Кой какво чете, part IV

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Super M
Warmage

Post by Super M » Wed Apr 14, 2010 6:53 pm

Книгата е приятно наивна в някои отношения (особено kink-springs ми се виждат ужасно бутафорни като идея), но страхотно въздействаща като атмосфера. Бих я оприличил на Stand on Zanzibar, но с много повече динамика и доста по-скромна откъм идеи и концентрацията им.
И това ако е книга скромна откъм идеи :shock:

Страхотен пост. Невероятно зарибяващ.
Блог за хора, които не се примиряват с живота в сиво:
http://troshanov.wordpress.com

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Apr 14, 2010 7:53 pm

Skromna v sravnenie sys Stand on Zanzibar, koqto e chudovishtna v tova otnoshenie vse pak ;)

Mersi inache :)
And you can't dance with a devil on your back...

Super M
Warmage

Post by Super M » Wed Apr 14, 2010 8:00 pm

Май ще взема да пре-разгледам ревюто в списанието на Stands of Zanzibar. Няма я на български предполагам.
Блог за хора, които не се примиряват с живота в сиво:
http://troshanov.wordpress.com

Beric
Paragon

Post by Beric » Thu Apr 15, 2010 11:16 am

Уви само за четене я изпросих, но ако верно е толкова добра, ще натискам яко :D И без това сега съм без книга.

JaimeLannister
Forsaken

Post by JaimeLannister » Mon Apr 19, 2010 10:12 am

Чета "Изкуството да слушаш" на Ерих Фром. Каквото и да ми говорят тоя автор продължавам да го възприемам като почти художествена литература :)
"Основната и крайна цел на живота е смъртта и той винаги я постига." Зигмунд Фройд

"PRESENT IS THE TIME INCLUDING ALL TIMES
EACH SECOND IS ETERNITY AS ETERNITY IS NOW
AND NOW IS FOREVER..."

Курвите идват и си отиват, Star craft остава!

Image

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Tue Apr 20, 2010 10:07 pm

Нощен патрул.Малееее,ебаси бруталната зарибявка е тая книга.На всичкото отгоре съм със новото издание със бруталното оформление.И за бога,вампири алергични към водка. :lol:

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Tue Apr 27, 2010 12:30 pm

Ей сега почвам Метро 2033 на Дмитрий Глуховски и до довечера трябва да съм я прочел. Снощи прочетох първата глава и ме изкефи много. :)

PrivateRaio
Misting

Post by PrivateRaio » Tue Apr 27, 2010 1:03 pm

на мен лично Метро 2033 ми почна много бързо, но към средата стана много мудна и предсказуема. А и останах с впечатлението че ще ни чакат още няколко книги и игри. То 1-2 седмици след това играта се появи де :P

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Tue Apr 27, 2010 3:07 pm

Ами излязла е и Метро 2034. В Хеликона я видях. 350 страници е, а пак струва 15 лева. Не носих пари за нея. Как да е, аз не смятам да играя играта преди да прочета книгата. До тук на 100-ната страница е страшна. Много правдоподобно пише тоя човек. Не знам как го прави. :)

Dr. Horrible
Forsaken

Post by Dr. Horrible » Thu Apr 29, 2010 12:58 am

Аз най-после седнах да прочета „Нещо зло се задава” на Бредбъри.
Беше невероятно увлекателна, за два дни я изчетох, хем имах и лекции, и реферати, и други задължения. И общо взето нямаше нещо, което да не ми хареса. Героите бяха чудесни, атмосферата също, стила на Бредбъри е страхотен... Това, което разбрах, ме впечатли, а най-вероятно има и още много, което не съм разбрал.
But goddamn,
you got me in love again

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Thu Apr 29, 2010 10:04 am

Аз почнах да чета Стрихнин в супата на Уудхаус. :lol:

Dr. Horrible
Forsaken

Post by Dr. Horrible » Sat May 01, 2010 9:14 pm

Аз си дочетох „Гласовете ви чувам” на Талев. Близо две години след като прочетох първите три книги от поредицата за Глаушеви. Просто не исках да свършват.

Романът ми хареса много, страшно много. Е, по-слаб е от „Преспанските камбани” и „Илинден”, но това не е трудно, все пак те са великолепни. Усещаше се, че не е продължение на трилогията, а нещо съвсем различно, точно като начало на нова трилогия. Жалко, че Талев не е успял да я завърши... И все пак дори в този си вид поредицата е страхотна. Персонажите, езикът, стилът, атмосферата, всичко е невероятно грабващо. Категорично смятам Талев за най-силния български автор.
Пък покрай финала на книгата ми се разтопи сърцето като споменаха любимата ми Султана Глаушева. :)
But goddamn,
you got me in love again

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Mon May 03, 2010 10:00 pm

Hurry Down Sunshine на Michael Greenberg. Тягостна като тематика, но твърде добре написана.
Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon

Напомнете ми да не споря с Вивиан. Лайк евър. -- Muad_Dib

JaimeLannister
Forsaken

Post by JaimeLannister » Tue May 04, 2010 10:58 am

Аз пък започнах "Буря се надига" вчера. Умишлено си я взех на български за да си върна малко от почти забравената вече атмосфера.
Почва много приятно.
"Основната и крайна цел на живота е смъртта и той винаги я постига." Зигмунд Фройд

"PRESENT IS THE TIME INCLUDING ALL TIMES
EACH SECOND IS ETERNITY AS ETERNITY IS NOW
AND NOW IS FOREVER..."

Курвите идват и си отиват, Star craft остава!

Image

Dante
Mistborn

Post by Dante » Tue May 04, 2010 2:33 pm

Почти свърших "Пътеводител на галактическия стопаджия" ( и аз не знам защо го хващам чак сега...) За момента първа и втора книги бяха великолепни и ги изчетох на един дъх, трета ми беше адски тегава, а четвърта доста ми хареса. За пета нямам мнение все още.
Общо взето - садски много ми хареса поредицата и май станах Марвин фенбойче :Д

Дайте отзиви за шестата книга, написана след смъртта на Адамс, дописана от Колфър.

п.п
Денят на хавлията наближава.
Сайт за нещата, които ни вълнуват - http://podmosta.bg/