A Game of Thrones (HBO) [SPOILERS FOR THE SHOW]
Дума.Trip wrote:Btw, грейджойските имена са осъм и тия кални клошари с нищо не ги заслужават
А иначе те и Бриндън Тъли шкартираха в първи сезон, което ми е много забавно, предвид че той държи едната от четирите най-важни крепости в кралството вече втори том (към края на четвърта книга съм)...
And you can't dance with a devil on your back...
2.03
Ей го и Ерон Мократа коса Грейджой, не са го махнали.
Татко Бейлон продължава да маже с всяка поява и реплика.
Бриен ми допада като избор, кастингът им остава без грешка за мен (да, смятам Аша за добро попадение, казах вече, че актьорската игра ми е по-важна от това хваща ли окото - тая пасва на островно-пиратската обстановка идеално).
Марджърито добре я развиват като отракана аристократка, пък и е чудесен тест за хетеросексуалност (Ренли не го издържа
).
Добри сцени на Тирион с тримата хитреци. Варис поне в сериала ще е по-култов от Петир, видяло се е.
Страхотен завършек за Йорен.
Добра сцена с Бран и майстера, която елегантно подсказа, че магията се завръща.
Сцените със Санса ме накараха да се замисля колко различни са хората независимо в каква среда израстват - тук клишето щеше да е свирепа севернячка, която да заколи Джофрито при първа възможност и да си пререже гърлото после.
При сцената на масата Лена Хеди много добре показа с изражение (и с едно подмятане при разговора с Тирион), че й съчувства и й влиза в положението, тъй като и тя на младини е била принудена да заживее с мъж, когото не понася, ама дълг.
Сцените отвъд Вала обаче не ме грабнаха особено, почти ми се щеше да ги съкратят и да пуснат някоя нова или да доразвият другите. Иначе Гили мяза на малката сестра на Каризма Карпентър, та не беше съвсем загуба.
Ако и сега някой се оплаче, че му е хаотично, направо да мине на друг сериал.
Епизодът беше чудесно подреден и разви няколко от лагерите в Играта един след друг.
Ей го и Ерон Мократа коса Грейджой, не са го махнали.

Татко Бейлон продължава да маже с всяка поява и реплика.
Бриен ми допада като избор, кастингът им остава без грешка за мен (да, смятам Аша за добро попадение, казах вече, че актьорската игра ми е по-важна от това хваща ли окото - тая пасва на островно-пиратската обстановка идеално).
Марджърито добре я развиват като отракана аристократка, пък и е чудесен тест за хетеросексуалност (Ренли не го издържа

Добри сцени на Тирион с тримата хитреци. Варис поне в сериала ще е по-култов от Петир, видяло се е.
Страхотен завършек за Йорен.
Добра сцена с Бран и майстера, която елегантно подсказа, че магията се завръща.
Сцените със Санса ме накараха да се замисля колко различни са хората независимо в каква среда израстват - тук клишето щеше да е свирепа севернячка, която да заколи Джофрито при първа възможност и да си пререже гърлото после.
При сцената на масата Лена Хеди много добре показа с изражение (и с едно подмятане при разговора с Тирион), че й съчувства и й влиза в положението, тъй като и тя на младини е била принудена да заживее с мъж, когото не понася, ама дълг.
Сцените отвъд Вала обаче не ме грабнаха особено, почти ми се щеше да ги съкратят и да пуснат някоя нова или да доразвият другите. Иначе Гили мяза на малката сестра на Каризма Карпентър, та не беше съвсем загуба.
Ако и сега някой се оплаче, че му е хаотично, направо да мине на друг сериал.

The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля
Страхотен епизод. Бриен е точно както си трябва. Сцените с Ренли, Марджъри и Лорас бяха много добри и развиват чудесно неща, които няма как да видим в книгите заради PoV структурата. Теон също беше на ниво, моментът, в който поиска обяснение от баща си беше много силен. Тирион продължава да е култов. Жалко, че няма да повече Йорен, беше страхотен пич.
Единственото, което не ми хареса, е сцената с Санса и Шае, не знам защо продължават да слагат от време на време разни рандъм "bitchy teen" сцени за Санса (като в първи сезон "I don't care" към септа Мордейн), а през останалото време тя се държи много по-мило и любезно като в книгите.
Единственото, което не ми хареса, е сцената с Санса и Шае, не знам защо продължават да слагат от време на време разни рандъм "bitchy teen" сцени за Санса (като в първи сезон "I don't care" към септа Мордейн), а през останалото време тя се държи много по-мило и любезно като в книгите.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
Може би за да подчертаят, че е тип "разглезена принцеса без връзка с действителността" за малкото време, което могат да й отделят?Demandred wrote: Единственото, което не ми хареса, е сцената с Санса и Шае, не знам защо продължават да слагат от време на време разни рандъм "bitchy teen" сцени за Санса (като в първи сезон "I don't care" към септа Мордейн), а през останалото време тя се държи много по-мило и любезно като в книгите.

Марфе, какво ще рече това, че Брад Пит сега е станал зомби?

The Best of Mozart
- The Dragon
- Elder God
http://nerdbastards.com/2012/04/16/snl- ... s-success/
Толкова гениална. Но те от СНЛ по принцип деливърват 2-3 пъти в година.
Толкова гениална. Но те от СНЛ по принцип деливърват 2-3 пъти в година.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.
И в тази връзка - важен въпрос от трекаджийския форум за актрисата, която играе Марджъри:

Гледалите Тюдорите да хвърлят светлина по въпроса.Are Natalies boobs less firm than they were in Tudors?

The Best of Mozart
Ми да отговоря на Пасъра: иде реч за периода на Брад Пит някъде около Троя, преди да стане некво ню ейдж куку хипи и с Анджелина да си основат хай тек хипи комуна, в която да колекционират деца от разнородни раси. В момента въпросната персона прилича на кандидат-брамин, който обаче сериозно не желае да мине на веганска диета.
А инак по темата: втори сезон се очертава като много по-епичен в смисъл от финансова гледна точка. Тука дори неквито рандъм турнири и битки са далеч по-мощни от окаяния Турнир на Ръката. Чак ми се ще да презаснемат първи сезон наново, като наблегнат на въпросните моменти.
Санса ми е енигма. Имам чувството, че Мартин внезапно е изпитал жалост към книжното си творение и в момента изкупва греховете си. Тук Санса не предава баща си и ерго, не става неволната причина за цялата тая война. Просто е невинна жертва на обстоятелствата и разгевезена от майка си тийнейджърка с иначе добро възпитание, на която от време на време хормоните вземат превес над разума й, понеже в сериала тя притежава такъв. То и в книгите Мартин внезапно се сеща, че ако ще иска да разиграе героинята по-натам, ще трябва да й присади сиво вещество, но разумната Алайн на мен ми е безкрайно неубедителна предвид оная тъпа патка, от която произхожда. Все едно, следя с интерес. Липсват ми моментите, в които Джофри издевателства над нея - така де, приказките "ма мамо, дали Джофи ще убие батко й" са крайно недостатъчни в сравнение с извращенията на оня малолетен нацист. Ама да видим, да видим... ИСКАМ ОЩЕ И ГО ИСКАМ СЕГА!!!
Към Грейджоите забележки нямам с изключение на името Яра. Не знам защо, но Аша си я представях горе долу така, само без тоя пиянски поглед. Брулената от бурите пиратска принцеса в ума ми беше като по-миловидната версия на Бриен. Добре си е момичето, Теон е чудесен, останалите пирати - и те. Факт е, че колкото и да се дуят, не са нищо повече от разбойници, накацали насред някакъв архипелаг или каквото е там, пък нека са лордове и лейдита.
Бриен е страхотна. Само на ръст са я докарали почти като Планината, а тя просто е по-висока от повечето мъже. Нямаше нужда да е чак два и шейсет. Но е страхотна.
Лена Хеди нещо на терапия ли е ходила, с ботокса й някакви шашми ли са правили, но изражението й вече не е като на страдаща от перманентен запек и всъщност вече не е само едно. И всъщност, ще взема да си пусна пак серията, че да й се насладя отново.
Ама много ми хареса бе!
А инак по темата: втори сезон се очертава като много по-епичен в смисъл от финансова гледна точка. Тука дори неквито рандъм турнири и битки са далеч по-мощни от окаяния Турнир на Ръката. Чак ми се ще да презаснемат първи сезон наново, като наблегнат на въпросните моменти.
Санса ми е енигма. Имам чувството, че Мартин внезапно е изпитал жалост към книжното си творение и в момента изкупва греховете си. Тук Санса не предава баща си и ерго, не става неволната причина за цялата тая война. Просто е невинна жертва на обстоятелствата и разгевезена от майка си тийнейджърка с иначе добро възпитание, на която от време на време хормоните вземат превес над разума й, понеже в сериала тя притежава такъв. То и в книгите Мартин внезапно се сеща, че ако ще иска да разиграе героинята по-натам, ще трябва да й присади сиво вещество, но разумната Алайн на мен ми е безкрайно неубедителна предвид оная тъпа патка, от която произхожда. Все едно, следя с интерес. Липсват ми моментите, в които Джофри издевателства над нея - така де, приказките "ма мамо, дали Джофи ще убие батко й" са крайно недостатъчни в сравнение с извращенията на оня малолетен нацист. Ама да видим, да видим... ИСКАМ ОЩЕ И ГО ИСКАМ СЕГА!!!
Към Грейджоите забележки нямам с изключение на името Яра. Не знам защо, но Аша си я представях горе долу така, само без тоя пиянски поглед. Брулената от бурите пиратска принцеса в ума ми беше като по-миловидната версия на Бриен. Добре си е момичето, Теон е чудесен, останалите пирати - и те. Факт е, че колкото и да се дуят, не са нищо повече от разбойници, накацали насред някакъв архипелаг или каквото е там, пък нека са лордове и лейдита.
Бриен е страхотна. Само на ръст са я докарали почти като Планината, а тя просто е по-висока от повечето мъже. Нямаше нужда да е чак два и шейсет. Но е страхотна.
Лена Хеди нещо на терапия ли е ходила, с ботокса й някакви шашми ли са правили, но изражението й вече не е като на страдаща от перманентен запек и всъщност вече не е само едно. И всъщност, ще взема да си пусна пак серията, че да й се насладя отново.
Ама много ми хареса бе!

