Абсурдистан, отгоре, отдолу и отвътре... (Part IV)
Moderator: Moridin
- RRSunknown
- Elder God
Моите извинения. Не съм видял, че темата е само за България.
Все пак за мен това не е нормално поведение. Сега ще си го пусна да чуя пак какво каза пича на края, че го гледах у нас, а постнах линка от университета, а там не мога да гледам.
... Прав е пасъра, наистина не беше нагло изказването. Може така да ми се е сторило на първото гледане, че нещо се бях надразнил, като го видях. Според мен само свиренето е предостатъчно да се мърдат колите. Като ги бутат така ще се мръднат 1 секунда по-бързо. Абе айде няма да коментираме.

Все пак за мен това не е нормално поведение. Сега ще си го пусна да чуя пак какво каза пича на края, че го гледах у нас, а постнах линка от университета, а там не мога да гледам.
... Прав е пасъра, наистина не беше нагло изказването. Може така да ми се е сторило на първото гледане, че нещо се бях надразнил, като го видях. Според мен само свиренето е предостатъчно да се мърдат колите. Като ги бутат така ще се мръднат 1 секунда по-бързо. Абе айде няма да коментираме.
Абе да вземат да те стрелят и взривяват на редовни начала, да видим дали няма да развиеш малко по-интензивен инстинкт за самосъхранение.
Пак ти казвам - прилагаш правила на поведение от мирна страна. В Ирак продължава да има атентати с масови жертви. Не може да го съпоставяш с уличното движение в България.
В Хърт Локъра добре е показано бтв.

Пак ти казвам - прилагаш правила на поведение от мирна страна. В Ирак продължава да има атентати с масови жертви. Не може да го съпоставяш с уличното движение в България.

В Хърт Локъра добре е показано бтв.

