Абсурдистан, отгоре, отдолу и отвътре... (Part IV)

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Wed Nov 17, 2010 8:18 pm

Като ви чета, направо се радвам, че последното ми ходене в Несебър беше преди повече от дванайсет години. Още си пазя хубавите спомени от тогава, ама...
Както и да е, това, което чета в статията, е гнусно. Надявам се да хванат извършителите и да ги накажат брутално.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Wed Nov 17, 2010 8:22 pm

Бтв не знам дали знаете какво всъщност е Несебър - това е уникално място, просто на изключително малко места в света има запазена и възстановена архитектура от толкова епохи да съжителстват заедно - нещо като самия Рим на един мъничък остров. Сори ако се изсилвам, но си е така - мястото има потенциала да е истинска съкровищница. Има къщи от турско време, от следосвобожденско, има средновековни укрепления (това дали не беше в Созопол, може би се бъркам), има римски останки и гръцки църкви, има археология от тракийско време. И всичко това е запазено!

И некви ПРОДУКТИ на свъременното ни образование и култура (с извинение към несебърци, сигурен съм че има и свестни сред тях) са превърнали това място в някъф пълен алъш-вериш от най-кенефен тип и ми ПАЛЯТ останки на ХИЛЯДИ години бе батко, че някой им посегнал на далаверката. Е това не е за затвор, ами не знам за какво е.
This is it. Ground zero.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Wed Nov 17, 2010 8:35 pm

Ей таз статия е вървежа. Нищо квот да не го говорим и тук де. Но човекът просто си разказва какво е преживял.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Wed Nov 17, 2010 8:38 pm

Е, сувенирниците в къщите са си ок, кво. Стига да не са прецакали самите къщи заради тях. Тоя крайморски алъш-вериш го е имало винаги - аз имам спомени от доста крехка възраст от Созопол примерно. Така че на мен не ми пречи, а даже ме кефи по един такъв носталгичен начин. А съм го виждала и по света - хората, живеещи по туристическите атракции масово въртят дребна търговийка с боклучета, храна и прочее.
Вече драсканиците със спрейове, са друг въпрос.

Бе не знам - преди 2 години не ми миришеше на пикня в стария град и не видяхме спринцовки, а го изръшкахме целия със Сашо. Мое да е било, щото сме били млади и влюбени, кой знае. :lol:

Бтв, ние бяхме в някъв много хубав тризвезден хотел всъщност - аз очаквах да е толкова по-зле. Леглото ни беше огромно, стаята и банята - чиста, имахме климатик. Изобщо - оплаквания от хотела и обслужвамето нямам, даже ако идем в Несебър пак някой ден, пак в тоя хотел ще идем. И храната беше екстра. На плажа беше гърч, ама то е щото всички се изнасяха на оная малка част от плажната ивица, дето е без набучени чадъри - тая с чадърите седеше пуста, щото нямаше никви туристи. Несебърчани се оплакваха, че е много зле откъм туристи тая година - може би затова беше толкова яко всъщност. :lol:
Last edited by Amelia on Wed Nov 17, 2010 8:44 pm, edited 1 time in total.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Wed Nov 17, 2010 8:44 pm

Интересна работа. Би трябвало да се стремят да поддържат старовремския облик точно с цел туризъм а не да го развалят умишлено.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Wed Nov 17, 2010 8:44 pm

Хриси, когато ВСЯКА къща е сувенирница, кебапчийница или кюлотница, хардли е ок, честно. Щото и аз съм бил по тия места из Европа и мога да кажа какво е съотношението там. И естествено че са прецакали къщите за бога, нали точно затова сега общината се опитва да ги стегне малко.

Марфе, статията е спот он. И то да беше само морето....

РРС - ако имаха малко акъл в главата, би трябвало, да. Уви, такъв там не се намира. Бтв ти си от Габрово - е ще дам един пример за наистина идеално развит туризъм, в който сувенирниците са на място, автентични и мястото не прилича на джапанландия - Боженци.

Това за мен е най-красивото място, на което съм бил в България и единственото заедно с Копривщица, което наистина да искам да покжа на някой чужденец.

А Несебър има - извинявай, но обективно си е така - МНОГО повече възможности от Боженци, много повече архитектура, много повече история, много повече възможности за отдих. Може да бъде бижу. Вместо това е някаква клоака.
This is it. Ground zero.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Wed Nov 17, 2010 9:38 pm

Всъщост точно Боженци мислех да давам за пример в предния пост но го изтрих да не почнат спорове кой е по по най.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Wed Nov 17, 2010 9:51 pm

Боженци обаче е архитектурен резерват, не знам дали Несебър се ползва с тоя статус, но интересно ако не се - защо не се???
This is it. Ground zero.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Wed Nov 17, 2010 10:08 pm

Не би трябвало това което е паметник на културата в Юнеско да е по-малък статут от АИР.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Thu Nov 18, 2010 2:09 pm

http://paper.standartnews.com/bg/articl ... cle=347813

искрено я мразя вече тая държава бтв.
This is it. Ground zero.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Thu Nov 18, 2010 2:17 pm

Аз съм пък готов да се запиша за наказателна акция която да се саморазправи с келешите от Несебър и да им струти каквото има да се дострутва.

armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Thu Nov 18, 2010 2:39 pm

На общ принцип не ми се иска да се съгласявам точно с Карбовски, но в този случай ще се наложи. То бива бива глупост човешка, но чак пък толкова.

По потресаващото е че за излизане от Юнеско се говори в момент когато наш човек е начело на въпросната организация, ако не ме лъже паметта заглавието на въпросната е Ирина Бокова.

Mushu
Aes Sedai

Post by Mushu » Thu Nov 18, 2010 2:39 pm

То всеки с малко повече мозък от една хлебарка ще му се прииска да ги избие, направо ме изкарват от кожата тези простаци :x

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Thu Nov 18, 2010 2:44 pm

armageddon wrote:На общ принцип не ми се иска да се съгласявам точно с Карбовски, но в този случай ще се наложи. То бива бива глупост човешка, но чак пък толкова.

По потресаващото е че за излизане от Юнеско се говори в момент когато наш човек е начело на въпросната организация, ако не ме лъже паметта заглавието на въпросната е Ирина Бокова.
+1. Все едно аз съм писал това.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Thu Nov 18, 2010 2:54 pm

Армагедоне, относно Карбовски погледни нещата от друга страна - просто той се съгласява с очевидни факти. И това, което е написал, просто повтаря маса други изписани и изговорени по темата неща.

А по темата - те такова просто създанийце като булгаристанеца няма се намери другаде по белия свят. Факт е. И не, не е Андрешко. Андрешко нищо лошо не е направил - остави бирника в блатото основно щото оня се държеше противно. Българинът е бай Ганьо, който като види някоя забележителност, тутакси преценява колко взрив ще й трябва, за да бъде заличена. А после, когато някой му каже в очите, че е Ганьо и прост въшлив гащник, толкова се набира, че му тегли куршума. Готов е по голо шкембе и потник да пее химни за България на пет океана и шест вселени, но ако я получи, тутакси ще му намери лесния начин да я оака. Въобще, драйфа ми се от тоя персонаж, не се чувствам никакъв патриот, не ми дреме за славното минало и за златния век на Симеон (който е бил абсолютен галфон, между другото и заради неговите болни амбиции после два века сме под византийско), не ми дреме и за болните божидардимитровизми, който си съперничи с македонците в състезанието "кой е създал Пангея".
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.