Случи ми се нещо интересно, Part II

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

User avatar
beliefcontrol
Paragon
Posts: 532
Joined: Sat Jan 20, 2007 2:53 pm

Post by beliefcontrol » Wed Sep 01, 2010 1:35 pm

Звучи като деликатен и непохватен опит за свалка, та абонамента за гей порното може и да зарадва човечеца. :mrgreen:
Disillusion is common place.
Confusion, our fatal flaw.
Retribution, our sacred god.
Conclusion: There is no law.

User avatar
Marfa
Moderator
Posts: 11232
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:12 pm
Contact:

Post by Marfa » Wed Sep 01, 2010 2:46 pm

tigermaster wrote:Оня ден докато се връщах от пазара, някакъв тип ме спря на улицата.
-Здрасти - казва. - Разбираш ли от Интернет?
-Горе-долу - казвам, - защо?
-Ами аз, такова, тааа, така, фотошопа нещо...
Питам го с какво очаква да му помогна.
-Аз - обяснява ми, - си купих компютър преди два месеца и още не знам нищо. Свалих си - вика, - фотошопа, последния модел от замундата ли беше, арената ли, ама не тръгва. Не ще и не ще. Та ако можеш да ми помогнеш.
Опитвам се да му обясня, че ако не в описанието на торента, някъде из коментарите трябва да е обяснено какво да направи. Той обаче продзължава да ме разпитва.
-Така - казвам му, - не мога да Ви обясня нищо, да ме извинявате.
Той:
-Няма проблем, ще ти дам и-мейла си, пък ти, тъй да се каже, ми пиши. Може и скайпа да си напишеш, ако имаш, пък аз ще те намеря.
Написа си пощата на някакво листче, връчи ми го и си продължи по пътя.
Мислех да му задръстя мейла с простотии, за да знае да не го раздава на непознати по улиците, но се отказах. Във всеки случай няма и да се опитвам да му помагам. Не знам дали съм ядосан, загуби ми цели десет минути в глупости. Горе съм пропуснал доста от приказките му, а и разни междуметия и т.н. Малко ми оставаше да го питам толкова ли няма познат с компютър, че да му оправи проблемите, та до мен е опрял...
Ми не си е пил хапчетата явно, ко.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

User avatar
Amelia
Moderator
Posts: 12921
Joined: Mon Aug 30, 2004 9:49 am

Post by Amelia » Fri Sep 17, 2010 7:33 pm

Значи, новият семестър започна и аз пак преподавам. Упражненията ми тръгвам от другата седмица и сега при нас ври и кипи, правим подготовки, ориентации и секви такива неща.

Та, досега всеки семестър съм имала нещо необичайно в лаб-а. Случва се основно на мен - другите тийчинг асистанти нямат такива ситуации, според каквото сме си говорили. Някакъв късмет имам явно и ги привличам тия неща. То не че е лошо - интересно е и ме учи да реагирам на разни специални нужди енд стъф. Едната година имах едноръко момче, което на всичкото отгоре беше атлет в националния отбор по биатлон за паралимпикс игрите. После един пич си счупи крака зловещо и аз трябваше да се правя на милосърдна сестра в лаб-а и да му сглабям поредица от столчета, на които да си посядва. Третият път пък мой ученик си счупи гърба и се разхождаше из лаба с някъв специален екзоскелет. И пак трябваше да съобразявам упражнението с него. Сега пък ми се случи транссексуален студент. В момента сменя пола от мъжки на женски, промяната е още едва на първите 20% и е много очевидна. Та вчера имахме специална среща с таз девойка, защото тя ужасно се притеснява от това дали останалите студенти няма да я зяпат и да се държат лошо с нея и иска да е лаб партнър с момиче. Та ще я сложим с момиче и аз ще гледам да модерирам неприличните поведения в лаба ако изобщо има такива.
Дано всичко да е наред - толкова стресната беше, милата.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

User avatar
Amelia
Moderator
Posts: 12921
Joined: Mon Aug 30, 2004 9:49 am

Post by Amelia » Tue Oct 19, 2010 8:24 am

Мамини златни китайци!
Току що получих и-мейл от лицето Жанг, който почва с:

"Hi Miss. Zarchekoff"

Е, таково досега не ми бяха викали, честно. Била съм Зхекова. Била съм Жукоу. Била съм Жевова. Ма Зарчекоф не съм била.
Ебаси!

