Ink

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
Post Reply
Itilon
Paragon
Posts: 590
Joined: Thu Mar 13, 2008 5:38 pm
Contact:

Ink

Post by Itilon » Tue Nov 30, 2010 11:05 am

Не знам дали е ставало дума за този филм (той все пак е от 2009) и дали някой го е гледал (като се има предвид фактът, че е, хъм, нискобюджетен). Аз най-накрая го довърших снощи и понеже още не мога да си събера мислите, ще препратя към нечии други :): http://www.existenceiswonderful.com/201 ... w-ink.html (но като напиша нещо за него, ще пиша :mrgreen:).

Ето и трейлър: http://www.youtube.com/watch?v=ZBGeErufQdY .

П.С: Впрочем Ink е много добър пример за това колко положително може да се окаже т.нар. "пиратство" понякога: благодарение на него Джеймин и Кайова, които в момента са в България бтв, могат да си позволят да живеят нормално, докато се занимават изключително с благотворителност! (А аз не мога да отрека, че съм пристрастен :)).

Ето още един техен клип: http://www.youtube.com/watch?v=oP59tQf_ ... re=channel :mrgreen:.

Gondry
Scholar
Posts: 122
Joined: Wed Aug 04, 2010 7:05 pm

Post by Gondry » Tue Nov 30, 2010 4:37 pm

Благодаря ти, със сигурност ще го гледам.

User avatar
jkklouna
Commoner
Posts: 42
Joined: Wed Nov 25, 2009 10:58 pm

Post by jkklouna » Tue Nov 30, 2010 7:55 pm

Гледах го преди известно време. Въобще не можах да разбера какво става. През цялото време се чудих какво правят, защо го правят и какъв е смисъла на филма. В първите 20 минути имаше някакъв проблясък със "черния", но в останалото време не ми беше интересен. Насилих се да го изгледам на няколко пъти понеже не обичам да почна филм и да го оставя...Цветовете са абсолютно дразнещи... Отначало се чудех дали да го сваля, но прочетох малко коментари и реших, че щом го хвалят толкова много все пак ще му хвърля 1 око. Но, хей, на мен и Син сити не ми хареса, пък и той сниман с такива гадни цветове и пак много го хвалеха. Надявам се който го гледа да схване по-добре за какво става въпрос и да му е интересен.

Gondry
Scholar
Posts: 122
Joined: Wed Aug 04, 2010 7:05 pm

Post by Gondry » Tue Nov 30, 2010 10:50 pm

Филмът не представлява никакво предизвикателство за зрители, калени в този тип медия, за тях и вдъхновенията на филма са очевидни. Не е труден за следене най-малкото поради факта, че сцените от различен timeline са просто в различни цветова гами.

Доволен съм, че го изгледах все пак. Хората, които го превъзнасят, преувеличават или просто са малко назад с материала. Четох примерно, че филмът "внушавал", а не говорил- B$, филмът е доста директен, а посланието се долавя още някъде от средата на филма.

Темата не е съня, а Пробуждането- при момиченцето в буквален смисъл, при
Spoiler: show
бащата/Инк
като преосмисляне на ценности. Проблем е, че репликата "Because I choose to see you for what you were intended to be" важи с особена сила за филма, който можеше да бъде повече. Липсата на адекватен бюджет също е повлияла силно, най-вече в overall cheapness ефекта, с който човек трябва да се примири. Няма как да не неприятно, когато виждаш режисьорът какво е имал предвид, но просто не са му стигнали парите да го направи. Иначе недоразумения в редакцията, че и сценария, също не липсват.

Но да, симпатичен филм, насочен към малка част от публиката. Сред тази част съм, просто му трябваше повече стил, опит и сложност.

Itilon
Paragon
Posts: 590
Joined: Thu Mar 13, 2008 5:38 pm
Contact:

Post by Itilon » Tue Nov 30, 2010 11:10 pm

Аве, де да знам. От една страна съм напълно съгласен с това, което казваш - филмът не е труден за следене (аз например още към средата вече знаех, че
Spoiler: show
бащата е Инк - заради гласа, честно казано!)
От друга страна, съм точно от хората, които го смятат за постижение - и освен това познавам един-двама, които абсолютно нищо не разбраха, така че елементарността е по-скоро въпрос на зрителско възприятие. Но, както казах, аз съм силно предубеден покрай създателите, така че това влияе...

Бтв, това дето "внушава", а не "говори" идва от факта, че всичко случващо се отказва да получи някакво външно обяснение (изключая едни думи на Сторителърката), което се случва достатъчно често и в киното - мисля, че сравнението беше с Аватар, където всъщност научаваме доста за Пандора чрез речта на главния герой или диалога му с други, докато тук това го няма.

Но е факт, че недоразуменията не са малко:
Spoiler: show
Да оставим настрана времевия парадокс, но инкубуси WTF???
Но като цяло май не се мъча да споря, защото това, което говориш, си е така! :mrgreen:

Бтв, за вдъхновения не знам, но определено имаше моменти, напомнящи ми за Гилиъм (Бразилия), Уидън, че даже и Saw (което, обаче, силно подозирам, не е търсен ефект :D).

User avatar
coldie
Forsaken
Posts: 2969
Joined: Fri Dec 05, 2008 10:20 pm

Post by coldie » Mon Dec 06, 2010 9:27 pm

Незнам как им викат на такъв тип филми, може би нонсенс, тоя е от филмите които не се осмислят с ум а със усещане, може би. Не бих казал, че е нещо особено филма.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 18 guests