A Game of Thrones (HBO) [SPOILERS FOR THE SHOW]

Bamse! Pimpa! Ruxpin!
User avatar
Muad_Dib
Shadowdancer
Posts: 10972
Joined: Mon Oct 04, 2004 3:12 pm

Post by Muad_Dib » Tue May 14, 2013 3:46 pm

АХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА

Това ми оправи работния ден честно :lol: :lol: :lol:

User avatar
Marfa
Moderator
Posts: 11240
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:12 pm
Contact:

Post by Marfa » Tue May 14, 2013 3:46 pm

Дъ фейл! :lol: :lol: :lol:
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

annorion
E'lir
Posts: 177
Joined: Sun Sep 03, 2006 10:23 pm

Post by annorion » Tue May 14, 2013 3:47 pm

В отговор на Моридин( няма да ти цитирам поста в случай, че решиш да го сложиш в спойлър): спойла е от 5-та книга
Spoiler: show
Да, може и да се бъркам. Спомените ми от първите 4 книги вече са малко остарели, отпреди 4-5-6 години, така че е много вероятно да бъркам Орел с този, заради превъплъщенството. Наскоро правех reread на любими момента книгите, но нямам спомени за Орел, или ми е бил безинтересен или съм скипнал главите с него.

User avatar
Ambartanen
Arcanist
Posts: 992
Joined: Mon Mar 15, 2004 6:45 pm

Post by Ambartanen » Tue May 14, 2013 4:50 pm

А пък аз си мислех, че орелът на Варамир се казва Орел :-D Малко спойлери от пета:
Spoiler: show
Явно са решили да комбинират Орел и Варамир. Сериалът все пак сравнителто често прави така, когато е възможно- например Гендри и Едрик Буря. Губи се малко чуството за размерите на света, но като цяло си е бонус за сериала.

Та, без да съм гледал епизода, звучи като да са започнали да развиват Варамир. Нали се предполагаше да тероризира родното си село/племе и да краде неща? Другият вариант е да е сетъп за предстоящата варгска битка между него и Джон.

П.П. А, Орел предсмъртно беше прехвърлил съзнанието си в орела и с времето загуби човешката си същност преди Мелисандре да го изгори, нали така?

annorion
E'lir
Posts: 177
Joined: Sun Sep 03, 2006 10:23 pm

Post by annorion » Tue May 14, 2013 4:58 pm

Това което се изписа в спойлърите ме накара да се зачудя:

Спойлър до 5-та книга( хората, които не са чели книгите - Не отваряйте спойлера, да не ви спойлне бъдещи събития в сериала!)
Spoiler: show
Помня, че имаше теория, че всички пет деца на Нед са превъплащенци, но някъде потвърдено ли е това в книгите или в интервю на Мартин? И ако наистина са - някъде казано ли е Роб дали е успял да се докопа до някое животинче след като го убиват?
Съжалявам, че пиша въпроси относно книгите, но са до някаква степен свързани и със сериала.

User avatar
Marfa
Moderator
Posts: 11240
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:12 pm
Contact:

Post by Marfa » Tue May 14, 2013 5:09 pm

Spoiler: show
Не е казано изрично, че всички са, но се подразбира. А и се вселяват само във вълчищата си. Ето защо Роб не би могъл да се всели някъде, щото му убиват и вълка.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

User avatar
Moridin
Global Moderator
Posts: 19287
Joined: Fri Dec 19, 2003 10:21 pm
Location: On the other side
Contact:

Post by Moridin » Tue May 14, 2013 5:13 pm

Амбартанен § анорион:
Spoiler: show
Орел умира още когато залавят Джон, доколкото помня. Този с орела, изгорен от Мелисандре, е също Варамир. Той им е най-якият варг и през цялото време движи с Манс. Съответно и въобще не качва Вала.
Гибли - сори, Скривам.
This is it. Ground zero.

User avatar
Drigan
Sorcerer
Posts: 456
Joined: Thu Oct 06, 2005 10:51 pm
Location: Neverwhere

Post by Drigan » Tue May 14, 2013 5:45 pm

Спойлери за Орел:
Spoiler: show
Не е задължително да го сливат с Варамир, но вероятно така ще стане. В книгата Орелл беше на пост заедно с Игрит в прохода, когато Джон се качваше на разузнаване, и нашият лично го посече, преди да пощади Игрит.
По-късно Игрит му разкри, че Орелл е бил превъплъщенец, и е прехвърлил съзнанието си в своя - ами, орел (на една конференция на Мартин е станало на въпрос какво значи Orell не български, и всички доста са се посмели).
Впоследстие Варамир, който е бадасс и контролира много животни, изземва и контрола над орела, като в следствие на това поглъща Орелл, и омразата му към Джон.
В крайна сметка, има два варианта за Орелл - или Джон ще го убие при битката за Черния замък, и все пак ще видим Варамир с полярната му мечка, или (по-вероятно) ще имаме удоволствието да гледаме как Орелл се побърква докато Мелисандра пържи птичката му жива.
"Ние сме просто хора и боговете са ни създали за обич. Това е голямото ни величие, това е славата ни и най-голямата ни трагедия."
Емон Таргариен

User avatar
Ambartanen
Arcanist
Posts: 992
Joined: Mon Mar 15, 2004 6:45 pm

Post by Ambartanen » Tue May 14, 2013 6:34 pm

При първата поява на Орел в сериала не намекнаха ли, че има няколко животни или аз се бъркам?

