2 юни: Национален протест „Оставка за кабинета „Орешарски“

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

User avatar
Mr. Nobody
Misting
Posts: 275
Joined: Sat Jan 28, 2012 12:08 am

Post by Mr. Nobody » Fri Nov 15, 2013 6:18 pm

kalein - Ганди май водеше народ от 1 милиард души? Те дори и мирно да се съберат, пак лесно ще минат през английските войници.

А символичните жестове са всеизвестни със своята ефективност. Окей, отказвам се от решение 1, но решение 2 може и да подейства, стига да има достатъчна публичност и да се даде шанс на народа (ако пък успеете дори да посочите кои точно са "свестните") да изберат най-подходящите съответно. Утопично или не, мисля че е постижимо.
'Poetry first, sausage - later!'

User avatar
kalein
Arcanist
Posts: 904
Joined: Tue Feb 15, 2005 5:08 am
Location: smiling next to you
Contact:

Post by kalein » Fri Nov 15, 2013 6:23 pm

Bimbaldy wrote:Аз не разбрах обаче- утре ще има ли редовен протест на студенти и граждани в София или целия град и ден ще е запазен за "масовия" контрапротест на фенчетата на БСП и ДПС?
Май не е ясно още – можеш да следиш новините тук.

Mr. Nobody - на мен (като на Moridin) ми харесват и двете ти точки. Само частта със зулумите и молотовите не я виждам като смислена/ефективна, затова се намесих.

User avatar
kalein
Arcanist
Posts: 904
Joined: Tue Feb 15, 2005 5:08 am
Location: smiling next to you
Contact:

Post by kalein » Mon Nov 18, 2013 9:32 am


User avatar
coldie
Forsaken
Posts: 2969
Joined: Fri Dec 05, 2008 10:20 pm

Post by coldie » Tue Nov 19, 2013 12:45 am

moonlight wrote:
coldie wrote:
Trip wrote:Идеята накратко за вечно неразбралите.

Стъпка 1.

Протестира се срещу управници, които се дънят.

Стъпка 2. Избори.

Гласува се за управници, убедили гласоподавателите си да гласуват за тях. Каквито ще да са. Бабите Бойко и Бареков ще ги убедят с това, че са здрави, прави момчурляци. Мен който и да било ще ме убеди с адекватни аргументи, на които ще хвана и вяра, и ум.

Стъпка 3.

Избират се нови управници. Те почват да работят.

Стъпка 4.

Дънят се. Протестира се и срещу тях. Повтаря се стъпка 2.


Допълнителни пояснения за успелите да схванат дотук:

Протестиращите НЕ СА макиавелистка дружинка, която рипа срещу настоящите Х, защото вече са се наговорили с бъдещите У.

Протестиращите НЕ СА някакъв еквивалент на червени бабички и шпицкомандите на Атака, които викат "На оружие!" срещу едните, но биха си затваряли очите за издевателствата на всякакви други. Не, не биха.

Протестиращите СА достатъчно неолигофрени, за да разпознаят още в зародиш признаците на морален и съответно управленски провал у едно правителство.

-> Ако аз гласувам за Реформаторския блок и разпозная тези признаци, заставам пред народното събрание. Подозирам, редом със същите тези, които протестират в момента.


Нещо, което не им е ясно на вечно неразбралите:

Тези протести от последните месеци не са против партии. Те са против отношението им към хората. Откакто се е оформило първото човешко племе, в управлението на големи, а и малки групи хора се правят понякога трудни компромиси с морала.

Неизбежно е, да.

Протестите от последните месеци не са против спорадичните компромиси с морала в името на това някак да напаснеш заедно 7 милиона души, а против ТЕЖКИТЕ, СИСТЕМАТИЧНИ и НАЙ-ЧЕСТО УМИШЛЕНИ компромиси с морала, които се случват в управлението на тази страна.

И не, нямам предвид "морал" в християнския смисъл, а в практическия смисъл, в смисъла на някакви споделени ценности в цялото общество, от които възниква манталитет, който пък да движи всичко напред. Което няма как изобщо да стане, ако вярата във всичко отвъд отделния индивид в момента е компрометирана по този злостен начин и хората са научени да не разчитат на нищо и никого.
Винаги съм повтарял, че избори през 3 месеца, ще ни излязат много по-евтино.
Ами то така и така сегашните си гласуваха нов милиард дълг - да ги разкараме и да минем на стъпка две, ще ни излезе в пъти по-евтино от Белене. Пък ако ги смятаме по 50 милиона на изборна процедура, с тоя милиард имаме повече от достатъчно възможност.

