Околоизборни хроники, разуми и страсти'2013

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked

За кого ще гласувате?

Poll ended at Mon May 13, 2013 5:18 pm

ГЕРБ
5
10%
БСП
2
4%
ДСБ-БДФ
11
21%
АТАКА
1
2%
СДС
1
2%
ЗЕЛЕНИТЕ
20
38%
КУНЕВА
2
4%
ДПС
0
No votes
ОНОВА НА ЦАРЯ
0
No votes
ОНОВА НА БОРИСЛАВ ЦЕКОВ (някаква си България)
0
No votes
НСФИЕХШРГ (партията на СКАТ)
0
No votes
Витков
3
6%
Други
1
2%
Няма да гласувам
6
12%
 
Total votes: 52

User avatar
Interpreter
Forsaken
Posts: 3462
Joined: Sun Aug 07, 2005 5:57 pm
Location: тук - там

Post by Interpreter » Sat May 11, 2013 11:20 pm

От сурат-тефтера ми:
Йордан Йорданов
Изтрещяването е всеобщо!
Сергей Станишев се изживява като Кашпировски. Понеже не може да нарежда, той внушава от екрана какво трябва да свършат институциите.
Лютви Местан говори като Яне Янев = заговори, преврати и прочее.
Веселин Методиев каза в резюме следното: Искам да кажа, че не знам кво да кажа.
Меглена Кунева не каза нищо съществено без „Искам да кажа”
Административният секретар на ГЕРБ, не му запомних името, прочете същото, което и Цветан Цветанов в Търново, което идва да покаже, че в централата на партията разполагат с копирна техника и знаят как да си служат с нея.
Волен Сидеров иска Консултативният съвет по национална сигурност при Президента да влезе в ролята на ЦИК.

Искам и аз да се включа във всеобщия хор с няколко конкретни и лесно изпълними мерки:
1. Съмняващите се в честността на изборите да гласуват след една, а не след две седмици (за да не отработваме на 18-ти). За целта да се използват намерените 350 000 бюлетини, тъй и тъй са отпечатани.
2. Незабавно да се демонтират всички тъмни стаички, за да може представителите на партиите да следят за неподмяна на бюлетините. Избирателят да отбелязва вота си, като го прикрива с ръка.
3. Да се разкрие незабавно нова избирателна секция пред Президентството, за да гласуват протестиращите. Вместо печат бюлетината на всеки да се подписва от останалите. Преброяването да се извърши от Президента.
Ако смятате, че и тези мерки няма да доведат до положителни резултати, предлагам явно гласуване, като всеки глас се отбелязва с чертичка. Така хем ще става по бързо (ще се броят чертичките), хем няма да има последваща подмяна на бюлетините.
No comment.
"Не вярвам в колективната мъдрост на индивидуалното невежество."
- Йежи Лец, "Невчесани мисли"

User avatar
ifadriana
Mistborn
Posts: 1344
Joined: Tue Jul 03, 2007 7:06 pm

Post by ifadriana » Sat May 11, 2013 11:21 pm

Предполагам, че когато стане ясен отговорът на въпроса от статията по-долу, ще стане ясно и за какво точно иде реч:

http://www.dnevnik.bg/izbori2013/2013/0 ... _e_ot_koi/

Но вероятно този отговор ще дойде след изборите, де
VMITW!

User avatar
Xellos
Moderator
Posts: 20283
Joined: Fri Apr 02, 2004 10:08 pm

Post by Xellos » Sun May 12, 2013 12:06 am

350к е сичко друго но не и брак в една печатница, а кво са щели да ги правят може и да се разбере евентуално. Те на печатниците изборите са им ден година храни ама чак толкоз фира и то на палета и Гутенберг сигурно не е давал. А и Костинброд е интересно местенце, особено ако си присъствал на запой на местните полицейски величия със стрелбата в тавана и тн. :ninja: При всички положения тамън си вика човек, е айде не остана време за нови простотии и ареее.

User avatar
ifadriana
Mistborn
Posts: 1344
Joined: Tue Jul 03, 2007 7:06 pm

Post by ifadriana » Sun May 12, 2013 12:12 am

В случай на брак би трябвало да са горе-долу поравно от всеки вид, т.е. да имаме сходни пробни количества за всеки избирателен район, нали. Факт, че е малко множко за брак, съдейки по скромните си 15 години опит с печатници, но ако наистина са поравно, някак по се връзва
VMITW!

User avatar
Xellos
Moderator
Posts: 20283
Joined: Fri Apr 02, 2004 10:08 pm

Post by Xellos » Sun May 12, 2013 12:19 am

:dunno: Еми няма достатъчно информация. То ако е лимонка само пак е голяма простотия от някой сътворена хирургически точно, ако не е пък е още по-зле за къде са предвидени. Ние вкарваме логика как се гласува в голям град, по села и паланки контрола не е същия.

