Какво слушате сега?

Ми то името като че подсказва... търнокопи, хидродинамика и всякакви ортопедични приспособления...
Trip
Moderator

Post by Trip » Thu Jan 20, 2011 3:06 pm

Уважаеми, забелязах титлата под прякора ти и без твоя помощ. Ако целта на навирания в очите ми факт е да ме сплаши, бих казал че е твърде инфантилно от твоя страна.
Гледай сега, друже, щеше да е навиран в очите ти факт, ако го бях изтъкнал повече от веднъж. А го изтъкнах, защото с постовете си, особено с втория, си с крак и половина в класическата дефиниция за трол. В тази връзка:
Като си модератор ще модерираш, ако има какво. Ако сметнеш, че несъгласието с мнението на модератора е причина за намеса - go ahead.
Ще повторя, при все че не ми повярва първия път, НЯМАМ проблем да не си съгласен с мен, върни се колкото щеш назад в 2777-те ми поста в тоя форум и ще се убедиш. Аз, понеже се върнах назад в твоите двайсетина поста, имам проблем с факта, че всеки път като си отвориш устата, на човек му се ще, образно казано, да ти зашлеви един. Добре си си избрал ника.
Мисля, че въртенето на очички е много по-искрен емотикон от многобройните усмивчици, които слагаш под път и над път, мъчейки се да демонстрираш някаква зрялост и емоционално превъзходство. Дали това отговаря на истината, не е моя работа да отсъдя а и не ме касае особено.
Многобройните усмивчици дойдоха СЛЕД твоето въртене на очички, и не са никакъв опит да демонстрирам зрялост и емоционално превъзходство, а да демонстрирам ирония, за каквато "емоционалният" ти подход си плаче. А първата и единствена усмивчица в първия ми отговор към теб беше съвсем искрена, ко щеш вярвай, понеже гафът ти беше по-скоро симпатичен, отколкото дразнещ. Добре, че поне осъзнаваш, че си си изпуснал нервите неправомерно, но ще кажа пак - спри сега.

Морви, факт, че е излишно това дракане. Последните няколко поста ще заминат в прането. Както и всякакви следващи по тая тема, вкл. и мои, ако продължа да се връзвам.

Vex
Farmer

Post by Vex » Thu Jan 20, 2011 3:16 pm

Една лична, чисточовешка молба - спри с това "моето дете". Смисълът, който влагаш в това, нито почива на някаква достъпна до теб фактология, нито употребата му говори добре за отношението ти към хора, за които не знаеш нищо.

Благодаря за одобрението относно избора ми на ник. Винаги съм искал да се представям пред хората в реална светлина. :)

Да ти кажа честно, и аз като чета нашата дискусия ми иде да се зашлевя, ама с длан по челото.

За да избегна потенциални наранявания следствие на нея, прекратявам участието си. Другия път ще пробвам просто с нещо подобно на "Абе как бе човек, емо са!". Сигурно ще се приеме по-добре и ще е по-правилно разбрано.

Остани си със здраве и чуй все пак A Beautiful Lie. Емо е, но е добър.
Bosnia... they don't have roads, but they have Facebook.

Trip
Moderator

Post by Trip » Thu Jan 20, 2011 3:17 pm

Махнах детето. Мерси за смяната на тона :) И да, пробвай с нещо подобно следващия път. И да потретя, ЕМО са, но първият им албум (почти) не е и звучи много по-различно от следващите два.

