A Game of Thrones (HBO) [SPOILERS FOR THE SHOW]

Bamse! Pimpa! Ruxpin!
raylight
Sorcerer
Posts: 377
Joined: Sat Aug 28, 2010 8:21 pm
Location: Sofia
Contact:

Post by raylight » Sun Apr 24, 2011 12:38 am

Roland wrote:Благодаря ти, Рейлайт!!!
Чукча - писател :oops:
В традициите вграждаме себе си – ценностите си, светогледа си, паметта си, мъдростта си, себе си жертваме, за да предадем своите познания, но и страхове на бъдещите поколения през хилядолетията.

User avatar
AlDim
Elder God
Posts: 5885
Joined: Mon Jul 24, 2006 1:49 pm

Post by AlDim » Sun Apr 24, 2011 12:54 am

Roland wrote:Епизоди, които трябва да следват не просто сюжет, но и вътрешна логика, динамика и т.н.
...И други есенциални неща като TPM (Tits Per Minute) :lol:

User avatar
Moridin
Global Moderator
Posts: 19287
Joined: Fri Dec 19, 2003 10:21 pm
Location: On the other side
Contact:

Post by Moridin » Sun Apr 24, 2011 11:38 am

Сравненията с книгата наистина са малко прекалени. Да, изпуснат е потенциал с Таргариените (и все още никой не обяснява колко е як Регар, кво им става на тия хора!), но ебаси аз дори не помнех, че са с руси коси, даже се съмнявам някога да съм си ги представял така. За виолетовите очи да не говорим.

Не се вманиачавайте ;)

Основно откъм пейсинг има какво да се желае от сериала. Наистина се опитват да набутат много, но спестяват вътрешната мотивация за повечето. До сцената с Бран в книгата много повече бекграунд се е изсипал вече, тук това просто няма как да стане и това е положението.
This is it. Ground zero.

User avatar
celibat
Merchant
Posts: 84
Joined: Fri Jan 16, 2004 8:54 pm
Location: Land of dreams

Post by celibat » Sun Apr 24, 2011 9:01 pm

Не бях писал и влизал във форума от доста време. Но, както повечето от вас ми беше супер интересно да видя какво са направили с един от любимите ми фентъзи епоси (мн красиво звучи). И най-вече какви са коментарите на хора, които обичат жанра

Разбрах, че премиерата е в средата на април от един огромен билборд на Бродуей, почти до Тайм Скуеър. Казах си - това ми е познато от някъде и веднага включих.

Преди седмица отидох да гледам филм в МОЛ-а на Стамболийски. Паркирах на най-долния паркинг. Качих се с елеваторите и гледам реклама на Game of Thrones...

Брей... много пара явно се изсипва за реклама. След като гледах филма, видях, че бюджетът на първия сезон е 50-60 млн. долара....

Томчетата, издадени от Бард, съм ги чел преди доста време. Позабравил съм десетките линии за щастие. Дръпнах си първия епизод и му се насладих.

Определено ще гледам и следващите епизоди. Не съм фен на тв сериалите, но тук определено има огромен потенциал. Музиката или по-точно саунда не беше на ниво, но тук може и безплатното дърпане да е виновно, не съм го гледал в оригинал на тв-то и с пълните му капацитети. Шокиран съм как успяха толкова успешно да вкарат доста сюжетни линии в рамките на час. В първия момент се зачудих защо две минути от филма са посветени на слизане и катерене по стената.... Но явно е имало защо. При това успешно.

Героите, доста успешни като цяло. Браво на режисьора, според мен е имало много дубъли, за да се постигне съвършенство, а и самите герои доста са се вписали в образите. Кейтлин за мен си играе перфектно. Как очаквате да изглежда майка родила 4-5 деца... Може би трябваше да викнат Койна Русева, тя има доста и не изглежда лошо.

Много се радвам, че най-сетне започнаха да правят сериали/филми със сериозен бюджет по добрите епоси. Има много, ама много потенциал в това....
"Не знам дали се пропих, защото жена ми ме напусна, или жена ми ме напусна, защото се пропих",
Ben,
Leaving Las Vegas

User avatar
Trip
Moderator
Posts: 6353
Joined: Sat Dec 31, 2005 7:30 am
Contact:

Post by Trip » Sun Apr 24, 2011 9:32 pm

Абсолютно недоумявам за какъв пропуснат потенциал и липсващи мотивации и тем подобни неща се приказва въз основата на ЕДИН епизод...........................................................

User avatar
Roland
Site Admin
Posts: 30165
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:36 pm
Location: Chicago, IL
Contact:

Post by Roland » Mon Apr 25, 2011 8:05 am

Втори епизод беше страхотен! Все още не съм уаунат, но то е защото подсъзнателно сравнявам с книгата. Усещам как на второ гледане тоя сериал ще ме отвее!

Засега се набиват на очи две големи разлики в героите - Сърсей и Денерис. Първата е много по-вълнерабъл, втората - много по-луда.

(малко) По-нашироко - в блога ми.
And you can't dance with a devil on your back...

User avatar
Moridin
Global Moderator
Posts: 19287
Joined: Fri Dec 19, 2003 10:21 pm
Location: On the other side
Contact:

Post by Moridin » Mon Apr 25, 2011 9:31 am

ТЕГЛИНГ
This is it. Ground zero.

annorion
E'lir
Posts: 177
Joined: Sun Sep 03, 2006 10:23 pm

Post by annorion » Mon Apr 25, 2011 11:29 am

Доста добре поднесен втори епизод. Всичко беше с точната скорост, действието се развива по много правилен начин, диалозите бяха готини и на място, актъорската игра е на ниво и нямаше и намек за преиграване. Епизодът е по-добър от това, което очаквах, а очаквах доста.

