Bleach

Банди върлуващи отакута... окапита... опосуми... така де, вашето next door аниме кътче
User avatar
Claymore
Ascendent
Posts: 4957
Joined: Sat Sep 12, 2009 9:55 pm

Post by Claymore » Sat Jun 30, 2012 4:31 pm

Rashugun wrote:
Claymore47_Fen wrote:НАЙ - пробитата манга!
Бе аз кат хейтя, поне обяснявам защо.

Нещо по-конкретно?

Щото честно казано в последно време Блийч си е бая добро четиво.

Поне аз отделям много време в мислене и анализиране, и установявам, че винаги, във всеки чаптър, има нещо, дето обяснява или foreshadow-ва нещо друго. Общо взето съм на мнение, че генералният хейт се случва, щото Блийч просто не е заглавие за всички, и определено не е за хора, които не обръщат внимание на разните намеци, просто щото Кубо не обича да spell out-ва всичко за всички. Заради тва, честно казано, шапка му свалям.

Да, не е нещо велико, има купища неща, които не са кой знае колко невероятни, оригинални или впечатляващи, от време на време си има и своите покъртителности... Но си има и бая много плюсове, които в повечето време биват отхвърляни настрани с "пхаха блийч трололол", докато всъщност най-често троловете са самите фенове, които тролят себе си...
И да е станало добро (в което дълбоко се съмнявам), ти под "не съм го чел от последния ми пост в темата" какво разбираш? Действие няма, само лоши погледи и надприказване, битката Ичиго/Айзен имаше БРУТАЛНО ТЪП ЗАВЪРШЕК, а билдъпа за нея уж беше велик. Прочее както каза Амелия, няма да се обяснявам много за нещо което ми е тъпо. Така и така съм писал същото 2 страници назад.
What's a goon to a goblin? What's a shooter to a shotta?
I can boom shakalaka your medulla oblongata

User avatar
Rashugun
Merchant
Posts: 92
Joined: Mon Oct 17, 2011 1:21 pm

Post by Rashugun » Tue Jul 10, 2012 10:04 pm

Amelia wrote:На мен Блийч ми е скучно. Не е нужно да правя литературен анализ, за да знам, че Блийч ми е скучно, ама ще опитам, за да не излезе, че Рашугуна си говори сам.
Абе Блийч е едно от малкото неща, дето не ти хвърлят нещата пред очите и се изисква да мислиш, за да схванеш какво става наоколо. Което, за някои (мен), е нещо прекрасно, което много хора забравят.
Персонажите на Блийч са скучни.
Ако има нещо свестно в Блийч, то това са персонажите. Ако в другите шонен сапунки мога да изброя ъъ 5 героя, които обичам, от Блийч мога да изброя 20.
Блийч има най-скучния главен герой на света. Той се взима супер насериозно и е супер драматичен, а това е непоносимо, когато става дума за шонен сапунка с 1000 епизода. Главният герой има скучни безлични абилитита, една единствена скучна техника със скучния кухненски нож на стероиди дето си носи на гърба и скучен пиниз със скучната си холоу маска.
Главният герой и по-точно това, което се случва с него, е един от най-оригиналните главни герои от шонен, които съм виждала. Той не е някъв си там generic badass дето яде постоянно и има минусово айкю като всичките останали. Не иска да става крал на пиратите, нинджите, шаманите, енотите и прочие. Иска да не му се бъркат разни лошковци живота. Джентълмен е. Има гордост, и уважава гордостта на другите. Още нещо. Той постоянно се проваля. Не успява да си защити хората, поддава се на Холоу-а в него, позволява на лошковците да го тролят, губи, пада му resolve-а и се свлича на земята. И после пак става. Което е нещо абсолютно прекрасно, щото на мен отдавна ми е писнало от това, да мога да предричам точно как Луфи ще pwn-не всички.
Поддържащите герои са не само скучни, ами и ужасно дразнещи. Орихимена с фибичките е продукт на някакво доста лошо творческо абдоминално заболяване. Толкова лошо, че може да се сравни с нещо като рак на панкреаса. Чад е безсмислен. И скучен. Клонингът на Саске с лъка, дето даже Саске го озвучава, е безсмислен. И скучен. Сестрите на Ичиго и цялата Вкаракура таун са скучни и безсмислени и можеха да ни бъдат спестени.
Що гледа Блийч, като е толкова скучно, бтв? Гледа го с attitude на "да скука скука скука скука" ли? Ако не, кога стана скучно? Ако отначалото, закво го гледа?