Trip
Moderator

Post by Trip » Thu Jan 20, 2011 3:28 pm

Сори за двойния пост, ама с всичките тия едитвания не знам дали би го видял иначе. Та, сега, когато и двамата се отървахме от разните pesky проявления на асоциалност, за които е виновен Интерньетът, нямам нищо против да си продължим приказката за Лето и Марса, отдавна не съм водил музикална дискусия :)

Vex
Farmer

Post by Vex » Fri Jan 21, 2011 1:45 pm

Trip wrote:Та, сега, когато и двамата се отървахме от разните pesky проявления на асоциалност, за които е виновен Интерньетът, нямам нищо против да си продължим приказката за Лето и Марса, отдавна не съм водил музикална дискусия :)
Ми кво друго да ти кажа за Лето и Марса... Последния албум е доста meh, въпреки че има претенции за нещо по-зряло и по-изпипано. Личи му, че не е правен с мерак, а за да си изпълнят договора с лейбъла, които заведоха дело срещу тях.
Мисля, че Лето още не може да реши кое му се прави повече - да актьорства или да музиканства, затова се мъчи да обедини двете поприща като прави късометражни филми-клипове, режисирани от него и с него в главната роля. Режисурата става, но bdsm момента е смехотворен и би впечатлил хора под 20-годишна възраст. Твърде клиширана и (зло)употребявана концепция. Човека е вече 40-годишен, но прилича на 20-годишен келеш с тая прическа и дрешки. Поне не му личат годинките, блазя му. :)
Bosnia... they don't have roads, but they have Facebook.

raylight
Sorcerer

Post by raylight » Sat Jan 22, 2011 3:32 pm

Продължавам да насипвам в този блог представяния на хора от „личния ми пантеон”. За всеки от тях казвам, че е изключително интересен, истински голям ум, който ако бе имал късмета да се роди в развита нация щеше да бъде световно известен. Да бъде един от големите в своята област – съизмерим не с родните читалищни хоризонти, а с хората от енциклопедиите. За жалост, поради простотията на цялата обществена пирамида у нас, тези хора са почти неизвестни, забравени и е истински късмет ако не са убити. Последното звучи налудно, но само за родените след 89'та.

Днес ще отбележа един български музикант, който не просто покорява музикална Европа, а направо я стъписва, изкарва и въздуха. Това е човек, който без всякакви опасения от провинциално залитане и наивен местен патриотизъм можем да наречем „Геният- цигулар на XХ век.” Е, той успява и .... поради простотията на цялата обществена пирамида у нас, днес е малко известен и почти забравен...

Когато световният магьосник на цигулката Давид Ойстрах чува негово изпълнение на цигулкови концерти на Бах, той две години не се осмелява да свири този композитор на сцена...

Когато белгийската кралица Елизабет I (патрон на едноименния световен конкурс) го кани на аудиенция и му предлага да стене белгийски поданик, той отговаря простичко и без патос, с обикновено съобщително изречение:

- Няма начин Ваше величество, ние сме българи.

Когато войната запраща всепризнатия феномен на цигулката сред музикалните светила на Берлин, при него идва най-именитият професор по пиано и му казва:

- Губите си времето с цигулката, вие сте съвършен музикант, за по-малко от година можете да станете най-великия пианист.

След това при него идва професор по композиция и му казва:

- Губите си времето с цигулката, вие сте гениален музикален ум, за по-малко от година можете да станете съвършен композитор. Дължите го на света.

Когато известен американски диригент, чул за него от Йехуди Менухин го намира в окупирана Германия и предлага осигурено бляскаво бъдеще за цялото семейство в САЩ, пред алтернативата да го заварят съветските войски и в най-добрия случай да го върнат в комунистическа България.... той скромно отказва.

Всичко това се случва преди 18-тата му годишнина.

Единственият цигулар, който е изпълнявал в един концерт 24-те копричии на Паганини, всяко от които поотделно е смятано за подвиг за виртуози. На следващата вечер ги изпълнява отново, само че в обратен ред.

Роден в уважавано градско семейство. Баща му е професор по цигулка и ректор на Консерваторията.

На 2 годишна възраст констатират, че детето притежава съвършен музикален слух - изпитва физическа болка от фалшиви тонове.

На 6 годишна възраст смазващо се налага на Първия международен конкурс за цигулка във Виена над двадесетина световни виртуози. Не му дават наградата само защото като малолетен не може да участва в официалната част на конкурса, но изуменото жури му дава повече точки от победителя – 29-годишния Давид Ойстрах.

На 10 години печели международния конкурс „Йожен Изаи” в Брюксел.

