
- Визията уж е оправена долу-горе спрямо GT5, но фреймрейтът пада много често. Forza 4 е много напред графично и има 100% стабилен фреймрейт.
- Менютата също са подобрени, та вече не са абсурдна каша, но пак не са достатъчно добре организирани и трябва да се минава през прекалено много екрани, докато направиш нещо толкова елементарно като пускане на състезание. Като цяло впечатлението е за аматьорщина и евтиния.
- Кампанията е супер безлична. Няма каквато и да е живинка в цялата работа.
- Музиката варира от посредствена, през слаба, до тотално пробита (в менютата).
- Няма каквито и да е осезаеми щети по колите. Положението е някъде на ниво 1998-ма. Сблъсъците с каквото и да е са супер нереалистични и срамни за игра, която твърди, че е симулатор.
- Все още мнозинството коли са супер грозни, защото са вкарани от PS2. 2014 сме, за бога. Количеството тук отново е по-важно от качеството.
- Изкуственият интелект е много зле. Съперниците ти са много статични и често правят тотални глупости (примерно забиват се със всичка сила в колата ти, особено забавно в разните там странични "мисии" за време).
- Все още трябва да взимаш шибани лицензи. Това е скапан геймплей, винаги е било скапан геймплей и няма абсолютно никаква причина да го държат освен чист инат.
- Модификацията на колите е доста посредствена.
Та защо въпреки всичките тия критики цъкам с умерен интерес? Управлението на колите все пак е много, много добро и играта има известна стойност като симултор (макар и на несчупваеми пластмасови колички). Разнообразието на тракове също е голямо предимство.
Като цяло мисля, че играта заслужава 7/10 някъде.
- Визията уж е оправена долу-горе спрямо GT5, но фреймрейтът пада много често. Forza 4 е много напред графично и има 100% стабилен фреймрейт.
- Менютата също са подобрени, та вече не са абсурдна каша, но пак не са достатъчно добре организирани и трябва да се минава през прекалено много екрани, докато направиш нещо толкова елементарно като пускане на състезание. Като цяло впечатлението е за аматьорщина и евтиния.
- Кампанията е супер безлична. Няма каквато и да е живинка в цялата работа.
- Музиката варира от посредствена, през слаба, до тотално пробита (в менютата).
- Няма каквито и да е осезаеми щети по колите. Положението е някъде на ниво 1998-ма. Сблъсъците с каквото и да е са супер нереалистични и срамни за игра, която твърди, че е симулатор.
- Все още мнозинството коли са супер грозни, защото са вкарани от PS2. 2014 сме, за бога. Количеството тук отново е по-важно от качеството.
- Изкуственият интелект е много зле. Съперниците ти са много статични и често правят тотални глупости (примерно забиват се със всичка сила в колата ти, особено забавно в разните там странични "мисии" за време).
- Все още трябва да взимаш шибани лицензи. Това е скапан геймплей, винаги е било скапан геймплей и няма абсолютно никаква причина да го държат освен чист инат.
- Модификацията на колите е доста посредствена.
Та защо въпреки всичките тия критики цъкам с умерен интерес? Управлението на колите все пак е много, много добро и играта има известна стойност като симултор (макар и на несчупваеми пластмасови колички). Разнообразието на тракове също е голямо предимство.
Като цяло мисля, че играта заслужава 7/10 някъде.