Но да, хорицата около Ичиго са по-дълбоки от повечето поддържащи около шонен главни, тва е със сигурност. Не знам и откъде го извади тва, че всички в Каракура са зле, имайки предвид, че Урахара, Йоруичи и Ишшин са тотално прекрасни.
Скучни и безсмислени са и всички плюшени играчки, със или без душа в този сериал. Хуморът, свързан с тях, е по-скучен и безсмислен и от тях. Всъщност, не. Хуморът свързан с тях ми напомня на оня Саут Парк епизод, в който старецът дето искаше да се самоубие щото е много стар, пусна Ения на децата, за да им покаже кво е старостта. Всеки път като видя хумора в този сериал се чувствам hollow inside. Пън сомуот интендед.
Да, Кон е тъп.
Шинигамитата са скучни и безсмислени, начело с Рукия. Някои от тях имаха банкаи, които някога намирах за красиви и идейни. Персонажите и банкаите им обаче не могат да изнесат стотиците скучни и безсмислени чаптъри и серии на това заглавие, щото имат потенциал за доста по-малко епизоди. Битките на тези скучни персонажи са скучни и те. Диалогът по време на битките е най-скучният и безсмислен диалог по време на битки, който съм виждала. А тук си говорим за диалог по време на битки - той по принцип е най-скучното нещо в медията. Та смятайте.
Та що гледахме Блийч?

Впрочем, кое точно е скучно в едно Ичиго вс. Бякуя?
Харесвах Кенпачи, докато не започнаха да правят хумор с него, който е също толкова тъжен и скучен, колкото хуморът на плюшените играчки. Като цяло Кенпачи ми е недостоверно силен. Би трябвало да е най-голямото бичме в Соул сосайъти, да е некъв легендарно легендарен, титан, великан, изверг и прочее. Това не мога да го повярвам и усетя от видяното.
Не би трябвало да е най-силният, има си бая по-бедесс от него. Ама не можеш да усетиш, че е психопат и изверг? Не го ли усети, когато му замахнаха меч в лицето и му разрязаха половината нос, а той се изхили и се стремна още по-бързо към противника?
Харесвах и Гримджоу, защото би Ичиго на почивки и се хили френетично през целия тоя процес. После му видях смешно дизайнирания банкай и скучният Ичиго го би в една битка, която не беше нищо особено. С изчезването на Гримджоу от този сериал изчезна единствената ми причина да го гледам всъщност.
Гриммджоу няма Банкай...

А, бтв, честито, той се завърна току-що. : )
Айзен е най-скучният и безсмислен лошковец от всички лошковци във водещите шонен соуп манги. Евър. Не съм гледала кво става с него - прочетох синопсис на историята, защото когато загледам Блийч почвам да се чувствам с 20 години по-стара и внимавам да ограничавам контакта си с него.
Страхотно е, че знаеш, че е скучен и прочие без да си му гледала най-изявените изяви, но ок. Айзен е Айзен - трол до мозъка на костите си. Той е планирал всичко, той знае всичко, той контролира психиката ти и си играе с теб, докато не му стане скучно и просто не те разреже на 6 преди дори да си разбрал какво се случва. И в тази си светлина е един от най-яките лошковци, влизащи ми в manga experience-а.
Spoiler: show
Image
Еспадите бяха скучни, а екс-еспадите бяха скучни и безсмислени. Боят между Ннойтра и Кенпачи е най-тъжната и скучна битка в шонен соуп въобще изобщо. Тъжен беше почти колкото Ения и хуморът с кукличките. Дизайнът на Ннойтра с банкай почти ме разплака - екстремната творческа бездарност ми действа по тоя начин обикновено.
Еспадите нямат Банкай...

Но да, Улкиора, Старк и Гримджоу бяха нещо прекрасно. Битките в ХМ не бяха хич зле впрочем, начело с Рукия вс Ааронийро. Не, сериозно, монолога на Рукия накрая, след битката, беше невероятно нещо.