На 12 години печели международния конкурс „Фриц Крайслер” в Париж

На 13 години завършва с отличие Брюкселската консерватория.

Преди края на войната свири с най-големите оркестри в Европа, под диригентството на най-великите диригенти.

Свири без партитура, достатъчно му е да е видял нотния запис веднъж, за да го запомни завинаги.

Без някога да се е занимавал целенасочено, само по слух проговаря немски, френски, фламандски, унгарски...

Най-младият лауреат на „Димитровска награда” - на 26 години.

Прави уникални записи, които влизат в златния фонд на националното радио.

През 1956г. бяга в Германия. Комунистическата власт го обявява за „невъзвращенец”.

Името му е забранено за произнасяне.

Книгите, в които се споменава гения му са иззети от книжарници и библиотеки и унищожени.

Плочите и лентите с негови записи в архива на Радиото са унищожени и загубени завинаги.

Заради преживените тежки психически травми от войната и емиграцията, смъртта на близките му и няколко претърпяни тежки инцидента, здравето му се влошава. Живее бедно и самотно.

На 52 годишна възраст е намерен е мъртъв в Хамбургската железница.

Казва се Васко Абаджиев (1926-1978)

Преди няколко дни, на 14 януари щеше да навърши 85 години!

Той няма паметник в България, нито улица с неговото име.

Съдбата му толкова прилича на тази на Моцарт, че ако не беше истинска история щях да кажа, че някой писател плагиатства трагичната съдба на залцбургския магьосник.

Последните десетина дни съм като обсебен. Всичко започна почти случайно с някакво куцо търсене в Google, което включваше думата цигулка. Зачетох се, потънах в текста, гледах и слушах, след което започнах да се гневя на себе си, че не знам за него повече от името му и че е бил цигулар през 50-те . Пощръклях и за няколко дни си намерих няколко книги и диск с негови изпълнения.

Добрата новина е, че паметта за преживяването Васко Абаджиев бавно и полека се завръща, благодарение на група мъдри хора, на които искам да благодаря:

1. Писателят Маргарит Абаджиев издава през миналата година романа „Шакона пасион”, който разказва за живота на Васко Абаджиев. (няма родство между двамата). Виж страницата на автора за романа

2. Отново Маргарит Абаджиев издирва в частна колекция и прави достъпна в интернет забранената и унищожена книга „Майстори на цигулката” от Стефан Грудев, писана през 1955, година преди музикантът да емигрира.

3. д-р Христо Василев е почитател и колекционер на Васко Абаджиев. Той събира оцеляли негови записи от БНР и от чужди звукозаписни компании, радиа и библиотеки. Благодарение на него миналата година беше издаден компакт диск с изпълнения на Васко Абаджиев.

4. Христо Василев създава сайт, посветен на Васко Абаджиев, където са качени и записи.

5. През 2001г. Н. Пиперов (племенник на музиканта) и Александър Абаджиев (музиковед, не е роднина на музиканта) издават биографичната книга „ Забравеният велик Васко Абаджиев”

6. През 2001г. проф. Лада Брашованова издава книгата „Паганини на ХХ век”

7. Известни български музиканти и цигулари учредяват фондация „Васко Абаджиев”. През 2000г. правят концерт в зала България в негова памет. Йосиф Радионов е извикан на бис. Вместо да свири, маестрото пуска запис на Абаджиев. Залата изригва...

8. Клуб „Юнеско – Леонардо да Винчи” е отправил официално предложение до Юнеско: 2011г. да бъде обявена за „Година на Васко Абаджиев”

9. Има инициатива праха на Васко Абаджиев да бъде препогребан в България.