User avatar
Super M
Warmage
Posts: 1000
Joined: Wed Jan 11, 2006 10:25 pm
Location: Sofia/Bourgas
Contact:

Post by Super M » Sun May 12, 2013 1:40 am

Представям си бройката от хора, които са необходими за един ден да приготвят, маркират, транспортират и разпространят 350 000 фалшиви бюлетини. След като самият Мирослав Найденов подслушва Бойко в клозета, а бившите сътрудници на Цветанов го топят в прокуратурата, колко от тези стотици и дори хиляди участници във фалшификацията (поне 200 от тях преследват да бият Бареков), ще са готови да изпеят всичко - оставям сами да прецените какви суми се плащат в компроматната война. Не вярвам Цецо и Бойко да са чак такива малоумници. Явно някой много го страхуват. Най-страхуван е Бареков, който след като спря да ближе като сладоледче "Дарко" пениса на властта с един шармантен удар в деня за размисъл спаси демокрацията, обедини пролетариите, истеризира Facebook и с ловък финт се измъкна от няколкостотин сатрапа на злия магистрален диктатор.
Блог за хора, които не се примиряват с живота в сиво:
http://troshanov.wordpress.com

User avatar
Samail
Sorcerer
Posts: 436
Joined: Fri Mar 19, 2004 4:48 pm
Location: Монреал, Канада

Post by Samail » Sun May 12, 2013 3:07 am

До голяма степен съм съгласен със Супер М - доста добре обобщено, тая цифра е някак си прекалено фрапантна и нереална..

Един последен апел: гласувайте си за ДСБ, но това ми е смешно щото изглежда като самобичуване. От десни принципи, имат ги, и са може би с най-добрата платформа. Но мисля че дълбоко вътре в много хора тук се таи знанието за действията на г-н Костов които доведоха до (ненужния) разпадък на дясната коалиция. И посредством разделянето на дясното в Б-я на "гнило" дясно в лицето на ГЕРБ, и остналото в ръцете на г-н Костов, без никакъв шанс за влизане в парламента.

Да се гласува по този начин е политическа амнезия и политическо незнание, защото дефакто не се знае, че в политиката реализирането на една платформа зависи от управлението на партията, а то е до голяма степен в ръцете на един човек, който при това не е работил за интересите на десните избиратели от доста време. Проста логика.

В тая ситуация, и с тая гнусна на макс война на компромати и селянии, просто си мисля че макар да няма избор, от друга страна безизходицата сваля маските по-лесно, и прави изборът по кристален. Очертават се 2 избора:
1. Зелените, или някоя от малките-малки партии (не ДГК)
2. протестен вот (зачеркване на всички имена, и писане на име по-избор, примерно Васил Левски)

И двете опции взимат гласове от ГЕРБ, и не дават ненужна власт на трети играчи които ще си играят и без това по тяхната схема.
"Който ни освободи, той ще ни зароби" - Васил Левски
Живот на високи обороти

User avatar
Trip
Moderator
Posts: 6353
Joined: Sat Dec 31, 2005 7:30 am
Contact:

Post by Trip » Sun May 12, 2013 9:19 am

Палетите от бюлетини се броят много лесно. Брой в кочан, брой кочани, всички сме смятали обем в училище, не го мислете тва :)

User avatar
Marfa
Moderator
Posts: 11233
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:12 pm
Contact:

Post by Marfa » Sun May 12, 2013 9:39 am

Сега, 350 к са голямо число, безспорно. Като общ обем обаче са всъщност малко над 4% от всички отпечатани и вече разнесени по секциите бюлетини. Признавам, че не съм специалист, но брак от 4-5% толкова ли е голям?

Освен това ние наистина не знаем за къде са предназначени тия бюлетини. Дето каза Ади, ако се окажат приблизително по равно от всички секции, работата повече се връзва. Само дето тогава Капута би могъл да рече, че ето на, канят се да фалшифицират изборите навсякъде. Изобщо, каквото и да се окаже, във всички случаи ще бъде това, което Пеевски реши да бъде. Или му е решено да бъде. :lol:

А пропо, мангалята в нащо Владиславово вече свариха да гласуват под строй. Пък който иска, нека пуска протестни вотове или да се излежава по плажа. То има кой да избере депутатите, няма що да се косим.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

User avatar
Marfa
Moderator
Posts: 11233
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:12 pm
Contact:

Post by Marfa » Sun May 12, 2013 9:40 am

А, и един готин статус днес във фейса:
Изборите не са еврофутбол да пуснеш за тоя с най-големи шансове. Изборите са да гласуваш за тоя дето искаш да те представлява.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

User avatar
ifadriana
Mistborn
Posts: 1344
Joined: Tue Jul 03, 2007 7:06 pm

Post by ifadriana » Sun May 12, 2013 9:58 am

Марфе, много са. При тираж от няколкостотин, 4-5% брак са ОК, но при по-големи тиражи бракът трябва да спадне процентно доста. Логиката е, че настройването на машините за всеки отделен вид е константно като бройка и разпределянето му върху по-голям тираж сваля процента. Да не говорим, че при нашите черно-бели бюлетини въобще не мога да си представя какво толкова им настройват.