И кат стана дума за китайци, оня ден получих продължителен и сълзлив и-мейл, в който един от моите китайци ми обяснява, че е частично глух и му е трудно да ми следи лекцията дето им изнасям преди упражнение. Та загубил много точки на рипорта, щото си го написал с ръководството и не написал в него нещата, които специфично аз съм изисквала - структурни формули и сметки в мол/Л. Да съм му пращала ако обичам и-мейл със специфичните ми изисквания, за да не пропусне нещо. Бидех така добра да му цитирам точната страница и ред от ръководството, в което се изискват структурните формули и сметките в мол/Л. Сърбяха ме ръцете да му кажа - "пич, кат си глух, да не би да си и сляп", ама просто му написах да си чете ръководството по-внимателно. И да преписва квото пиша на дъската, щото аз там пиша всичко - считам, че човек със слухови проблеми би трябвало да има тоя навик вече.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

User avatar
termit
Jaghut Tyrant
Posts: 1758
Joined: Thu Jan 15, 2004 5:04 pm

Post by termit » Sat Nov 13, 2010 12:33 pm

Сдобих се с новия Киндъл. Още не ми е минала еуфорията от нова играчка, обаче адски ме радва и е много удобно за четене. Освен това безплатното 3G наистина работи, а браузърът е достатъчно приличен и върши отлична работа, ако ти трябва бърза справка в интернет по път.
За момента съм издразнен от Kindle Store-a, който ми се вижда доста постен - нито една от книгите, които си бях набелязал за начало, я нямаше там. За сметка на това открих Calibre ;)
Elves dig rocket launchers.

User avatar
Grumpi
Sorcerer
Posts: 394
Joined: Thu Jul 29, 2004 1:11 am
Location: Sigil

Post by Grumpi » Sat Nov 13, 2010 1:24 pm

Дай малко подробности откъде го поръча и разните му там врътки.
Image

User avatar
Yan
Site Admin
Posts: 6912
Joined: Sat Dec 20, 2003 12:01 am
Location: Who cares...
Contact:

Post by Yan » Sat Nov 13, 2010 1:27 pm

termit wrote: За момента съм издразнен от Kindle Store-a, който ми се вижда доста постен - нито една от книгите, които си бях набелязал за начало, я нямаше там. За сметка на това открих Calibre ;)
Амазон са педераси (уви, не само те) и съответно за България се продават само неща за които има права за родната ни страна - да се чете около 200 хил. заглавия (това по данни от миналата година) - за нашите жанрове поне селекцията е мноооого зле.
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

User avatar
termit
Jaghut Tyrant
Posts: 1758
Joined: Thu Jan 15, 2004 5:04 pm

Post by termit » Sat Nov 13, 2010 1:52 pm

Яне, не знам за това да ти кажа. В момента в Kindle store-a има опция да прегледаш наличните книги по държава. Избрах щатите, но и там предложенията ми се видяха постни - не намерих нищо от black library примерно.

@Grumpi - поръчах го от amazon.com, версията с 3g е 189$, като ти слагат задължително скъпата доставка от 20$, т.е. от Амазон стъпва към 210$. Пристигна за 5 дни (поръчан събота, понеделник го изпратиха, четвъртък ми дойде цесията на адреса).