Но да, общо взето, Блийч е за хора, които се вглеждат в него. Аз също бях хейтър преди време, след което реших да се позанимая и да се задълбая, и ето ги резултатите. Щото е естествено, че нищо няма да усетиш от някви синопсиси на историята. В Блийч всичко е емоция. Ако хорицата в Наруто мислят, а тези в ОП - мечтаят и желаят, то тези в Блийч ги води емоцията. А тая емоция няма как да я видиш и усетиш като си повтаряш само "шит шит шит шит шит шит шит шит скука скука скука съкс съкс съкс скука съкс шит"

Но да, ок, все пак мерси за вниманието и времето I guess.
Depending on your request, whether I will laugh or get angry, that will decide your lifespan, boy.

User avatar
Amelia
Moderator
Posts: 12921
Joined: Mon Aug 30, 2004 9:49 am

Post by Amelia » Tue Jul 10, 2012 11:42 pm

В анимето има много заглавия, които не ти хвърлят всичко пред очите. Не знам защо упорстваш да търсиш такива все в шонен сапуна обаче - това е жанрът с най-малко склонност към тея неща. И по-лошото - като вземе, че ни занимае с някое от тея неща, го прави по толкова елементарен начин, че по-добре да не ни беше занимавал въобще.

Аз бях фенка на Блийч докато не свърши Соул Сосайъти арка. Там за пръв път ни показаха света, персонажите - имаше яки попадения. Неща с потенциал и т.н. Ичиго не ми харесваше и в тоя момент, ама някак толерирах него и сволачта около него заради останалото. После и останалото затъпя. Понастоящем ми е безкрайно скучно да го гледам и следователно не го гледам. Очевидно имаме доста различни вкусове с теб - аз нямам ЕДИН любим персонаж от тоя Блийч. Страстите Ичигови са като страстите Нарутови и като страстите на инсърт рандъм шонен соуп главен герой. Аз затова се кефя на Люфи, щото там не ми се разиграва писналия ми до болка театър на страдания, несигурност, провали и прочее изтъркан клиширан житейски шит. Люфи е като няква природна сила - като духа на отоко но роман концепцията. След смъртта на Ейс имаше кратко залитане към тоя тип мелодрама и той, но слава богу в момента няма и следа от това.

За банкаите на Гримджоу и Ннойтра - мисля, че много добре разбра какво имам предвид. Въпреки това ще си кажа - става дума за това как Гримджоу заприличва на Сони дъ хеджхок, а Ннойтра сдобива 6 ръце с пръчки в тях, при което елементарната логика показва, че би се обездвижил почти напълно заради стеричното пречене. Имаше си някакъв термин за тея трансформации, ама дълбоко не ме интересува какъв е. Тоя арк го зарязах малко преди края му, защото не можах да го понеса вече.

Гримджоу се е завърнал? Що ли не се учудвам. В общи линии, знаех, че ще се случи, само не знаех кога. Изненади в това аниме няма за мен - още една от причините да го дропя от скука.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

User avatar
Amelia
Moderator
Posts: 12921
Joined: Mon Aug 30, 2004 9:49 am

Post by Amelia » Thu Jul 12, 2012 9:28 am

Забравих да кажа, че тоя също ме кефи безбожно много като дизайн:
Image
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

User avatar
Xellos
Moderator
Posts: 20295
Joined: Fri Apr 02, 2004 10:08 pm

Post by Xellos » Thu Jul 12, 2012 8:16 pm

Мдаа, аз от кеча с Улкиора /малко на холоу на L от DN мяза :D / (избирателно само с двамата битката) натам му свършиха секви шансове да ми задържи с нещо вниманието анимето.
:ninja:

User avatar
ProxyFantasy
Paragon
Posts: 615
Joined: Tue Jul 19, 2011 12:59 pm
Contact:

Post by ProxyFantasy » Thu Jul 12, 2012 11:39 pm

Сега нека обясня защо не мога да трая Блийч.

Да започнем от главните герои.

Ичиго - тотална липса на оригиналност. Абсолютен стереотип. Той е момчето, което иска да предпази приятелите си, без да наранява лошите.- Е това ако е интересен комплексен персонаж...

Орихиме - мрън, мрън. Рев, сълзи, суполи и крилатата фраза "Куросаки-куннн" - Ах, какъв невероятен характер... Ц.

