Halo Reach

Всичко, което ви вълнува около голфа, бингото и стрип-покера...

Moderator: AlDim

User avatar
AlDim
Elder God
Posts: 5885
Joined: Mon Jul 24, 2006 1:49 pm

Post by AlDim » Sun Oct 17, 2010 5:42 am

Еми стандартният метод на крадците е да издебнат когато няма много хора в магазина и продавачите са заети, да грабнат нещо, да го занесат в някой по-далечен ъгъл на магазина или в тоалетната и да изръфат опаковката, докопвайки се до съдържанието й. Или направо си носят магнитчета, та да не ги освирва вратата. Многократно сме "хващали" разни на местопрестъплението (примерно идиотът си чопли кутия с Xbox 360 и си свирка), като казвам "хващали", защото по правило не трябва да се намесваме. Можем само да кажем "йо пич, с какво мога да ти помогна" и да се надяваме, че ще се притесни и ще си тръгне. :lol:

Друг вариант са тия с крадените кредитни карти. Те обикновено са разни крайно прости хлапаци, на които от няколко километра им личи колко са зле. Винаги искат да купуват "най-скъпия ни лаптоп". Ама защо? "Ми трябва им".

Масово има и идиоти, опитващи се да "върнат" торба с краден тонер без бележка, за което сещаш се колко ще им се отвори парашута.

Веднъж даже се е случило да ни се шмугнат в склада, да окрадат няколко десктопа и да излязат през задната врата.

Има магазини, които държат по няколко допълнителни служители, за да "поздравяват" хората, но всъщност са там, за да дебнат за крадци. В Walmart пък гъмжи от "купувачи", които всъщност са агенти под прикритие, проверяващи дали касиерите ще се усетят, когато някой излиза с крадена стока, един вид като тренировка.

Виждал съм и разни накрали се субекти гордо да си развяват плячката в трамвая и да я предлагат на който мине "само за по 10 долара играта/филма". Моят главен мениджър веднъж видял някакви простаци с негова стока на спирката и като печен идиот си я взел обратно от тях. :lol:

Как да е, стига толкоз офтопик. Дори не стигнах до лудите клептомани, но това ще го оставя за друг път.



Малко повече по темата - сега пуснах Halo 2 на PC-то (след като паузирах първата част в шибаната библиотека или каквото беше там), върви с що-годе стабилни 60 кадъра и определено изглежда и се играе много по-добре отколкото бъгаво емулираната на 360 Xbox версия.

User avatar
AlDim
Elder God
Posts: 5885
Joined: Mon Jul 24, 2006 1:49 pm

Post by AlDim » Sun Oct 17, 2010 6:13 am

Roland wrote:Не, мен ми беше любопитно как улавяте тия, дето крадат стока от магазина. Иначе мн ясно, че продават в ибей, то тва е ебаси криминалната бърлога :mrgreen:

Иначе аз и двете първи хейлота съм ги играл на 360 и ей богу, ЕДИН бъг не съм срещнал.
Първото няма грижи, но второто определено е по-зле отколкото да го играеш на оригинален бокс. Често се получава един дразнещ ghost ефект на екрана, който се оправя само с рестарт, а и фреймрейтът можеше да е по-добре, особено при сплит-скрийн кооп.

User avatar
RossTheBoss
Adept
Posts: 218
Joined: Sat Apr 10, 2004 11:55 pm
Location: На гарата у будката...

Post by RossTheBoss » Sun Oct 17, 2010 7:27 am

Halo
28 new from $16.99
22 used from $10.80

Halo 2
34 new from $15.69
18 used from $12.97

В ebay можеш за доста по-евтино да ги намериш, обаче аз не съм голям фен на покупките на pc игри от там.
1st rule - I RULE.

User avatar
AlDim
Elder God
Posts: 5885
Joined: Mon Jul 24, 2006 1:49 pm

Post by AlDim » Sun Oct 17, 2010 8:46 am

Мерси, но Amazon.com и повечето reseller-и там не пращат към Канада, а когато пращат е с по 15-30 долара shipping :/

Просто ще трябва да се разтърся в местните Gamestop-ове.

User avatar
RRSunknown
Elder God
Posts: 9513
Joined: Thu Nov 01, 2007 9:54 am

Post by RRSunknown » Sun Oct 17, 2010 2:50 pm

Съвсем офтопик стана с тия крадци. Аз само ти посочих че нещата се намират. Къде се джазира с тия крадци при положение че си говорим за очевидно втора ръка игра на доста години пусната на търг не мога да си обясня.
За мен няма нищо странно игра на толкова години отдавна да не се продава ритейл.

