Starcraft 2

Всичко, което ви вълнува около голфа, бингото и стрип-покера...

Moderator: AlDim

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Tue Aug 03, 2010 6:42 pm

хайде, ама има ли кооп на кампания че не разбрах.
Един съвет срещу протоси - винаги имай Гоуст - сваля небрежно щитовете.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Tue Aug 03, 2010 6:59 pm

Вече съм в златната лига. Директно на 4-то място. Сега започва борбата да станем на нивото на платинената. :)

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Tue Aug 03, 2010 7:17 pm

Аз чувам някакви тъпи неща - че е невъзможно да цъкам мулти с вас от Канада. Блех, да ги еба у Близарда.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Tue Aug 03, 2010 8:05 pm

За съжаление - да . Много глупаво решение за разделяне на региони (питай обаче Австралийците защо са в зоната Корея ).

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Tue Aug 03, 2010 8:08 pm

АХАХАХАХАХА на тея дали не им е СУХО :lol:

дайте сайд за гайдове, че тъпата ми тактика беше окей за бронзовата но дотам (макар че днес съм 11-5)

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Tue Aug 03, 2010 9:03 pm

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Tue Aug 03, 2010 11:22 pm

bate mersi, tochno tova mi triabvashe!

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Wed Aug 04, 2010 12:06 am

Чрез този сайт научих доста за моята раса аз. В смисъл, имаш детайлно обяснено всеки билд какво точно прави и как точно се прави. Поредица от сгради, единици, ъпгрейди... You name it. Аз съм си записал 6-7 билда на един лист пред мене и ги следя внимателно. Сега не толкова, щото взех да ги понаучавам и прииначавам, но в началото играех по план. Изобщо те тва е местенцето, от което почваш да се изграждаш, като играч. Иначе може да отнеме месеци.

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Wed Aug 04, 2010 1:03 am

Да, и аз оттам понаучих бая неща, и станах донякъде приличен играч за разлика от пълната трагедия преди това. ;)
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Wed Aug 04, 2010 1:22 am

Като не ми върви , не върви и това е. Откак съм се класирал нямам нито една победа - преди малко един зерг ме като правихме едно и също - бейлинги , но той го направи с една идея по микро и ми уби царицата а без царица посмърто не можех да насмогна защото просто нямах ларви за войски. А току що един теран ме би само с рийпъри - много рийпъри. Просто срещу тъпите рийпъри абсолютно нищо не можах да направя. Идва стрелва ми ми хидрата , дръпва се , пак идва пак стрелва - бахти и мазното микро. 3 бази в моя полза срещу една негова , имам сграда за хидри и пак нищо не стана. Просто не мога да кликам така и това е. :evil: Чакам с нетърпение да отпадна до по-долна лига че да мога една победа поне да направя.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Wed Aug 04, 2010 1:35 am

В долните лиги честно казано не е задължително да попадаш на по-слаби играчи, дори обратното. Класациите все още не са показателни. Ще отнеме време, докато нещата се наредят според уменията.

Аз мога да ти дам няколко съвета, като вече имам значителен опит от над 90 игри и съм на 2-ро място в златната лига в момента.

Рийпърите са много елементарни за контра. Speedling>Reaper. Ще видиш, че всъщност нищо не може да ти направи с тия Reapers. Особено, ако те харасва на твоя земя. Speedling-ите са, като светкавици на крийпа(абе навсякъде :) ). Ако ги хванеш на открито, тия Рийпъри са чиста стръв за мастиите ти. И е грешка при положение, че ти прави All in с Рийпъри, да тръгваш на Хидри. Правиш 3 кули и Спийдлинги, и се защитаваш, докато изкараш 5-6 муталиски. След това отиваш и му убиваш всички работници. След това правиш още малко Муталиски и го доубиваш. Ако той наистина си играе да те занимава с много Рийпъри, то в базата му няма да има почти нищо. Вероятно ще можеш и бързо да му събориш барачката, а той няма да има достатъчно ресурси да се съвземе и край.

Аз ще си повторя координатите в играта - Amikae/198. Давайте и другите, които не сте дали още.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Wed Aug 04, 2010 2:24 am

Де да ставаше така както си го представяш. Сигурно ми изби над 30 спийдлинга с тия рийпъри. До муталиски не се стигна защото играта свърши за 7-8 минути. Имай предвид че не говоря за два-три рийпъра а за над 10 правени от 2 бараки. Принципно не смятам че съм зле но срещу 250 APM не мога да се боря с моите 80-тина.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Wed Aug 04, 2010 2:32 am

RRSunknown wrote:Де да ставаше така както си го представяш. Сигурно ми изби над 30 спийдлинга с тия рийпъри. До муталиски не се стигна защото играта свърши за 7-8 минути.
Какво значи уби ти? Ти си го ръшвал? Как ще ти убие, квото и да е, ако имаш дори една кула. Играете си на мирко, като ти винаги се дърпаш към кулата. Днеска поне 2 пъти се опитваха да ме харасват така. Но просто не се получава. Кулите имат прекалено голям обхват. Виж ти, ако ръшваш е друга педалщина. Там може и да е гадно. Но аз лично рядко правя 8 Pool на Terran. Обикновено правя един Baneling Bust и максимална щета, и се вкопавам за известно време. А и дори 8 Pool да си и да не успееш да го изнесеш, пак се вкопаваш и не излизаш от база/експанд, докато не си по-стабилен.

Къде го гледате това APM? Между другото е нормално той да има много повече APM от теб. Нашите юнити на практика нямат никакви специални умения. Освен да речем Burrowа и още 1-2 неща на Corruptors/Infestors.

Аз между другото от Теран най-много мразя да падам от Маринки/Мародери. Някак си ми е обидно, че съм го оставил да стигне до там и аз не съм имал отговор. :lol:

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Wed Aug 04, 2010 3:01 am

Батко не ги разбираш , затова просто замълчи и приеми че 250 APM не може да се бориш. APM се гледа в риплеите. Ако мислиш че мога да гледам едновременно 3 бази и да реагирам за една десета от секудната като чуя че съм нападнат - ами не мога. Ако мислиш че мога да си позволя да си управлявам един отряд единици докато противника строи бързи баншина - няма как да стане, не мога да го надкликам физически.
Не става дума за началото на играта -става дума за мидъл гейма където имах хидри. А и между другото - пича беше в средата на диаманта.
Сега като гледах риплея толко се ядосах че си ударих клавиатурата и сега ни работи Shift десния защото излезе от гнездото.

Между другото току що ми се падна един протос 25-те в златото и го отвях като куче у дувар макар че оказа отпор.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Wed Aug 04, 2010 4:02 am

Еми не знам, явно по различен начин ни щракат мозъците. Според мен 7-8мата минута са тамън около началото на мидгейма. А аз не разбрах, ти 2 експанда ли си имал или просто 3 хачертита за да грухаш единици. Щото от второто много не виждам смисъл, специално срещу Теран. Поне аз с нуубския си начин на мислене не бих си направил 2 хачерита вместо да експандна на Nat.

Но да приемем, че на 7ма минута си имал 2 експанда, което е ебати постижението, то доста трябва да си се разпънал. 2 хачерита са 600 минерала + кралица за всяко от тях са още 300 = 900. На толкова ранен етап тези минерали аз бих ги ползвал за защита, ако ръша ми не е бил ефективен. Защото ще почнат да се изплащат след най-малко няколко минути, а и нямаш физическата възможност да ги защитиш, а през това време онзи си прави, квото иска и може да изкара, квото иска. Нямаш и ресурс да ги ползваш, ако ще да трупаш юнити. Най-много nat експанд, даже препоръчително, ако ще се правят бързи хидри.

Последната ми игра бих един Зерг, който имаше 4 хачерита срещу 2 мои. Но на мен 2-рото ми хачери беше пълноценен Natural. И на края 4-те му Хачерита не му помогнаха срещу 60 ъпгрейднати хидри.

Между другото аз пък днес поне 2 пъти бях затрудняван от играчи от Бронзовата лига, като преди това съм бил с лекота такива от златната. Изобщо още е такава лотария, че не се знае кой за коя лига е. Затова се радвам, че ме счупиха още в началото и постепенно се изкачвам. Евентуално ще спра, където се срещам срещу играчи на моето ниво. Според мен това ще е в платинената лига. Макар и тук в златната да е трудничко.

Може ли да го получа тоя риплей, че ми е интересно да видя как тия Рийпъри са били по-бързи от Speedlings. При мен до сега не се е получавало. Пък и не съм виждал масирано ползване на Рийпъри и ще е доста полезно да се погледне на практика и то от играч от Диамантената лига, в която евентуално се надявам и аз да бъда. :wink:

Но като цяло от всичките ти обяснения оставам с впечатлението, че не толкова те е надиграл с Рийпърите, колкото не си имал късмет. Щото най-често загубите не са до микро, а до кофти начален замисъл. В крайна сметка всеки играч започва с някаква идея, ръш ли ще е, ранен експанд ли ще е и т.н. Решил си да направиш повече Хачерита или да експандваш, но той е решил да те харасва здраво(10 Рийпъра са педалски много и педалски по-ефективни от 2-3) и съответно тия ти бази са означавали точно нищо спрямо неговата тактика за играта. И от ресурсите, които си вложил до 7-8ма минута е нямало как да получиш възвращаемост. Ако беше решил да прави някакъв търтлинг с танкове и евентуален Natural, то щеше да го строшиш още на 15-тата минута. Затва не виждам смисъл да се ядосваш. Просто лош късмет.