До 129.
Endless arc is endless...
Гледането на хипердълги шонени, е като добиването на метал от руда. Изисква сложна организация, големи инвестиции, тежко оборудване и екстремни температури.

Представям си какво ли се е случвало в главата на някое малко хлапенце, докато е гледало арката по епизод на седмица.
Едва ли е останало непроменено.
В крайна сметка добиваме известно количество хубави неща: забавните кретенизми около всички Baroque Works и "многостепенната ракета", с която изстреляха принцесата на часовниковата кула.
Окамата се оказа голям пич (ако мога така да се изразя и човека не го сметне за обидно

).
Пък и другите бяха любопитни личности.
Някои от локациите бяха интересно замислени - леговището на Крокодила, подземието на кралската гробница.
Обичайните произволно разхвърляни шегички с главните герои също бяха добре.
Какво не ми хареса (освен разтягането на историята, което се подразбира):
Виви - беше ми донякъде симпатична до Whisky Peak, на нататък изтъпя, а накрая откровено си я мразех.
Крокодилът - това е малко изненадващо, защото е невероятно як и брутален тип. Може би дори прекалено як. Персонажът му продължава да ме кефи, но като следствие от разтягането на историята ни досадиха с него. Навираха ни го в лицето дълго и еднообразно. Така не се прави добър злодей.
Безсмисленото клане - ...е безсмислено.
Смъртността - всички с изключение на един от най-симпатичните герои - Ястребът Пел оцеляха. Ъ? Да, знам че е характерно ама ми се иска да не беше.
OP - защо трябваше да ни портят, че Робин се присъединява към екипажа? То е ясно, че не е баш злодейка - спаси им задниците няколко пъти.
Какво приятно ме изненада.
Най-неочаквано накрая ни запознаха с една нова и доста яка маринка, а и ни припомниха Джанго (един от любимците ми), както и за кретена дето Санджи изрита от ресторанта.
Запознаха ни и с едно интересно решение, което демонстрира как работи политиката на маринската организация.

Имаше и нещо, като aftermath в който Санджи съжали (е, почти), че е разрушил няколко стени, за да ми не по-напряко.