Къде е границата?!?!?!?!!!!!

Bamse! Pimpa! Ruxpin!
User avatar
Trip
Moderator
Posts: 6353
Joined: Sat Dec 31, 2005 7:30 am
Contact:

Post by Trip » Thu Jan 20, 2011 12:40 am

По-малко спор за спора и повече спор по темата плс!

Silver
Jaghut Tyrant
Posts: 1765
Joined: Fri Jul 18, 2008 2:17 am
Contact:

Post by Silver » Thu Jan 20, 2011 12:47 am

Трип, не обичам да ми се играе с ad-hominem, особено когато отсрещната страна заявява претенции за висок интелект.

User avatar
Trip
Moderator
Posts: 6353
Joined: Sat Dec 31, 2005 7:30 am
Contact:

Post by Trip » Thu Jan 20, 2011 12:59 am

Еми, да, ама сега разговорът ще спре.

User avatar
Roland
Site Admin
Posts: 30165
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:36 pm
Location: Chicago, IL
Contact:

Post by Roland » Thu Jan 20, 2011 6:11 am

Да, що верно не проявите и двамата малко зрялост и не си преглътнете егото за момент, като има нещо, по което очевидно можете да разговаряте? Аман вече - Силвъра се зъби със и без провокация, Амелията му реагира на автопилот дори гат не се е озъбил, той пак се зъби, да не остане зян, тя почва да го раздава на Гордост и Предразсъдъци, и конят е толкова дълбоко в реката, че само мехурчетата, дето му излизат от ушите, се виждат.

Аман от вас, сериозно. Пораснете, мааму стара.
And you can't dance with a devil on your back...

User avatar
AlDim
Elder God
Posts: 5885
Joined: Mon Jul 24, 2006 1:49 pm

Post by AlDim » Thu Jan 20, 2011 6:28 am

Мен ако питате на тая тема мястото й е в прането, там си спамете.

Silver
Jaghut Tyrant
Posts: 1765
Joined: Fri Jul 18, 2008 2:17 am
Contact:

Post by Silver » Thu Jan 20, 2011 11:09 am

Ролик, за съжаление, колкото и турбо-adult да ти изглежда поста, не се иска много голямо усилие или внимание, за да се забележи, че всяка моя дума адресира съвсем конкретно нечия друга дума с минимум лично отношение. Позволи ми, когато някой уверено ми заобяснява как аз не мога да водя спор, и в същото време друса fallacy след fallacy по най-кифленския начин, при това на фона на якото тупане в гърдите, да обясня къде е смешното в картинката.

Очевидно е, че се изразявам провокативно и остро, щото иначе не е интересно. Това не значи обаче, че изразявам остри провокации, камо ли незаслужено обидни. Ако на мен ми го сложат по всички дупки, така както аз го сложих на Амелия (това за Камелот имам предвид, AlDim, без паника :)), просто бих признал грешката си, бих казал, че ще изчакаме сериала, за да видим до каква степен ще удържат претенциите и къде ще се провалят, и толкова. Това е adult-реакцията в случая, с която запазваш достойнството си. Детската реакция e цупенето, което последва - ау, ти си такъв гъз, изобщо нямам намерение да споря. Тва, забележи, го казва човек, който в същия ден почва от нищото да се интересува дали мотивацията ми да поствам на тоя форум е сексуална неудовлетвореност.

Отдръпни се малко, забрави кой кой е, и погледни картинката, ffs.

Иначе темата се изчерпва практически от поста на Трип на първата страница, така че няма кой знае колко останало за дискутиране.

User avatar
Amelia
Moderator
Posts: 12921
Joined: Mon Aug 30, 2004 9:49 am

Post by Amelia » Thu Jan 20, 2011 7:29 pm

Много съм тъпа. Защото сега ще направя това, което ще направя, т.е. ще отговоря на поредната малоумна провокация на Силвъра, вместо да постъпя като голям човек и наистина да си ходя оттук. За оправдание ще кажа, че пиша тоя пост отчасти и заради Роланд, той си знае що.