Садо (или както бива назоваван) - Скучен, Безличен, с плоска и банална история зад гърба си. Няма нищо интересно и непредвидимо в характера му. Както Амелия не случайно каза и той е скучен, та сивее от скучност.

Ишида - Стереотип та дрънка.

Урахара Киске - Стереотип. Забавният/Сериозен Всезнайко, който крои планове зад гърба на всички. Нямало е и момент, в който да не е постъпил по начина, който съм предвиждал. Всъщност имаше един-два, но той автора ги беше пропуснал да направи "догатка" какво ще се случи.

Малки тъпанари и ненужни герои.

А забравих някой! Рукия - Стереотип на сериозната жена, която е едновременно силна и слаба бла бла бла. Пак същия проблем. Няма я интригата какво ще направи.

12те Капитана и другите помияри в Сол Съсаяти веднага минават под чертата. Те са просто пълнеш, без реален бекграунд, извадени от наръчник за правене на лошковци, скучни, но силни смешници.

Айзен. В началото беше интересен, натам просто се изложиха и с неговите "възгледи".

Еспадите - Те не бяха нищо повече от пълнеш. Нищо интересно нямаше при тях, освен няколко различни гледни точки за живота. Скука и пак скука. Продължавам да твърдя, че всички персонажи са извадени абсолютни стереотипи.

Фулбринг арката. - Значи както казах по нагоре нямах очаквания за тази манга и въпреки това Тате Кубо успя да се изложи. Под всякаква критика.

Това беше само за героите. Нека минем на Битките. Все пак това е Шонен.
Една единствена битка, видях някой да си използва сивото вещество за да победи. Една единствена. Срещу еспадата с брадвата. Никога повече това не се случи.
Как протичат битките в Блийч. Аз вадя силата по 5 ти я вадиш по 10 от никъде проимвам Пауър левел 15....Ебаси смеха. Ти направи грешката да сравниш Блийч с шедиовър като Уан Пийс. Ето ти значителна разлика. Техниките на Луфи се държат на познаването на плода си, тоест мозък, докато любимият ти Ичиго знае едно единствено Гетсуга Теншо и толкова. Нищо повече, нищо по малко...

В мангата. Имаше цял чаптър, в който двама си замахваха да се ударят. 20 страници, прохабени, 1 седмица чакане. Да не говорим колко зле е нарисувано, липсата на Бекграунд и огромните панели, на които просто пише "Бла" и панела 1/5 от страницата...

Ако Блийч беше свършил след арката в Сол Съсаяти, можеше да го сметна за средна класа боза със скуллайф.
Толкова от мен.

User avatar
Amelia
Moderator
Posts: 12921
Joined: Mon Aug 30, 2004 9:49 am

Post by Amelia » Wed Aug 01, 2012 8:35 pm

Тите Кубо нещо бил болен и Бличта влиза в хиатус...
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

User avatar
Mushu
Aes Sedai
Posts: 1651
Joined: Tue Apr 13, 2004 11:39 am

Post by Mushu » Wed Aug 01, 2012 10:46 pm

До 20.08, не е толкоз страшно :)

User avatar
ProxyFantasy
Paragon
Posts: 615
Joined: Tue Jul 19, 2011 12:59 pm
Contact:

Post by ProxyFantasy » Thu Aug 02, 2012 9:56 am

Аз пък се зарадвах за Кубо, че няма да го има. Някое издание може да го пуснат с бонус страници!!! хД

User avatar
Ell
Farmer
Posts: 51
Joined: Thu Jul 26, 2012 6:39 pm

Post by Ell » Thu Aug 02, 2012 10:42 am

На мен Блийч ми беше първия дълговечен шонен и имам някакви сантименти към него. В този смисъл новината не ме радва, ама не ме и отчайва, понеже последните глави на мангата (които започнах да чета след като спря да се прави и излъчва анимето) за мен бяха много хаотично направени и скачаха от едно в друго като банда зайци.
Но иначе Блийч, мойто гилти плежър, има някои хубави неща, които си ми пазят поне част от интереса и като че усяват да засенчат някои слабости, които безподобно ме дразнят (Ичиго... Рукия... да изреждам ли още?). Имало е непоносими епизоди (Баунту арката като цяло, голяма част от единичните филър епизоди), не знам как съм успяла да ги изгледам, може би от пословичния си инат, може би от нещо друго. А може би просто защото Баунто филърите последваха добре структурираната и изработена Соул Сосаяти арка, а останалите свършваха бързо...
Независимо от много слабости, основната сред които според мен е главният персонаж, а за много от останалите се споменава по-горе, тъй че ще спестя изреждането, има и неща, които още харесвам. Основната идея, например, абстрахирайки се от изпълнението й. Цялата арка с вайзърдите и въвеждането им в историята. Харесвам и някои битки, дори такива на Ичиго (с Гримджоу и Улкиора). Харесвам и част от капитаните, е, добре де, двама: Укитаке и Кьораку, които излязоха малко от клишето на добрите чичковци, които ще научат главния на великите си номера или ще му натриват носа за нещо си с псевдопоучения. Урахара беше достатъчен там. Пък и битката Кьораку и Укитаке срещу Старк и Лилинет беше доста интересна, макар и малко бавна, ама и Шунсуй, и Старк са си мързели, тъй че ако не друго, то това поне беше оправдано.
Изключае горните неща, една е основната причина да гледам/чета това чудо, и тя се заключава в Мадараме сансеки. Първо защото у него липсва голямото маморване на не-знам-кого-си, големите демонстрации на велика мощ, още повече, че той предпочита да пази в тайна точно най-силното си оръжие дори тогава, когато е крайно наложително да спечели (колоните при битката над фалшивия град Каракура), не си печели всички битки, няма великопарности и патетики, имаше много добри двубои и някои скечове, които, ако да не бяха свръхинтелигентни, поне не дразнеха толкова. Въобще пичовете от 11-ти отряд като че ли бяха най-интересното в анимето, а и имаха достатъчно екранно време. И колкото това да не може да направи добър шонен сапун, ме дведе жива и здрава до заветния 366 епизод. С мангата ще продължа, да видим до къде ще се докарат там...
YOU'RE GONNA CARRY THAT WEIGHT.
* * *
Ell Vas

User avatar
Amelia
Moderator
Posts: 12921
Joined: Mon Aug 30, 2004 9:49 am

Post by Amelia » Thu Aug 02, 2012 9:06 pm

На мен пък ми е жал за Тите Кубо. Са, може да не харесвам Блийч, ама не мога да се радвам от това, че човека е болен. Дано се оправи бързо и трайно, а да не става като Тогаши.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

User avatar
Ell
Farmer
Posts: 51
Joined: Thu Jul 26, 2012 6:39 pm

Post by Ell » Fri Sep 07, 2012 8:30 pm

Сред сканираните страници на 506-ти чаптър се появява следното много красиво нещо:
Spoiler: show
Image
А що се отнася до историята, за момента продължава да върви хаотично и доста, доста ралично от онова, което съм свикнала да виждам от Блийч, а именно
Spoiler: show
половината народ се гътна, начело със Сасакибе - вицекапитана на първи отряд, после Кира, после - и тук скачам в шаша - Бякуя, Кьораку си загуби едното око, Рукия и Ренджи са полумъртви, но АБРАКАДАБРА, дядо, т.е. Ямамото, рече Банкай!
Въобще тази арка ме хвърля в оркестъра с прекалено многото си изненади, още не съм сигурна дали ми харесва, или не.
YOU'RE GONNA CARRY THAT WEIGHT.
* * *
Ell Vas

User avatar
ProxyFantasy
Paragon
Posts: 615
Joined: Tue Jul 19, 2011 12:59 pm
Contact:

Post by ProxyFantasy » Thu Oct 11, 2012 12:15 am

Настигнах мангата и учудващо мога да кажа, че съм много доволен от това как се развиха нещата. Харесва ми тази тайнственост, какво се случва, хареса ми битката с Черната брада, абе много е добре, засега. Поооооооооочти искам да прочета следващия чаптър :Д. Не че антагонистите са кой знае колко приятни или нещо, но ми хареса това, че Командира се оказа гадно старче, както и това, че преди 13те дивизии са били пълни изверги.
Само още се чудя как този смешник дето заместваше Блек Биърд преби толкова лесно Зараки...но нека да видим какво ще стане.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 18 guests