Даже май ми харесва повече от първият епизод, където макар да бяха струпали доста интересни моменти един след друг, имаше лека накъсаност на действията, докато тук такова нещо или няма, или не ми е направило чак такова впечатление.

User avatar
Trip
Moderator
Posts: 6353
Joined: Sat Dec 31, 2005 7:30 am
Contact:

Post by Trip » Mon Apr 25, 2011 2:59 pm

Гледах го и аз. Много по-плавно вървеше от първи, стори ми се, че имаше повече плът, някак си. Серсей според мен не е толкова различна като характер от книгите, но Хеди подхожда по-различно към нея - и по-успешно, отколкото ако я беше направила сплетничеща злодейка с мазна полуусмивка. Не мисля, че
Spoiler: show
сцената с Кат беше някаква проява на уязвимост. Просто използва една истина, за да маскира лъжата, при това много добре. Сълзите й може да са били искрени, може и да не са били, но тия тихи ками дето ги заби в старките в края на епизода доказват за мен, че и в началната сцена чудесно е знаела какво прави.
Същото важи и за "различната" Дени - в книгата я гледаме отвътре, а тук отвън: нормално ми се струва да изглежда като заблудено пикси, до което току-що е избухнала бомба. Но имаше онзи много як момент, в който
Spoiler: show
Дрого я опъваше и на лицето й, насред болката и сълзите и сополите, се появи някаква усмивка почти на екстаз.
Също,
Spoiler: show
много яката реплика на Джейми за сакатите и гротеските. Предпочитам, вика, бърза чиста смърт. Много яка отпратка към третия сезон (евентуалния)
. Както и ръчно оплетените от Кат подобия на Седемте, някак придава автентичност на тая религия фактът, че жената си оставя ръцете в тоя талисман.

Не ме изкефи толкова
Spoiler: show
моментът със Санса, Хрътката и Илин Пейн, вторият като че ли леко прибърза с първата реплика, някак като че ли не изчака Санса да се стресне както си трябва преди да я каже.
Може да допиша като го гледам за втори път.

Amikae
Ascendent
Posts: 4199
Joined: Thu Aug 07, 2008 12:07 pm

Post by Amikae » Mon Apr 25, 2011 3:44 pm

Spoiler: show
На Дани усмивката не беше от екстаз. Усмихваше се на драконовите яйца.
Между другото точно тази сцена ме накара да избухна в смях, заради коментара на Амелиа за
Spoiler: show
задната прашка
. :lol:

User avatar
Amelia
Moderator
Posts: 12921
Joined: Mon Aug 30, 2004 9:49 am

Post by Amelia » Mon Apr 25, 2011 7:00 pm

Е те дотраките друго освен задната прашка не знаят. Там си е важно да е такава, защото ти показва колко са диви диваците, понеже се обладават като животни, както сам Мартин казва. Въпреки че Денерис все пак запозна Дрого с мисионерската поза по някое време. Та при дотраките - ок, нека се опъват само на задна прашка.
Ма Ланистърите например не са дотраки и човек би предположил, че имат и други пози в репертоара си. Бе ще видим натам - има още малко секс в тая книга (и май всичкият е в дотракския лагер, където друго почти не се прави).

Тегля сега втори епизод, ще си го гледаме с кеф докато вечеряме днес.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

User avatar
RRSunknown
Elder God
Posts: 9513
Joined: Thu Nov 01, 2007 9:54 am

Post by RRSunknown » Mon Apr 25, 2011 7:02 pm

Дотраките имитират конете съвсем умишлено - нищо случайно няма тук.

User avatar
The Dragon
Elder God
Posts: 9054
Joined: Wed Jan 14, 2004 9:03 pm

Post by The Dragon » Mon Apr 25, 2011 8:16 pm

Че ко и е лошото на задната прашка? Спестено ти е да гледаш мадамата в лицето.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

User avatar
Amelia
Moderator
Posts: 12921
Joined: Mon Aug 30, 2004 9:49 am

Post by Amelia » Mon Apr 25, 2011 8:36 pm

А, лошо няма по най-различни причини, но определено от Холивуд сме свикнали правенето на любов да е с повече нежност и в поза, в която двамата партньори имат очен контакт. Докато правенето на секс е малко по-страстна и анималистична история, като задната прашка се явява като някакъв еталон за анималистичност чак. Такива асоциации ми навяват на мен тези секс сцени. Което значи, че ако цял сезон всички се опъват на задна прашка, то създателите на сериала са решили да сложат акцента на по-дивото и анималистичното и да ни спестят еро-романтиката. Няма лошо, стига да не се стига до насилен натурализъм, както казах някъде по-нагоре.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

User avatar
RRSunknown
Elder God
Posts: 9513
Joined: Thu Nov 01, 2007 9:54 am

Post by RRSunknown » Mon Apr 25, 2011 8:49 pm

Е нали точно позата смениха във втори епизод , точно с тази идея
Нали робинята каза на Денерис
Spoiler: show
че ако е искал да го прави като дотраките поначало е нямало да се ожени за нея - щом се е оженил за нея значи подсъзнателно е търсел различното - и тя му го дава с което и почва издигането.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 19 guests