Споделете пак

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Amikae
Ascendent
Posts: 4199
Joined: Thu Aug 07, 2008 12:07 pm

Post by Amikae » Wed May 22, 2013 7:05 pm

Morwen wrote:И за негрите са говорели така, нали знаеш. Проблемът при циганите не е в генетиката им, а в изкривения морал на техните общности. Ако ти ги виждаш като друга генетично увредена раса, "така ми се вижда" просто не е аргументация.

Честно казано, точно случката, която си разказал не е нещо потресаващо или което и определени българи не биха направили. Опитали са се да измамят кредитна компания. Доста чисти българи го правят, някои и с гордост, при това.
Случката е много показателна. Влизаш, търсиш сервиз за телефони и съвсем casual решаваш, че ще пускаш кредит, щото си достатъчно прост да си мислиш, че в другия край на България няма да знаят, че си пробвал 100 пъти вече. Нециганин не съм виждал да прави подобно нещо.

И защо трябва такива паразити да живуркат на гърба на данъците, които нормалните хора плащат? Аз да не съм с нещо по-надарен, че бачкам 6-7 дена в седмицата? Нямам особени таланти, освен този да бъда безкомпромисен задник :surly: , всиччките ми умения са плод на умствени и физически усилия, а мен мисълта по принцип ми тече бавничко, представи си колко усилия ми се налага да полагам. Значи аз мога да бачкам, ама паразитния мангал му е през оная работа, нали не плаща ток, вода, дреме му колко деца има, цоцат си детски, по цял ден лежи, ако не лежи краде да има за зимата. Кефец, комай.

Има и БГ-та, които цъкат кредитчета често и ги режат, сходно е, но те бачкотят и някак намират начин да си купят заветния лаптоп. А бай мангау пуска, ако мине номера да чопне нещо free.

Негрите са били роби и са ги спуквали от експлотация. Мангала никога не е бил роб, той е просто една мързелива твар. Паразит. Тук таме се вясват цигани, които са изплували над това ниво. Такива, които са си седнали на задниците и са започнали да работят. В такива семейства съм виждал адски будни хлапета с потенциал, но дори в тях го има тоя латентен мързел, сякаш са на въжетата през цялото време и не е ясно от коя страна на ринга ще попаднат.

User avatar
RRSunknown
Elder God
Posts: 9513
Joined: Thu Nov 01, 2007 9:54 am

Post by RRSunknown » Wed May 22, 2013 8:03 pm

бачкат си яко нашите като се наложи, но такава им е културата и е много затворена - не се насърчава изплуването .


Циганин как копае като багер не си виждал - ние двама човека колкото копахме за 4 часа, циганина го изкопа сам за 30 минути, че ни купиха и двулитровка кола кола щото видяли, че сме жадни а водата ни беше заминала с един джип.
И в казарамата много яко бачкаха - като мравки без да спират за почивка.

Изобщо при колкото цигани сме ходили всичките до един са били супер гостоприемни и много повече с увжение се отнасят отколкото българите. Не искат да ни пуснат да си тръгнем без да почерпят - голяма обида ако откажеш.

Razaelski
Paragon
Posts: 555
Joined: Sat Jan 21, 2012 11:12 pm

Post by Razaelski » Thu May 23, 2013 12:56 am

Споделям, че с умиление си спомням за Муки, който флудеше форума със Спам атака преди има няма почти 10 години :mrgreen:
I believe there's another world waiting for us Sixsmith. A better world. And I'll be waiting for you there

User avatar
passer-by
Elder God
Posts: 8280
Joined: Thu Sep 20, 2007 5:42 pm

Post by passer-by » Thu May 23, 2013 2:01 am

Amikae wrote:И всичките са така.
Не, не са. Няма народ/етнос/група хора по друг признак, където всички представители да са "лоши".

Amikae wrote:И защо трябва такива паразити да живуркат на гърба на данъците, които нормалните хора плащат?

Значи аз мога да бачкам, ама паразитния мангал му е през оная работа, нали не плаща ток, вода, дреме му колко деца има, цоцат си детски, по цял ден лежи, ако не лежи краде да има за зимата. Кефец, комай.

