Астрология
Moderator: Moridin
[quote="raylight"][quote="Morwen"]Дюд, ар ю сириъс?
Нетърпелив, буен и т.н. глупости.
Тези описания на Телеца са абсолютно несериозни
Да кажем, че това описание не е булшит,като това, което си ползвала и което би обяснило, защо имаш 0% доверие на астрологията. На такава астрология и аз нямам. Виж, на това имам повече:
http://www.taoofastrology.com/archetype ... hetype.htm
Това тук е за девата:
Роланд, извинявам се, беше без да искам този втори пост.
Нетърпелив, буен и т.н. глупости.
Тези описания на Телеца са абсолютно несериозни
Да кажем, че това описание не е булшит,като това, което си ползвала и което би обяснило, защо имаш 0% доверие на астрологията. На такава астрология и аз нямам. Виж, на това имам повече:
Това тук е за девата:
Роланд, извинявам се, беше без да искам този втори пост.
В традициите вграждаме себе си – ценностите си, светогледа си, паметта си, мъдростта си, себе си жертваме, за да предадем своите познания, но и страхове на бъдещите поколения през хилядолетията.
- Interpreter
- Forsaken
Не че нещо, но зодия "Риба" няма. За останалото се въздържам от коментар.raylight wrote:Извод; Подвижни знаци не пишат лесно саги - Риба, Близнаци, Стрелец, Дева. Най - добри са неподвижните знаци според теорията - те са архтектите и могат да подържат постоянно темпо:
Водолей, Телец, Скорпион, Лъв.
Много ги обичам тия изводи, които се правят от един частен случай. Дори при по-добра обосновка не винаги е вярно - 5 е просто число и 7 просто - значи всички нечетни числа са прости. Логично.Извод; Подвижни знаци не пишат лесно саги - Риба, Близнаци, Стрелец, Дева.
Brian Jacques - 11 книги Redwall - Близнаци
Robin Hobb - Риби
Edgar Rice Burroughs - 20-тина книги Тарзан и още няколко доста обемни серии - Дева
И това е защото не ми се рови...
Бтв, нека пак да кажа (макар ти упорито да си глух за контрааргументи), че направеното от теб описание много добре ми пасва и на мен , и на още поне 5-6 познати тук, никой от които не е Дева.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either
Има ли някакъв общопризнат източник за характеристиките на отделните зодии? Аз съм Дева и всеки път когато някой ми разяснява отличителните ми белези, изрежда различни неща. Един път съм земен, друг път - отнесен. Понякога съм циничен, а понякога - непорочен. Последно?
Look at the darkness...
...around me.
...around me.
Бъроуз пише серия от малки приключенски книги, не е точно епос от типа на Колело за Огън и Лед. Там не съществува проболемът за мащабната история, излязла от контрола на автора си в процеса на писане.Morwen wrote:Много ги обичам тия изводи, които се правят от един частен случай. Дори при по-добра обосновка не винаги е вярно - 5 е просто число и 7 просто - значи всички нечетни числа са прости. Логично.Извод; Подвижни знаци не пишат лесно саги - Риба, Близнаци, Стрелец, Дева.
Brian Jacques - 11 книги Redwall - Близнаци
Robin Hobb - Риби
Edgar Rice Burroughs - 20-тина книги Тарзан и още няколко доста обемни серии - Дева
И това е защото не ми се рови...
Бтв, нека пак да кажа (макар ти упорито да си глух за контрааргументи), че направеното от теб описание много добре ми пасва и на мен , и на още поне 5-6 познати тук, никой от които не е Дева.
Така или иначе, не спорим статистически, т.е се намираме на приказка от двете страни в случая.
За описанието на работните навици на Девата, ето какво казва Стивън Кинг за себе си:
"„Дръм“ не процъфтя под моето ръководство. Тогава — както, впрочем и днес — при мен се редуваха фази на мързел с периоди на неистово желание за работа. През учебната 1963–1964 година излезе само един брой на „Дръм“, но затова пък по-дебел от телефонния указател на Лисбън Фолс"
http://chitanka.info/lib/text/10973
Той е Дева.
Ето това е истинското описание на подвижния знак - тези фази, тези синусиоиди, които са в пъти по - изразени при тях, отколкото при другите осем знака. Това описание може да пасва на много хора тук, но не пасва толкова добре, колкото на Кинг или Мартин. Това е разликата.
П.С. Не съм глух за аргументи, но съм на фази

В традициите вграждаме себе си – ценностите си, светогледа си, паметта си, мъдростта си, себе си жертваме, за да предадем своите познания, но и страхове на бъдещите поколения през хилядолетията.
Циничен и непорочен е правилно описание. Цинизмът идва от сблъсъка на идеализма с реалността, той е отрицателен идеализъм. Само някой, който е силно романтичен, може да стане след това циничен.dellusion wrote:Има ли някакъв общопризнат източник за характеристиките на отделните зодии? Аз съм Дева и всеки път когато някой ми разяснява отличителните ми белези, изрежда различни неща. Един път съм земен, друг път - отнесен. Понякога съм циничен, а понякога - непорочен. Последно?
Джордж.Р.Р.Мартин казва за себе си, че някога е бил известен като най - романтичния от всички автори. Романтизмът му се вижда и сега в Песента, странно преплетен с цинизма му.
Ам, ти хващаш едно общочовешко качество, приписвано на зодия и намираш човек тази зодия, на който то пасва. И още един, на чиято извадена от контекст реплика - също. А на останалите хора, на които пасва, ти казваш, че не пасва толкова добре... защото ти така мислиш и толкова. Примерите за обратното игнорираш. Ми хубаво.
И не разбирам що за обосновка е "тоя човек зодия Дева е такъв и такъв". Може да се намери всякакъв човек от зодия Дева (или друга зодия) - добър, лош, решителен, колеблив, разфокусиран, целеустремен. Това не доказва, че всички родени в този месец са такива.
И не разбирам що за обосновка е "тоя човек зодия Дева е такъв и такъв". Може да се намери всякакъв човек от зодия Дева (или друга зодия) - добър, лош, решителен, колеблив, разфокусиран, целеустремен. Това не доказва, че всички родени в този месец са такива.
Аз мислех, че поне спорим аргументирано...Така или иначе, не спорим статистически, т.е се намираме на приказка от двете страни в случая.
I don't wanna die
Аз винаги споря аргументирано, обикновено отсрещната страна ми казва, че много се обяснявам.Morwen wrote:Ам, ти хващаш едно общочовешко качество, приписвано на зодия и намираш човек тази зодия, на който то пасва. И още един, на чиято извадена от контекст реплика - също. А на останалите хора, на които пасва, ти казваш, че не пасва толкова добре... защото ти така мислиш и толкова. Примерите за обратното игнорираш. Ми хубаво.
Така или иначе, не спорим статистически, т.е се намираме на приказка от двете страни в случая.
Аз мислех, че поне спорим аргументирано...
Що се отнася до общочовешките качества - идеята на зодиака е, че те са много по - ярко изявени КАТО ПОТЕНЦИАЛ от други при определен тип зодия. Фазите при подвижните зодии са по - ярко изявени, отколкото при неподвижните. Целеустремеността е по - силна при кардиналните и т.н.
Потенциал, означва, че това са вродените стремежи. Всеки може да надрасне ограниченията си (нирвана му казват будистите) с воля, но когато волята не е изявена, поведенческият модел следва утъпканите пътечки на вроденото.
Напасването на профила към човека е едно, но в тези архетипи има неща, които просто крещят, че са верни. Има си някои ключови елемента, за всяка зодия, които са много по - изявени от другите, които съм забелязал или поне съм се самоубедил, че съм забелязал
1) Категоричността на решенията на Телеца (сравнени с Близнака, който си мени решенията по три пъти на ден)
2) Стремежът за публична изява и признание на Лъва, склонност към физическа агресия при мъжете (девата ще те сецне с дума, лъвът ще те удари при една и съща ситуация)
3) Неспособността на Стрелеца да лъже убедително (в общия случай) и неговата концепция за истината - увъртането, недомлъвките, премълчаването са лъжа, измислиците са лъжа и т.н.
Има и други такива. Това не са закони, а по - скоро акценти при зодиите, аз поне така ги разбирам, т.е. при тях са по - изявени като потенциал.
П.С. Не съм отхвърлил възможността астрологията да е така направена, че да се самоубеждават хората във верността и.
- The Dragon
- Elder God
1) Каквото реша това става.raylight wrote:
1) Категоричността на решенията на Телеца (сравнени с Близнака, който си мени решенията по три пъти на ден)
2) Стремежът за публична изява и признание на Лъва, склонност към физическа агресия при мъжете (девата ще те сецне с дума, лъвът ще те удари при една и съща ситуация)
2) Между 16 и 18 годишна възраст любимият ми аргумент при спорове беше да хващам опонента за гърлото.
Влиянието на небесните тела до характера на хората се изразява с действието на елементарните частици булшитони.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.
Wat? Май живееш в някакъв много странен свой си свят. Не е необходимо да си бил романтичен, за да станеш циничен. Това изказване е откровено глупаво. И престани да даваш единични примери, в света има близо 7 000 000 000 души. На твоя Мартин, аз мога да дам 10 контрапримера.raylight wrote:Циничен и непорочен е правилно описание. Цинизмът идва от сблъсъка на идеализма с реалността, той е отрицателен идеализъм. Само някой, който е силно романтичен, може да стане след това циничен.
Джордж.Р.Р.Мартин казва за себе си, че някога е бил известен като най - романтичния от всички автори. Романтизмът му се вижда и сега в Песента, странно преплетен с цинизма му.
Не знам дали разбираш какво ти казвам, разбираш ли?
Look at the darkness...
...around me.
...around me.
Значи, ако някой има качество съответстващо на зодията му, това е заради нея. Ако го няма е защото го е подтиснал. А ако човек от друга зодия го им, сигурно е щото го развил насила. Хубаво, но абсолютно недоказуемо. И не особено практично, след като не е гаранция за нищо.
Бтв, за трите ти примера - първите трима човека от съответните зодии, за които се сещам не просто не са такива, а са пълната противоположност на описанието.
Бтв, за трите ти примера - първите трима човека от съответните зодии, за които се сещам не просто не са такива, а са пълната противоположност на описанието.
Last edited by Morwen on Thu Oct 21, 2010 1:54 pm, edited 1 time in total.
I don't wanna die
Абе къде къде по прибрана е поне от гадаенето по вътрешности ;р
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”
- The Dragon
- Elder God
Виж, ако не ти стига интелектът да разбереш нещо, не изкарвай другите тъпи, бива ли? Не знам дали разбираш, какво ти казвам, приятелюdellusion wrote:Wat? Май живееш в някакъв много странен свой си свят. Не е необходимо да си бил романтичен, за да станеш циничен. Това изказване е откровено глупаво. И престани да даваш единични примери, в света има близо 7 000 000 000 души. На твоя Мартин, аз мога да дам 10 контрапримера.raylight wrote:Циничен и непорочен е правилно описание. Цинизмът идва от сблъсъка на идеализма с реалността, той е отрицателен идеализъм. Само някой, който е силно романтичен, може да стане след това циничен.
Не знам дали разбираш какво ти казвам, разбираш ли?