@Силвър
Най-напред искам да питам този отговор:
Не обичам да споря с неподготвени хора. И с опитващи се мазно да се измъкнат от глупостите си такива.
дума по дума на какво от този ми безкрайно незлонамерен пост (в който изразявам искрено любопитство и желание за диалог) е:
Относно Камелот - той може да си прилича на филм и в същото време да е абсолютно малоумен на ниво развитие на герои, идеи и сюжет. Това, че ще прилича на филм каква претенциозност за високо изкуство демонстрира? То и дебилни филми - бол, във формата, в който са замислени даже.
После ще посоча тоталната логическа инконсистентност на аргументите ти (ТИ да ми говориш за fallacy - е това е по-смешно от квито и да е потенциални претенции на Камелот). Забелязала съм я и в други "спорове" с теб и тя е една от причините да не искам да си говоря с теб, защото тоя тип разговори са обречени и ми губят времето.

Първо идваш и ми казваш, че Камелот имал претенции, щото авторите му се бият в гърдите, че щял да прилича на филм:
Точно авторите на Камелот се скъсаха да опяват как ще поставят нови стандарти в ТВ изкуството и тяхното повече щяло да прилича на филм, отколкото на Холмарк, така че почвай с умирането от смех.
Аз задавам резонен въпрос (в най-първия цитат), понеже не виждам никаква логика в изказването ти (тук свързвам "новите стандарти в ТВ изкуството", което е една твърде неинформативна фраза, с това, че Камелот ще прилича на филм, щото това си ми дал като информация).

Отговаря ми се с нов цитат:
А кво ще кажеш за малко цитати, а?
Quote:
“What we want here is something filmic. We want something with huge cinematic ambition. I hope the promo gives you a sense of that. Our DP is Joel Ransom, who was the DP on ‘Battlestar Galactica’ and ‘Caprica.’ He also did ‘Band of Brothers.’ He is one of the great DP’s in the business, and he has given this a real palette. We want the richness and vibrancy, and we want a sense of reality to it as well.” Mr. Chibnall added, “We have a great roster of directors as well.”
As for the tone of this Arthur, Mr. Chibnall described it as unlike anything ever seen of the popular legend, and said: “This is an adult drama; I think the great and amazing thing about Camelot is you can talk about political pursuits. You can talk about great agendas. You can talk about a King bringing hope to a turbulent kingdom. But the extraordinary thing in all the versions of Camelot and Arthurian legend is it is all about the romance. It’s all about the passion. It’s all about great ideals compromised by falling in love with the wrong person and great passions conflicting with…”
Викаш, хич не са се насочили към това, което Песента за огън и лед ще бъде. Не обичам да споря с неподготвени хора. И с опитващи се мазно да се измъкнат от глупостите си такива.
Цитираната от теб част на интервюто може да се раздели на две. Първата половина касае това, за което си говорихме досега - че Камелот щял да прилича на филм. Втората е нова информация, вече касаеща развитие на сюжет и персонажи. Там има болднато изречение, с което целиш да докажеш тезата си, че Камелот ще има претенции.

Логическите инконсистентности тук са две:
- доказателството ти (втора част на цитата + болд) не е свързано с първата формулировка на тезата ти (Камелот има претенции, щото ще прилича на филм), освен ако нямаш някакви лични убеждения, че филмите са задължително по-добра медия от сериалите и всеки сериал, който се опита да надскочи собствената си медия и да заприлича на другата (визуално), има претенции. Което аз няма откъде да знам.

- Този абзац всъщност не доказва НИЩО повече от това, че Камелот ще акцентира (а и това не е много сигурно от него) на разни други неща от легендата за Артур, а не на романтиката. Това се дава като новост за трактовките на легендата, а не като новост в ТВ стандартите. В него няма нищо, което да доказва категорично, че ще се опитат да направят тежка философска драма (adult drama е единствената индикация за нещо такова, но и там е спекулативно) с многопластови персонажи. Освен ако отново по някаква причина, ти намираш романтиката в едно заглавие за задължителнно по-инфириър от борбата за власт и политическите интриги, примерно, и акцентът върху вторите (и оттам някви бегли прилики с Гейм ъф Троунс, намесен тук явно като някакъв критерий за качество, т.е. въпросните прилики трябва да се тълкуват като претенция?!) автоматично означава за теб, че заглавие, което ги съдържа има претенции. Което аз няма откъде да знам.

Разбира се, остава и последната част от мнението ти за това как съм била неподготвена. Факт - научих за Камелот от трейлъра, който пусна и не съм прочела нито едно интервю за него, щото изобщо не ме ебе. Проверих актьорския състав, щото той ме интересува. И дотам. Това е форум. Не туториъл по ТВ блогове 101, че да трябва да пиша домашно преди да се включа в дискусия по няква тотално дженеръл тема и по обсъждането на лични впечатления от някъв там трейлър. Ако ти имаш такива очаквания към събеседниците си - сбъркал си мястото. Оттам и ад хомини аргумента към теб. Тук наистина е вървежен.

Разбираш ли сега защо по принцип избягвам темите с твое участие? И защо ти казах, че ти спор не можеш да водиш? Тук говорим за елементарна аргументация и то за най-елементарната й част - логиката. След като това не ти е наред, закво да продължаваме изобщо? То всъщност проблемите ти в комуникацията почват преди логиката - те са в отношението ти към събеседника. Щото аз може да говоря като последния каруцар и да си адресирам половите органи често, обаче си позволявам лошо отношение към човека, с когото говоря само, ако съм опитала всичко останало и не е сработило.

Иначе щях да ти кажа, че живееш в делюзии за това кои мои дупки си запълнил, но сега си дадох сметка, че самият акт на морален падеж, изразен в писането на тоя пост е еквивалентен на твоя пишка в моя дупка. Можеш да идеш да се хвалиш по форумите, че съм признала, че си ми го вкарал по дупките. Позволих ти го и сега ме е срам.

Аз съм дотук с дискусията и без това вече си казах мнението по темата, а Емо ме познава достатъчно, че да пуска цитати и от мое име.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Silver
Jaghut Tyrant
Posts: 1765
Joined: Fri Jul 18, 2008 2:17 am
Contact:

Post by Silver » Thu Jan 20, 2011 9:00 pm

О, Амелийо... :lol:
Виж, сега ще ти го сложа много кратко и много болезнено:
Amelia wrote:ПП. Ако Камелот има претенции за няква висота в ТВ изкуството, ще си умра от смех, да. :lol:
Оттук започнахме. Сега използвай... интелекта си, за да прецениш как стои фермана ти в контекста на този цитат. :) Ако изпиташ трудности - свиркай - ше помогнем.

User avatar
Amelia
Moderator
Posts: 12921
Joined: Mon Aug 30, 2004 9:49 am

Post by Amelia » Thu Jan 20, 2011 9:42 pm

Хмммм, ще се наложи да се включа, за да призная, че така нещата сдобиват малко повече смисъл. Малко, защото онова ми твърдение за "висотата в ТВ изкуството" е извадено от контекста на 2 страници спор, (почнал даже в друга тема, та и там има мнения) в които си говорим за чепа на оня от Рим, сравняваме Камелот със Спартак по долнопробност и аз коментирам в прав текст как Спартак не ме прави да ми се пишат есета, посветени на идеите, историята и персонажите в него. От което би трябвало да стане ясно какво влагам аз в нищозначеща сама по себе си фраза като "висота в ТВ изкуството". Но е вярно, че не съм го формулирала достатъчно подробно и адекватно, в прав текст, което явно е било нужно. Извинявам се за което.

Как от това се стига до цитати за кинематографични похвати, ми е ясно, но това не прави аргумента за кинематографичните похвати много по-смислен и свързан с настоящата дискусия, предвид контекста й. Нататък нещата също се подреждат логически (донякъде), защото явно ми се отговаря на изолирани, отново извадени от контекст изречения, а не на цялостния смисъл вложен в мнението ми. Т.е. отново имаме "спор" под санитарния минимум за водене на такъв.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Silver
Jaghut Tyrant
Posts: 1765
Joined: Fri Jul 18, 2008 2:17 am
Contact:

Post by Silver » Thu Jan 20, 2011 10:09 pm

Амелийо,
Аз много добре разбирам през цялото време какво искаш да кажеш, точно затова и ти дадох цитат, в който авторите на сериала заявяват претенции не само по отношение на формата, но и по отношение на сериозността. Болднатото е недвусмислена заявка в този план и трябва да се постараеш много повече от това, дето си снесла в предния си пост, за да го инвалидизираш. Та, исках да ти кажа основно, че като си тръгнала да ми правиш дисекция по правилата на логиката, трябваше да я започнеш от себе си. :) Ся, като опря в стената и почна да ми намесваш контекста на разговора, който уж съм пропуснал, веднага ще те матирам отново: примерно, ти като видиш в трейлъра ледената физиономия на Ева Грийн, и въобще изражението на всеки герой, докато си произнася репликата, някак си не успяваш ли да усетиш в коя посока натежава болднатото? Ако си пропуснала да сложиш тези неща в контекст (и си се подвела по несериозната музика във втората половина, която вече обясних с каква цел е залепена) - значи не си над санитарния минимум. :)

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 23 guests