Споделете пак

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

neEd'Le
Sorcerer

Post by neEd'Le » Tue Mar 30, 2010 10:03 pm

Жестокостта към животни от страна на възрастни хора е криво-ляво на нивото на жестокостта към деца или жени по мое мнение - само пълни олигофрени ще тръгнат да си го изкарват на по-слаби от тях същества,пък недай си боже да се прави за извличане на удоволствие....

Иначе и аз съм тормозил животни като дете от нямане какво да правя,но чак да ги трепя...това не е нормално според мен.
И излитам в студения мрак,където порядъчни хора не летят.Тук има само дяволи и вещици, яхнали метли, и един Витя Суворов с неговия парашут.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Tue Mar 30, 2010 10:41 pm

Както споменах преди малко в съседна тема:

За мен човек, който без причина причинява болка на дете или животно е душевен урод, който трябва да бъде строго озаптен.

Децата и животните (за домашните основно говоря) имат доверие на нас възрастните и злоупотребата с това доверие за садистични цели е нещо, от което ме засърбяват ръцете, че и краката.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Tue Mar 30, 2010 10:45 pm

А пък на мен днес една кола ми се размина за за малко. Не мога да разбера защо след като вижда пред себе си задръстване + пешеходна, този човек се набира на газта в 50-те свободни метра. Друг е въпросът, че аз закъснявах и просто претичах...
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Tue Mar 30, 2010 11:18 pm

Morwen wrote:Понякога се доближаваш опасно до тролене. А съдейки по историята на серийните убийства вероятно дори са добрички...
Всъщност не троля. Жестокостта към всичко живо си е основен мотив в човешката история - като минем през всякаквите жертвоприношения, отношението към по слабите и завоюваните през войните, стигнем до някои интересни няказания в юридическата система през вековете, инквизицията... в модерни врмена имаме разбира се китоловните кораби, делфините в япония, пребиването на тюленчета с бухалки и това http://www.cracked.com/article_16951_6- ... world.html . И тук не говорим за серийни убийци или психопати - говорим за нормални хора вършещи нормални и приемливи, дори изисквани от културите и обществата им неща. Това че обичам да се изказвам с едно изречение, не значи че троля.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Tue Mar 30, 2010 11:20 pm

"Жестокостта към всичко живо" дето била "основен мотив в човешката история" дали не се поизменя с времето като степен и мотивация?

Понеже сега в западните държави се говори и действа доста по-активно за хуманно отношение към животните и убиването им (когато се налага) при възможно най-милостиви условия.

За хората пак така.

Да, продължава да има жестокост към животни и хора, но отрицателното отношение към нея и преследването и наказването й сега са по-активни отколкото в предишни векове, струва ми се.
Last edited by passer-by on Tue Mar 30, 2010 11:22 pm, edited 1 time in total.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Tue Mar 30, 2010 11:22 pm

За който се интересува - петиция за направа на адекватен закон за защита на животните в Бг:
http://www.bgpetition.com/zashtita-zhivotni/index.html
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

neEd'Le
Sorcerer

Post by neEd'Le » Tue Mar 30, 2010 11:50 pm

Загубена кауза.
Закони в тая държава с лопата да ги ринеш,пазители на закона - също

Ама опре ли до спазване - трудно,кака :)
И излитам в студения мрак,където порядъчни хора не летят.Тук има само дяволи и вещици, яхнали метли, и един Витя Суворов с неговия парашут.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Wed Mar 31, 2010 12:20 am

Всъщност не троля. Жестокостта към всичко живо си е основен мотив в човешката история - като минем през всякаквите жертвоприношения, отношението към по слабите и завоюваните през войните, стигнем до някои интересни няказания в юридическата система през вековете, инквизицията... в модерни врмена имаме разбира се китоловните кораби, делфините в япония, пребиването на тюленчета с бухалки и това
Ще ме прощаваш, че няма да погледна линка, но с този сайт са ми свързани много лоши спомени.

