Околоизборни хроники, разуми и страсти'2013

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked

За кого ще гласувате?

Poll ended at Mon May 13, 2013 5:18 pm

ГЕРБ
5
10%
БСП
2
4%
ДСБ-БДФ
11
21%
АТАКА
1
2%
СДС
1
2%
ЗЕЛЕНИТЕ
20
38%
КУНЕВА
2
4%
ДПС
0
No votes
ОНОВА НА ЦАРЯ
0
No votes
ОНОВА НА БОРИСЛАВ ЦЕКОВ (някаква си България)
0
No votes
НСФИЕХШРГ (партията на СКАТ)
0
No votes
Витков
3
6%
Други
1
2%
Няма да гласувам
6
12%
 
Total votes: 52

User avatar
moonlight
Warmage
Posts: 1089
Joined: Fri Jun 27, 2008 10:54 am
Location: Sofia

Post by moonlight » Mon May 13, 2013 3:21 pm

http://reduta.bg/v2/article/%D0%BD%D0%B ... C%E2%80%A6

Статия по темата за изборите, четох я тези дни и ме впечатли.

User avatar
Samail
Sorcerer
Posts: 436
Joined: Fri Mar 19, 2004 4:48 pm
Location: Монреал, Канада

Post by Samail » Mon May 13, 2013 3:47 pm

Moridin wrote:Предсрочните избори не изключват дългосрочната работа.
Иначе в ретроспекция всичко случило се беше предвидимо. Но надеждата изкривява перцепцията :)

Евала на Костов, дано това даде въздух на ДСБ да постигнат нещо значимо занапред. Не съм съгласен с много техни идеи, но основната ми критика беше самият Костов, така че може би тази партия би могла да обърне низходящата спирала, по която летим.
Какво би следвало да стане в такива политически ситуации е сливане на малкит есили в дясното пространство. (ГЕРБ не ги броя, те са псевдо-десни и псевдо-партия) Защото в дългосрочен план не би било възможно СДС, ДСБ и Синьо единство да просъществуват отделно, и може би тея оставли в СДс и ДСБ вървят точно в тая посока на изчистване от старите муцуни. Остава само Нейска да си приснае провала и да се махне.
"Който ни освободи, той ще ни зароби" - Васил Левски
Живот на високи обороти

User avatar
RRSunknown
Elder God
Posts: 9513
Joined: Thu Nov 01, 2007 9:54 am

Post by RRSunknown » Mon May 13, 2013 7:11 pm

Вчера Местан каза, че щял да защитава всички негласували следователно ме представлява той - и на предсрочните избори ще гласувам за ДПС като пич.


Не знам Жоро как очаква да гласувам за зелените след като ми беше написал ,че щял да идва в Габрово да представя програмата и щял да се обади но нито се обади, а за програма дали изобщо някой е представял идея си нямам но не съм чул за нея. И сега се правят на обидени - не го разбирам.

Извън майтапа очаквам и се надявам да има повторни избори септември и Райков да управлява дотогава - това ми беше целта когато не гласувах. И точно това ще стане ако е както в момента са 120 на 120 евентуални коалиции.

User avatar
ifadriana
Mistborn
Posts: 1344
Joined: Tue Jul 03, 2007 7:06 pm

Post by ifadriana » Mon May 13, 2013 7:46 pm

Раздвоена съм от множеството оставки вдясно - Костов, Кабаиванов, Кунева. От една страна не е лошо да се попрочистят, но от друга, ако все пак се стигне до нови предсрочни избори, десните гласоподаватели буквално няма да познават никого в своя спектър, освен ГЕРБ. Не беше ли по-разумно да се обединят сега, а след това да дават път на младите?
VMITW!

User avatar
RRSunknown
Elder God
Posts: 9513
Joined: Thu Nov 01, 2007 9:54 am

Post by RRSunknown » Mon May 13, 2013 7:47 pm

Няма как се обединят.

