Gaming trends and expectations - 2012 edition.

Всичко, което ви вълнува около голфа, бингото и стрип-покера...

Moderator: AlDim

Post Reply
User avatar
The Dragon
Elder God
Posts: 9053
Joined: Wed Jan 14, 2004 9:03 pm

Gaming trends and expectations - 2012 edition.

Post by The Dragon » Wed Jan 04, 2012 11:10 am

Ами да отворим една тема за чесане на езиците как ще се развива гейминга през 2012.

Мислех си да кажа, че PC гейминга ще се възроди през 2012, но тъй като пазара беше доста наситен през 2011 (беклог от актуални легално закупени заглавия не ми се беше случвал от много време насам) и в момента изглеждат доста здравословни нещата, не мисля, че това ще е коректно, защото не е умирал. Истината е че явно новите модели на дистрибуция и доставка вече си проправят път и пиратството не е чак такъв проблем. Имаме едномесечно забавяне, но това не е проблем като се отчете демографията на PC геймъра. Очаквам солиден растеж на този пазар.

2011 беше годината на неочаквано полираните инди хитовe, и очаквам да продължи тази тенденция и през 2012.

Най-вероятно ще има обявления на E3 на следващото поколение конзоли, с пуск октомври 2013. Нейтив 1080p, 4х сегашните хардуеърни спекове и дотам. Не мисля че Сони или МС имат мозъчния капацитет да предложат нещо иновативно. Дано да греша.

От игрите се очертава тежка година. Ще е интересна битката между TOR и WOW. Очакваме също така торчлайт 2 и Д3, ще ни полази нов старкрафт и какво ли още не.

Разширен лист

http://www.rockpapershotgun.com/2012/01 ... -for-2012/

За конзолните заглавия няма да пиша защото конзолния гейминг съм го изоставил, но предполагам Сашо има какво да понапише.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

User avatar
Nebulas
Farmer
Posts: 67
Joined: Thu Dec 22, 2011 2:10 pm
Location: Plovdiv

Post by Nebulas » Wed Jan 04, 2012 1:33 pm

Открояващите се заглавия от списъка по-горе:

Torchlight II - забавната графика супер много ми допада, изобилието и "шаренията" от предмети също. До някъде това е духовния наследник на Diablo II LOD. Играта определено има някакъв хумористичен привкус, който се разваля само от ръновете на бососве за епици (кой помни 24 часовите Мефи рънове).

Diablo III - според мен това ще е една доста изтормозена игра. Толкова дълго я разработваха, че светът се смени 5 пъти. Индустрията роди доста нови неща и създателите явно се опитват да се нагаждат. Къстъмизацията на скиловете не е напълно ясна, концепцията за експанжъните също. И как по дяволите това може да се мери с онлайн СВЕТОВЕ с население колкото България.

GTA V - също песимистична прогноза. Опитват се да доят бик. Това, което направи играта велика в началото беше свободата на действие и възможността да "попалуваш" малко без да свършиш в детска педагогическа стая. За съжаление те го обърнаха съвсем на произвол (напомням залитанията по уличните банди в SA) без да добавят съществено нови елементи.

GW II - има надежда, но слаба. Очаква се една красива игра, която да задоволи предимно PVP-ари. Не съм чул нещо съществено за крафтинг система, която означава, че няма да я играя. Все пак при силна конкуренция на WOW и евентуалния наследник на Lineagе, на GW II ще му е трудно да се пребори за публика.

Borderlands II - абсолютния must have. Първата част беше уникална - скилове, стийм пънк постапокалиптична атмосфера, тонове оръжия във всички цветове на дъгата + красива графика. А възможностите на онлайн мода направи тази игра просто култова.

Carmageddon - време беше. Макар, че след "един спокоен ден по софийските улици" може и да не открием 10-те разлики :)

S.T.A.L.K.E.R II - моля те Боже кадърно преведена англоезична версия. Не че не обичам езика на братушките, но не го владея до съвършенство и изпускам важни смислови реплики като "твая мат", "чорт" и т.н. Иначе тая игра е успяла да ми побели косите повече и от скандалите с майка ми, а жената вече 28 години се старае всекидневно.

Стратегии :?: - мъка, мъка. Пак бози от типа RTS. Аман от Starcraft (където само филмчетата ставаха, но стратегията беше "кой най-бързо цъка Ctrl+123456789). Ма какво ли искам и аз - гейм индустрия не може да си позволи да роди нещо, което наистина изисква мислене - колкото повече си upgrade комповете, толкова повече се downgrade геймърите от новите поколения. Вече ме мързи дори да ги уча на граматика из форумите.

Това е накратко - на дълго друг път :)
"Information is the most dangerous explosive known to mankind!"
J.Horovitz

User avatar
Delegat
Aes Sedai
Posts: 1582
Joined: Mon Dec 25, 2006 7:53 pm

Post by Delegat » Wed Jan 04, 2012 1:38 pm

Игрите, които основно чакам са:

Kingoms of Amalur: The Reckoning
Risen 2
Darksiders 2
Metro 2
Alan Wake PC

и естествено Guild Wars 2 :D

User avatar
Damnation
Farmer
Posts: 50
Joined: Tue Jan 03, 2012 4:45 pm
Location: Sofia

Post by Damnation » Wed Jan 04, 2012 1:39 pm

Не знам дали битката ще е между TOR и WoW особено когато се очаква GW 2. Въпреки че съм запален по WoW не бих се изненадал нито ако тотално смачка ( за пореден път ) конкурентните игри, нито ако се срине с излизането на Mysts Of Pandaria.
Иначе година ми е малко странна от гледна точка на това, че освен SC II : HoS няма нито една друга стратегия която да очаквам с надежди ( или поне не съм чул нищо за такива ).
Иначе... Mass Effect 3, HALO 4, Borderlands 2, Bioshok : Infinity, вероятно ще се пръкне поне по една нова част на CoD и Assasin's Creed, Diablo III, римейковете на Resident Evil и Tomb Raider... силна година се задава, дори и да не е толкова силна, колкото беше 2011-та.

Специално за конзоли, това което съм видял досега от The Last of Us почти ме кара да съжаля, че имам само PC
Ego te provoco

User avatar
Nameless_onee
Scholar
Posts: 133
Joined: Fri Oct 14, 2011 6:18 pm

Post by Nameless_onee » Wed Jan 04, 2012 2:06 pm

Нещо се бъркате, WoW и ТоR са друг вид бира и нямат преки допирни точки с GW2. Просто сравнението на рве с рвр игри е все едно да сравнявате ябълки и портокали. Съвсем в различни равнини...

GW2 e конкуренция предимно за WAR, DaoC, etc. WoW и ТоR ще загубят само малката част върли рврери или хората, които така и така пробват нещо ново поне за месец независимо какво е то
Фанатизма е другата страна на ограничението

User avatar
RRSunknown
Elder God
Posts: 9513
Joined: Thu Nov 01, 2007 9:54 am

Post by RRSunknown » Wed Jan 04, 2012 4:26 pm

Най-голямото събитие за 2012 е без никакъв спор на Wii U - не знам къде сте спали последното Е3 но излизането на нов хардуер за големия пазар винаги е събитие особено като става дума за конзола хардуерно по-силна от 360 и PS3 и с иновативен контролер включващ 10" тъч скрийн дисплей който сам по себе си може да се ползва като преносима конзола. Това със сигурност ще размести положението на пазара и ще е интересно на E3 какво ще демонстрират Майкрософт и Сони.


Иначе от игрите - интересно ще е като ще направи old republic, и да не забравяме че излиза DOTA 2 а МОБА жанра в момента в толкова масов а потребителите на LOL са над 15 милиона, че играч като DOTA 2 не може да не размести положението.

Другото е че личното ми наблюдение че 2011 беше последната в която PS3 и 360 си изгърмяха последните екслузивни патрони. За 2012 май почти нищо екслузивно не се очертава освен Last Guardian (за ценители) и Halo 4 (правена от чираци уонаби).



Иначе за игрите -
The Last Guardian за PS3 - време е и при положение че Ico и Shadow of the Colossus са тотална класика очакванията ми са оптимистични.

Bioshock Infinite
Който е забравил за тази игра - срам за него.Това е истинското продължение на дори в този форум нахвалената Биошок.

Crusader Kings 2 - учудващо че има хора надигащи лъвски рев за липсата стратегии които не са разбрали че идва поредната имба сложна и комплексна стратегия на класиците от Paradox.


Mass Effect 3
няма смисъл от коментар - хората изиграли предходните скърцат със зъби в очакване, останалите не им пука да почва тепърва фенска трета част на поредица опснована на историята и взаимовръзката между трите си части.


Risen 2
Това очаквам да е РПГ-то на годината. Лично мнение разбира се, но подкрпенообективно от факта че всички големи си изгърмяха патроните 2011 а Мас Ефект 3 ме съмнява да се вписва в определението РПГ жанрово.

Diablo 3 , Starcraft 2 Heart of the Swarm
няма смисъл от коментар :)

Metal Gear Rising
От показаното досега това ще е търд пърсъна екшъна на годината .

GTA5
Като гледам останалите това се очертава да е кандидата за GOTY който ще обере наградите по традиция.


Като цяло сушава годинка се очертава, особно на фона на наводнението от култови игри във всички жанрове което беше 2011.

User avatar
Delegat
Aes Sedai
Posts: 1582
Joined: Mon Dec 25, 2006 7:53 pm

Post by Delegat » Wed Jan 04, 2012 4:41 pm

RRSunknown wrote: Bioshock Infinite
Който е забравил за тази игра - срам за него.Това е истинското продължение на дори в този форум прехвалената Биошок.
fix'd :lol:

Иначе очаквам Wii U да фейлне могъщо, ако Нинтендо не го захранят с качествени игри на лаунча му. А че е иновативен, иновативен е :)

User avatar
Damnation
Farmer
Posts: 50
Joined: Tue Jan 03, 2012 4:45 pm
Location: Sofia

Post by Damnation » Wed Jan 04, 2012 4:56 pm

RRSunknown wrote:
Crusader Kings 2 - учудващо че има хора надигащи лъвски рев за липсата стратегии които не са разбрали че идва поредната имба сложна и комплексна стратегия на класиците от Paradox.
Трябва да се съгласиш, че не зависимо колко "имба сложна" е играта, надали ще се хареса както на почитателите на RTS, така и на почитателите на по-раздвижени стратегии на търнове. Просто моите 50 стотинки, но май лъвския рев си е напълно оправдан въпреки това заглавие :)
Ego te provoco

User avatar
RRSunknown
Elder God
Posts: 9513
Joined: Thu Nov 01, 2007 9:54 am

Post by RRSunknown » Wed Jan 04, 2012 5:08 pm

Не разбарх за какво говориш- наистина.

Аз конкретно визирах изречението
Стратегии - мъка, мъка. Пак бози от типа RTS
Изобщо какво значи Аман от Старкрафт при положение че последния Старкрафт досега има само два Старкрафта за 13 години , а докато излезе heart of the swarm ще са минали поне 2 години от предходния.
Не е като да излиза Стакрафт 15 като Фифа или CoD поредиците.

А и още по-неадекватно е да твърдиш че само филмчетата (най-крикитуваната част на играта) ставали докато геймплея бил за надцъкване (чиста лъжа). В Старкрафт 1 се изискваше три пъти повече цъкане.