Схемата за получаване за София е следната:
като дойде цесията, взимаш я и отиваш в митницата на летището. Ако нямаш EORI номер, можеш да си изкараш там временен - има едно гише, пред което стои разпечатана заявка, която да попълниш. Нямаше опашка и процедурата отне около 5 мин - да попълня заявката и да им я дам, след това те да извадят номера.
След като имаш EORI номер, отиваш с цесията в едно от двете капанчета отляво или отдясно на входа на митницата. Там ти попълват митническата декларация, и ти дават и една дискета с нея ( :lol: ). Това удоволствие ми стъпи 15 лева.
С попълнената декларация обратно в митницата и плащаш ДДС-то на касата на Уникредит, която е срещу митническите гишета. За моя Киндъл с банковата такса излезе някъде 55 лева.
Последната стъпка в митницата е да дадеш попълнената декларация на митническите гишета, които са до това, където ти дават EORI номера. От там нататък изчакваш някакъв период, докато те извикат да ти дадат обработената декларация. С нея отиваш в офиса на UPS, тръгваш от летището по стария път към Дружба и ще го видиш. Там вече дават киндъла, срещу 12 лева за освобождаване или нещо от сорта.
Общо пари: 210$, 80 и няколко лева
Общо време: аз извадих късмет и като отидох петък сутринта в митницата нямаше хора (само още двама души, и те за киндъли ;), така че успях да свърша всичко за около час и 15 минути.
Last edited by termit on Sat Nov 13, 2010 1:56 pm, edited 1 time in total.
Elves dig rocket launchers.

User avatar
Grumpi
Sorcerer
Posts: 394
Joined: Thu Jul 29, 2004 1:11 am
Location: Sigil

Post by Grumpi » Sat Nov 13, 2010 1:55 pm

Мерси, точно тази информация търсех.
Image

User avatar
Moridin
Global Moderator
Posts: 19286
Joined: Fri Dec 19, 2003 10:21 pm
Location: On the other side
Contact:

Post by Moridin » Sat Nov 13, 2010 2:46 pm

по чия мрежа върви 3г, че да е безплатно?
This is it. Ground zero.

User avatar
Trip
Moderator
Posts: 6353
Joined: Sat Dec 31, 2005 7:30 am
Contact:

Post by Trip » Sat Nov 13, 2010 2:55 pm

A кви файлове чете тва жвотно и как се местят от компа на него? Лесно ли се чупи?

User avatar
Yan
Site Admin
Posts: 6912
Joined: Sat Dec 20, 2003 12:01 am
Location: Who cares...
Contact:

Post by Yan » Sat Nov 13, 2010 2:59 pm

Trip wrote:A кви файлове чете тва жвотно и как се местят от компа на него? Лесно ли се чупи?
http://en.wikipedia.org/wiki/Amazon_Kin ... eration.29

Аз съм се ориентирал към това:

http://shop.myebook.bg/product_info.php/products_id/34
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

User avatar
Moridin
Global Moderator
Posts: 19286
Joined: Fri Dec 19, 2003 10:21 pm
Location: On the other side
Contact:

Post by Moridin » Sat Nov 13, 2010 3:07 pm

Нещо не се ориентирах от линка за 3г-то чия мрежа ползва, а и за въпроса на Емо, който що няма аватар????

това българското ме поблазни с тоя вграден речник, стига въпросният да е читав...
This is it. Ground zero.

User avatar
Yan
Site Admin
Posts: 6912
Joined: Sat Dec 20, 2003 12:01 am
Location: Who cares...
Contact:

Post by Yan » Sat Nov 13, 2010 3:36 pm

Емо питаше за форматите в линка му е описано.
Kindle е доста ограничен откъм формати основно щото Амазон са кретени.

3G-то е на който има договорка с Амазон. Какво значение има чие е, при положение, че е безплатно и върши работата, за която е предвидено?

Pocketbook-а е от най-свестните рийдъри в момента. Голям набор от формати, плюс две години гаранция. Иначе не е български, просто има локализация.
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

User avatar
Moridin
Global Moderator
Posts: 19286
Joined: Fri Dec 19, 2003 10:21 pm
Location: On the other side
Contact:

Post by Moridin » Sat Nov 13, 2010 3:49 pm

Ясно :) еми не, просто се учудих, понеже на мен ми се струва абсурдно която и да е от българските мобилни компании, които са си акули и половина, да даде просто ей така неограничен 3г достъп за фиксирана цена.

Ще разгледам подробно. Напоследък и аз искам да си купя такава джаджа, макар да ми е малко скъпичка за момента.
This is it. Ground zero.

Who is online

Users browsing this forum: Ahrefs [Bot] and 14 guests