Негрите са били роби и са ги спуквали от експлотация. Мангала никога не е бил роб, той е просто една мързелива твар. Паразит.
Сърди се на политиците, които хем не налагат законите наравно за всички, хем изкуствено поддържат циганския електорат с повече права и по-малко задължения. И на българите да беше дадена възможността да "цоцат детски", да не плащат сметки и по цял ден да лежат, повечето щяха да я приемат. Не е луд който яде зелника, а който му го дава. Преценявай към кого да насочваш недоволството си.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

User avatar
Mr. Nobody
Misting
Posts: 275
Joined: Sat Jan 28, 2012 12:08 am

Post by Mr. Nobody » Thu May 23, 2013 9:30 am

С циганите има оправия, но се изисква твърда ръка. Аз си имам един съставен план, в случай че някога се запозная с широко скроен управляващ ( :lol: ), на който мога да го предоставя (и не, не включва сапуни).
Той е следният:

1. Всеки родител е задължен да се увери, че детето му ще има завършено минимум основно образование. В противен случай, ако то не ходи на училище се спират детските и социални помощи.
2. Съответно и в ден на избори от всеки избирател ще изисква предоставена диплома за завършено основно образование. Неграмотните нямат право да избират кой да управлява, тъй като са лесно манипулируеми.
3. Проституцията да се легализира - така хем ще се прибират данъци от тях и ще има контрол, хем ще се съглежда за условията, в които работят проститутките.
4. В случай, че попаднат в затвора, циганите ще бъдат задължавани да извършват колективен труд, свързан с дърводелство, металургия и т.н. Така ще бъдат научени на занаят (и работа в екип), който ще могат да практикуват като излезнат. За добре свършена в затвора работа ще се намалява присъдата.
5. Всички в ромските махали, които се занимават с лихварство ще бъдат преследвани от закона, тъй като лихварите са едни от основните виновници за недоимъка в гетата. Освен циганското безхаберие, разбира се.

Имам и още точки по тяхната интеграция, но трябва да се поразровя из своите писания, защото съм ги позабравил вече, но са все в този дух.
'Poetry first, sausage - later!'

User avatar
passer-by
Elder God
Posts: 8280
Joined: Thu Sep 20, 2007 5:42 pm

Post by passer-by » Thu May 23, 2013 9:32 am

Бих предложил обсъждането на циганите да продължи в посветената им тема (ако ще продължава), за да не се загуби сред другите споделяния:

viewtopic.php?t=5320

Mr. Nobody wrote: в ден на избори от всеки избирател ще се изисква предоставена диплома за завършено основно образование. Неграмотните нямат право да избират кой да управлява, тъй като са лесно манипулируеми.
Де да бяха само те лесно манипулируеми. :lol:
А и не всички неграмотни пасат трева, някои доста добре осъзнават нещата от живота, по-добре от някои расли в саксия висшисти.

Твърдо против съм образователен ценз, казах си защо в изборната тема.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

User avatar
Morwen
Shadowdancer
Posts: 13468
Joined: Sat Dec 20, 2003 1:20 am

Post by Morwen » Thu May 23, 2013 9:43 am

Случката е много показателна. Влизаш, търсиш сервиз за телефони и съвсем casual решаваш, че ще пускаш кредит, щото си достатъчно прост да си мислиш, че в другия край на България няма да знаят, че си пробвал 100 пъти вече. Нециганин не съм виждал да прави подобно нещо.
Аз твърдя, че би. Виждала съм българин, който специално драпаше да се задържи на работа още месец, само колкото да му отпуснат кредит (доста по-голям отколкото за лаптоп), който той и не възнамеряваше да връща. Също така държавата му беше ужасно виновна за всичко, нищо че той гордо не плащаше данъци и осигуровки винаги, когато беше възможно. Не е същото, но нивото на морал е горе-долу еднакво.
И защо трябва такива паразити да живуркат на гърба на данъците, които нормалните хора плащат? Аз да не съм с нещо по-надарен, че бачкам 6-7 дена в седмицата? Нямам особени таланти, освен този да бъда безкомпромисен задник , всиччките ми умения са плод на умствени и физически усилия, а мен мисълта по принцип ми тече бавничко, представи си колко усилия ми се налага да полагам. Значи аз мога да бачкам, ама паразитния мангал му е през оная работа, нали не плаща ток, вода, дреме му колко деца има, цоцат си детски, по цял ден лежи, ако не лежи краде да има за зимата. Кефец, комай.
Тук смесваш няколко неща. Не трябва да живеят така. Обаче това не е от гените им, а от обществото им, в което това е превърнато в начин на живот. Освен това хубаво, да речем че някой от тях може и иска да работи, да плаща данъци и т.н.. Ти би ли му дал работа, след всичко, което изговори? Нали и ти ще кажеш, че е от лоша раса и не го искаш да работи при теб?
Негрите са били роби и са ги спуквали от експлотация.
Така е, но и докато са били роби и след това се е обяснявало колко са мързеливи, нисши като ум и всякакви подобни.

