The Hobbit

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
Razaelski
Paragon
Posts: 555
Joined: Sat Jan 21, 2012 11:12 pm

Post by Razaelski » Wed Dec 19, 2012 9:26 pm

Dante wrote:Мене филма ме размаза и отвя от всякъде. Имаше излишни неща, но ми донесе много емоция. Няма да тръгна да отричам, че имаше големи тъпизми - тъпи смешки, всичко с Кафевия и т.н, но въпреки това ме накара да изтръпна не един или два пъти.
8.5/10
Утре ще се престраша да си напиша в блога по-подробно мнението.
you deserve this:
http://www.youtube.com/watch?v=6m0l3Yr1B50
I believe there's another world waiting for us Sixsmith. A better world. And I'll be waiting for you there

User avatar
Rentless
Scholar
Posts: 149
Joined: Fri Aug 06, 2010 7:44 pm

Post by Rentless » Thu Dec 20, 2012 5:54 pm

Добре де, за какво им трябваше да правят три филма? Струва ми се че и в един щяха да се поберат, сигурно щеше да се получи доста по-добре. Ще чакам сега някоя и друга година да излязат и трите части, та някой фен да ги ореже до подходящата дължина.

Дразня се толкова, защото виждам хубавите неща (има ги, има ги) в тоя филм, ама са наблъскани между абсолютно ненужни екшън сцени и празни приказки между магове и елфи. На кой му пука за Радагаст, Азог или Некроманта?

User avatar
Moridin
Global Moderator
Posts: 19287
Joined: Fri Dec 19, 2003 10:21 pm
Location: On the other side
Contact:

Post by Moridin » Thu Dec 20, 2012 5:56 pm

На мен ми пука за Радагаст и Некроманта. Не и за Азог.
This is it. Ground zero.

User avatar
Claymore
Ascendent
Posts: 4957
Joined: Sat Sep 12, 2009 9:55 pm

Post by Claymore » Thu Dec 20, 2012 6:10 pm

Азог е рандъмър, който дори челите Властелина няма да го знаят, ако не са чели апендикса или Недовършени предания. Толкова е кух този опит да го изкарат някакъв могъщ злодей, че просто е смешно.
What's a goon to a goblin? What's a shooter to a shotta?
I can boom shakalaka your medulla oblongata

User avatar
RRSunknown
Elder God
Posts: 9513
Joined: Thu Nov 01, 2007 9:54 am

Post by RRSunknown » Thu Dec 20, 2012 6:24 pm

Всички знаят Азог - крал на орките в Мория, започнал войната с двуджетата. Поне десет пъти става дума за него във властелина, дори Гандалф разправя на хобитите как Азог жигосал главата на краля на джуджетата.

User avatar
Claymore
Ascendent
Posts: 4957
Joined: Sat Sep 12, 2009 9:55 pm

Post by Claymore » Thu Dec 20, 2012 6:31 pm

Значи аз се бъркам. Направо ми е чудно как ги помниш тия неща. :lol:Пак, не е някакъв толкова важен, че да ми го цанят за архизлодей.
What's a goon to a goblin? What's a shooter to a shotta?
I can boom shakalaka your medulla oblongata

Scourge
Mistborn
Posts: 1280
Joined: Mon Dec 20, 2004 7:02 pm

Post by Scourge » Thu Dec 20, 2012 6:50 pm

Е хайде сега. Некроманта щом заслужава да е главен злодей на трилогия, все ще е заслужил поне една серийка и тук. :)

User avatar
Ell
Farmer
Posts: 51
Joined: Thu Jul 26, 2012 6:39 pm

Post by Ell » Fri Dec 21, 2012 10:53 am

Преди няколко дни си пуснах за n-ти път разширените версии на Властелина, та след това да гледам и Хобит. Е, при все това, нямах никакви грандиозни очаквания - историите са различни, героите са различни, да не говорим за мащабите. И установих, че филмът ми хареса. Ще се нуждая и от повторно изглеждане, на 2D този път, защото баталните сцени са много размазани и хаотични на 3D, а и, опасявам се, с моите нужди от 2 чифта очила следенето не се улеснява.
YOU'RE GONNA CARRY THAT WEIGHT.
* * *
Ell Vas