Ок, извинявам се, знам, че принципно не си трол. Но мнението е толкова крайно цинично, че наистина може да се сбърка.

Иначе - да, в историята има много жестоки епизоди. Но ако те бяха нормалното, нямаше да сме оцелели. Или поне щяхме да сме малко, повечето - осакатени. А и голяма част от жестокоста е била част от някаква борба я за надмощие, я за оцеляване дори. Ама каква борба могат да водят хората от горните постове?
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Wed Mar 31, 2010 12:58 am

А лошото е че когато съм крайно циничен, обикновенно света успява да ми покаже че не съм достатъчно.

Хммм? Ми да помислим - някакво изразяване на факта че си алфа? Все пак това ни е в гените. Когато едно хлапе му се разбушува тестостерона и почне да усеща че трябва да се доказва като по силен - импулсите могат да го отведат на много места. В НПМГ взривявахме бомби, по други места се бият, някои поемат глупави рискове и печелят награди дарвин. След Катрина в Ню Орлиънс някои от богатите бели общности буквално са си устроили лов на негри - барикадирали са се и са стреляли на месо по всеки преминаващ.

Човека е жестоко и хищно животно, нямаме гени за мир, нямаме гени за милост. Историята е пълна с примери на хора които като се сдобият дори с малко власт озверяват. Така че това общество в което се намираме е ненормално, защото нарочно сме го изградили такова, защото сме се опитали да надскочим това което сме, и затова трябва да го изграждаме непрекъснато - защото иначе ще се сринем ужасно бързо. И хората които са жестоки, не са ненормални или дефектни - просто неопитомени.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Wed Mar 31, 2010 1:06 am

Ми не си прав. Има гени за мир, има гени за милост и най-важното има гени за добро. Мен никой не ме е опитомил. 90% от децата, с които израстнах бяха зли гадини, аз бях една от най-злите гадини, но порастнах добър човек. Или поне така се надявам. Повечето от останалите останаха гадини. И майка ми, и баща ми са добри и грижливи хора. И двамата са много състрадателни и към хора, и към животни. Ние сме хора, които трудно биха отказали помощ на някой в нужда.

Има добри хора, но са рядкост. Не знам на какво се дължи, но съм убеден, че точно България не е правилна извадка. Сигурен съм, че има държави, в които повечето хора са състрадателни и обични, а не обратното, както е в България.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Mar 31, 2010 1:21 am

The Dragon wrote:Човека е жестоко и хищно животно, нямаме гени за мир, нямаме гени за милост. Историята е пълна с примери на хора които като се сдобият дори с малко власт озверяват. Така че това общество в което се намираме е ненормално, защото нарочно сме го изградили такова, защото сме се опитали да надскочим това което сме, и затова трябва да го изграждаме непрекъснато - защото иначе ще се сринем ужасно бързо. И хората които са жестоки, не са ненормални или дефектни - просто неопитомени.
So. Much. Bullshit :shock:
And you can't dance with a devil on your back...

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Wed Mar 31, 2010 5:21 am

Amikae wrote:90% от децата, с които израстнах бяха зли гадини, аз бях една от най-злите гадини, но порастнах добър човек. Или поне така се надявам.
Aa. Това със или без хомофобията начи (не можах да се въздържа, сори)? Дали има и ген на хомофобията в този ред на мисли?

Иначе Драгън е прав за доста неща - ние сме си животни. Само че времената се менят и всъщност сега сме доста по-кротки от някога. Самият факт, че всичко Мара втасала па се хванала да защитава правата на животните, ми показва огромен прогрес в сравнение с времената на принципа "зъб за зъб, око за око", когато човешкият живот е бил особено евтин. Насилието се осъжда строго във всички развити бели общества понастоящем. Издигнали сме си някакви морални ценности свързани с мир и права на човека. На всички човеци - не само на избрана управляваща върхушка (макар че крайния капитализъм и корупцията правят разни хора по-равни от други и в днешни дни). Въобще, промяната е очевидна, много масова и според мен е към добро. И след като се случва, значи това поведение не ни е чак толкова чуждо. Предполагам на повечето хора им е комфортно да се чувстват сигурни и в безопасност. На мен със сигурност ми е.