Анорион:
Spoiler: show
знаем, че Джон, Аря и Брандън са варги. За Рикон и Роб не е ясно, но по всяка вероятност също са, само че прехвърлянето на съзнанието е еднопосочно и може да стане само към специално животно, което за тях са вълците.
Сансаот друга страна понася смъртта на лейди изненадващо леко. Далеч по-опитният и корав Варамир пострадва много повече при смъртта на Орел, който в крайна сметка му е само едно от животните. Според мен Санса може да не е варг, но май никога няма да стане ясно... освен ако не се превърне в spymaster, на която буквално й донасят птичките. Това би било готино развитие за нея, само че със скоростта на писане на Мартин това е по-вероятно да го видим в сериала :-)

User avatar
AlDim
Elder God
Posts: 5885
Joined: Mon Jul 24, 2006 1:49 pm

Post by AlDim » Tue May 14, 2013 7:28 pm

Епизодът ми хареса, не знам какво толкова ви е скандализирало. Не беше ОМГ епика, но не всеки може да е такъв. По същия начин имаше много мрънкане срещу половината епизоди във втори сезон, но като ги гледах един след друг в последствие, нямах абсолютно никакви възражения. Смятам, че всичко опира до чакането цяла седмица - надявате се да има някакви велики неща всеки път, но това няма как да стане и не е добра идея. Великите неща са велики само когато около тях има и нормални.

User avatar
Roland
Site Admin
Posts: 30165
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:36 pm
Location: Chicago, IL
Contact:

Post by Roland » Tue May 14, 2013 8:14 pm

Амбартанен:
Spoiler: show
Лек детайл, но Санса никога не е влизала в главата на Лейди, така че е нормално да я няма тая симбиотична връзка. Ако всички друга са Уарги - а те са - значи и тя е, просто нейното животно си взе преди изобщо нещо да стане.
And you can't dance with a devil on your back...

User avatar
Demandred
Moderator
Posts: 6265
Joined: Sun Jan 11, 2004 8:42 am
Contact:

Post by Demandred » Tue May 14, 2013 8:23 pm

Spoiler: show
Всички деца на Нед са варги, това е потвърдено нееднократно от Мартин в отговор на въпроси на фенове.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

User avatar
Ambartanen
Arcanist
Posts: 992
Joined: Mon Mar 15, 2004 6:45 pm

Post by Ambartanen » Tue May 14, 2013 9:03 pm

За Санса:
Spoiler: show
Ако никога не е влизала в главата на животно и никога няма да влезе в главата на животно, смислено ли е да се твърди, че е варг? Малко като коана с дървото падащо в гората :D
Изгледах епизода. По-слаб беше от последните два, но общо взето ми хареса. Чудя се дали не е нарочно по-бавен епизода- един-два часа по спокойно развитие само би подчертало шока на наближаващите събития.

Сцената на Джофри и Тивин беше много добре написана според мен. Точно в нея епиката нямаше никакво място- това е среща между най-могъщия човек във Вестерос и внука му, който изобщо не знае как да се държи покрай него. Глийсън си беше перфектно нервен и несигурен, Данс създаваше точно впечатление на човек с далеч по-големи проблеми, за който тази среща е може би най-маловажното събитие за деня.

Аз май съм един от малкото хора, които се кефят на Джон Сняг в книгите и предаването на историята му в сериала също ми харесва. Всяка от сцените му с Игрит си ме радва и този епизод не е изключение.

Денерис се справя все така добре този сезон. Струва ми се, че започва да говори валирийски все по-плавно, което много ми помага да повярвам в сцените й. Специалните ефекти на драконите също са много добри. Много ме израдва като трябваше да погали Дрогон и прикриха ръката й с главата на дракона, за да изглежда все едно го гали, макар че тя очевидно нищо не докосваше :D

User avatar
Amelia
Moderator
Posts: 12921
Joined: Mon Aug 30, 2004 9:49 am

Post by Amelia » Tue May 14, 2013 10:11 pm

Не само че му беше маловажна срещата на Тивин, ами му беше и безкрайно досадна. Аз не видях много от това дето Симеон разправя около сценографията, дето Тивин бил в началото слуга в подножието на стълбата и т.н. Пичът си влезе в залата все едно му е бащиния и отпусна там една две етикетови фрази, колкото да не е без хич, щото все пак имаше и някви други хора около тях, които трябва да си мислят, че Джофри верно им е крал. През цялото време от него струеше увереността, че ако пожелае, може да тури тоя малък пишлигар на коляно и да го пляска по голия гъз докато прокърви. То това се и случи вербално накрая. Жестока сцена, не знам що мрънкат хората от нея.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

User avatar
Super M
Warmage
Posts: 1000
Joined: Wed Jan 11, 2006 10:25 pm
Location: Sofia/Bourgas
Contact:

Post by Super M » Tue May 14, 2013 11:06 pm

Сцената беше наистина добра. Единственото, което ме подразни бе самодоволната усмивка на Тивин като си тръгваше. Според мен лицето му би трябвало да изразява нещо като досада "Боже, колко е тъп и бездарен моят внук. Ще имам доста работа с него". Вместо това той излъчваше самодоволен триумф.
Блог за хора, които не се примиряват с живота в сиво:
http://troshanov.wordpress.com

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 52 guests