A Game of Thrones (HBO) [SPOILERS FOR THE SHOW]

Bamse! Pimpa! Ruxpin!
passer-by
Elder God

Post by passer-by » Thu Jun 02, 2011 6:36 pm

Ама къде е разказал плана си и целите си в живота, ФФС???

Ако го слуша страничен наблюдател, ще чуе само как един съдържател на бардак инструктира нови попълнения как трябва да си вършат работата.

И между другото дава пример какво правят някои влюбени хора с негова история на по-млади години - дуелирал се със съперник за сърцето на любимата. Голямо престъпление, няма що - направо екзекуция заслужава. :roll:

А за слухарите точно Петир прекрасно знае - в предишен епизод направо показваше на Нед докато вървяха по улиците кои са негови, кои - на Варис и кои - на други играчи.

annorion
E'lir

Post by annorion » Thu Jun 02, 2011 6:41 pm

На мен пък ми хареса лесбо сцената. Мацките си ги биваше, монолога също, пък и обичам да зяпам голи цици, задници and so on, било то наживо, било на малкия екран. Да не се правим на много срамежливи, големи хора сме, виждали сме голотии, а който приема голи сцени по филмите като нещо фрапиращо, значи последните 20 години не е гледал телевизия, та да посвикне с тях.

Даже сцената между Ренли и онова благородниче ми се види приемлива, режисъора си има гледна точка какво, как и кога да предаде, чрез навързаните сцени и реплики, след като е решил да сложи гей сцена - то е било в опит да покаже нещо. Да, може да ми дойде малко прекалено, но това дали ми харесва или не, не е равнозначно на това дали е трябвало да я има там или не.

И последно - нямам нищо против голите сцени, стига да не се прекалява с тях. Сега засега прекаляване поне според мен няма, така че аз съм ок с голотии, докато са главно женски цици и задници( ако бяха показали как лорда на цветята прави свирка на Ренли щях да бъда дълбоко огорчен, възмутен и да скипна сцената, въпреки че и аз си имам правило да не пропускам сцени от филми, колкото и трудно да е това понякога).

Иначе не знам защо, но епизодът ми се стори малко по-слаб от последните няколко. Не знам дали е заради липсата на кой знае каква динамика в събитията, което си е нормално до някаква степен, или заради липсата на Тирион и Аря в епизода( какво мъчение!). Надявам се понеделник живот и здраве да ни зарадват с хубав епизод, по-хубав от седми най-малкото. :)

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Thu Jun 02, 2011 6:51 pm

passer-by wrote:Ама къде е разказал плана си и целите си в живота, ФФС???
Тук примерно:
"And only by admitting what we are can we get what we want."

"And what do you want?"

"Oh, everything, my dear. Everything there is."
Имайки предвид, че за него е много полезно да го подценяват другите играчи в Game of Thrones и да го считат за човек, издигнал се до максимално възможното ниво с оглед на произхода му, грандомански изказвания като това никак няма да са му от полза, ако стигнат до ушите не Церсей или Нед примерно.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Thu Jun 02, 2011 6:57 pm

Е, малко ти трябва на теб. :mrgreen:

I want everything there is = I want to win the Game of Thrones

Да, наистина, няма друго възможно тълкувание. :P

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Thu Jun 02, 2011 7:09 pm

Demandred wrote:На мен проблемът ми в случая с Кутрето и курвите е прекалено отявления инфодъпинг, а не сексцените, на чийто фон се случва. Развалят ми любимия герой, баси, Кутрето от книгите в никакъв случай няма да е такъв идиот, че да си разкаже целите си в живота и насоката на плана си на рандъм курви при положение че знае много добре, че Варис и агентите му слухтят навсякъде (което е запазено в сериала, така че не върви оправданието с адаптация).
QFT!
Квот вика Дем, едно към едно! :thumbsup: :smug:

P.S. Аз оня дет търча зад коня го забравих. И за протокола, Нарния, Legend of the Seeker и Златният компас не съм ги гледала и не възнамерявам да го правя. Докато Троновете си ми харесват. И не виждам кво лошо има, дет няква сцена не ми е допаднала. А не ми допадна щот квот вика Дем. Само дето ако бях на мястото на Кутрето, нямаше да се кахъря, че оня дръвник Нед ще ме надуши. Ма виж, Варис - там е друга бира. :)
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Thu Jun 02, 2011 7:18 pm

Май сте забравили разговора между Кутрето и Варис в предишен епизод, в който двамата си доказаха, че всеки от тях знае чудесно какво прави другият и ще е контрапродуктивно да се цакат взаимно.