User avatar
AlDim
Elder God
Posts: 5885
Joined: Mon Jul 24, 2006 1:49 pm

Post by AlDim » Sun Oct 17, 2010 11:19 pm

Аз пък ти обясних защо смятам, че Ebay sucks. Как да е. :)

User avatar
RRSunknown
Elder God
Posts: 9513
Joined: Thu Nov 01, 2007 9:54 am

Post by RRSunknown » Mon Oct 18, 2010 12:45 am

За да приключим офтопика - на мен пък ибей ми е единствения начин да си набавям поне половината заглавия които или изобщо ги няма в булгаристан нищо че навсякъде ги има, или са старички по принцип. Примерно Risen изобщо не я внесоха - поръчах си я от ибей като пич чисто нова от доказана фирма за онлайн продажби и не съжалявам че съм цъкнал за пет минути поръчката :). Сега мисля пак по същия ред и Хало Рийч да взема че в България си стои упорито на 120 лева (сметни го в долари) а в ибей и онлайн магазините от Британия е 32 лири чисто нова (около 75 лева). Разбира се аз говоря от гледна точка на България - в Канада не знам как е но предполагам че има пребогат избор на прилични цени.

User avatar
F242
Sorcerer
Posts: 383
Joined: Sat Feb 11, 2006 6:34 pm

Post by F242 » Mon Oct 18, 2010 11:15 pm

Малко по темата - Второто Halo за PC все още го има в Pulsar http://www.pulsar.bg/prodDetails.php?prod_id=9882
Въпреки, че тази информация няма да бъде особено полезна за AlDim или пък дано да не съм прав :D
Това, което ме спря да бъде незабавна покупка беше операционната система - в къщи засега с Виста е само лаптопът на жена ми - аз съм консервативен, засега на десктопа съм с XP - и така ще остане докато, не намеря място в къщи за нов.
Halo Reach беше причината да посегна и към пренебрегнатия от мен дотогава ODST, и почти ме превърна във фенбой на поредицата.
В момента ODST е на прилична цена в Ozone и си заслужава - първо заради кампанията, второ заради това, че вторият диск - мултиплейърът на Halo 3 съдържа и DLC картите за тройката.

А сега и аз малко off - Risen ( да си дойда на болната тема ) го купих поради същите причини като RRSunknown - липса на вносител за България за 360 от PlayAsia - версията е NTSC-J- region free . И може би това е причината, че "на моя телевизор" :D играта изглежда повече от прилично. Това беше и последната ми покупка от там, заради митническите простотии, които се въведоха в България от началото на тази година. Не мога да отделя ден или ден и половина за да обикалям за да си освобождавам пратката от митница.

PS - Признавам си, и аз изпиратствах Halo -Combat Evolved :mrgreen:
"The vulgar think the God by analogy to man and so worship Him in the form of the Gods. The learned think the God by analogy to principles and so worship Him in the form of Love or Truth. But the wise think the God not at all. They know that thought, which is finite, can only do violence to the God, who is infinite. It is enough, they say, that the God thinks them."

User avatar
RRSunknown
Elder God
Posts: 9513
Joined: Thu Nov 01, 2007 9:54 am

Post by RRSunknown » Sat Dec 25, 2010 11:40 pm

За едно сядане установих че съм на половината. Бързичко се играе.
Ще почна с лошото, после доброто
Засега - Хало и половина, абсолютно нищо не са променяли по формулата. Те и CoD не промянят де, което ми напомня защо последната година не съм пипал нов шутър от първо лице - омръзнало ми е едно и също. Графиката ми е ужасно зле - нямам никаква идея защо я хвалите. Ако трябва да правя класация за графика сигурно ще има поне десет игри за бокса преди нея при това само от тази година. Изглежда като артифакт от древни времена сложена до неща като Vanquish , Red dead или дори Alan Wake. Говоря за графиката в самата игра - то пейзажите е ясно че са епични ама повечето време нямаш време да гледаш пейзажите а гледаш на метри пред теб близките сграфи и терен. За сравнение си пуснах хало 3 и терена изглежда абсолютно същия. Това което са бутнали са моделите на врага които са станали с една идея по убедителни но сградите и терена са на същото ниво като отпреди години. Единствено изглежда впечатляващо когато гледаш кътсцена и ти навират пейзажите в очите. Интелекта на моите спартанци е на ниво жалки тапири - още в началото се обърнах с джипката в един поток и моя спътник зацикли в потока и там си остана.
Доброто е че геймплея си зарибява - всеки бой е предизвикателен и за разлика от скриприраните CoD клонинги тук изпотяваш геймпада с предизвикателство не да зазубриш капачките а действително да си майстор и да използваш максимално придвижване, ръкопашен бой, гранати и т.н. Противниците са умело композирани и не се дават без бой а сватбарското пуцане се наказва със скоропостижно целуване на асфалта (или тревата). Между другото Хънтърите си се бият точно по-стария начин - не помня кой каза че били различни но при мен си умират като пичове от 2-3 изстрела на пистолета (стига да ги уцелиш в гърбината разбира се). По темата за оръжията - всеки с вкусовете си , аз лично подобно на старите Хейлота си жуля най-добре с катечната плазма на Ковенантите или с пистолета (да бе - най-първия пистолет). Автомата така и не ми допадна - правя цели редове пълнители и едвам убивам един (ако изобщо го убия). Автомата с оптика е далеч по смислен , особено ако ковеш глави. Забелязвам необичайно присъствие на снайпера за разлика от всички предходни игри. Не мога да кажа че това ми допада твърде много защото преди предпочитах да полагам с големия чук но предвид по-широките нива е разбираемо.
б.т.в. Музиката е страшно надъхваща.