Ако не ни достига нещо за да изпълним горния план, то това е духовна воля, сила и обединение. В момента се опитват да ни накарат да клекнем психически. Доброволно няма да пуснат властта, а ние няма да наберем достатъчно енергия за преврат. Голяма част от хората са психически и духовно клекнали. Тия, които все още имаме воля за промяна, сме малцинството, дето излиза пред парламента.

Така че, в момента нещата са на кантар. И единственото, в момента, което ми се вижда по-страшно от досегашното политическо беззаконие, е официално да преминем към диктатура. Все си викам, че това няма да стане, но като гледам какво става...
В България е мн, свободно, засега и за радост, ако видите как полицията се държи с демонтранти в уж така наречените правови държави...
Тук а се галят с перца.
Опасявам се подставените лица, които скачат на полицаите в протеста, да не доведат до по-строги мерки. Обществото е разделено и мн хора, харесват твърдата ръка.

User avatar
moonlight
Warmage
Posts: 1089
Joined: Fri Jun 27, 2008 10:54 am
Location: Sofia

Post by moonlight » Tue Nov 19, 2013 10:39 am

Coldie, може би не си хвърлил още око на новия проект за ЗМВР.. Хвърли око да му се насладиш. Ако тоя законопроект влезе в сила, познай какво галене с перце ще има...

User avatar
coldie
Forsaken
Posts: 2969
Joined: Fri Dec 05, 2008 10:20 pm

Post by coldie » Tue Nov 19, 2013 11:13 pm

moonlight wrote:Coldie, може би не си хвърлил още око на новия проект за ЗМВР.. Хвърли око да му се насладиш. Ако тоя законопроект влезе в сила, познай какво галене с перце ще има...
Прехвърлих материала. Пак искам да ти кажа, че във САЩ а и дори в т.нар. цивилизовани евро държави полицейската бруталност е наистина бруталност.
И не бива да се поставя почва за това и у нас.

User avatar
moonlight
Warmage
Posts: 1089
Joined: Fri Jun 27, 2008 10:54 am
Location: Sofia

Post by moonlight » Wed Nov 20, 2013 2:19 pm

Coldie, а ти за доброволни отряди, узаконени в САЩ, чувал ли си? Аз знам само за тези отпреди '89г. Прочети какво правеха, и за какво служеха. А такива банди и сега вилнеят тука...

User avatar
coldie
Forsaken
Posts: 2969
Joined: Fri Dec 05, 2008 10:20 pm

Post by coldie » Thu Nov 21, 2013 12:25 am

moonlight wrote:Coldie, а ти за доброволни отряди, узаконени в САЩ, чувал ли си? Аз знам само за тези отпреди '89г. Прочети какво правеха, и за какво служеха. А такива банди и сега вилнеят тука...
Трябва да разбереш, че политиката е игра на реалностите, мисля, че го е казал виден политик преди време. И е вярно. А и в живота не е ли така?
Съжалявам, ако си разочарована.

User avatar
moonlight
Warmage
Posts: 1089
Joined: Fri Jun 27, 2008 10:54 am
Location: Sofia

Post by moonlight » Thu Nov 21, 2013 10:11 am

По-скоро съм сериозно стресната, да не кажа уплашена. Живея на Раковска, и всеки ден на операта хващам трамвай за Гео Милев. Всеки ден гледам строената полиция, по 2-3 пъти в седмицата ме спират да ми искат документите за проверка, и всеки ден минавам покрай хора, които са спрени за проверка. Един вид, цялата тази гняз е част от ежедневието ми - не е като да гледам новините и да цъкам с език...

User avatar
kalein
Arcanist
Posts: 904
Joined: Tue Feb 15, 2005 5:08 am
Location: smiling next to you
Contact:

Post by kalein » Mon Dec 02, 2013 4:21 pm

Сякаш като продължение на горния разговор:

05.12.: „Ранобудните студенти“ организират протест срещу закона за МВР
(…) В актуалния текст на закона органите на реда могат да разполагат сили и средства, да изграждат, използват и снемат инженерно-технически съоръжения и други средства за охрана.

В проекта се предвижда всеки полицейски орган да може да отцепва райони, да ограничава временно или да забранява движението на лица и транспортни средства във връзка с осъществяването на охраната на този вид обекти. Това нововъведение регламентира блокирането на свободното придвижване на хора около тези обекти, което в последните няколко месеца се осъществява системно от полицията, без да има законово основание за тази мярка.

Who is online

Users browsing this forum: Ahrefs [Bot] and 19 guests