Гледано напоследък, Part 2
Moderator: Moridin
Requiem for the Phantom - привършено. Малко ме издразни излишната драма и невъзможното физическо и психическо развитие на малката руса повлекана към финала, но самият финал беше безупречен, особено на фона на втория ендинг. Направо настръхнах. 8/10
Gantz ще го догледам евентуално но до 22 епизод е желязо.
П.П. Тия Али Проджект не разбраха ли че не стават?
Gantz ще го догледам евентуално но до 22 епизод е желязо.
П.П. Тия Али Проджект не разбраха ли че не стават?
What's a goon to a goblin? What's a shooter to a shotta?
I can boom shakalaka your medulla oblongata
През отпуската си направих малко detox от анимето с cartoon-ни (излязлото до сега от втората част от най-новия сезон на Futurama, както и rewatch на други cartoon-ни).
От вчера пак съм на работа и почнах да наваксвам натрупаните ongoing аниме неща.
От detox-а ли, що ли епизодите на Tiger & Bunny, Steins;Gate,
Nichijou и Blood-C ми се сториха доста добри.
Изненадващи ми бяха Blood-C 5-7 - Сая престана да пее, кръвта се лее с кофи, хората в селцето мрат като мухи
...абе стана поносимо на фона на предишната училищна драма. Другото интересно нещо е, че във флешбек показаха кадри от OVA-та на Blood. Сиреч май се намираме в света на Blood: The Last Vampire.
Tiger & Bunny и Steins;Gate отиват към кулминациите си, а пък Nichijou заради SOL структурата си и липсата на plot не може да се каже на къде отива
, но си беше забавно както обикновено.
От вчера пак съм на работа и почнах да наваксвам натрупаните ongoing аниме неща.
От detox-а ли, що ли епизодите на Tiger & Bunny, Steins;Gate,
Nichijou и Blood-C ми се сториха доста добри.
Изненадващи ми бяха Blood-C 5-7 - Сая престана да пее, кръвта се лее с кофи, хората в селцето мрат като мухи

Tiger & Bunny и Steins;Gate отиват към кулминациите си, а пък Nichijou заради SOL структурата си и липсата на plot не може да се каже на къде отива

The coffee had been steadily growing more and more execrable for the space of three weeks, till at last it had ceased to be coffee altogether and had assumed the nature of mere discolored water — so this person said. He said it was so weak that it was transparent an inch in depth around the edge of the cup. As he approached the table one morning he saw the transparent edge — by means of his extraordinary vision long before he got to his seat. He went back and complained in a high-handed way to Capt. Duncan. He said the coffee was disgraceful. The Captain showed his. It seemed tolerably good. The incipient mutineer was more outraged than ever, then, at what he denounced as the partiality shown the captain’s table over the other tables in the ship. He flourished back and got his cup and set it down triumphantly, and said:
“Just try that mixture once, Captain Duncan.”
He smelt it — tasted it — smiled benignantly — then said:
“It is inferior — for coffee — but it is pretty fair tea.”
Изгледах Summer Wars - отдавна не бях гледал толкова клиширан, глупав и шоненизиран филм. Единственото нещо, което ми хареса в целия филм беше диалогът(цитирам по памет):
- Spoiler: show
Strelok
Сюжетът и диалозите (да не говорим за "mamoru" монолозите) са умрели, digimon света също е тъп, но пък е интересен спектакъл...някъде за 7-чка...
Вярно е, че в MAL го превъзнасят прекалено...ама и това се очаква от там...хората се падат по нови бозици, вместо по дърти, но перфектни класики...се ла ви...
Миии...шарено е, локациите са красиво нарисувани, анимацията е плавна, кулминацията е добре изградена, музиката е подходяща и сеютата играят добре.Абсолютно нямам представа как има толкова висока оценка в МАЛ.
Сюжетът и диалозите (да не говорим за "mamoru" монолозите) са умрели, digimon света също е тъп, но пък е интересен спектакъл...някъде за 7-чка...
Вярно е, че в MAL го превъзнасят прекалено...ама и това се очаква от там...хората се падат по нови бозици, вместо по дърти, но перфектни класики...се ла ви...
The coffee had been steadily growing more and more execrable for the space of three weeks, till at last it had ceased to be coffee altogether and had assumed the nature of mere discolored water — so this person said. He said it was so weak that it was transparent an inch in depth around the edge of the cup. As he approached the table one morning he saw the transparent edge — by means of his extraordinary vision long before he got to his seat. He went back and complained in a high-handed way to Capt. Duncan. He said the coffee was disgraceful. The Captain showed his. It seemed tolerably good. The incipient mutineer was more outraged than ever, then, at what he denounced as the partiality shown the captain’s table over the other tables in the ship. He flourished back and got his cup and set it down triumphantly, and said:
- RRSunknown
- Elder God
Тъй като компа се прееба (в момента съм на лаптопа, защото за момента сестра ми я няма) и нямам книги за четене, седнах да гледам ДВД - та на първият Алхимик. Обречено начинание, предвид факта че няма откъде да се свали вече в Бг нета, но все пак... Подходих доста скептично като човек чел и изкефил се неистово на мангата, но всъщност филър историйките и хумора са доста яки. При все че ми е леко странно да гледам с БГ събс.
Покрай разни rewatch-и (на Index, Railgun и Seto тематика) вмъкнах натрупаното по Nurarihyon No Mago 2 и Usagi Drop.
Nurarihyon-ът се справя по-добре от миналия сезон - повече боеве, повече нови локации, по-интересни origin истории. Имам впечатлението, че малко са им вдигнали бюджета (освен ако след средата на сезона не изпаднат в recap-ове).
Usagi Drop - това за сега ми е най-любимото slices of life, daily life аниме за годината.
Baka to Test to Shoukanjuu Ni - неочаквано скучен втори сезон, а потенциалът на формулата е по-голям.
Чудя се дали да гледам 23-ти на Steins;Gate или да чакам до следващата седмица да излезе последния - 24-ти...защото cliffhanger-ите в това аниме ме убиват.
Мамка му, ще спасят ли Кристина-та или ще я жертват по мизерен bitter-sweet начин?
Игралите играта (на япноски?) твърдят, че няма време за наистина добрия финал
. Т.е. три неособено весели варианта - ръшнат финал, "лош" финал и/или отлагане на "добрия" финал за OVA/movie.
Шит.
Nurarihyon-ът се справя по-добре от миналия сезон - повече боеве, повече нови локации, по-интересни origin истории. Имам впечатлението, че малко са им вдигнали бюджета (освен ако след средата на сезона не изпаднат в recap-ове).
Usagi Drop - това за сега ми е най-любимото slices of life, daily life аниме за годината.
Baka to Test to Shoukanjuu Ni - неочаквано скучен втори сезон, а потенциалът на формулата е по-голям.
Чудя се дали да гледам 23-ти на Steins;Gate или да чакам до следващата седмица да излезе последния - 24-ти...защото cliffhanger-ите в това аниме ме убиват.
Мамка му, ще спасят ли Кристина-та или ще я жертват по мизерен bitter-sweet начин?
Игралите играта (на япноски?) твърдят, че няма време за наистина добрия финал

Шит.
Индекса хубав ли е като за биткаджийско? Иначе изкльопах ДВД - та на Фулметъла и почнах да го гледам на лаптопа. Интересно ми е как ще се развие сюжета.
Почнах и Texhnolyze, от първият епизод на което не разбрах абсолютно нищо. Само някакви догадки имам, иначе се надявам нататък да се заформи някаква история с тези организации че иначе седят малко изкуствено.
Почнах и Texhnolyze, от първият епизод на което не разбрах абсолютно нищо. Само някакви догадки имам, иначе се надявам нататък да се заформи някаква история с тези организации че иначе седят малко изкуствено.
Claymore47_Fen
).
Проблемът е, че Index и Railgun не са нито биткаджийски, нито екшъни...съдържат страшно много неща, които силно ще отблъснат феновете и на едното и на другото...
Амелия би го нарекла "деривативно"...и то си е точно такова...няма реплика или trope дето да не е взет от друго място.
Не ти трябва с твоите уклони към брутализми или към нестандартни неща.
Те са шоненки за антистрес и разпускане.
Екшън сцените за моите представи са много добри и добре планирани (само да не философстваха толкова преди всеки ударИндекса хубав ли е като за биткаджийско?

Проблемът е, че Index и Railgun не са нито биткаджийски, нито екшъни...съдържат страшно много неща, които силно ще отблъснат феновете и на едното и на другото...
Амелия би го нарекла "деривативно"...и то си е точно такова...няма реплика или trope дето да не е взет от друго място.
Не ти трябва с твоите уклони към брутализми или към нестандартни неща.
Те са шоненки за антистрес и разпускане.
Last edited by alshu on Thu Sep 08, 2011 8:53 am, edited 1 time in total.
Вервай ми, не е за теб...пък и с пробване няма да стане, защото първия сезон на Index почва адски мудно и става интересен (ако въобще му стане интересно на човек) чак след 7-8 серии.
Както писах на едно друго място в Railgun-ката има някои интересни sci-fi идеи за групово управление на есперски способности, но за да стигнеш до тях трябва да преплуваш през едни специфични неща, които нормалните хора биха определили, като "помия"
.
Е, боклукът за един е съкровище за друг...(разбирай - аз пък обичам да плувам в такава помия)
Както писах на едно друго място в Railgun-ката има някои интересни sci-fi идеи за групово управление на есперски способности, но за да стигнеш до тях трябва да преплуваш през едни специфични неща, които нормалните хора биха определили, като "помия"

Е, боклукът за един е съкровище за друг...(разбирай - аз пък обичам да плувам в такава помия)
Изгледах първият Fullmetal Alchemist. Стори ми се че първата половина беше поразвлаченичка, и то не само защото това вече съм го виждал в мангата. Втората половина измислена от сценаристите май е единственото читаво измислено продължение на аниме, изоставило мангата. Като цяло в началото арта беше по - слаб, но после задобря. Анимациите и светлинните ефекти са брутални като се има предвид че е аниме от 2003/04. Хареса ми как беше дадено повече екранно време на Лъст и беше поразвита. Откъм способности и характер нито от първия, нито от втория сериал Мързелите са интересни, Завист обаче остро е по - як във вторият сериал защото наистина се държи като името си. Гняв от първи сезон беше интересен, но не повече от оригинала. Прайд и в двете версии ми е остро безразличен, а Тъкър не знам за чий му дадоха толкова екранно време. Накрая нишката с
деветка във МАЛ. Яко беше, като позабравя още мангата, може да зазяпам Брадърхуда, въпреки че не знам дали ще издържа отново сериите до боя в Пета лаборатория.
П.П. Всъщност дадоха ли изобщо обяснение за имената на хомункулусите в тоя сериал?
Он а сайд ноут, остават 3 дена до началото на училище. Искам нещо кратко, в което или да има як кютек или як хумор, но и в двата случая да е оптимистично т.е. шоненесто.
Отговорете в темата с препоръките.
Поздрав за феновете с песента която описва цялостния фийлинг на сериала.
http://www.youtube.com/watch?v=pC6FLjRT ... re=related

П.П. Всъщност дадоха ли изобщо обяснение за имената на хомункулусите в тоя сериал?
Он а сайд ноут, остават 3 дена до началото на училище. Искам нещо кратко, в което или да има як кютек или як хумор, но и в двата случая да е оптимистично т.е. шоненесто.

Поздрав за феновете с песента която описва цялостния фийлинг на сериала.
http://www.youtube.com/watch?v=pC6FLjRT ... re=related
Приключи Steins;Gate.
За мен определено най-добрият проект от пролетта насам.
Без сложни и тежко анимирани сцени. Историята е представена с множество диалози и размисли. Това е заглавие, в което трябва да се внимава в детайлите и да се следят мислите на героите.
Керъктър дизайнът е приятен, а локациите въпреки, че са относително малко и относително прости са добре изпълнени и реалистично нарисувани.
Сюжетът почва като sci-fi и conspiracy theory geek feast. Главният герой е пълен откачалник, живее в собствен свят, говори свой собствен език и ползва своя собствена научна терминология. Приятелите му са свикнали с това и го игнорират, но непознатите малко се стряскат от него
. Останалите герои въпреки, че са малко плоски и клиширани (отаку-хакер, отнесена простодушна девойка, тсудере, травестит, косплейърка, интровертна психопатка, tomboy-ка и пр. и пр.) също са интересни и заслужават внимание.
Колкото повече се разгръща историята толкова повече неща разбираме за особеностите на машината за пращане на електронни текстове в миналото, за успехите на конкуренцията и за тайната организация с големи средства, големи амбиции и никакви скрупули.
Този етап е интересен и доста комичен (примерно включва купонджийско променяне на времевата линия в стил "я да видим, кво ще стане сега"), докато в един момент тайната организация не предприема по-решителни действия. Тук нещата загрубяват и стават драматични. Главните герои трябва решат загадката, да премахнат всички натворени от тях глупости и да спасят бъдещето.
Краят ми дойде малко anticlimatic. Решението вече беше ясно в 23-ти епизод и напрежението някак не беше толкова голямо, а драмата не беше толкова дълбока, колкото в предните епизоди.
За бъдещето на Steins;Gate. Предвидени са спешъл епизод, както и филм.
Няма информация дали те ще са адаптация на алтернативните пътища в играта, адаптация на екстра игрите/мангите или просто ще са бонус епизод и рекап филм.
За мен определено най-добрият проект от пролетта насам.
Без сложни и тежко анимирани сцени. Историята е представена с множество диалози и размисли. Това е заглавие, в което трябва да се внимава в детайлите и да се следят мислите на героите.
Керъктър дизайнът е приятен, а локациите въпреки, че са относително малко и относително прости са добре изпълнени и реалистично нарисувани.
Сюжетът почва като sci-fi и conspiracy theory geek feast. Главният герой е пълен откачалник, живее в собствен свят, говори свой собствен език и ползва своя собствена научна терминология. Приятелите му са свикнали с това и го игнорират, но непознатите малко се стряскат от него

Колкото повече се разгръща историята толкова повече неща разбираме за особеностите на машината за пращане на електронни текстове в миналото, за успехите на конкуренцията и за тайната организация с големи средства, големи амбиции и никакви скрупули.
Този етап е интересен и доста комичен (примерно включва купонджийско променяне на времевата линия в стил "я да видим, кво ще стане сега"), докато в един момент тайната организация не предприема по-решителни действия. Тук нещата загрубяват и стават драматични. Главните герои трябва решат загадката, да премахнат всички натворени от тях глупости и да спасят бъдещето.
Краят ми дойде малко anticlimatic. Решението вече беше ясно в 23-ти епизод и напрежението някак не беше толкова голямо, а драмата не беше толкова дълбока, колкото в предните епизоди.
За бъдещето на Steins;Gate. Предвидени са спешъл епизод, както и филм.
Няма информация дали те ще са адаптация на алтернативните пътища в играта, адаптация на екстра игрите/мангите или просто ще са бонус епизод и рекап филм.
Изгледах Conqueror of Shamballa. Стори ми се леко... ръшнат. Хареса ми че
Хареса ми по един фенсървис начин, без да е нещо особено. Издразних се че финала на сериала беше клифхенгър, но сега разбирам че в това му е чара. 7,5/10