Споделете пак

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

User avatar
Zee
Adept
Posts: 212
Joined: Mon May 05, 2008 9:13 pm
Location: Sofia

Post by Zee » Mon Aug 01, 2011 5:37 pm

Нямах представа, че има и преоценени касети.
Ето как я описва продавача по-долу: Item is in new and unused condition, and is still sealed in it's original manufacturers packaging. The outer red/white Canon retail packaging card box of some of these are tatty from previous storage, transportation and handling, however this is a purely superficial and cosmetic issue, they are still securely factory sealed, and the contents are mint..
BNIB = Brand New In Box

Гледай сега, разколеба ме :unsure: с тия преоценени касети.
А в Техномаркет най-евтиния принтер е 60 лв, така че колебанието е наистина голямо.
Благодаря за мненията.

User avatar
Vex
Farmer
Posts: 64
Joined: Sat Dec 12, 2009 10:44 pm

Post by Vex » Mon Aug 01, 2011 5:45 pm

Моят съвет е да гледаш предимно фийдбека. 100% доволни клиенти на 12к+ продажби е нещо, което по принцип не е възможно. Значи продавача заслужава доверие. Разтърси се дали някой си е купил същия артикул и какво е написал.
Bosnia... they don't have roads, but they have Facebook.

User avatar
Zee
Adept
Posts: 212
Joined: Mon May 05, 2008 9:13 pm
Location: Sofia

Post by Zee » Wed Aug 03, 2011 5:58 pm

Преди малко котката ми претърча шеметно през клавиатурата, забърса жицата на слушалките, оплете се в нея и сега виждам, че са ми изтръгнати 2 клавиша - десният алт и буквата Р!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ГАДИНА ПРРРОКЛЕТААААААААААААААААААААААААААААААААААА!!!!!!

Това обратимо ли е, изглежда изисква някакви ювелирни усилия за връщането им?




Иначе касетата за принтера я поръчах, пък да видим.

добавено: гугля по въпроса, май не е толкова отчайващо, колкото изглеждаше на пръв поглед. Даже не мога да й се накарам на гадината, дори и сега тя дреме насред бюрото и се преструва на невинно плюшено животинче . :evil:

kalendarа_ska4a
Misting
Posts: 338
Joined: Mon May 30, 2011 6:26 pm

Post by kalendarа_ska4a » Wed Aug 03, 2011 6:32 pm

Просто ги върни обратно. Не би трябвало да е проблем. Аз за забавление си пренареждам клавиатурата и досега не съм имал проблеми :P

User avatar
Zee
Adept
Posts: 212
Joined: Mon May 05, 2008 9:13 pm
Location: Sofia

Post by Zee » Wed Aug 03, 2011 6:47 pm

УСПЯХ да ги сглобя :panda:

(въпреки че Р-то не ми вдъхва много доверие, има счупено щифтче вътре)

Календарът, трябва да си доста сръчен, аз и една крушка не мога да сменя и затова така се панирах. :)

И един последен едит: любопитно е, че докато ги нямаше клавишите, някак забравих машинописните си умения, да не говорим, че и грамотността ми се беше скрила от паника някъде.

User avatar
RRSunknown
Elder God
Posts: 9513
Joined: Thu Nov 01, 2007 9:54 am

Post by RRSunknown » Wed Aug 03, 2011 7:15 pm

Най евтиния принтер е 60 лева със старотови патрони за по 20 листа. После разбираш че истинските струват 130 лева , не могат да се пълнят и печатат не повече от 200-300 страници.
Не случайно има качествени мастилоструйни принтери които са на 400 лева.

Един материал за размисъл
Когато си купувате принтер, вие покорно се принуждавате да купувате и консумативите за него. Тоест без да се усетите, вие вземате две решения едновременно.

Знаете ли, че стойността на оригиналните консумативи ще бъде около 70% от всички бъдещи разходи, свързани с вашето печатане! Хартията ще бъде около 20%. Тоест цената на принтера в магазина е една десета от сумата на бъдещия ви разход.
"Но това е нормално", ще кажат някои. И наистина, тази зависимост се запазва при всяка марка принтери. Проблемът е, че цената на принтера е изтънена до последно от конкуренцията на пазара за устройства, докато цената на консуматива е увеличена до болка, защото там пазарът е до голяма степен монополистичен. Когато си купите принтер от дадена марка, нейният производител ви задължава да купувате и неговите консумативи. Това е дефиницията на монополен пазар и е съвсем естествено цените да бъдат високи.