-
- Misting
Може би защото дава пълнокръвие на образа? На мен например много силно ми въздейства да я видя унижена от Сърсей със сълзи в очите и няколко секунди след това самата тя да се държи като разглезена кучка с прислугата. Тъкмо да й съчувстваш и ето че ти бъркат пак в мозъка и емоцията се обръща - това за мен е добре изграден персонаж.Единственото, което не ми хареса, е сцената с Санса и Шае, не знам защо продължават да слагат от време на време разни рандъм "bitchy teen" сцени за Санса (като в първи сезон "I don't care" към септа Мордейн), а през останалото време тя се държи много по-мило и любезно като в книгите.
Сцените със Санса, Пицел и Ренли+ Марджъри + Лорас бяха супер яки - Мишел Ферли все повече ми се издига в очите откъм актьорска игра. Бриен радва бая

Трябваше да сложат Хайгардън на картата при началните надписи!

-
- Misting
Марфа, споко и аз ги чакам тяхЛипсват ми моментите, в които Джофри издевателства над нея - така де, приказките "ма мамо, дали Джофи ще убие батко й" са крайно недостатъчни в сравнение с извращенията на оня малолетен нацист. Ама да видим, да видим... ИСКАМ ОЩЕ И ГО ИСКАМ СЕГА!!!

Аша/Яра наистина има прекалено пиян поглед

ПП: На Ренли горкия хич не му беше лесно обаче

ЕДИТ: Марфа, имаме късмет - тази същата сцена, за която говорих, ще е в следващия епизод!

Добре де, само аз ли не тълкувам сцената на Санса и Шае като проява на бичинес.. Според мен беше супер як момент - Санса й крещи и в същото време очите й сълзят. За мен по-скоро беше нещо като сблъсък между двете Санси - гордата лейди от една страна и нараненото момиченце пленничка.. Или нещо от тоя сорт.
И да, с Яра може би точно това ми е проблемът - погледът.. (а и да я бяха оставили Аша бе, щото сега я бъркам с Аря..). Вече трети епизод, но не мога да й свикн на физиономията. А и честно не знам за каква толкова игра иде реч - според мен основното, което прави, е да се подхилква криво през по-голяма част от времето.
Бриен е гениална!!! Страшно й се изкефих, надявам се още мноооого да я има.
Марджери в началото ми стоеше малко безлична, но сцената със съблазняването беше чудесна! Иска още!!
И да, с Яра може би точно това ми е проблемът - погледът.. (а и да я бяха оставили Аша бе, щото сега я бъркам с Аря..). Вече трети епизод, но не мога да й свикн на физиономията. А и честно не знам за каква толкова игра иде реч - според мен основното, което прави, е да се подхилква криво през по-голяма част от времето.
Бриен е гениална!!! Страшно й се изкефих, надявам се още мноооого да я има.
Марджери в началото ми стоеше малко безлична, но сцената със съблазняването беше чудесна! Иска още!!
shadow dance nikoga ne luje