Абсурдистан, отгоре, отдолу и отвътре... (Part IV)
Moderator: Moridin
- Moridin
- Global Moderator
Е то аргументи няма. Единственото, по което според мен може да се мине (ако изобщо става дума за казуса Дянков, не съм в час в кво точно го обвиняват в момента), е членът от конституцията за ненарушаване на правото на личен живот или както там е формулирано.
Само дето:
а) тогава интересно какво трябва да се каже по въпроса за законопроекта на МВР за подслушването
б) всеки знае, че се стенографират тези срещи и транскриптите са публично достояние. Въпросът от самото начало е морален, а не юридически според мен.
Само дето:
а) тогава интересно какво трябва да се каже по въпроса за законопроекта на МВР за подслушването
б) всеки знае, че се стенографират тези срещи и транскриптите са публично достояние. Въпросът от самото начало е морален, а не юридически според мен.
This is it. Ground zero.
- The Dragon
- Elder God
- Roamer
- Ascendent
- Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...
А би трябвало да имаш против - не защото биха "махнали" конкретно него, а защото би бил създаден прецедент - някой да успее да "махне" президента чрез изключително тъпи и изключително необосновани, дори не изфабрикувани, а просто тъпи и необосновани основания.
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.
А аз имам много против неебателни безразсъдни хора като теб, които сега седят и гледат сеир, а месец след като стане мазалото ще започнат да смърдят - ми то в България няма никаква държавност и институции.The Dragon wrote:Все пак ще е забавно ако успеят да го махнат. Нямам нищо против.
Силно се надявам Конституционният Съд да гласува против, за да спаси и малкото останало достойнство на системата на висшите държавни органи в Република България.
- The Dragon
- Elder God
Сори ама в последния месец ме е обхванал много силен нихилизъм. Толкова съм се отчаял от България и институциите и, че наистина изпитвам мрачно задоволство когато сме стигнали до дъното, да нарамваме лопатата и да копаем надолу.
Идва един момент когато просто човек не може да се ядосва и започва да се смее. Така че да - искам да махнат Първанов, искам да видя докъде могат да докарат нещата. Приеми че аз имам в момента същото отношение към живота, както генерала на базата от Dr. Strangelove
Learn to stop worrying and love the bomb ... няма друг начин да си запазиш здравия разум в България.
Идва един момент когато просто човек не може да се ядосва и започва да се смее. Така че да - искам да махнат Първанов, искам да видя докъде могат да докарат нещата. Приеми че аз имам в момента същото отношение към живота, както генерала на базата от Dr. Strangelove
Learn to stop worrying and love the bomb ... няма друг начин да си запазиш здравия разум в България.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.
+1Roamer wrote:А би трябвало да имаш против - не защото биха "махнали" конкретно него, а защото би бил създаден прецедент - някой да успее да "махне" президента чрез изключително тъпи и изключително необосновани, дори не изфабрикувани, а просто тъпи и необосновани основания.
Никога нищо не ме е плашило толкова в политически аспект, колкото прекалено силна и самовлюбена власт в комбинация със слаба или мърлява опозиция - създава доста опасности... А самата идея, че дадено правителство може да разкарва от пътя си политически опоненти, които към момента въплъщават държавна институция, просто защото разполага с мнозинство, направо ме отвращава, при това не симпатизирам нито на Б.Б., нито на Първанов
VMITW!
Сори, но това не е оправдание. Ако се чувстваш така - знаеш къде е вратата.The Dragon wrote:Сори ама в последния месец ме е обхванал много силен нихилизъм. Толкова съм се отчаял от България и институциите и, че наистина изпитвам мрачно задоволство когато сме стигнали до дъното, да нарамваме лопатата и да копаем надолу.
Да, ей това е най-тъпото от всичко... Щом някой им е неудобен - ами да го махнем, той пречи! Е всеки неудобен ли ще махнат и всеки неудобен задължително не е прав, така ли? Няма ли да свършат малко смислена работа вместо само да сочат с пръст този и онзи най-сетне.ifadriana wrote:А самата идея, че дадено правителство може да разкарва от пътя си политически опоненти, които към момента въплъщават държавна институция, просто защото разполага с мнозинство, направо ме отвращава, при това не симпатизирам нито на Б.Б., нито на Първанов
Scalpel. Sponge. Magic Wand!
-
- Sorcerer