Споделете пак

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

User avatar
ProxyFantasy
Paragon
Posts: 615
Joined: Tue Jul 19, 2011 12:59 pm
Contact:

Post by ProxyFantasy » Wed Jul 11, 2012 10:21 am

ВИЖТЕ ТУК

И аз така си мислех, но явно няма такива изисквания. Повече от 80% от хората на изпита са за Фармация или Медицина. Супер скапано, пък и както казах по-горе, таксата в Софийския е 375 лева на семестър, колкото е и на Информатиката/Компютърни науки, което е повече от отчайващо... ;/

User avatar
Roamer
Ascendent
Posts: 4895
Joined: Wed Jan 03, 2007 5:25 pm
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...
Contact:

Post by Roamer » Wed Jul 11, 2012 1:26 pm

Ммм, можеш ли да скриеш тази дълга връзка в url-таг с име? Редактирай си поста така, че вместо да има [ url ] връзката [ /url ] (да, слагам интервали, за да не вземе форумът да ги разпознае като таковата...) да го направиш на [ url=http://......... ] някакъв описателен текст [ /url ] - че така много разтегля страницата на ширина :)
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

User avatar
Amelia
Moderator
Posts: 12921
Joined: Mon Aug 30, 2004 9:49 am

Post by Amelia » Wed Jul 11, 2012 5:14 pm

Значи по мое време ХФ си имаше някъв изпит, ХТМУ си имаше някъв изпит. Изпита в ХТМУ беше нелепо лесен, взех го с 6.00. Тоя в ХФ също беше лесен - него го минах с 5.75. И двата ми бяха сравними с няква матурица и бяха на светлинни години от резачката в МУ.

ХФ е пълно с хора отпаднали от медицината и биологията, които са по-желаните специалности сред студентите. Та, малко е демотивиращо да си един от 4те човека в курса, които са влезли да учат химия, щото са го искали. От друга страна, сега им направиха гъзарски специалности, за да вдигнат трафика към факултета. Не знам дали успяха с трафика, но си има няколко популярни специалности, като Компютърна химия, в която влизат добри студенти. Аз завърших химическия през 2005а - изкарах бакалавърска и магистърска степен там. После работих една година като химик-специалист, като имах функции на асистент. Сега правя докторантура в Канада. Намирам, че ХФ ме е образовал доста добре, но то е щото аз пожелах да се образовам. Имах и късмет да ми преподават разни титани на мисълта, които се изпопенсионираха вече. За мен ХФ продължава да е единственото свястно висше училище за химия в страната или поне София. Тея в ХТМУ не съм ги видяла на нито една от конференциите, на които съм била. Може да насочват кадри директно към промишлеността??? Която липсва??? Не знам...

Като цяло, няма да ти е много лесно да си намериш работа с химията. Не знам какво те влече, ама сякаш аналитичната химия се пласира най-добре на работния пазар. Теоретичната (моята тва) служи за емиграция. Всичките ми познати от теорията в момента са нейде по света.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

User avatar
Dante
Mistborn
Posts: 1275
Joined: Sun Jan 20, 2008 7:58 pm

Post by Dante » Thu Jul 12, 2012 12:32 am

Най-тъпия ден от деня в който си срязах крака. Просто си имаше от всичко, което му е нужно на човек, за да му се прииска да се хвърли през балкона.
Ставане в 6 часа след лягане в 4 и неспане, заради зверските, ЗВЕРСКИТЕ болки в зъба. Аз и една приятелка трябваше да пътуваме със сутрешния влак Варна-София. От нас до гарата е 3 лева. Плащам си таксито на ОК Супертранс при което шофьора ни се РАЗВИКА и разпсува в колата как смеем да му плащаме само толкова след като той си е направил труда да ни закара. Да ти се развикат така в 6 сутринта защото не си оставил 100% бакшиш (дадох левче отгоре) - безценно. Не търпя такива неща и се обадих на Кол Центъра на фирмата и разказах за случая. Възприеха ме доста на сериозно и се държаха добре. Казаха, че ще има последствия и вярвам, че ще е така.
След това най-отвратителното пътуване с влак. За ШИБАНИЯТ влак билета ми с 50% намаление беше 20 лева, еби му... Приятелката с която пътувах даде 30 лева. С автобус е 26 лева... Качваме се във влака от 7 до 10 надуха климатика и умряхме от студ, после, в най-големите жеги го спряха и умряхме от жега. Нагледахме се на селения и простотия. Неописуемо. Имаше от ония гадни прости селски пръчки по на 50-60 години дето седят и коментират на висок глас и само се чудя с кого да се заядат. Имаше пияни цигани И луди цигани.