Що се отнася до малтретирането на животни - моля ви, дайте Човекоубиеца на Марфа, тя знае кво да прави оттам насетне! Аз помня, че като бяхме много малки, убивахме мравки, за да вали дъжд. Слава богу, разбрахме бързо, че методът не работи и спряхме да го прилагаме. И като си играехме на семейство, аз като всяка себеуважаваща се домакиня правех манджа от божи кравички и трамвайчета. Ако можех да се върна назад във времето, щях да си зашия няколко шамара за постъпката - слава богу, напъните ми за стереотипно женско поведение ме напуснаха още преди пубертета. Имам един ярък спомен за това как един приятел набожда жаба на бодлите на магарешки трън на поляната в Младост. Отвратително беше - не му помня мотивацията, но не го е правил повече (поне пред мен). Тя оживя - той я пусна да си ходи с дупките. За сметка на това постоянно отглеждахме някое болно псе/котка/гълъб и т.н. намерено на улицата в едно от общите помещения на блока. За ужас на живущите в него - постоянно ни се караха как сме щели да наводним всички апартаменти с бълхи...
Та не знам Амикае откъде ги намира тия садисти, ама моите приятели масово бяха нормални хора. Ставам свидетел на садизъм и сама пострадах от такъв (затриха ми две котки и кучката, отделно са ми тровили кучетата на няколко пъти, но не успяха да ги убият) откакто нашите купиха къщата в Драгичево и се изнесохме там. Ма то какво може да очаква човек от опиянчени селяндури от най-гадния тип - т.е. шопи, живеещи в село до София, та да им липсва хем градския манталитет, хем оня супер хубав селски на истински селяни, които живеят обработвайки си земята?
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Wed Mar 31, 2010 9:34 am

Въх. (за хора, които не са откАчени на тема математика, дотук :lol:)

Току-що установих, че във Facebook има група, която се казва "I bet we can find λfx.f(f(fx)) people who understand Church numerals" :) Разбира се, присъединих се - макар че групата отдавна е надминала целта си :D А после установих, че създателят и един-двама от първите, които са се присъединили, са хора, които почти познавам задочно от нещата, които пишат в alt.sysadmin.recovery :shock: Светът е малък...
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Wed Mar 31, 2010 9:48 am

Не знам дали това беше темата, където всички искахте да се лежи по 5 години в затвор за жестокост над животни, но тук ще пиша.

Разбирам, че всички сте много афектирани, защото има някакви рандъм откачалки с комплекси, но да се въздига тормозенето на животни в престъпление и особено да се предвижда лишаване от свобода за него на мен ми е меко казано абсурдно и всички започвате да ми изглеждате крайно зомбирани (особено Марфа имаше едно тотално в джаза изказване, което сега ме мързи да търся). Никой (нормален) не обича да се изтезават животинчето, но 5 години затвор в България се дават за изнасилване (зависи от конкретния случай разбира се, но принципно е възможно - по основния състав за изнасилване се предвиждат 2 до 8 години), а не за давене на котки.

Нека да не се приравняваме с животните, защото в моята глава после следва да спрем да гледаме на секса с тях като на табу както и да узаконим брака човек-животно.

Административно нарушение си е добре, нека например засилят глобите или кумулативно да налагат и задължителни срещи с психиатър.

Въобще прави ми винаги впечатление е, че като човек е далеч от работата със законите и правната система винаги е много лесно просто да кажеш, че за това и онова трябва "да се смени закона" и "БАЦЕ, ТЕЯ ТРЕА ДА ЛЕЖАТ МРЪСНИЦИТЕ", ама просто не е така. И поне според мен този закон не би трябвало да мине.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Wed Mar 31, 2010 10:04 am

Това че дават 2 години за изнасилване не означава и че него одобрявам.