User avatar
Zee
Adept
Posts: 212
Joined: Mon May 05, 2008 9:13 pm
Location: Sofia

Post by Zee » Wed Aug 03, 2011 7:44 pm

Вярно е. Точно затова реших да не купувам нов принтер засега. И без това вкъщи печатаме от дъжд на вятър и досега касетите ни засъхваха и умираха от липса на внимание, което си е срамота, защото те са с лимит от някакви си мизерни стотици страници.
Докато проучвах дали и с какви мастилници се продават новите принтери, попаднах на израза "демо касета", което ме накара да обърна внимание на цената на новите касети за точно този уред, който струваше 60. Той има две - едната е около 40 лв, другата около 50... :o Вече не помня презареждането колко беше, но и това гуглих. Добре де, запитах се, как може тогава принтерът да струва 60? Значи наистина оригиналните му касети не са пълни.
И така... днес поръчах древния вид касета за древния принтер и сега ще си я чакам. Понеже е за домашно ползване, мога да изтърпя бавната му и шумна работа (като локомотив е). (Пък и сещаш се, че за да търся най-евтиното решение, явно джобовете ми не преливат;) )

User avatar
armageddon
Forsaken
Posts: 2936
Joined: Tue Jan 13, 2004 10:24 am

Post by armageddon » Wed Aug 03, 2011 7:59 pm

Има и разни съвместими варианти, които в общия случай за не-цветен принтер вършат работа. И са обикновено значително по-ефтини, особено за по-стари модели.

User avatar
Amelia
Moderator
Posts: 12921
Joined: Mon Aug 30, 2004 9:49 am

Post by Amelia » Wed Aug 03, 2011 8:56 pm

Тук ние сме на друг принцип. Купуваме принтер и като му свършат тонерите, го изхвърляме и купуваме нов принтер. Много по-изгодно излиза...
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

User avatar
armageddon
Forsaken
Posts: 2936
Joined: Tue Jan 13, 2004 10:24 am

Post by armageddon » Wed Aug 03, 2011 9:10 pm

Впредвид че някои (да не кажа повечето, но не съм чак толкова запознат с материала) от черно-белите лазерни идват с пълна касета (вс демо/тестова/тн такава), варианта на Амелия си е далавераджийски.

User avatar
RRSunknown
Elder God
Posts: 9513
Joined: Thu Nov 01, 2007 9:54 am

Post by RRSunknown » Wed Aug 03, 2011 11:44 pm

Говорим за мастилоструен - всичките са цветни там.
И само да вметна (не е хвалба а уточнение ) - това ми е професията - ремонти и продажби на принтери.


Амелия говори за Канада където няма нищо общо с БГ, тъй че изобщо не е далавераджийски варианта и в БГ.Особено при наличие на касети които спокойно се пълнят с оригинален тонер за 30-40 лева поне 2-3 пъти без това да даде отражение на качеството. Разбира се има и касети които не се пълнят и а само по 1500 копия но самите им принтери са евтинки и балъците ги купуват. Плюс това това не е вярно че идват с пълна касета - на 30% са обикновено.
Xerox 1640 например е много показателен тъй като чипа му е заложен за 2500 копия но тонера от стартовата му касета свършва на 800-900 пряко сили и може да се напълни без замяна на чип до останалите 1700.
Някои модели касети имат и допълнителен консуматив който издържа около 20 000 копия (част наречена фотокондуктор) който струва над 50 лева и за който продавачите в техномаркет съм почти сигурен че дори не знаят за него, а по-разбиращите ще го спестят за ви продадат принтера.

Тъжното е че (малко вътрешна информация) си сглобиш сам касета от резервни части и си я напълниш ти излиза 15-тина лева за касета която по-нищо не се различава от оригиналната която се продава за 150. Което може да направиш единствено ако имаш достъп до сервиза на марката който може да ти продаде части.
Вярно е. Точно затова реших да не купувам нов принтер засега. И без това вкъщи печатаме от дъжд на вятър и досега касетите ни засъхваха и умираха от липса на внимание, което си е срамота, защото те са с лимит от някакви си мизерни стотици страници.
За да запазиш дюзата когато не печаташ поне по веднъж на седмица извади главите подръж ги в газирана вода (сериозен съм напълно - газираната вода разпушва мастилата) и залепи дюзите с тиско - така може да издържат и месеци.



