Абсурдистан, отгоре, отдолу и отвътре... (Part IV)

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Wed Mar 31, 2010 1:54 pm

Много е тежко, много.

Според мен КС, ако правните аргументи на решението са тези, едва ли ще гласува оставката му, би било просто абсурдно....А и ако не се лъжа трябват 3/4 мнозинство, което още по-малко ще стане.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Wed Mar 31, 2010 1:57 pm

Е то аргументи няма. Единственото, по което според мен може да се мине (ако изобщо става дума за казуса Дянков, не съм в час в кво точно го обвиняват в момента), е членът от конституцията за ненарушаване на правото на личен живот или както там е формулирано.

Само дето:

а) тогава интересно какво трябва да се каже по въпроса за законопроекта на МВР за подслушването
б) всеки знае, че се стенографират тези срещи и транскриптите са публично достояние. Въпросът от самото начало е морален, а не юридически според мен.
This is it. Ground zero.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Wed Mar 31, 2010 2:08 pm

Дори и това е абсурдно поради простата причина, че имаме чл. 41: Чл. 41. (1) Всеки има право да търси, получава и разпространява информация.

На Дянков нито са му се засегнали някакви права, нито му се е развалило доброто име от разпространената стенограма, поне според мен.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Wed Mar 31, 2010 2:11 pm

Все пак ще е забавно ако успеят да го махнат. Нямам нищо против.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Wed Mar 31, 2010 2:14 pm

А би трябвало да имаш против - не защото биха "махнали" конкретно него, а защото би бил създаден прецедент - някой да успее да "махне" президента чрез изключително тъпи и изключително необосновани, дори не изфабрикувани, а просто тъпи и необосновани основания.
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Wed Mar 31, 2010 2:18 pm

The Dragon wrote:Все пак ще е забавно ако успеят да го махнат. Нямам нищо против.
А аз имам много против неебателни безразсъдни хора като теб, които сега седят и гледат сеир, а месец след като стане мазалото ще започнат да смърдят - ми то в България няма никаква държавност и институции.

Силно се надявам Конституционният Съд да гласува против, за да спаси и малкото останало достойнство на системата на висшите държавни органи в Република България.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Wed Mar 31, 2010 2:31 pm

Сори ама в последния месец ме е обхванал много силен нихилизъм. Толкова съм се отчаял от България и институциите и, че наистина изпитвам мрачно задоволство когато сме стигнали до дъното, да нарамваме лопатата и да копаем надолу.

Идва един момент когато просто човек не може да се ядосва и започва да се смее. Така че да - искам да махнат Първанов, искам да видя докъде могат да докарат нещата. Приеми че аз имам в момента същото отношение към живота, както генерала на базата от Dr. Strangelove

Learn to stop worrying and love the bomb ... няма друг начин да си запазиш здравия разум в България.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

ifadriana
Mistborn

Post by ifadriana » Wed Mar 31, 2010 2:39 pm

Roamer wrote:А би трябвало да имаш против - не защото биха "махнали" конкретно него, а защото би бил създаден прецедент - някой да успее да "махне" президента чрез изключително тъпи и изключително необосновани, дори не изфабрикувани, а просто тъпи и необосновани основания.
+1

Никога нищо не ме е плашило толкова в политически аспект, колкото прекалено силна и самовлюбена власт в комбинация със слаба или мърлява опозиция - създава доста опасности... А самата идея, че дадено правителство може да разкарва от пътя си политически опоненти, които към момента въплъщават държавна институция, просто защото разполага с мнозинство, направо ме отвращава, при това не симпатизирам нито на Б.Б., нито на Първанов
VMITW!

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Wed Mar 31, 2010 2:50 pm

The Dragon wrote:Сори ама в последния месец ме е обхванал много силен нихилизъм. Толкова съм се отчаял от България и институциите и, че наистина изпитвам мрачно задоволство когато сме стигнали до дъното, да нарамваме лопатата и да копаем надолу.

Идва един момент когато просто човек не може да се ядосва и започва да се смее. Така че да - искам да махнат Първанов, искам да видя докъде могат да докарат нещата. Приеми че аз имам в момента същото отношение към живота, както генерала на базата от Dr. Strangelove

Learn to stop worrying and love the bomb ... няма друг начин да си запазиш здравия разум в България.
Сори, но това не е оправдание. Ако се чувстваш така - знаеш къде е вратата.

thunder
Forsaken

Post by thunder » Wed Mar 31, 2010 2:51 pm

ifadriana wrote:А самата идея, че дадено правителство може да разкарва от пътя си политически опоненти, които към момента въплъщават държавна институция, просто защото разполага с мнозинство, направо ме отвращава, при това не симпатизирам нито на Б.Б., нито на Първанов
Да, ей това е най-тъпото от всичко... Щом някой им е неудобен - ами да го махнем, той пречи! Е всеки неудобен ли ще махнат и всеки неудобен задължително не е прав, така ли? Няма ли да свършат малко смислена работа вместо само да сочат с пръст този и онзи най-сетне.
Scalpel. Sponge. Magic Wand!

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Wed Mar 31, 2010 2:51 pm

Спокойно, РЗС се врътнаха и няма да го свалят.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Wed Mar 31, 2010 2:52 pm

Морви, те и без това нямаше да го свалят, най-малкото пред КС нямаше никога да мине. Те гласуват повдигане на обвинение, а не сваляне на президента, все пак са титуляри на различни власти и няма механизми, по които директно НС да може да санкционира Президента.

Бойко сега сигурно се насира :lol:

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Wed Mar 31, 2010 2:57 pm

Ами, ей-сега ще излезе и ще обясни как е бил предаден от съюзниците си и как е бил спрян от съдебната система...
Ако не го направи, ще съм щастлив и учуден.
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

thunder
Forsaken

Post by thunder » Wed Mar 31, 2010 2:58 pm

Roamer wrote:Ами, ей-сега ще излезе и ще обясни как е бил предаден от съюзниците си и как е бил спрян от съдебната система...
сефте :)
Scalpel. Sponge. Magic Wand!

Shamajotsi
Sorcerer

Post by Shamajotsi » Wed Mar 31, 2010 5:28 pm

Между другото, от известно време ме гложди, ама как трябваше да се променя държавата, че да нямаше хора тук, които да не са напълно отчаяни вече от нея?