Не ме разбирай неправилно, аз не отричам, че сред ромите процентът на хората, които мамят, крадат или по всякакви начини се държат противозаконно е много по-голям. Обаче просто не мога да приема ей така като чиста монета идеята, че това било заради расата им (която дори не е различна, от друга страна).
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

User avatar
RRSunknown
Elder God
Posts: 9513
Joined: Thu Nov 01, 2007 9:54 am

Post by RRSunknown » Thu May 23, 2013 6:43 pm

В случай, че попаднат в затвора, циганите ще бъдат задължавани да извършват колективен труд, свързан с дърводелство, металургия и т.н.
Че това си е въведено от десетки години.

Razaelski
Paragon
Posts: 555
Joined: Sat Jan 21, 2012 11:12 pm

Post by Razaelski » Fri May 24, 2013 1:40 pm

I believe there's another world waiting for us Sixsmith. A better world. And I'll be waiting for you there

User avatar
AlDim
Elder God
Posts: 5885
Joined: Mon Jul 24, 2006 1:49 pm

Post by AlDim » Fri May 24, 2013 8:50 pm

Razaelski wrote:Забавлявам се: http://www.youtube.com/watch?v=bmZ9xRO7M9M
"Brand new Chievy with a leeft keet"?

Wtf is this redneck country-pop that you made me watch??

:facepalm:

User avatar
Marfa
Moderator
Posts: 11233
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:12 pm
Contact:

Post by Marfa » Fri May 24, 2013 10:01 pm

Един от контактите ми в туитър с потрес сподели, как в някакво заведение некви родители си изходили детето в гърне. Насред заведението. :neutral: Не може ли тея модерните родителства нещо да ги качват на позорния стълб и народа да ги замеря с разни неща и да вика "ууууу"?
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

User avatar
passer-by
Elder God
Posts: 8280
Joined: Thu Sep 20, 2007 5:42 pm

Post by passer-by » Fri May 24, 2013 10:08 pm

:shock:

А разбрало ли се е какво против имат тоалетната на заведението?
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

User avatar
Marfa
Moderator
Posts: 11233
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:12 pm
Contact:

Post by Marfa » Fri May 24, 2013 10:57 pm

Ми не...
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

User avatar
Claymore
Ascendent
Posts: 4955
Joined: Sat Sep 12, 2009 9:55 pm

Post by Claymore » Fri May 24, 2013 11:27 pm

Едната тема за съчинение на матурата по английски език която се паднa вчера, е най-тъпата тема която съм виждал. А съм изрешавал доста тестове, олимпиади и прочие. Та, темата е, както следва: What would you rather be a fir tree or an oak? Why? :neutral:
Ясно че не трябва да се тълкува буквално, но ако само това беше темата, нямаше да напиша нищо.
What's a goon to a goblin? What's a shooter to a shotta?
I can boom shakalaka your medulla oblongata

User avatar
Amelia
Moderator
Posts: 12921
Joined: Mon Aug 30, 2004 9:49 am

Post by Amelia » Fri May 24, 2013 11:31 pm

:neutral:
Есетата за разни английски изпити като цяло са безумни. Аз покрай ТОЕФЛ-а дето трябваше да взема, за да дойда в Канада на кви глупости се нагледах...

А това с гърнето в средата на заведението.... Как е приключила цялата тая клоунада? Изхвърлили ли са прогресивните родители или са ги оставили там, со се гърнето с лайното вътре? Кво се случва в главите на някои хора, напоследък се питам доста често...
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 14 guests