Вещерът от Анджей Сапковски
-
- Smallfolk
Вещерът от Анджей Сапковски
Здравейте!Наскоро се запалих по поредицата на Анджей Сапковски "Вещерът" .Започнах от "Последно желание" и прочетох петте до "Огнено кръщение".Това,което ме притеснява,е че петата завърши прекалено отворено-всъщност нищо не се разбра.А по чуждестрани форми четох,че има 5 романа,като за романи явно се считат тези от Кръвта на елфите(3тата) нататък.От което излиза,че аз съм прочел само 3 романа.Някой знае ли нещо по въпроса,защото ще се побъркам вече.
Благодаря предварително
Благодаря предварително
-
- Smallfolk
А има ли ги преведени в България и можеш ли да им кажеш имената им?Ако ги няма на български,има ли ги на английски?(Въпреки,че доколкото знам американските преводачи не бързат с превода)
Извинявам се за многото въпроси,обаче с този край не мога да си намеря място,а докато открия този форум щях да се побъркам...
Извинявам се за многото въпроси,обаче с този край не мога да си намеря място,а докато открия този форум щях да се побъркам...
Няма ги преведени нито на български, нито на английски.
Инфодар е издателството, което държи правата. Доколкото знам се работи по книгите и ще ги дочакаме тази година.
Ако четеш на руски - има ги всичките.
Инфодар е издателството, което държи правата. Доколкото знам се работи по книгите и ще ги дочакаме тази година.
Ако четеш на руски - има ги всичките.
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.
-
- Smallfolk
Значи очаквай още два романа, при това доста по-дебели от предишните.someonerandom wrote:Точно пък руски изобщо не разбирамЯвно ще чакам.А поне имената някой знае ли?Да знам какво да очаквам
Преводът на единия от тях, "Кулата на лястовицата", вече е готов - в момента му правя последно изчитане, преди да го предам на издателството. Доколкото знам, ще го издадат много бързо.
Що се отнася до другия, последния роман, още не съм решил как да е заглавието му на български.
Относно руския превод - на никого не го препоръчвам. Ужасно слаб е, с хиляди грешки, пропуски, измишльотини на преводача и т. н.
-
- Smallfolk
-
- Smallfolk
Предполагам, че и тези томове ще се издават от Инфодар, така че на техния сайт можеш да следиш кога ще излязат - http://www.infodar.com/ .
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
- elle_fr0st
- Commoner
- elle_fr0st
- Commoner