User avatar
Dante
Mistborn
Posts: 1275
Joined: Sun Jan 20, 2008 7:58 pm

Post by Dante » Fri Dec 21, 2012 4:42 pm

Ето го и моето ревю. Много се измъчих, много писах и ми беше адски трудно. Ако на някого му е интересно може да прочете.
http://lastargument.wordpress.com/2012/12/21/hobit/
Сайт за нещата, които ни вълнуват - http://podmosta.bg/

User avatar
Jen
Paragon
Posts: 645
Joined: Thu Mar 29, 2007 12:06 pm
Contact:

Post by Jen » Fri Dec 21, 2012 5:44 pm

Claymore47_Fen wrote:Пак, не е някакъв толкова важен, че да ми го цанят за архизлодей.
Той не е архи, а някакъв среден такъв. :) И си е чист наративен инструмент, не приумица. Без него реално нямаше да има конфликт, около който да се нареди композиционно историята, да не говорим, че нямаше да има и как филмът да свърши така хубаво класически-приключенски климактично и да се затвори в тая си обособена част, а не да остане да виси наникъде. Нищо, че са три части, има структурни и драматични правила, които е добре да се спазват за всяка поотделно.
Азог е много сполучлив ход в адаптирането на материала, по мое мнение.
If I never meet you in this life, let me feel the lack.

Silver
Jaghut Tyrant
Posts: 1765
Joined: Fri Jul 18, 2008 2:17 am
Contact:

Post by Silver » Sun Dec 23, 2012 4:02 pm

Джаксън наистина отчаяно се е нуждаел от нещо с функциите на Лурц (иначе филмчето му буквално приключва в нищото), обаче в случая ми се струва повече, че важи "като няма риба и Азог е риба". Интервенцията в е била животоспасяваща и нямаше да се налага, ако беше решил да не раздува нещата в 100 филма. Така че тя не следва от някакви впечатляващи адаптаторски способности, а от предишни погрешни решения. В този смисъл не я виждам като някакво кой знае какво постижение - напротив, самият Азог е доста безлична твар и въобще не може да стъпи на малкото пръстче на онези двуметрови боядисани новозеландски туземци от Задругата, които препускаха със скоростта на вятъра.

User avatar
Roland
Site Admin
Posts: 30165
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:36 pm
Location: Chicago, IL
Contact:

Post by Roland » Sun Dec 23, 2012 4:11 pm

Абе от друга страна само един филм от тая книга не можеше да стане, не и при естетиката на предишната трилогия. Два си беше добра идея, но Азог пак щеше да е необходим.
And you can't dance with a devil on your back...

Silver
Jaghut Tyrant
Posts: 1765
Joined: Fri Jul 18, 2008 2:17 am
Contact:

Post by Silver » Sun Dec 23, 2012 7:41 pm

Защо? Това би било добър начин да покаже, че прави нещо различно, и че правенето на пари не е първата му цел.

User avatar
Amelia
Moderator
Posts: 12921
Joined: Mon Aug 30, 2004 9:49 am

Post by Amelia » Tue Jan 01, 2013 7:56 am

Мале, колко беше тъп!!! А даже се бях подготвила психически, че ще е зле....

То за голяма част от тъпизмите си е отговорен Толкин, де, ма филърите бяха ЗОМФГ и те.

Джуджарите ми навяха некви спомени за Експендабълс, ненам що. Заради хумора очаквах всеки момент отнякъде да цъфнe я Джек Блек, я Сет Роугън. Бягството от царството на гоблините беше като няква джъмп-енд-рън игрица - само дето не събираха гъбки и стотинки докато бягаха и подскачаха насам натам. А Гандалф май е по-маломощен магьосник дори от оня кафявия с пилешкото ако в косата и двамата сини, неназовани. В смисъл, ВТФ е ползата от него изобщо??? Май го бива само да вика такси като се напърди ситуацията.

Елфите са руси ефеминизирани вегани и Ривендел е царството на ню ейджа. А, момент, това си е стриктно по Толкин. Как да е, изкефи ме Елронд къв sword data base излезе - покажеш му меч и оня веднага го разпознава, наименова и му разказва бексторито. Той е и language data base, де - скивайте как веднага разчете оная джуджешка карта, написана на супер античния джуджешки отпреди ЦЕЛИ 200 години, дето нито едно от джуджетата не го владееше вече...

Белият съвет с Галадриел и палавия Гандалф...

Азог...
...
Всъщност Азог не беше толкова ужасен - даже през цялото време ми беше някак озадачаващо познат - като движения и глас. После видях, че го играе Ману Бенет (Крикс от Спартак), та спрях да съм озадачена.

Оф, нещо се отегчих да говоря за тоя филм, затова ще спра. Много ми се иска някой да филмира историите от Силмарилион с Ричард Армитаж като Феанор. Иначе само му хабят епичния външен вид за тоя Торин, дето не може гъза да си избърше сам...

ПП. 3Дто беше АБСОЛЮТНО ненужно, но тоя път имах по-малко проблеми с него. Може да се дължи на очилата, които бяха по-големи и комфортни. Пак фокусирах трудно и виждах размазано и раздвоено на моменти, ама поне не кръстосвах очите.
Last edited by Amelia on Tue Jan 01, 2013 10:26 am, edited 2 times in total.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

User avatar
AlDim
Elder God
Posts: 5885
Joined: Mon Jul 24, 2006 1:49 pm

Post by AlDim » Tue Jan 01, 2013 7:58 am

Този филм беше торба с лайна и две-три добри сцени, потънали в нея. Очакванията ми за Хобитът бяха доста занижени по начало. Щях да съм съвсем ОК с нещо прилично, пък ако се беше оказал добър направо щях да вадя шампанското. Вместо това Джаксън и компания са се опитали да превърнат приятната приключенска книжка на Толкин в някакъв безумен екшън roller coaster с много 3D, в който наш'те джуджаци, хобит и посредствен магьосник нон-стоп попадат на някакви безцелни рандъм енкаунтъри и тежки баталии с елементи на джъмп енд рън. Няма каквато и да е нормална структура, няма смисъл, почти няма качествена актьорка игра, а запомнящите се сцени реално са две - събирането на джуджаците (респект за песните!) и гатанките на Голъм. Най-жалкото е, че някак прекарахме около една трета от филма, гледайки две обилно разширени изречения от книгата. Лошият Голям Орк беше просто безличен, но Радагаст беше шибана катастрофа и гледах сцените с него с особено оцъклен поглед - идваха от нищото и отиваха в нищото, нарушавайки и без това много крехката структура на филма и бяха фрапиращо нелепи и зле изиграни.
След всеки от Lord of the Rings филмите чаках специалните разширени издания с огромно нетърпение. Този път нервно чакам специалното СЪКРАТЕНО издание, в което Пътър Джаксън хваща лайнорина и ни разказва целия 300-страничен опус в час и половина.

Толкова беше сдухващо цялото преживяване, че дори не съм сигурен каква оценка да му дам на това... нещо, водещо се за филм. Може би 5/10? Не знам...

п.п. Всъщност бих оставил всичко останало във филма намира, ако някой ми каже как по дяволите свинският джуджак се качи на дървото си и после скочи на голямото дърво накрая. Наистина искам да знам. Сигурен съм, че при три часа продължителност и тоновете скапан филър можеха ПОНЕ това да ни покажат.

п.п.п. Всъщност имам още какво да кажа. Съвсем забравих за 3D-то, докато се възмущавах по-горе. Абсолютно безсмислено е и не допринася по какъвто и да е начин за качеството на филма, но е добре направено и с 48 кадъра определено понася повече на очите заради липсата на ghosting. Или с други думи - бих гледал и други филми, правени с високоскоростни камери. В този ред на мисли, преди филма ни пуснаха 10-минутно preview на новия Star Trek в IMAX-а, което тотално ме убеди за нищо на света да не гледам 3D версията на филма. Очите ми още ме болят при мисълта за този ужас.

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 10 guests