The Terry Pratchett Topic
- herairness
- Jaghut Tyrant
Read The Wee Free Men FREE!
To celebrate the fact that I Shall Wear Midnight is out NOW in paperback,
you can read The Wee Free Men for free, HERE!
Chapters 1-4 will be available until 5th August.
Come back again on 6th August to read chapters 5-9.
http://www.terrypratchett.co.uk/free/
To celebrate the fact that I Shall Wear Midnight is out NOW in paperback,
you can read The Wee Free Men for free, HERE!
Chapters 1-4 will be available until 5th August.
Come back again on 6th August to read chapters 5-9.
http://www.terrypratchett.co.uk/free/
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”
Прочетох The Fifth Elephant - мислех, че е избрал заглавието само защото е гениална ебавка с филма и няма да е успял да го вържу със сюжета, но това само показва, че трябва да се самобичувам, задето се усъмних в Пратчет.
Сега започнах Carpe Jugulum - поредицата за вещиците продължава да ми е любима(поне по-любима от останалите, които също са ми любими).
Закаляването на децата е направо гениално.
Нямам достатъчно думи да нахваля Пратчет, колкото заслужава. Как успява от всяка митологична шашарма да направи приличен, логически обоснован сюжет и как може да накара и най-анимационните сцени да се държат правдоподобно.
Досега няма и една книга, която дори малко да се доближава до посредствеността(от Света на Диска, Автентичната котка е нещо, което бих нарекъл посредствено, сравнена с останалото му творчество).
Сега започнах Carpe Jugulum - поредицата за вещиците продължава да ми е любима(поне по-любима от останалите, които също са ми любими).
Закаляването на децата е направо гениално.
Нямам достатъчно думи да нахваля Пратчет, колкото заслужава. Как успява от всяка митологична шашарма да направи приличен, логически обоснован сюжет и как може да накара и най-анимационните сцени да се държат правдоподобно.
Досега няма и една книга, която дори малко да се доближава до посредствеността(от Света на Диска, Автентичната котка е нещо, което бих нарекъл посредствено, сравнена с останалото му творчество).
There are no rules! I'm gonna get you!
- tigermaster
- Elder God
Подхванах - най-после - "Туп!".
Ваймс ми липсваше... Тази книга е по-мрачна и озъбена дори от "Нощна стража", което, естествено, е страхотно.
Току-що прочетох и краткия разказ "Къде е моята крава?". Страхотен е.
Ваймс ми липсваше... Тази книга е по-мрачна и озъбена дори от "Нощна стража", което, естествено, е страхотно.
Току-що прочетох и краткия разказ "Къде е моята крава?". Страхотен е.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
Тия дни излиза и Snuff, като гледам Ваймс на корицата ще е брутално пак.

Мдааам, чета си Jingo ся и гледам нещо, което още на български ми седеше странно. Не ми се рови за цитати ама - Deceased - на български да знаете е "посмален". 

Интервю, има и спойлери за Снъф малко обаче.
In case you missed it, Terry was interviewed by Neil Gaiman for a great piece on BoingBoing.net. Lots of insight into how the Discworld series has changed over the years. - Mark
http://boingboing.net/2011/10/10/an-int ... snuff.html
Хех, изкарали са снъфа на аудиокнига дори.
In case you missed it, Terry was interviewed by Neil Gaiman for a great piece on BoingBoing.net. Lots of insight into how the Discworld series has changed over the years. - Mark
http://boingboing.net/2011/10/10/an-int ... snuff.html
Хех, изкарали са снъфа на аудиокнига дори.
Мдааам подхванах Hogfather и открих поредния безхаберен кретенизъм на Вузеви. Не знам дали има по-ново разширено издание на английски (p.303), но в българското /от 1999, Зарков/ са махнати всички гениални сцени с прасоколедарите, просяците - на Дъртия Рон тайфата и Гаспод, Гаврата с френските гозби в Ресторанта, обувките с кал и прочее на 2-3 места, което си е липсващи над 10тина страници включително тази с THE END, което е поредната пълна... нямам думи да кажа каква вече изцепка