Гледано напоследък, Part IV

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

User avatar
Jen
Paragon
Posts: 645
Joined: Thu Mar 29, 2007 12:06 pm
Contact:

Post by Jen » Tue Apr 12, 2011 5:08 pm

Скърдж,
Spoiler: show
Може и така да е. Но така не става ясно как при това положение – с неумрял на осмата минута герой – завършва експериментът в основната реалност и как се съотнасят двете. Или става? Аз го възприех като промяна в основната реалност, при която Гудуин разбира, че експериментът е много повече от това, дето са си мислели.
Замръзването и аз не го помня къде беше точно.
Както и да е. На мен тази нишка така или иначе не ми е големият проблем в тоя филм. Но не може и да послужи като компенсация в положителна посока, защото ми изглежда твърде на две на три скроена.
Иначе, time paradoх си е посвоему, има си всички елементи на тоя фантастичен tool, независимо как го интерпретира накрая.

А макгъфина го употребих в случая в смисъл на парлама, чрез която да могат да си пробутат романса, политическите и драма идеите, защото като че ли основната цел на филма не е да е фантастика.
If I never meet you in this life, let me feel the lack.

Scourge
Mistborn
Posts: 1280
Joined: Mon Dec 20, 2004 7:02 pm

Post by Scourge » Tue Apr 12, 2011 6:56 pm

Jen wrote:Скърдж,
Spoiler: show
Може и така да е. Но така не става ясно как при това положение – с неумрял на осмата минута герой – завършва експериментът в основната реалност и как се съотнасят двете. Или става? Аз го възприех като промяна в основната реалност, при която Гудуин разбира, че експериментът е много повече от това, дето са си мислели.
Spoiler: show
в началната реалност операцията практически завърши след итерацията, в която терористът ги изпозастреля до вана. даже впоследствие показаха по телевизията как го арестуват, след като научиха от капитана номера на колата в резултат на тая итерация.
всичко случило се там след това (последното влизане и изключването) си беше нелегално и непредизвикано от научни съображения (от гледна точка на гудуин; както стана дума вече, пичът си има други основания за съмнение). тя не изглеждаше да има особени подозрения за мащаба на това, което се случва, а просто се впечатли от войнишкия толк, пък и така изпълни обещанието на боса си (вместо него) за изключването.

иначе никак не се съотнасят двете май, освен дето капитанът си премести съзнанието от единия в другия крач...ъъ, юнивърс (небрежно ликвидирайки и изхвърляйки неясно къде съзнанието на шон от тоя ми ти друг юнивърс. което е простимо донякъде де, така или иначе щяха да изпукат всички на влака в противен случай). други връзки, а и промени в оригинала нямаше, май. имплайнатата идея все пак като че ли е, че всяко стартиране на системата просто създава клон на оригиналната реалност (с което учените не бяха наясно) и трансферира (временно) едно съзнание.

всъщност, ако има нещо не много ясно около края, то е каква е връзката на изключването на life support-а в оригиналната реалност със съзнанието в алтернативната. т.е., дали това изключване предотвратява евентуалното му връщане по някакъв начин обратно (примерно: докато е жив, винаги могат да му направят wake-up call?), или беше чист резултат от soldier-to-soldier блабла-то. или пък просто начин да се оправдае фрийз кадъра, а и евтин трик, позволяващ да се акцентира и драматизира същия тоя кадър с countdown таймер.
а иначе всичко това с алтернативностите е един от двата редийминг фийчъра на целия филм, според мен. не е нещо кой знае кво, но пък си е жанрово. та ако при теб се транслира и то в проблем, освен всичкия друг крап с дълга, патриотизма, голямата драма и прочие, значи съвсем няма на какво да се захванеш.

User avatar
tigermaster
Elder God
Posts: 6455
Joined: Wed Jun 14, 2006 11:39 am

Post by tigermaster » Wed Apr 13, 2011 4:12 pm

http://www.imdb.com/title/tt0120780/
"Out of Sight". Мисля, че трябва едно нещо да се приеме като закон. Когато имаш сценарий за криминална екшън-комедия, последното, което трябва да направиш, е да го претвориш в нещо с претенции за хай арт. Филмът определено ми беше адски скучен и определено, без почти никакви промени в сценарно ниво, щеше да ми хареса много повече, ако беше попаднал в ръцете на Ричард Донър или Мартин Кембъл. Не знам как да го обясня... Да кажем, че "Тарикатите Блум" също беше доста по-арт ориентирана комедия, отколкото очаквах, но си беше такава не само заради претенциите на режисьора, но и заради сценария, и ми хареса доста. Тук, обаче, героите на моменти си разменят шегички като в buddy-cop или както се казваше този тип филми, начинът, по който извършват обирите, е достоен за филм с Джеки Чан и всъщност абсолютно нищо не подхожда на избрания от Содърбърг подход. Подозирам, че високият рейтинг на филма в имдб се дължи на факта, че малко хора са посмели да оценят ниско подобна скука, за да не се покажат като тъпи или... Знам ли и аз... Друго обяснение нямам. Давам му 3/10.
Интересното е, че "Бандата на Оушън" ми хареса страшно много, но единственото, което постигна, беше да ми вдигне очакванията за този филм.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

rodd1ck
E'lir
Posts: 198
Joined: Tue Nov 17, 2009 12:35 pm

Post by rodd1ck » Wed Apr 13, 2011 10:30 pm

Ключов момент е Батман, който прескача от един подобен филм на Тарантино, може и обратното да е. Малко повече идва Содърбърг, ама пък на мен доста ми хареса, като го гледах преди време.

User avatar
Martix
Jaghut Tyrant
Posts: 1940
Joined: Mon Aug 21, 2006 12:44 pm
Location: selfmade plain

Post by Martix » Thu Apr 14, 2011 7:59 pm

Love.net
Заради безкрайно тъпия трейлър и хейт вълната в интернет подходих с изключително ниски очаквания. Но чудото се случи. Не очаквах, но филмът е по-добър от трейлъра си. :shock:
Това е най-професионално направения бг филм, който съм гледал. И първия, който не вонеше от километри на жалки напъни.
Предимството му пред останалите е бюджетът. Може да ревете заради продуктовото позициониране, но така е много по-добре, отколкото да дадат на оператора домашна камера sony и да му кажат да сътвори чудо. Имаше си и декори като хората, и ефектите бяха на ниво. А и продуктовото позициониране въобще не беше чак толкова насилено, колкото се твърди. Наистина се забелязва, но не това е проблемът на филма. Проблемът е, че въпреки всичко, това е българска продукция. В която режисьорът иска да покаже философските си възгледи за света. Посредством изкуствено провлачени драматични кадри. Които тук присъстваха стабилно през целия филм.
Spoiler: show
Например защо да покажем 5 секунди порно театър, като можем да запълним с него минута.
Сериозно, wtf, някой ще обясни ли каква беше целта на това арт представление, освен да върже финала. Единственото, което ми носи, е усещане за непокрита претенциозност.
Просто не са имали материал за цял филм и от час са го разтеглили, колкото могат с повторения.
Актьорската игра показва леко подобрение, но все още не е на ниво - няма и фрапантни издънки обаче.
За сценария
Spoiler: show
Защо беше вкарана изобщо сюжетната линия с Джон Лоутън. Като го имаме и дайте да го използваме. Неговата линия ми беше най-насилена и неестествена(не че другите бяха много естествени).
И една критика в друга насока. В сцените с английски език субтитрите не се виждаха ясно. На мен не ми е никакъв проблем, но има малки деца, които не са длъжни да знаят чужди езици.(а залата беше пълна с малки деца и непълнолетни)
Spoiler: show
Това, което всъщност най-много ме подразни обаче бяха клишетата.
Първото - че всички герои са свързани, я най-добри приятели, я роднини. Ненужно е. И другото, най-използваното в американските комедии. За разкритата лъжа. Някой се представя за друг. Половинката се влюбва в другия. Накрая истината се разкрива, следва сконфузна ситуация, и накрая те все пак се събират. Тук не беше точно по учебник. Първо, не беше комедия, а драма, а и накрая не беше точно като в холивудските филми. За което браво. Но беше ли нужно. Знам, че това всъщност беше основната опорна точка на сценария, но като не можете да измислите нищо оригинално, не правете филм.
А и беше толкова придвидимо, че още в момента, в който показаха доктора да влиза в сайта и ми беше ясно, че тва ще е жена му.
Хареса ми една идея повече от ТИЛТ, най вече защото все пак е направен на базата на нещо и е оригинален като замисъл.
6/10
Но общото оплакване си остава. Само драми се снимат в България. И тук таме несмешни опити за комедии.
Що не се пробва някой с трилър. Знам, че е трудно, но не е задължителен висок бюджет, а и все отнякъде трябва да се започне.
There are no rules! I'm gonna get you!

User avatar
herairness
Jaghut Tyrant
Posts: 1983
Joined: Tue Oct 04, 2005 10:43 am
Location: varna

Post by herairness » Sat Apr 16, 2011 12:15 pm

Последните два гледани филма:
Новата червена шапчица - очаквах да ми е интересно, а то през цялото време беше някаква здрачоподобна боза с УЖАСНО ама УЖАСНО грозен върколак блях
Ритуалът - тук мога да кажа само едно - БРИЛЯНТЕН Антъни Хопкинс, който направо си носи целия филм на гърба. Иначе като цяло и самият филм ми хареса даже повече от Емили Роуз :)
Image

Scourge
Mistborn
Posts: 1280
Joined: Mon Dec 20, 2004 7:02 pm

Post by Scourge » Sat Apr 16, 2011 4:00 pm

herairness wrote: Ритуалът - тук мога да кажа само едно - БРИЛЯНТЕН Антъни Хопкинс, който направо си носи целия филм на гърба. Иначе като цяло и самият филм ми хареса даже повече от Емили Роуз :)
за съжаление няма много за носене на гръб в тоя филм. и ако хопкинс е ок, то актьорът в главната роля, чието име не се бодърнах да запомня, може да стане мегазвезда, ако се профилира в играенето на статуи.

защо изобщо някой би снимал такова нещо 40 години след "екзорсистът" си остава загадка. особено ако тоя някой първо взима на подбив същия тоя "екзорсист", а после го копира точно в подбитите неща; което дори можеше да е приятно, ако филмът не се взимаше твърде насериозно.


за да не се набута някой да го гледа това, ето кратката версия (тва е спойлер строго погледнато, но всъщност няма какво да се спойлне в тоя глориъс фест на предвидимостта, така че...):

главен герой: крап. учих 5 години в семинария за свещеник, ама не съм сигурен колко съм вярващ, дъге.
декан на семинарията: ок. ще те пратя на курсове за екзорсисти в рим, хем да си починеш, хем току виж ти дошло откровение.

водещ на курса: i sense much angst in you, my young padawan. ще те пратя при хопкинс и неортодоксалните му методи, барем ти дойде откровението.

хопкинс: yo, yankee boy. не пускай котките вътре и помагай тука да екзорсизнем туй момиче с неортодоксалните ми методи.
главен герой: бе тя е за психиатрия, бре?!
хопкинс: ?!

хопкинс: помагай тука да екзорсизнем туй момче с неортодоксалните ми методи.
главен герой: бе то е за психиатрия, бре?!
хопкинс: ?!
главен герой: шарлатан! you suck!

[момичето умира и демонът се трансферира в хопкинс]
хопкинс: помагай тука да ме екзорсизнеш с неортодоксалните ми методи, че ужаст.
главен герой: крап.
хопкинс: я ме вържи, че ще направя някоя глупост.
главен герой: крап.
хопкинс turned demonic: муа-ха-ха. ха.
главен герой: wtf? дяволът съществува!
хопкинс turned demonic: right! now obey!
главен герой: значи и бог съществува!!!1!
хопкинс turned demonic: wha...?
главен герой: by the power of his name i banish you!!!!
хопкинс turned demonic: what the hell just happened? oh, well... tough luck. [изчезва]



пълната версия е също толкова скучна, ако не и повече.

Silver
Jaghut Tyrant
Posts: 1765
Joined: Fri Jul 18, 2008 2:17 am
Contact:

Post by Silver » Sat Apr 16, 2011 8:57 pm

Хах, Скърдж в ролята на Род Хилтън. :lol:

User avatar
Trip
Moderator
Posts: 6353
Joined: Sat Dec 31, 2005 7:30 am
Contact:

Post by Trip » Sun Apr 17, 2011 2:52 pm

ПФахаахахаахахахаах

User avatar
Roamer
Ascendent
Posts: 4895
Joined: Wed Jan 03, 2007 5:25 pm
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...
Contact:

Post by Roamer » Mon Apr 18, 2011 12:35 am

Уф. Абе някой знае ли дали Кристофър Бертолини (или както там се произнася) случайно няма 14-15 годишен син или брат, който да е мноооого запален по StarCraft и да е написал сценарий за филм? Защото това е единственото обяснение, което мога да приема за това как, по дяволите, се е появило на бял свят безумие като "World Invasion: Battle Los Angeles" - 15-годишен полуидиот да е написал сценарий за това как извънземните нахлуват на Земята, ама после баща му да му е казал "абе не, така няма да стане съвсем, трябва да сложиш и малко американски патриотизъм в цялата работа, иначе няма да можем да го заснемем".

Ми... с две думи, "Battle LA" е точно това - протосите нахлуват на Земята, ама страхотните американски патриоти им дават героичен, горе-долу успешен отпор. А, да, накрая имаше и врътка - явно протосите са откраднали малко земна технология, защото command center-ът им се вдигна и полетя! :plez: :dash:

Наистина ми изглежда като нещо, писано от 15-годишен за 13-годишна аудитория, само че според мен и 11-годишните биха се смели с глас на това, което се е получило. Хора, имаше реплика "ето, те са тук за нашата вода, защото от цялата известна Вселена само и единствено на Земята водата е *в течно състояние!* Затова те я използват за гориво на корабите си - и вече нивото на Световния океан се понижава!"

...чудя се дали съм единственият, имал допир с този филм, който си направи труда за 30 секунди да направи малко прости сметки и да провери колко ли вода трябва да източат тези извънземни, за да се понижи нивото на Световния океан с един сантиметър... не, чисто физически не е възможно да имат нужда от толкова вода за гориво за корабите, с които пристигнаха, че дори и за флотилията, за която най-вероятно в продължението (а такова че ще има, ще има :dash:) ще разберем, че се е скатала тихичко някъде, сигурно зад Луната.

Не си губете времето. Наистина. Дори не може да се посмее човек, толкова е безумно.
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

User avatar
JaimeLannister
Forsaken
Posts: 3103
Joined: Mon Apr 05, 2004 7:31 pm
Location: Лясковец - София

Post by JaimeLannister » Mon Apr 18, 2011 2:35 pm

Това с понижаването на нивото на световния океан и на мен ми направи впечатление....
Хм...
Мислих....
Мислих....
Мислих....
После спрях да мисля, че може да е грешка.

Ама после, като помислих още малко и реших, е може да е умишлено сложено като грешка на учения (учен?) в самия филм. Планирана грешка един вид. Все пак не всичко има смисъл на тоя свят.
А този филм определено няма де...
"Основната и крайна цел на живота е смъртта и той винаги я постига." Зигмунд Фройд

"PRESENT IS THE TIME INCLUDING ALL TIMES
EACH SECOND IS ETERNITY AS ETERNITY IS NOW
AND NOW IS FOREVER..."

Курвите идват и си отиват, Star craft остава!

Image

User avatar
Roamer
Ascendent
Posts: 4895
Joined: Wed Jan 03, 2007 5:25 pm
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...
Contact:

Post by Roamer » Sat Apr 23, 2011 1:35 am

"С мръсна газ" ("Drive Angry") всъщност, за голяма моя изненада, се оказа съвсем нелош адреналинов екшън със щипка свръхестествени елементи и дори парченце ненатрапваща се и интересна сама по себе си философия. Темпото на филма ми хареса (както и промените в него), заснемането на екшън-сцените ми хареса, музиката ми хареса, "задължителните елементи" (оръжия, коли, жени) си ги имаше, но много по-"както трябва", отколкото в последното безумие, за което писах малко по-горе (че дори и леките наблягания не успяха да излязат дразнещо преекспонирани... "No, no, you don't understand... this has never happened to me before!... Has it happened to you?" :)), актьорската игра ми хареса

Все пак хората, четящи това, трябва да имат предвид, че го казва човек, който отиде със желание на "Death Race", макар и с пълно съзнание, че ще гледа абсолютно безсмислен, плосък и безсъдържателен екшън, но все пак... това беше филм, на практика правен по "Death Track", ако още има някой, който си спомня какво значеха тези думи през 80-те и ранните 90 :plez: Не, "Drive Angry" не е това - наистина е доста по-добро, макар че все пак си остава съвсем нелошо, не минава по-нагоре :)
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

User avatar
dellusion
Warmage
Posts: 1248
Joined: Thu Dec 28, 2006 10:36 am
Location: София

Post by dellusion » Sat Apr 23, 2011 11:19 pm

Source code
По-добрата луна.
8.0
Look at the darkness...
...around me.

User avatar
AlDim
Elder God
Posts: 5885
Joined: Mon Jul 24, 2006 1:49 pm

Post by AlDim » Sun Apr 24, 2011 4:32 am

Вчера най-накрая завлякох жената да гледаме Your Highness и въпреки всичкото й мрънкане, че филмът няма да става за нищо, той взе че й хареса, даже много.
Не слушайте ревютата - препоръчвам го на всеки, на когото му се гледа супер доволна простотия без каквато и да е класа. Има си недоебани минотаври, овце, цици, "the fuckening", умилително комплексиран лошковец, много пушене на "herbs", гавра с какви ли не фентъзита и въобще дебилен хумор с много правилни попадения.

User avatar
Moridin
Global Moderator
Posts: 19287
Joined: Fri Dec 19, 2003 10:21 pm
Location: On the other side
Contact:

Post by Moridin » Sun Apr 24, 2011 11:31 am

Високо напрежение. Not half bad.
This is it. Ground zero.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 61 guests