- The Dragon
- Elder God
@Амикае - когато си в такава ситуация една секунда е много време.
@Жоро - да разбирам ли че си коментирал върху видеоклип който даже не си благоволил да видиш какво съдържа
@Пасър - де в софия да караха като този хамър ....
@Всички останали - темата си е баш за абсурди и извън границите ни, но просто клипа не е абсурден по никакви критерии.
@Жоро - да разбирам ли че си коментирал върху видеоклип който даже не си благоволил да видиш какво съдържа
@Пасър - де в софия да караха като този хамър ....
@Всички останали - темата си е баш за абсурди и извън границите ни, но просто клипа не е абсурден по никакви критерии.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.
- The Dragon
- Elder God
И за се върнем към българия - дерзайте
Борисов настоя пред Обама за защита от ракети
09 април 2010 / News.dir.bg
България трябва да е активна страна по създаването на противоракетна отбрана, заяви премиерът Бойко Борисов след срещата на 11 лидери от Централна и Източна Европа с президента на САЩ Барак Обама снощи в Прага.
"Ние би трябвало да искаме противоракетната отбрана", категоричен е Бойко Борисов.
"В момента нито България, нито други страни имат каквато и да било защита и възможност за оперативно реагиране. Ако системата за противоракетна отбрана бъде въведена, тя ще защитава цяла Европа. Иран вече произвежда и притежава обогатен уран в достатъчно количество за създаване на ядрено оръжие и отказва да допусне проверки на своя територия. В света се налага все по-единното мнение, че всичко това в стратегически план води до създаването на ядрено оръжие.
Ракетите, с които те вече разполагат могат да достигнат България. Както отбеляза президентът Обама, надпреварата във въоръжаването сега е реалност. За разлика от българските популисти, които твърдят, че системата за противоракетна отбрана е нападателна система, на практика съществува точно обратната ситуация - НАТО е длъжна да защити територията на всички членки на алианса", заяви българският премиер, предаде ИТАР -ТАСС, цитирана от БТА.
„В момента, не знам дали знаете, дори АЕЦ и електроцентралите ни нямат никаква защита. Ние нямаме в момента възможност да реагираме ни най-малко на евентуално нападение. Така че в тази посока ще вървят разговори, но много ясно и точно ще бъдат формулирани – че това е елемент на НАТО и чрез тази система, ако бъде внедрена, ще се пази територията на цяла Европа”, подчерта Борисов пред журналисти.
Той същевременно подчерта, че никой не е поставял официално пред България въпроса за разполагане на елементи от противоракетната система.
"Когато се обърнат официално към нас, ще внесем този въпрос в парламента. Ще проведем дебати, за да се направи аргументиран анализ защо и как ще се организира тази отбрана", заяви Борисов.
Един от основните въпроси на срещата на лидерите на 11 държави от Централна и Източна Европа с президента на САЩ бе бъдещето на Афганистан.
"Афганистан е всеобща тревога", отбеляза българският премиер.
След като Съветският съюз се изтегли от Афганистан, "там вече от много години загиват военни от страните на НАТО, а резултат все така няма. Общата позиция е, че в страната трябва да се възстанови инфраструктурата, да се построят болници и училища, за да може в случай на изтегляне на войските от НАТО местното самоуправление там да стане реалност. В АФганистан е необходимо да се изпращат не само военни, но и инструктори, хора, които ще обучават, създават, творят, за да може да се подобри положението на страната", заяви Борисов.
Американският президент Барак Обама е препоръчал на сътрудниците си да бъде установена по телефона директна комуникация с България, стана ясно от министър-председателят Бойко Борисов след срещата му вчера с американския президент. Причината е, че България добре познава ситуацията в Балканския регион и неговите проблеми, обясни Борисов, цитиран от "Фокус".
“Ще цитирам президента Обама, който каза: за този регион иска да чува нашите съвети и мнения, защото ние сме там и го познаваме най-добре”, посочи Борисов. Сред засегнатите теми са били освен подписването на СТАРТ-2, „който дава рестарт в отношенията и един нов климат на отношенията между Русия и САЩ”, а също и бъдещето на Македония и Хървания в НАТО, както и отношенията с т.нар. Нова Европа, т.е. представените на специалната вечеря държави.
- Moridin
- Global Moderator
Темата определено Е за България, няма кво да спорим ;Р Това, че отвреме навреме е имало и други работи, е отделен въпрос
@Драгъна - еми не точно, аз съм гледал онова видео от уикилийкса и реших, че е същото, съдейки по коментарите. Сега съдейки по тия на пасъра и Роум може и да не е, което е доста странно.
@Драгъна - еми не точно, аз съм гледал онова видео от уикилийкса и реших, че е същото, съдейки по коментарите. Сега съдейки по тия на пасъра и Роум може и да не е, което е доста странно.
This is it. Ground zero.
Жоре, докато напишеш тия обяснения щеше да имаш време да изгледаш клипа и сам да разбереш за какво иде реч.Moridin wrote:@Драгъна - еми не точно, аз съм гледал онова видео от уикилийкса и реших, че е същото, съдейки по коментарите. Сега съдейки по тия на пасъра и Роум може и да не е, което е доста странно.

- Roamer
- Ascendent
- Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...
Ъ... "и на Роум"?
Аз писах само за темата и дали е за България или не, нищо конкретно за клипа не писах, освен че не съм го гледал 
А това с ракетните бази и защитата и не-само-защитата е такъв нож с две остриета, че по-добре да не подхващаме поредната петдесетстранична тема, в която в крайна сметка пак нищо не може да бъде доказано от никого и всеки си остава с личното мнение.

А това с ракетните бази и защитата и не-само-защитата е такъв нож с две остриета, че по-добре да не подхващаме поредната петдесетстранична тема, в която в крайна сметка пак нищо не може да бъде доказано от никого и всеки си остава с личното мнение.
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.
- The Dragon
- Elder God
Тоя нема ли да млъкне най-накрая ...Полският президент загина в самолетна катастрофа
10 април 2010 / News.dir.bg
Самолетът на полския президент Лех Качински се е разбил при приближаване към летището на западния руски град Смоленск, предаде Ройтерс, като се позова на полски официален представител на аерогарата.
Говорителят на Следствения комитет към Главната прокуратура на Русия Владимир Марки съобщи, че на борда е имало 132 души и всички са загинали. Руските власти потвърдиха, че сред тях са полският президент и неговата съпруга Мария.
Представител на руското министерство на извънредните ситуации съобщи пред РИА Новости, че самолетът е паднал на 300-400 метра от пистата на военното летище в Смоленск. Над пистата е имало гъста мъгла и се предполага, че самолетът се е закачил във върховете на дървета. На борда му е избухнал пожар, който вече е потушен, предаде БТА.
Самолетът е направил три или четири опита за кацане. След това диспечерът е предложил самолетът да кацне в Минск на 200 км от Смоленск, но екипажът е взел сам решение да приземи машината въпреки лошите атмосферни условия, съобщи Газета Ру, цитирана от "Фокус". Затова първата версия е, че става дума за грешка на екипажа при маневрата за кацане.
Малко по-рано е било забранено на друг самолет да кацне заради гъстата мъгла.
„Самолетът се е разпаднал на части. Парчета от машината се разпилени в гората край летището. Наоколо цари пълен хаос”, така описва ситуацията около летището край Смоленск полското издание TVN 24, като се позова на разкази на очевидци.
Инцидентът е станал около 9 ч. Полската телевизия tvn24.pl оповести някои от имената на пътувалите в самолета на полския президент, сред тях са шефът на генщаба на полската армия, шефът на Полската народна банка, депутати, епископи от католическата църква.
Предвидено бе Качински и семейства на жертви от клането в Катин да присъстват днес на възпоменателна церемония за 70-ата годишнина от избиването на 22 000 полски офицери и интелектуалци през 1940 г. от съветски агенти в Катинската гора, близо до Смоленск.
Президентът на Русия Дмитрий Медведев сформира специална правителствена комисия, която ще разследва самолетната катастрофа. Лично премиерът Владимир Путин ще отговаря за разследването, предаде РИА Новости, позовавайки се на съобщение на пресслужбата на Кремъл.
"Скърбим заедно с приятелска Полша”, заяви премиерът Бойко Борисов пред "Фокус".
„Спомням си срещата с президента на Полша по време на честванията на годишнината от началото на Втората световна война на Вестреплате на 1 септември 2009 г. Полша загуби един изключителен държавник, който до последния си час остана свързан с полската идея и със съдбата на страната. Поклон”, каза още българският министър-председател.
Той е изпратил съболезнователна телеграма на полския си колега Доналд Туск по повод трагичния инцидент.
Функциите на президента поема, както е по конституция, маршалът на Сейма (председателят на долната камара на парламента) Бронислав Коморовски. До 14 дни той би трябвало да обяви кога ще са изборите за нов президент. Полското правителство ще се събере на извънредно заседание по-късно днес, предаде Ройтерс.
На 26 февруари 2004 г. президентът на Македония Борис Трайковски загина при катастрофа край селището Ротимле, близо до Мостар /Босна и Херцеговина.
Е за кво да млъкне. В случая изказва съболезнования за загинал държавен глава на държава, с която имаме сериозни дипломатически отношения. Не че го дишам, ама вече минаваме в ситуация, при която ако направи нещо, ще викаме що го е направил, а ако не го направи, ще се сърдим, че не го е направил.
Инак Бог да го прости Качински. Лоша работа
Инак Бог да го прости Качински. Лоша работа

- The Dragon
- Elder God
- Roamer
- Ascendent
- Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...
Ми според мен, при положение, че това го казва лично той, а не е част от телеграмата, която е изпратил, и не го казва от името на целия български народ, е някак нормално да каже нещо лично, да си спомни нещо свое... все ми се струва, че така се прави в такива случаи. Да, знам, държавник е и т.н., но все пак е и човек.
Eric: I use my sword to detect good on it.