Върха на сладоледа за мен беше когато един мъж и една жена, привидно ТЪПИ СЕЛЯНИ на около 65-70 години, които седяха на няколко метра от нас си извадиха - цял хляб, варени яйца, някаква манджа в пластмасова кутия, сирене, кашкавал и айран. Ей така ги пльокнаха на масата и почнаха да мляскат и да се тъпчат във влака.
И най-якото беше когато от една кутия извадиха ПЕЧЕНИ ЧУШКИ С ОЦЕТ И ЧЕСЪН, заради което целия влак се размириса на познайте какво. Просто щях да им се развикам и да ги насера на място. Спря ме само това, че са по-възрастни.
Пак се отнесох. Денят, обаче, не свършва. Следва няколко часово ходене при 4 различни зъболекари, хирурзи и други такива в най-големия дъжд, който Варна е виждала от няколко месеца на сам, който разбира се ще се случи точно като съм по спешност навън, точно като съм се прибрал от София. 3 часа съм се мъкнал с майка ми мокър като кокошка наляво-надясно. Накрая - операция по спешност с която ми изрязаха голяма част от венеца, за да може да ми изникне проблемния мъдрец. Болката след това едва ли мога да я опиша, добре че се дрогирах с аулин и успях да заспя.
Ставам в 11 часа и първото, което виждам е, че първият ми братовчед ми е писал. Имаше един излишен билет за София Рокс и ми го предложи. Аз нямах никакво желание да ходя и му отказах, но той настоя. Отидох на един единствен концерт от всичките 10 или там колкото бяха - на Гънс. И то със супер голямо нежелание - бях сам и бях супер смазан, точно тогава не бях спал цяла нощ и се връщах от поход от Витоша. Отидох само, за да бъда с братовчеда, щото не съм го виждал от няколко месеца и си викам, че така и така имат някакъв излишен билет...
Е, днеска ставам и пишлемето ми писа във Фейсбук, за да ми заяви, че иска при всички положения да му върна парите за билета, въпреки че почти ме накара да отида с него и се разбрахме, че ми го подарява, а дори не е споменал, че иска заплащане или нещо такова. В такъв случай дори нямаше да стъпя на малоумния концерт.

Е след такива дни не знам кой искам да застрелям повече - хората или себе си...
Сайт за нещата, които ни вълнуват - http://podmosta.bg/

User avatar
The Dragon
Elder God
Posts: 9054
Joined: Wed Jan 14, 2004 9:03 pm

Post by The Dragon » Thu Jul 12, 2012 9:28 am

Ми не са ти виновни хората освен таксито. А и защо си толкова изпаднал да се возиш в ОК? 91119 са доста по културни, едно евро по евтини, а зелените приуси по луксозни :)

Във влака нямаше ли първа класа? Разликата е минимална като цена, а селянията доста по малка. А за концерта - ми преебал си се.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

User avatar
JaimeLannister
Forsaken
Posts: 3103
Joined: Mon Apr 05, 2004 7:31 pm
Location: Лясковец - София

Post by JaimeLannister » Thu Jul 12, 2012 10:01 am

Първа класа с намаление....
Ок са си най- масови, разбирам го човека, а и кой ли ги мисли тези неща....
Влаковете... Ех влаковете... Човек трябва да е с друга нагласа за да ги преживява с иронична усмивка, дълбоко вглъбен в собствените си мисли и елитарно дистанциран :) Иначе на моменти е гадно. Спомням си как в един пътнически влак към Карлуково се качи жена с вид на клошарка и с куче. И се натика в купето между нас. Но това е пътнически влак към Карлуково, какво бих могъл да очаквам?
Със зъба- кофти. Случват се такива неща, понякога няма как да ги избегнем.
С пишлемето. Опитай да не му даваш пари. Все пак сте се разбрали, а и едва ли ти е толкова близък. Може да пробваш и да го напсуваш. Би могло да помогне да се почувстваш по- добре.

Абе много се впрягаш. Опитай да ходиш на терапия :)
"Основната и крайна цел на живота е смъртта и той винаги я постига." Зигмунд Фройд

"PRESENT IS THE TIME INCLUDING ALL TIMES
EACH SECOND IS ETERNITY AS ETERNITY IS NOW
AND NOW IS FOREVER..."

Курвите идват и си отиват, Star craft остава!

Image

User avatar
Morwen
Shadowdancer
Posts: 13468
Joined: Sat Dec 20, 2003 1:20 am

Post by Morwen » Thu Jul 12, 2012 11:14 am

Е, ОК-ките се водят от по-добрите масови таксита. Браво, че си се обадил да протестираш обаче.

Това с влака е гадно, да не знаеш с какво да се возиш вече. Но може би идеята на драгъна с първата класа е добра.

Що се отнася до билета - пълна цена ли ти иска за него? В смисъл, би било малко нагло. Да не говорим, че ако ти го е предлагал да го купиш, би трябвало да ти каже и цена предварително. Хубавото е, че ти го е писал, та можеш да му покажеш, че никъде не говори за купуване. Бтв, то доста се продаваха билети за този концерт, на хората им отпаднаха групите.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

User avatar
Marfa
Moderator
Posts: 11240
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:12 pm
Contact:

Post by Marfa » Thu Jul 12, 2012 11:38 am

Пък аз веднъж в автобуса до София пътувах с една толкова дебела рускиня, че пред нея приличах на анорексичка. :) Проблемът беше, че като седна буквално ме залепи за стъклото, след което извади едни кутии с манжа и взе да яде. В седем сутринта. Към десет пак яде, малко преди Търново - разбирам я, трябваше да издържи. След Търново пак похапна на няколко пъти. То не бяха яйца, наденички, сандвичи, рибна консерва, макарони (отде ги измъкна пък тях)... Забравих вече какво друго. А аз - буквално залепена за стъклото без шанс да помръдна. Мехехехе. :lol:
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

User avatar
RRSunknown
Elder God
Posts: 9513
Joined: Thu Nov 01, 2007 9:54 am

Post by RRSunknown » Thu Jul 12, 2012 11:44 am

Трябваше да поискаш и ти да хапнеш или направо да си дръпнеш нещо - гаранция за обидено врътване и прибиране на храната :)

User avatar
Dante
Mistborn
Posts: 1275
Joined: Sun Jan 20, 2008 7:58 pm

Post by Dante » Thu Jul 12, 2012 1:03 pm

Не се впрягам толкова много, просто ми дойде в повечко, а зверските болки в устата, гърлото и ухото, причинени от растящия мъдрец допълнително ме изнервяха, та имах нужда да си го излея някъде.

А иначе с братовчед ми изрично се разбрахме, че няма да му давам пари за тоя билет, който той имаше в излишък и му каза "не му го запазвай специално, продай го ако можеш", имам го черно на бяло. Вчера ми се включва и вика "аве, нали се разбрахме да ми го платиш". Не ми е за парите, които иска, просто...
Сайт за нещата, които ни вълнуват - http://podmosta.bg/

User avatar
Morwen
Shadowdancer
Posts: 13468
Joined: Sat Dec 20, 2003 1:20 am

Post by Morwen » Thu Jul 12, 2012 1:06 pm

Абе, той да не се е бъзикал? Чак пък толкова недоразбиране...
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

User avatar
Dante
Mistborn
Posts: 1275
Joined: Sun Jan 20, 2008 7:58 pm

Post by Dante » Thu Jul 12, 2012 3:53 pm

Не, просто е глупаво, тъпо 15 годишно пишлеме. Направо ми идва да му забия два шамара. Нито ги имам тия 50 кинта в момента, нито бих ги дал въобще, за да гледам един пиклив Аксел Роуз...
Сайт за нещата, които ни вълнуват - http://podmosta.bg/

User avatar
tigermaster
Elder God
Posts: 6461
Joined: Wed Jun 14, 2006 11:39 am

Post by tigermaster » Thu Jul 12, 2012 4:02 pm

Честно казано, ако бях на твое място, сигурно щях директно да му кажа да се гръмне.
Или да намеря начин да му върна парите и след това да прекъсна всякакъв контакт с него - нещо, което щях да те посъветвам да направиш, ако братовчед ти беше по-голям, между другото.
Какъв е шансът родителите му да са му се скарали, когато са разбрали, че ти е подарил билета, вместо да го продаде, и затова да са всичките проблеми?
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

User avatar
Ordo Malleus
Mistborn
Posts: 1453
Joined: Fri Apr 23, 2010 9:59 am

Post by Ordo Malleus » Thu Jul 12, 2012 4:23 pm

tigermaster wrote:Или да намеря начин да му върна парите и след това да прекъсна всякакъв контакт с него - нещо, което щях да те посъветвам да направиш, ако братовчед ти беше по-голям, между другото.
This. Намираш му напиканите петдесет левчета и го изключваш от живота си. За доста неща не се паля, но точно ей-такова изпълнение би ме разярило направо.
What froze me was the fact that I had absolutely no reason to move in any direction. What had made me move through so many dead and pointless years was curiosity. Now even that had flickered out.

User avatar
RRSunknown
Elder God
Posts: 9513
Joined: Thu Nov 01, 2007 9:54 am

Post by RRSunknown » Thu Jul 12, 2012 4:24 pm

Защо пък трябва да му намира каквито и да е левчета - така и така го изключва, какво печели с даването?

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 18 guests