И още нещо - този модел глава МОЖЕ да се пълни има и съвместими по 12-13 лева. Преди следващия път да се засилиш да купуваш оригинални прегледай този сайт и им звънни
http://www.freckles.bg/
още по-стабилни са тези но тях трябва конкретно да ги питаш за главата защото те само пълнят мастила, а нямат готови глави.
http://www.arbikas.com/Main.php


б.т.в. Досега най-икономичното мастилоструйно устройство което с което съм работел е един HP плотер с който в Габрово кадастър чертае. при него Дюзите и резервоарите за мастило за разделени (докато принципно в моделите с две глави всъщост всеки път ти продават мастило за 5 лева и дюза за 45) и веднъж като заложиш дюзите една година печаташ юнашки купувайки само резервоарите с мастила които са евтиния - 50 ml оригинални за 30 лева.

Обратно най-голямата преебавка която съм виждал е Lexmarк S305(с вариации 405). Този невероятен боклук има три цветни глави вместо една, стартовите му стигат точно за 10 снимки и настройващия тест а комплекта за нови е 150 лева . Не иска да печата дори една да е свършила, нищо че другите са пълни, не може да се пълни и най-благото - за тия 150 лева се печатат максимум 250-270 копия и то при 5% запълване. Ако говорим за снимки - правиш 20-тина и го биеш в земята.

User avatar
tigermaster
Elder God
Posts: 6455
Joined: Wed Jun 14, 2006 11:39 am

Post by tigermaster » Fri Aug 05, 2011 9:31 pm

Днес срещнах човек със свръхестествени способности. :shock:
Каза ми, че е професионален просяк. Спря ме на улицата и директно ме попита:
-Извинявай, ти какво учиш? Математика ли?
Всъщност си прекъснах образованието преди две години, но учех именно това. От къде е разбрал... После ме попита и дали свиря на китара. Ей така, без повод... Това пък от къде му дойде на акъла? Нито съм му го подсказвал по някакъв начин, нито... Знам ли и аз... Каза ми, че обича да свири, а и като му погледнах ръцете, установих, че с доста голяма сигурност си пада фламенко китарист. Дълги оформени нокти на дясната ръка и отрязани нокти на лявата...* Почна да ми обяснява различни китарни техники. Посъветва ме да отида в Мексико или Испания, за да се усъвършенствам. Каза ми и да не пия алкохол, бира и кафе и да не си тормозя мозъка с учене. Предрече ми пътувания по света. После започна да ми разказва за живота си. Как се е срещнал с Ванга, как се е оженил и т.н.
Дадох му пари колкото можах, понеже ми стана симпатичен.

---
*Преди няколко месеца използвах същата дедукция в разказа, който изпратих на конкурса, бтв. И това е странно.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

User avatar
moonlight
Warmage
Posts: 1089
Joined: Fri Jun 27, 2008 10:54 am
Location: Sofia

Post by moonlight » Fri Aug 05, 2011 9:40 pm

Да споделя, вече не нося бандаж на гърба и раменете, и нещастната ми счупена ключица е почнала да заздравява. В смисъл, двете части се държат на малко повече съединителна тъкан, та в резултат на това съм на малко по-свободен режим (за щастие), защото вече направо ме подлуди клавиатурната абстиненция :)

Все още ме боли всичко, а най- ме е яд като се сетя за морето и как ми се ходи, ама няма как - ще се търпи.

И най, ама най ме е яд на оная шматка, дето преди един месец даде газ от място баш като пресичах аз улицата, и ме насмете без да гледа кво има пред нея.

Ех, кофти живот, и тая година няма да видя моренце :?
(ма поне вече мога да си връзвам сама връзките на обувките - мога да ползвам ръка и половина... )

User avatar
Amelia
Moderator
Posts: 12921
Joined: Mon Aug 30, 2004 9:49 am

Post by Amelia » Fri Aug 05, 2011 9:50 pm

:shock:
Леле... Добре, че се оправяш. Оная наказаха ли я някак?
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

User avatar
moonlight
Warmage
Posts: 1089
Joined: Fri Jun 27, 2008 10:54 am
Location: Sofia

Post by moonlight » Fri Aug 05, 2011 10:05 pm

Знам ли? То няма и месец откак ме сгази. Сега приоритет ми е да си закърпя здравето и да си оправя прическата (зарад шевовете по главата ми смъкнаха известно количество коса), много се притеснявам че не изглеждам фьешън в десен профил :?

После ще му мисля за останалото, сега мисленето и без туй не ми се отдава...

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 18 guests