User avatar
ifadriana
Mistborn
Posts: 1344
Joined: Tue Jul 03, 2007 7:06 pm

Post by ifadriana » Mon May 13, 2013 7:48 pm

RRSunknown wrote:Няма как се обединят.
Ами да вървят по дяволите. Всъщност точно това и правят.
VMITW!

User avatar
Marfa
Moderator
Posts: 11232
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:12 pm
Contact:

Post by Marfa » Mon May 13, 2013 8:16 pm

Всъщност не е така. Младият гласоподавател доста добре познава и припознава младите хора като Радан, Прошко, Найден, Христо и пр. Разцепленията обаче станаха именно заради принципни несъгласия с лидерите на партиите. Не с ръководствата, именно с лидерите. Че то напусналите бяха основно все част от ръководството. Колкото за припознаването - Зеленогорски на два пъти печели кметски пост във фамилно обременената с червено крепост Плевен. Да не коментирам и колко познаваеми лидери са Кунева и Кабагайдов, доколкото последният въобще може да бъде класифициран като лидер.

Освен това самите лидери не се понасят помежду си поради най-различни съображения. Обединение вдясно със същите лидери по върховете би било а)невъзможно и б)самоубийство.

Обяснявам. Не съществува реалистична възможност Костов да се обедини с Кунева - това е все едно да се обедини с една по-възпитана и далеч по-образована версия на Бойко Борисов. Снаха на шеф на Политбюро, предан член на Партията, после преминала през всички значими партии на промяната без ДСП, един от идеолозите на Тройната коалиция. Костов и Кунева няма как да се обединят с герберския проект Кабагайдов. Ако изпаднат дотам, то по-добре да тръгнат да се обединяват директно с ГЕРБ. Самият Кабагайдов няма причина да се обединява с когото и да било - свърши си работата, за която беше нает, няма какво да се занимава повече. Кунева не би се обединила с Костов, защото Костов Окраде България, Разпродаде Кремиковци и БГА Балкан™, Стои в Основата на Плана Ран-Ът и какви ли не още злодеяния, без да броим убийството на Пепи, мир на праха му на детето.

Хората, които пък станаха основния двигател на партията на Кунева - Прошков, Ангеличин, Зеленогорски и пр. пък са там, защото бяха наясно, че Кабагайдов е герберски проект, но имат принципни различия с досегашния си лидер най-вече на лична основа. Това, впрочем, го знам от първа ръка. Костов има огромна вина за напускането на Прошков след загубата на кметските избори в София. Та така, важното е, че въпросната млада синя кръв не може да остане с Костов, не може да отиде при Кабагайдов, а синьото единство на Нейнски и Димитров се крепи само на две имена, а освен това беше създадено след ДБГ. Ето защо единственият логичен избор (освен да зарежат политиката) е да си стиснат носовете и да се прикрепят към Кунева, която може да е Снахата, но преди това е била с Царя, следователно поне на думи стои в център-вдясно, била е сравнително успешен еврокомисар, а после е напуснала компрометирания проект НДСВ заради принципни несъгласия с ръководство и водена политика. Тези основания не са нищо друго, освен извинения, разбира се, но вършат работа особено пред електорат, който спира да слуша на средата на първото изречение, особено ако е съставено от по-витиевати фрази.

От друга страна отдръпването на лидерите ще позволи на разделените след раждането си тризнаци (освен ако не са четири- или петзнаци) да се познаят и да се прегърнат. Потенциалният десен гласоподавател вече трудно би могъл да се оправдава с Костов, Царя, Снахата и Кабагайдов. Е, разбира се, ще има неколцина талибани, които ще късат ризи и ще реват "на кого ни оставяш, Ивааанеееей!", но процентът им ще е пренебрежимо малък.