Минуси
- остаряла морално графика
- глупаво AI на съотборниците
- Непроменена форума от десет години насам

Плюсове
- изключителна музика и озвучение
- пристрастяващи престрелки
- добре замислени и композирани врагове

User avatar
AlDim
Elder God
Posts: 5885
Joined: Mon Jul 24, 2006 1:49 pm

Post by AlDim » Sun Dec 26, 2010 2:35 am

Визията на Reach е омазваща и в геймплея и в кътсцените, идея си нямам за какво говориш... Новият им енджин е поне на 1-2 светлинни години пред грозното Halo 3 (включително що се отнася до текстурите и филтрацията на терена) и отвява огромното мнозинство игри за конзолата. С Red Dead, Alan Wake и т.н. въобще няма какво да се прави сравнение, при положение че са коренно различен тип игри, които хвърлят далеч по-малко екшън срещу теб и също както Vanquish дропят доста фреймове под 30-така (като Alan Wake и Vanquish са със значително намалена разделителна).

User avatar
RRSunknown
Elder God
Posts: 9513
Joined: Thu Nov 01, 2007 9:54 am

Post by RRSunknown » Sun Dec 26, 2010 9:58 am

Изобщо не ме омазва - сори за което.

User avatar
AlDim
Elder God
Posts: 5885
Joined: Mon Jul 24, 2006 1:49 pm

Post by AlDim » Sun Dec 26, 2010 10:03 am

Което си е изцяло твой проблем :)

User avatar
RRSunknown
Elder God
Posts: 9513
Joined: Thu Nov 01, 2007 9:54 am

Post by RRSunknown » Sun Dec 26, 2010 9:41 pm

Току що я минах - чак ми треперят леко ръцете от остатъчния адреналин :)
Ако има игра през годината на която с чиста съвест да дам определението епична - те това е . Изключително стръвен концентриран и динамичен екшън с атмосфера на килограми с огромно разнообразие в нивата и местностите през които се минава. "последната мисия" и финала ми въздействаха въпреки че имах идея какво да очаквам. Далечните фонове наистина нямат аналог и главно тях зяпах дакато показалците ми си почиваха.
Спейс мисията ми хареса но беше сложена само за отбиване на номера - много кратка и много лесна с повторяемост.
Друго тъпо беше насилената драма с Ноубъл сикс - през цялото време всички по време на игра са безмъвни роботи , изобщо не ги опознаваш и не ти дават никаква информация за тях и се очаква да пророниш сълза като умират по измислен начин. Еми сори ама за негъра от първите три Халота ми пукаше повече отколкото за целия отряд от Рийч взет заедно.
Сега мисля да жулна няколко дена мулти защото сингъла е само бонусче на истинскатаа игра.
Така или иначе влиза с тласък в петицата ми за игри на годината макар да не променя светата троица. Изобщо ако не съм го споменавал досега имам огромен сантимент към военни екшъни фантастики като gears, half life и halo.



П.С.
Прочее не виждам защо трябва да ми е проблем че не ме омазва нещо нарочено от мнозинството ? Единствения проблем е за някой който се дразни от разнобоя ми с мнението му. Ако няма дразнене всички сме ОК - аз просто си отбелязвам че не смятам че графиката е най-доброто на бокса и това е всички. От своя страна аз нямам проблеми с никой който смята че графиката на Red Dead и Байонета e по-зле. Възприятието на визията е изцяло въпрос на субективно усещане.

User avatar
AlDim
Elder God
Posts: 5885
Joined: Mon Jul 24, 2006 1:49 pm

Post by AlDim » Sun Dec 26, 2010 11:39 pm

Техническите характеристики на графиката са преобладаващо обективни. Цялостното визуално усещане е съвсем различно нещо.

А и нека те цитирам: "Графиката ми е ужасно зле" е доста далече от "просто си отбелязвам че не смятам че графиката е най-доброто на бокса".

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests