настолни и игри с карти :)

Всичко, което ви вълнува около голфа, бингото и стрип-покера...

Moderator: AlDim

Post Reply
emoonthemove
Smallfolk
Posts: 1
Joined: Sat Feb 26, 2011 10:41 pm

настолни и игри с карти :)

Post by emoonthemove » Sat Feb 26, 2011 10:49 pm

Здравейте, приятели!

От известно време съм се зарекал да открия радоста от играта на въпросните игри на хора, които разполагат с времето и компанията за това.

Затова, позволете ми, да предложа следните игри на вниманието ви:

- игра с карти Castle Keep на Gamewright - http://www.gamewright.com/gamewright/in ... e&show=147

- игра с карти Loot - http://boardgamegeek.com/image/918043/loot

- настолна игра BattleLore на Days of Wonder- тази игра е едно истинско бижу, над 200 фигурки изработени качествено и увлекателна игрова механика за много безсънни нощи... - http://images.funagain.com/back/huge/16337.jpg (това е гърбът на кутията, изобщо всичко в нея е произведение на изкуството)

Можете да намерите много снимки и информация за това как изглежда и колко добре е направена играта.

Моята е играна не повече от 3 пъти, защото е купена, грижливо разглеждана, кътана и играна въпросните 3 пъти с приятелката ми. Просто не съм имал възможност да я играя с мъжка компания... но потенциалът и е трепач, стига да имате някого, с когото да я играете.

По начало, играта е създадена специално за съвременните условия на живот - времето за подредба на игралното табло е 15 минути, а играта до час и половина. Нужни са само двама души (двете враждуващи фракции). Кутията и е доста обемиста и тежка, материалите на всичко вътре - първокласни. Фирмата и производител, Days of Wonder, е известна с качествената си изработка.

Loot е много забавна и е играна често, защото става за убиване на десетина минути, иска пипе и тактика. Става за няколко души. Castle Keep е по-детска, макар че има хитри моменти - играна е едва няколко пъти.

Имах и игрите Risk (купена от Америка) и Carcasonne, бяха превъзходни, но далеч по-скромни от BattleLore като възможности.

Игрите нямат НИТО ЕДНА загубена карта или детайли, омачкани или оклепани ъгълчета, огънати фигурки и липсващи неща - всичко е КАТО НОВО! Причините са две - с изключение на Loot, почти не е играно на тях, а и с тях винаги съм се отнасял безкрайно грижливо.

За продан са - цената им е по договорка. Могат да пътуват от София до всяка точна на страната с опция за отваряне преди плащане.

Моля онези, които проявяват интерес, да ми пишат на emoonthemove@yahoo.com - проверявам го всеки ден.

Ваш,

Емил Симеонов

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 14 guests