Конкурс за фентъзи и фантастичен разказ с участието на SD

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Post Reply
User avatar
Trip
Moderator
Posts: 6353
Joined: Sat Dec 31, 2005 7:30 am
Contact:

Конкурс за фентъзи и фантастичен разказ с участието на SD

Post by Trip » Tue Sep 17, 2013 10:47 am

Първо, здрасти след дълго отсъствие :) и второ, нещо ново. Пействам текста от страницата на конкурса във Фейсбук:
Издателство „Колибри“, клуб „Галактики“, българският фензин shadowdance.info и „Книголандия“ (knigolandia.info) обединяват усилия с цел популяризиране и насърчаване развитието на фентъзи и фантастичния жанр в България!

ОБЯВЯВАМЕ ПРОВЕЖДАНЕ НА ЕЖЕГОДЕН КОНКУРС ЗА ФЕНТЪЗИ И ФАНТАСТИЧЕН РАЗКАЗ!

Стартираме на 16 септември 2013 г., а набирането на разкази от първия кръг ще приключи на 16 октомври 2013. Всички текстове, подадени след 24:00 часа на тази дата, автоматично ще бъдат прехвърлени за участие в следващото издание (кръг) на конкурса.

Победителите ще бъдат определяни и ще получават наградите си в рамките на редовните срещи на клуб „Галактики“ в края на месеца. Годишно ще се състоят 4 кръга от конкурса, а в края на годината най-впечатляващите умотворения ще бъдат публикувани в електронна книга-антология „Галактики“!

Условия за участие:
- В конкурса могат да участват само ентусиасти, които: владеят добре български език; имат продуктивно въображение; умеят да пишат.
- Като обем разказите не следва да надвишават 10 000 знака. По-дългите текстове ще бъдат дисквалифицирани автоматично.
- Текстове, които не са граматически и стилистично издържани, няма да бъдат оценявани.
- Всеки участник има право да изпраща само по един разказ за всеки кръг на конкурса.
- Очакваме предложенията Ви в електронен формат, word файл, на електронен адрес: svetlyo@colibri.bg. Не пропускайте да отразите трите си имена, подходящ електронен адрес и телефон за контакт.

Правила на конкурса:
- Предвидени са награди (книги!) за първо, второ и трето място. Разказите ще бъдат публикувани на фейсбук страницата на клуб „Галактики“, в интернет фензин „Шадоуденс“, както и в специална секция на сайта на издателството.
- В рамките на регулярните срещи на клуб „Галактики“ ще Ви запознаваме с разказите-победители, ще връчваме наградите от съответния кръг на конкурса, ще отбелязваме и оказваме чест на всички участници.
- Всеки участник в конкурса ще получава лично по имейл кратки бележки върху текста, аргументиращи решението на журито.
- Резултатите от конкурса и имената на победителите ще бъдат публикувани в изданията на медийните партньори на клуб „Галактики“.
Състав на журито: Емануил Томов, Христо Блажев, Андрей Велков, Светлозар Желев.

Организаторите са водени от стремежа да насърчат колкото може повече млади хора не просто да четат и пишат с удоволствие, но и да развихрят въображението си с надеждата да достигнат до поклонниците на фантастичния и фентъзи жанр!

User avatar
Devoted of Slaanesh
Paragon
Posts: 740
Joined: Fri Jul 04, 2008 2:53 pm
Location: Austria

Post by Devoted of Slaanesh » Tue Sep 17, 2013 11:40 am

Страхотна новина!!! :wink:
Успех на всички, които ще участват!!!

User avatar
gal.eon
Adept
Posts: 220
Joined: Thu Jul 31, 2008 2:10 pm
Contact:

Post by gal.eon » Tue Sep 17, 2013 2:26 pm

Здрасти, Трип, след дългото отсъствие :)
Това е чудесна новина и реален стимул да реализирам някои свои идеи.
Пожелавам успех на организаторите и на участниците.
В края на краищата няма жив човек, който да може да разбере другия, защото всеки от нас гастролира пред отделни хора с отделни, избрани измислици от собствения си аз!

User avatar
Drigan
Sorcerer
Posts: 456
Joined: Thu Oct 06, 2005 10:51 pm
Location: Neverwhere

Post by Drigan » Tue Sep 17, 2013 5:48 pm

Хмм... отдавна не съм имал време за писане, но може и да се изкуша да драсна някоя серия разкази! Октомври-ноември ми се очертават по-свободни.
"Ние сме просто хора и боговете са ни създали за обич. Това е голямото ни величие, това е славата ни и най-голямата ни трагедия."
Емон Таргариен

User avatar
ProxyFantasy
Paragon
Posts: 615
Joined: Tue Jul 19, 2011 12:59 pm
Contact:

Post by ProxyFantasy » Wed Nov 06, 2013 10:38 am

Не знам дали е тук темата, но прочетох интротата на разказите и съм изключително впечатлен. Мисля че усещам зараждане на жанра в България, стига на някой да му пука да го чете. Ще се следи изкъсо.

ПС. Радвам се, че ShadowDance-а подкрепя инициативата.

User avatar
Xellos
Moderator
Posts: 20295
Joined: Fri Apr 02, 2004 10:08 pm

Post by Xellos » Mon Feb 10, 2014 5:16 pm

Цитирам от на Анди/Галактики фб-ка ;)
Скъпи приятели! Първата среща на литературен клуб „Галактики“ за тази година ще се състои на 12 февруари, сряда, от 19.30 часа! Мястото вече ви е известно: бар Трип Тен, под Моста на въздишките зад НДК!

И тази година ще превърнем сюблимното въображение на повелителите на фентъзи и фантастичния жанр в повод за вълнуващи срещи и дискусии! В рамките на събитията всички заглавия от библиотека „Галактики“ ще се предлагат с 50 % отстъпка!

Очертава се тежка програма! Заедно с Емануил Томов от Shadowdance.info, Христо Блажев от „Книголандия“ и писателя и идеен вдъхновител на поредицата - Андрей Велков, ще обявим резултатите от Втория конкурс за кратък фантастичен и фентъзи разказ „Галактики“! Ще отличим победителите и ще прочетем някои от най-интригуващите творби.

Предстои да обсъдим и поредната книга от серията „Галактики“ – втори том от поредицата „Метрозоната“ на Саймън Мордън – „Теории за полета“! След успеха на „Уравненията на живота“ антигероят Сам Петрович се завръща, при това още по-гениален, циничен и смъртоносен!

Ще се срещнем и с двама души, неразривно свързани с фантастиката – познавате Алек Попов, един от най-ярките съвременни български белетристи, драматург, автор на изключителни фантастични разкази (чели ли сте „Телесни плевели“?), и Любен Дилов-син, изкусен читател, познавач и поклонник на фантастичния жанр през целия си съзнателен живот! Ще побъбрим за любимите ни книги и автори и за целебните свойства на Въображението:-)

Елате, поканете приятели и близки! Ще бъде чудесно.
:ninja:

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 21 guests