The Office

Bamse! Pimpa! Ruxpin!
Post Reply
User avatar
Super M
Warmage
Posts: 1000
Joined: Wed Jan 11, 2006 10:25 pm
Location: Sofia/Bourgas
Contact:

The Office

Post by Super M » Tue Feb 23, 2010 8:30 am

Струва ми се малко незаслужено пренебрегнат във форума, но този сериал ми става все по-любим с всеки следващ епизод. Доколкото знам има британска и американска версия. Предполагам в първите епизоди двете версии са доста идентични, но в следващите започват осезаемо да се различават. Аз лично съм гледал само американската. В началото наистина ми се стори сякаш правена по калъп. С напредването на сериала, обаче, си проличава как на сценаристите е била дадена зелена светлина да се развихрят и историята започва да става все по-разнообразна и комплексна. Сериалът следва сравнително оригинална, но наглед доста скучновата формула, защото се придържа към пародия на документалистиката и в него няма нито екшън сцени, нито специални ефекти, нито някаква грандиозна фабула. Има, обаче, страхотно изградени персонажи, които са толкова различни и толкова истински, че ти влизат дълбоко под кожата с техните злободневни проблеми, с взаимодействията си, с конфликтите и любовта помежду им. Звездата в сериала е Стив Каръл, който се преобразява в ролята на ексцентричния, егоцентричен, несъобразителен, пъхащ си носа къде ли не и провалящ се с гръм и трясък във всяко начинание регионален мениджър на фирма за разпространение на хартия - Майкъл Скот. Той ръководи "Офисът", където се запознаваме и с останалите герои. Някои от тях наистина са много интересни. В началото изглеждат скучни и шаблонни, но после се развиват до такава степен, че се превръщат в уникален двигател за развитието на сюжета. Ситуациите, в които попадат и начините, по които се измъкват от тях са покъртително смешни. На моменти, например, Дуайт Шрут (най-верния служител на Майкъл) може да си съперничи с Шелдън от "Теория на голямото праскане" по лудост - не че имат нещо общо в действителност.

Ако му дадете шанс и изтраете до средата на втори сезон (първият така или иначе е само 6 епизода) се съмнявам след това да можете да го оставите.
Блог за хора, които не се примиряват с живота в сиво:
http://troshanov.wordpress.com

User avatar
Amelia
Moderator
Posts: 12921
Joined: Mon Aug 30, 2004 9:49 am

Post by Amelia » Tue Feb 23, 2010 5:07 pm

Американския не съм го гледала - само английския. И той е много болен и много гениален, само че го консумираме в нас на малки порции от по 2 епизода, че иначе ни идва много психопатията и неловкостта.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

User avatar
Muad_Dib
Shadowdancer
Posts: 10972
Joined: Mon Oct 04, 2004 3:12 pm

Post by Muad_Dib » Tue Feb 23, 2010 7:15 pm

Аз и преди съм писал - с благоверната сме големи фенове на американския и го следим всяка седмица, олигофренията идва идеално на седмица по 20тина минути, в началото е по-тегавко по няколко епизода един след друг:)

Silver
Jaghut Tyrant
Posts: 1765
Joined: Fri Jul 18, 2008 2:17 am
Contact:

Post by Silver » Tue Feb 23, 2010 8:12 pm

Добре де, само на мен ли ми се струва ненормално да пуснеш тема за The Office и моноспектакълът на Жерве да е само бележка под линия в OP?

User avatar
Super M
Warmage
Posts: 1000
Joined: Wed Jan 11, 2006 10:25 pm
Location: Sofia/Bourgas
Contact:

Post by Super M » Tue Feb 23, 2010 9:31 pm

Даже не осмислих какво питаш...
Блог за хора, които не се примиряват с живота в сиво:
http://troshanov.wordpress.com

Gondry
Scholar
Posts: 122
Joined: Wed Aug 04, 2010 7:05 pm

Post by Gondry » Wed May 18, 2011 8:48 pm

Не знам защо не се пише в темата, но викам да я съживя малко преди мощния финал, който се очаква.

Ами, последните два епизода с Майкъл бяха доста добри, особено последните Дънди-та. Goodbye Michael не предизвика у мен чак такава емоция, каквато явно е предизвикала у повечето хора. Още не съм съвсем сигурен и за Lost in Translation момента между Пам и Майкъл.

Сега, противно на мнението, че сериалът е обречен без Майкъл, последният епизод (Dwight (Acting) Manager) беше сред най-добрите епизоди от много време насам. Което идва да покаже, че сериалът може да продължи и без външна фигура в следващия сезон принципно.

Иначе нов шеф тепърва ще избират. Финалът включва ебати guest star каста с участието на Джим Кери, Уил Арнет, Джеймс Спейдър, Рики Джървейс, Кетърин Тейт и Рей Романо, които ще се състезават за позицията на новия шеф в Dundler Mifflin. Плюс това интервюта имат Анди и Деръл.

Е, Арнет започва нов сериал от есента, Романо призна, че не се състезава наистина. Ако гостите не са само прах в очите, единствените кандидати с някакъв шанс са Джеймс Спейдър и Тейт.

Ето го и промото:

http://www.spoilertv.com/2011/05/office ... inale.html

Лично аз се моля Спейдър да вземе мястото :)

User avatar
Muad_Dib
Shadowdancer
Posts: 10972
Joined: Mon Oct 04, 2004 3:12 pm

Post by Muad_Dib » Thu May 19, 2011 9:51 am

Ами то май в този форум само двама човека следяхме въобще американския офис. Аз съм го гледал до 15-16ти епизод на настоящия седми сезон, но определено покрай твоя пост се зарибих да си го догледам :)

User avatar
Super M
Warmage
Posts: 1000
Joined: Wed Jan 11, 2006 10:25 pm
Location: Sofia/Bourgas
Contact:

Post by Super M » Thu May 19, 2011 1:55 pm

Аз го следя редовно. Имаше малко занижение в началото на този сезон, но пак набраха скорост ;)))
Блог за хора, които не се примиряват с живота в сиво:
http://troshanov.wordpress.com

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 25 guests