Така че не отиват по дяволите, никак даже. Всъщност колелото се завъртя и доколкото виждам, отива се към повторното раждане на някогашното СДС - широка коалиция от партии и сдружения. И всички биха спечелили, ако и екологични партии като Зелените се включат в подобно нещо. :)
Last edited by Marfa on Mon May 13, 2013 8:23 pm, edited 2 times in total.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

User avatar
ifadriana
Mistborn
Posts: 1344
Joined: Tue Jul 03, 2007 7:06 pm

Post by ifadriana » Mon May 13, 2013 8:21 pm

Всъщност това не звучи толкова зле. Дано да си права, Марфе
VMITW!

User avatar
RRSunknown
Elder God
Posts: 9513
Joined: Thu Nov 01, 2007 9:54 am

Post by RRSunknown » Mon May 13, 2013 8:57 pm

бай да уей
Каква ниска активност? Налага ли се да потретвам
Ако трябва пак ще постна за втори път цитата на Местан
Местан: Интересът на България е висока активност

и лично го слушах как призоваваше за висока активност. Не че някой го слуша де - нали по подразбиране е мазен турчин и всички трябва да мразим турците.

някак си не ми се връзва с
затова основните политически уроди на фльонга се вързаха, за да си напазаруват гласове и да редуцират вота до санитарния минимум

User avatar
Marfa
Moderator
Posts: 11232
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:12 pm
Contact:

Post by Marfa » Mon May 13, 2013 9:24 pm

Така. БСП и ГЕРБ (основните политически уроди) на фльонга се вързаха, за да си напазаруват гласове и да редуцират вота до санитарния минимум. Оставам с впечатление, че се изразявам много неясно. Кое точно в твърдението ми е неразбираемо, за да го обясня по по-достъпен начин?

P. S.
Ако чувстваш, че ДПС е партията с управленски потенциал, която би могла да застане на кормилото на държавата и знае как да я ръководи, въпреки опита, който имахме с правителството на Беров и Тройната коалиция, не виждам защо и как точно трябва да те разубеждавам.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

User avatar
Marfa
Moderator
Posts: 11232
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:12 pm
Contact:

Post by Marfa » Mon May 13, 2013 9:57 pm

Извинявам се за дабъл поста, ама конкретно към Ади - Зеленогорски всъщност три пъти го избират в Плевен, не два.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

User avatar
RRSunknown
Elder God
Posts: 9513
Joined: Thu Nov 01, 2007 9:54 am

Post by RRSunknown » Mon May 13, 2013 10:46 pm

Еми ако кажеш, че тройната е била по-зле от Бойко .... все едно си затриваш всички постове в темата и в абсурдистана....

От 4 партии в момента ДПС са най-малкото зло hands down.

User avatar
Roland
Site Admin
Posts: 30165
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:36 pm
Location: Chicago, IL
Contact:

Post by Roland » Mon May 13, 2013 10:59 pm

You jest, surely?

Разлика няма. Всичките четири партии са БКП в момента. ДПС точно имат толкова сочен трак рекърд с простотии, че не знам как не ти стана неудобно да го кажеш това.
And you can't dance with a devil on your back...

User avatar
RRSunknown
Elder God
Posts: 9513
Joined: Thu Nov 01, 2007 9:54 am

Post by RRSunknown » Mon May 13, 2013 11:10 pm

4 БКП-та с 4 приоритети.

За всеки случай при ДПС имаш повече шанс да приемат еднополовите бракове отколкото при Волен и Бойко.

И това което написах го прочети за втори път и го осмисли
От 4 партии в момента ДПС са най-малкото зло hands down
или според теб Бойко, Серго или Волен са с по-малък трак простотии ?

User avatar
Roland
Site Admin
Posts: 30165
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:36 pm
Location: Chicago, IL
Contact:

Post by Roland » Mon May 13, 2013 11:17 pm

Всъщност не мисля, че има разлика, освен дето Доган е бил в управлението повече пъти сигурно от всите взети заедно и се ЗНАЕ колко НИЩО не прави.
And you can't dance with a devil on your back...

Who is online

Users browsing this forum: Ahrefs [Bot], Google [Bot] and 12 guests