User avatar
Nebulas
Farmer
Posts: 67
Joined: Thu Dec 22, 2011 2:10 pm
Location: Plovdiv

Post by Nebulas » Wed Jan 04, 2012 5:36 pm

RRSunknown wrote:
А и още по-неадекватно е да твърдиш че само филмчетата (най-крикитуваната част на играта) ставали докато геймплея бил за надцъкване (чиста лъжа). В Старкрафт 1 се изискваше три пъти повече цъкане.
Всяко мнение е субективно - аз харесвам филмчетата и ми е тъпо да минавам мисиите като просто събера 2 контрола от еди какво си. А въпроса с цъкането - виж клипчетата в youtube и преброй колко пъти всеки играч цъка с мишката при все че са напреднали и за доста неща ползват шорткъти. Сравни го с Heroes 3, Civilization 3 и Disciples 2. За една 30 секундна маневра с 2 контрола хидри аз пребройх 27 клика ... смятай ... че аз на АОЕ се оправях с по-малко хем RTS не са ми стихията.
"Information is the most dangerous explosive known to mankind!"
J.Horovitz

User avatar
AlDim
Elder God
Posts: 5885
Joined: Mon Jul 24, 2006 1:49 pm

Post by AlDim » Thu Jan 05, 2012 8:01 am

В момента на никого не му пука за Wii U. Конзолата през 2012 ще е кажи-речи 1:1 с хардуера на в момента 5-6 годишната си конкуренция и голямата иновация с тъчскрийна не само ще е поредния gimmick, ами и в по-голямата си част няма да се различава особено от функционалността на PS Vita. И това го казвам като човек, който има повече надежда за потенциала на идеята от повечето хора. Не случайно акциите на Nintendo паднаха здраво след E3.

Аз точа лиги основно по Bioshock Infinite, Mass Effect 3, Metal Gear Rising: Revengeance след анонса, че проектът е съживен и поправен от Platinum Games, Dark Siders 2, Borderlands 2, Hitman Absolution (дано IO все още могат да правят качествени неща), Asura's Wrath, Aliens: Colonial Marines (Gearbox са много заети тази година, ей...), Halo 4 (с надежда) и GTA 5.

Last Guardian не знам дали въобще ще излезе и ще си струва след напускането на ръководителя на проекта и безкрайното забавяне.

User avatar
RRSunknown
Elder God
Posts: 9513
Joined: Thu Nov 01, 2007 9:54 am

Post by RRSunknown » Thu Jan 05, 2012 2:51 pm

небюласе
Spoiler: show
стига троли и ръси глупости , вече дразни.

/Твоето субективно мнение може да е че хората могат да летят но както физиката е доказала това обективно не е вярно. Същата работа и със субективните ти мнения за старкрафт.
За Wii U ще видим тепърва, струва ми се подценяващо да твърдиш че на никой не му пука при положение че се появява още един еквивалентен кандидат за баницата на продажбите който ще дръпне печалби и хора и от 360 и от PS3.

User avatar
The Dragon
Elder God
Posts: 9053
Joined: Wed Jan 14, 2004 9:03 pm

Post by The Dragon » Thu Jan 05, 2012 4:14 pm

Това са нинтендо. Те никога не са се състезавали в една лига и един пазар с МС/Сони.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

User avatar
RRSunknown
Elder God
Posts: 9513
Joined: Thu Nov 01, 2007 9:54 am

Post by RRSunknown » Thu Jan 05, 2012 4:55 pm

Моля? :lol:

Къса памет стигаща само назад до Wii или геймърска неграмотност?

User avatar
The Dragon
Elder God
Posts: 9053
Joined: Wed Jan 14, 2004 9:03 pm

Post by The Dragon » Thu Jan 05, 2012 5:57 pm

RRSunknown wrote:Моля? :lol:

Къса памет стигаща само назад до Wii или геймърска неграмотност?
Да речем че геймбоя ми още събира прах някъде? И си го бях взел 93-та. Още чернобял.

Времената преди геймкюб са много далечно минало и след малко мискснатия и шизофреничен въпросен куб е очевидно че са минали към кежуъл сегмента.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 12 guests