Варис няма как да е сигурен какво знае Петир за него и какво - не.

Плюс това Петир в бардака е на свой терен и е логично да се допусне, че знае кой какъв е около него и дали има тайни помещения в сградата, от които някой скрито би го подслушвал.
Особено при положение, че в предишен епизод ясно показа, че знае кой е шпионин и чий точно.

Още повече, че не каза нищо особено компрометиращо. Не е като да заяви: "Моята цел в живота е да стана Сив Кардинал на Железния Трон. МУАААХАХАХААА!!!"

Освен това Петир е дребен благородник. На дъното на стълбицата е при благородниците във Вестерос. Поради което на никого не би хрумнало сериозно, че тоя съдържател на бардак и кралски ковчежник/писар би дръзнал да се мери с уж по-големите играчи в Играта. За големите владетели Кутрето не е нищо повече от обикновен чиновник.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Jun 02, 2011 8:32 pm

Първо, все така си противоречи на персонажа и да - беше СУПЕР тъпа сцена. Второ, може да е никакъв като благородник, но е ужасно важен и влиятелен в качеството си на част от малкия съвет, та никой не би го прескочил в плановете си.
And you can't dance with a devil on your back...

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Thu Jun 02, 2011 8:35 pm

Е, Мартин явно не е видял проблем във въпросната сцена при положение, че е изпълнителен продуцент на сериала и следи как върви екранизацията. Ще допусна, че си дава сметка как представят персонажите му в Играта.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Jun 02, 2011 8:53 pm

А аз ще допусна, че е направил компромис, за да му е по-ясно на средния Джон кво що, както е направил компромис със свирката и както цялата кака Лена е компромис......

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Thu Jun 02, 2011 9:03 pm

Тук обаче обсъждахме дали персонажът на Петир в сериала е "развален" (по думите на Дем) и показан като по-глупав спрямо книгата. Съмнявам се Мартин да направи компромис с нещо такова. Едно са стилистични похвати като свирката, друго е охарактеризирането по същество на един от играчите.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Thu Jun 02, 2011 9:20 pm

Btw много ме кефи как дотук седем епизода се обсъждат почти само граховите зрънца под кревата на принцеската. :roll: То бива мрънкане, ама...

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Jun 02, 2011 9:34 pm

passer-by wrote:Тук обаче обсъждахме дали персонажът на Петир в сериала е "развален" (по думите на Дем) и показан като по-глупав спрямо книгата. Съмнявам се Мартин да направи компромис с нещо такова. Едно са стилистични похвати като свирката, друго е охарактеризирането по същество на един от играчите.
Е ти хубу се съмняваш, ма той персонажът си е черно на бяло показан като по-глупав, нали... :mrgreen:

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Thu Jun 02, 2011 9:38 pm

Не. Просто така го виждат някои хора тук. Други нямаме проблем с тая сцена - нито със секса, нито с казаното от Кутрето, както стана ясно по-назад.

Пък и не е като да нямаше досега други подобни сцени, в които за 2-3 минути да обобщят историята на някой дом, персонаж или събитие.

Ама си знаем, че на някои хора не ви е симпатичен Мартин. :P Ето, вече и в компромиси за характеризацията на персонажите му е заподозрян. :mrgreen:

coldie
Forsaken

Post by coldie » Thu Jun 02, 2011 11:11 pm

AlDim wrote:Btw много ме кефи как дотук седем епизода се обсъждат почти само граховите зрънца под кревата на принцеската. :roll: То бива мрънкане, ама...
Грахови, ама зрънца, принцесата със 100 дюшека отгоре не могла да спи. но ако задълбаеш могат да станат орехи, после кокоси.
Незнам ако си извадя хронометър, дали няма да засече че пъхането на разни работи в разни други работи е точно през определени минутки. Както е прието да се прави с насилието и/или секса във филмите и най-вече сериалите. Ние естествено сме неосъзнатата тълпа и затова трябва да си получаваме определеното през определено време защото някой друг/и знаят по-добре от нас какво искаме. Ама не винаги. И далеч не за всеки. Лично аз трябва да си затварям очите за да не нарека дори и най-доброто мейнстрийм кино боклук.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Thu Jun 02, 2011 11:20 pm

Така е, така е, НВО работят за промиване на мозъците ни с тия техни първосигнални сериалчета.
А Мартин сигурно има връзки където трябва в Кино/ТВ средите на САЩ, дето знаем кой ги управлява и с какви цели, щом екранизират негова поредица преди още да я е дописал.