Разбира се, може и балъците от МС да са сключили договор с печатницата, според който да я обезщетяват за брака. Ако е така, то печатницата има интерес от толкова огромен брак.

При нас в работата понякога се налага да подаваме към наши подизпълнители-печатници така наречените "особени тиражи" - ваучери за безплатни горива, ваучери за подаръци/ пари, които се раздават като награди в национални промоции и т.н. В такива случаи представител на агенцията и на компанията клиент присъстват на печата от момента на подаването на файловете за печат до броенето на брака и унищожаването му, придружено от съответните протоколи. Не виждам защо МС като поръчител на бюлетините да не си спретнат подобна процедура и така да избегнем весели дни като вчерашния.

При всички случаи предполагам, че през следващата седмица ще се разбере за кои МИР са бюлетините, а дотогава няма смисъл да спекулираме.
VMITW!

User avatar
Marfa
Moderator
Posts: 11233
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:12 pm
Contact:

Post by Marfa » Sun May 12, 2013 10:09 am

Най-вероятно е точно сключен договор. В кодекса е заложен брак от 10%. Подозирам, че са решили да не си насилват късмета чак дотам.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

User avatar
Xellos
Moderator
Posts: 20283
Joined: Fri Apr 02, 2004 10:08 pm

Post by Xellos » Sun May 12, 2013 10:43 am

Както казах ден година храни с печатницата на избори :). http://dnes.dir.bg/news/izbori-2013-13869697?nt=4

Мене болката ми беше, че някой и в двата случая е Планирал и използвал да очерня на други хора прекалено добре. Прокуратури ала бала за едно пале хартия и последвала лудница от мнения и обвинения из нета, такава манипулации в подходящ момент не говори добре за борбата за власт в момента ептен.

При всички случай ще ме накарат да се мръдна следобеда да гласувам.
Last edited by Xellos on Sun May 12, 2013 11:05 am, edited 1 time in total.

User avatar
passer-by
Elder God
Posts: 8280
Joined: Thu Sep 20, 2007 5:42 pm

Post by passer-by » Sun May 12, 2013 11:00 am

Гласувах в 09.25 ч., очаквах опашки от хора, които искат да отметнат този ангажимент и да си освободят остатъка от деня.
В моята секция обаче нямаше други гласуващи (южен квартал на София), а пред другите, доколкото мернах, имаше по шепа хора.
Може би юрушът ще е в края на деня на връщане от другаде.
Самото гласуване става за секунди.
Иначе по БНТ и Нова вече сигнализират за нередности в няколко области, включително София-град. Ама да видим какво ще кажат държавните институции и 275-те наблюдатели накрая.

http://novinite.bg/view_news.php?id=37398
Наблюдателите на изборите не са допускани да осъществяват своята дейност в РИК, предупреждават от асоциация „Прозрачност без граници".

От организацията настояват за бързи и ясни указания от страна на ЦИК

На редовно акредитирани наблюдатели се отказва пряко наблюдение върху постъпването на сигнали и начина, по който те се обработват от РИК, посочват от „Прозрачност без граници".
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

User avatar
passer-by
Elder God
Posts: 8280
Joined: Thu Sep 20, 2007 5:42 pm

Post by passer-by » Sun May 12, 2013 11:52 am

Тъкмо видях, че Дарик няма музикална класация за днес и попадам на данните за националния пътникопоток. :rofl:

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1978665

11,15 часа: Към Бузлуджа са поели 30,5%, за Банкя - 29,7

Днес през целия ден "24 часа онлайн" следи пътникопотока в държавата. Осведомяваме ви какъв процент от пътниците са се отправили към ключови места в държавата - Банкя, Бузлуджа, Доганово, Сидерово, Кунино, Янево, Драгалевци, Синеморец, Скатовка. Ако се появят много желаещи за други дестинации, ще включим и тях.

Ето и данните в проценти, получени малко след 11 часа

Бузлуджа - 30,5

Банкя - 29,7

с. Доганово - 7,7

с. Сидерово - 6,2

с. Скатовка - 4,8

с. Кунино - 2,9

Драгалевци - 2,8

с. Янево - 2,8




По други данни за Банкя и Бузлуджа към същия момент са се отправили еднакъв брой пътници - по 30 на сто.

Желаещите да пътуват през целия ден ще се окажат към 3,5 милиона.



Към 10.30 часа нагласите за пътуване изглеждаха така:

Банкя - 30

Бузлуджа - 28

с. Доганово- 9,4

с. Сидерово- 7,9

Драгалевци- 3,8

с. Скатовка- 3,7

с. Кунино - 2,8

с. Янево - 2,6
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 13 guests