Дискът, както и книгите "Шакона пасион" и "Забравеният велик Васко Абаджиев" могат да се купят от музикалната книжарница на ул. Ив. Вазов срешу Нар. театър.

http://www.youtube.com/watch?v=zLMcD2w5 ... r_embedded

http://templar.blog.bg/politika/2011/01 ... nat.669592
В традициите вграждаме себе си – ценностите си, светогледа си, паметта си, мъдростта си, себе си жертваме, за да предадем своите познания, но и страхове на бъдещите поколения през хилядолетията.

moonlight
Warmage

Post by moonlight » Sun Feb 06, 2011 12:24 am

Roger McGuinn - Jolly Roger

Много яка, от няколко дни и се кефя :lol:

Лириките:
Spoiler: show
The sun came up on the Spanish sea
Our homeland far behind us
Being junted by the King's Navy
It's sure he'd never find us
Pull away, me lads o' the Cardiff Rose
And hoist the Jolly Roger

We brought her into the looward wind
And made for the Caribbean
For thoughts of what it might have been
Destroys a human bein'

But thoughts about the Spaniards' gold
And learnin' to desire it
Can make a man so brash and bold
He'll soon become a pirate

Now a gleam came into the Captain's eyes
As he spied an English clipper
"She looks the perfect shape and size
Let's all aboard and strip her"

We fired a shot across her bow
And eased ourselves beside her
With our keels as close as she'd allow
We swung from the deck to ride her

Up she stumbles and starts to pitch
And signals for assistance
We tightened our hold another hitch
And ended her resistance

Now there's many a day on the Spanish sea
I served aboard that raider
But we never did nothing more beautifully
Than the way that we belayed her

Her hold was hot as St.Elmo's fire
Her chests were filled with treasure
We took as much as we'd require
Then took more for our pleasure

Now there's many a day on the Spanish Main
But none I hold so dear
As the happy day I first became
A scurvy buccaneer

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Sun Feb 06, 2011 9:37 pm

Черный ворон(запрещен к показу)
http://www.youtube.com/watch?v=WQ8lcIT1 ... re=related
"Не вярвам в колективната мъдрост на индивидуалното невежество."
- Йежи Лец, "Невчесани мисли"

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Mon Feb 07, 2011 5:40 pm

FLORENCE+THE MACHINE, МААААААМКА МУ ТОЛКОВА Е ЯКА!!!! Тотално съм зомбясал.
Howl
http://www.youtube.com/watch?v=ucFHDxhCVwE
Blinding
http://www.youtube.com/watch?v=qgZwJpKkohQ
Rabbit Heart
http://www.youtube.com/watch?v=AOFphfKZfr4
Dog Days Are Over
http://www.youtube.com/watch?v=ny4deVFs ... re=related
Girl with One Eye
http://www.youtube.com/watch?v=NC_his0-SKw
За пръв път жена изпълнител ме изпълва така след Amy Lee. И е доста по-добра от нея.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Tue Feb 08, 2011 9:02 pm

Дълбоко гениално парче, особено както ми е в момента...

http://www.youtube.com/watch?v=wXIMSdYr ... re=related
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Wed Feb 09, 2011 9:45 pm

http://www.youtube.com/watch?v=vo0WPi7afaQ
It seems they wanna finger print me and gimmie some years
They'll only get one finger while I'm shifting gears

Martix
Archmage

Post by Martix » Tue Feb 15, 2011 2:36 pm

http://www.youtube.com/watch?v=p7CZeBU8Ung

Pure Win. Особено края :lol: :lol:
Weird Al мина под прикритие и му наизлязла конкуренция.
There are no rules! I'm gonna get you!

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Fri Feb 18, 2011 10:41 am

Trip wrote:Покрай приказките за саундтрака на оня камелотски трейлър реших да видя дали още ще се кефя на 30 Seconds to Mars (aлбума, следващите два ме е страх да си ги пусна, щото чувам, че са станали емо-рокаджийчета и сигурно са крака). Все още много, много добър.
При положение, че следващите им албуми не ти харесват, това може и да не те заинтригува де, но все пак да си кажа - попадал ли си на новинката за предстоящия им концерт у нас? :)
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

Trip
Moderator

Post by Trip » Fri Feb 18, 2011 10:44 am

Е, не, не съм им дотам фен, та да цакам 96 кинта.... :shock: