Споделете пак

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

User avatar
Amelia
Moderator
Posts: 12921
Joined: Mon Aug 30, 2004 9:49 am

Post by Amelia » Sat Mar 06, 2010 5:37 pm

Аз обожавам кучетата, обаче намирам, че многобройните помиари в България наистина представляват опасност. Щях да реагирам по съвсем друг начин - да спра да си поприказвам с псето и да го погаля. Или да му дам нещо да яде. Но мен не ме е страх от тях, а и те ме обичат общо взето, щото и аз ги обичам. Бездомни не са ме хапали досега, само са ме лаяли. Моите домашни са ме хапали по различни причини, но нищо сериозно.
Хората са с приоритет. Не си длъжен да не те е страх от бездомните псета или да ги обичаш. Те нямат място по улиците и е крайно време да бъдат прибрани масово и милостиво приспани. Очевидно кастрацията не помага особено. Аз ще се държа мило с тях, докато ги има, но никой не е длъжен да го прави, когато се чувства заплашен.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

User avatar
RRSunknown
Elder God
Posts: 9513
Joined: Thu Nov 01, 2007 9:54 am

Post by RRSunknown » Sat Mar 06, 2010 5:41 pm

Кастрацията помага но като се спре да се прилага масово и животните пак насмогват.

User avatar
Xellos
Moderator
Posts: 20292
Joined: Fri Apr 02, 2004 10:08 pm

Post by Xellos » Sat Mar 06, 2010 5:45 pm

Симеоне, в тази ситуация Звярът е бил само в главата й. Което е нормална реакция и слава богу разминала се е. Но пък интересно що не е подействал кучегонът. Факт, не е редно да има безстопанствени глудници където има хора, както и да са безнаказани безхаберните стопани. От кучетата поне можеш да се опазиш, ама от хората...
Ех, що изгониха виетнамците навремето. Са като не се дават пари за контрол...
:ninja:

User avatar
Vivian
Forsaken
Posts: 2630
Joined: Thu Aug 07, 2008 3:25 pm
Location: Pandora

Post by Vivian » Sat Mar 06, 2010 5:46 pm

Финално и оттук-насетне ще си затрая чинно като се отвори тема за бездомни кучета (но си запазвам правото да обсъждам домашните, щото на голяма част от тях им се кефя :D ):
Не че нещо, ама след като кучето не ти прави нищо и очевидно е кротко
Като ми навлиза в периметъра, а муцуната му се удря два пъти в крака ми, някак не смятам, че ще тръгвам да го оценявам като 'кротко'. Роднини развъждат ловни кучета, та от тях знам, че когато куче навлезе в човешкия периметър под 50 см, не се класифицира като поведение в стил 'не ми пука много от теб'. А и при все че съм се спряла на няколко пъти и с рязък тон съм му казала да се пръждосва, както и като го комбинираме с отличната му рецептивност, че на мен адреналинът ми се е покачил, бих била склонна да сметна, че по-скоро си е заигравал с ловните си инстинкти, отколкото с...'доброжелателните си'. :neutral:

Ударът по носа все пак беше преднамерено да се махне по-далеч, защото знам, че това е супер-чувствително място за кучетата и е логично, когато бъдат нацелени там, те да се дръпнат. Противното е анормално.
А това, че си ядосана на общината продължава да не е валидна причина да го стоварваш на главата на точно това (очевидно надрусано с нещо) куче.
Повярвай ми, стоварвала съм достатъчно неща върху главата на общината също. А и продължавам да твърдя, че кучето не беше точно...'невинно' спрямо мен и по-скоро се държеше странно.
Кучетата вървят след теб, когато решат, че можеш да им дадеш нещо или да ги заведеш някъде.
Грешка. Кучетата вървят често след теб с идеята на хищник дебнещ плячка. Достатъчно често иде реч за форма на ролева игра и за нищо сериозно, но все пак е такъв сорт поведение. Имайки предвид, че аз рядко нося храна със себе си, не мириша на такава и винаги говоря с рязък тон на кучето да се махне, явно често уличните помияри схващат, че ми се ще да ги заведа до Светия Граал. :neutral:
Иначе няма особена разлика между 45 и 75, ако ти се хвърли куче. Само ще си изтрие зъбите повече.
Килата имат значение дотолкова, доколкото самите кучета ти се спускат твърде по-рядко ако си по-тежък. Ако си бременна, в мензис, под 165 см или по-дребна като цяло, както и ако си по-възрастна, носиш нещо и т.н., всяко едно животно знае, че ще се отбраняваш по-зле.
Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon

Напомнете ми да не споря с Вивиан. Лайк евър. -- Muad_Dib

User avatar
Xellos
Moderator
Posts: 20292
Joined: Fri Apr 02, 2004 10:08 pm

Post by Xellos » Sat Mar 06, 2010 5:51 pm

Което ми напомня преди време като работех лятото в един ресторант на скарата и като ми минеха 300-400 кюфтета/кебапчета през ръцете едно хубаво и се прибирах дори с други дрехи от там кучетата около мен ходеха и снифаха с премрежени очи кат кифлите от рекламите на Бонукс. :mrgreen:
:ninja:

Scourge
Mistborn
Posts: 1280
Joined: Mon Dec 20, 2004 7:02 pm

Post by Scourge » Sat Mar 06, 2010 6:30 pm

Amelia wrote:Аз обожавам кучетата, обаче намирам, че многобройните помиари в България наистина представляват опасност. Щях да реагирам по съвсем друг начин - да спра да си поприказвам с псето и да го погаля. Или да му дам нещо да яде. Но мен не ме е страх от тях, а и те ме обичат общо взето, щото и аз ги обичам. Бездомни не са ме хапали досега, само са ме лаяли. Моите домашни са ме хапали по различни причини, но нищо сериозно.
Хората са с приоритет. Не си длъжен да не те е страх от бездомните псета или да ги обичаш. Те нямат място по улиците и е крайно време да бъдат прибрани масово и милостиво приспани. Очевидно кастрацията не помага особено. Аз ще се държа мило с тях, докато ги има, но никой не е длъжен да го прави, когато се чувства заплашен.

абе мен и домашно ме е хапало, че и по доста нелеп начин при това. :)
има хиляди начини да пострада човек.

а само с разкарването на бездомните няма да мине (но пък е добро начало).
в общи линии нужни са жестоки глоби за нерегестрирани домашни кучета и за разхождане на кучета без намордници. и някъв сериозен контрол върху размножаването им.

User avatar
dellusion
Warmage
Posts: 1248
Joined: Thu Dec 28, 2006 10:36 am
Location: София

Post by dellusion » Sat Mar 06, 2010 7:53 pm

Някъде бях чел, че кучетата са от малкото животни, които биха те нападнали от злоба. Не за да пазят територия или малките си, не заради храна.

Моето семейство е гледало няколко кучета, та покрай тях и аз. Много държах на всяко едно, естествено, животното е израснало покрай теб и ти се радва и те пази. Обаче лае по другите хора.

Кучетата са тренирани убийци, едва в последно време(да кажем 1 век) хората масово са почнали да ги гледат за компания.
Last edited by dellusion on Sat Mar 06, 2010 8:00 pm, edited 2 times in total.
Look at the darkness...
...around me.

User avatar
Marfa
Moderator
Posts: 11240
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:12 pm
Contact:

Post by Marfa » Sat Mar 06, 2010 7:58 pm

Реално няма животно, сред което да не се намери представител, който да не те нападне просто ей така. Все пак сред животните, които наистина нападат просто ей така, са някои представители на акуловите, както и обикновения нашенски лефер. Не че няма и други. Интересен опит имахме преди години с един пасаж лефери. Минаваха през пасаж сафрид. Каквото ядат, ядат. А каквото не изядат, просто го прегризват през средата и си отминават. Но всъщност единственото животно, което наистина напада и убива просто ей така, за чистия спорт, си е знаете кое. Но аз съм човекомразец по природа, така че не ми обръщайте внимание ;)
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

User avatar
Morwen
Shadowdancer
Posts: 13468
Joined: Sat Dec 20, 2003 1:20 am

Post by Morwen » Sat Mar 06, 2010 11:02 pm

Demandred wrote:Хайде стига оправдания. Аман вече, все някой им виновен на кучетата, били предизвикани и какво ли не. Да ме извиняват кучелюбците, но въобще не съм длъжен да съм познавач на кучешкото поведение и да се съобразявам с мисленето им, за да мога да се разхождам спокойно из града.
Ам, не, никой не казва това. Има зли кучета, има гладни, има болни кучета. Но общо взето те не се озлобяват, огладняват или разболяват ей така изведнъж. Бтв, аз с навика ми да няколко години поред да се прибирам само посреднощ през ден съм не съм хапана от бездомно куче тогава. Само веднъж ме е хапало бездомно куче, при това беше, куче което галех и ми се умилкваше, но ме захапа, когато се опитах да го почеша по корема, защото му беше болно място. Страшно е когато кучетата са на глутница или гледани затворени и/или озлобявани.
Като ми навлиза в периметъра, а муцуната му се удря два пъти в крака ми, някак не смятам, че ще тръгвам да го оценявам като 'кротко'. Роднини развъждат ловни кучета, та от тях знам, че когато куче навлезе в човешкия периметър под 50 см, не се класифицира като поведение в стил 'не ми пука много от теб'. А и при все че съм се спряла на няколко пъти и с рязък тон съм му казала да се пръждосва, както и като го комбинираме с отличната му рецептивност, че на мен адреналинът ми се е покачил, бих била склонна да сметна, че по-скоро си е заигравал с ловните си инстинкти, отколкото с...'доброжелателните си'.
Но въпреки това, това, че ти е "в периметъра", е кротко. Ако искаше да не е кротко щеше поне да ти ръмжи. Много бездомни и още повече домашни кучета смятат хората по принцип за източник на храна и съответно нещо добро. Не пряк източник, а косвен, който вади храната и я дава. Не знам за роднините ти и ловните кучета, но това не е било ловно куче, нито тренирано за бой куче. А да му кажеш с рязък тон да се пръждосва е все едно да кажеш с рязък тон на бебе да млъкне - при много добро стечение на обстоятелствата ще схване, че нещо не е наред от тона ти, но абсолютно няма да има идея какво.
Ударът по носа все пак беше преднамерено да се махне по-далеч, защото знам, че това е супер-чувствително място за кучетата и е логично, когато бъдат нацелени там, те да се дръпнат. Противното е анормално.
Съжалявам, но като човек имал доста общо с кучета - анормално е да го удариш по чувствително място, при това нападайки го и то да не ти скочи. Затова, когато наказваш куче го удряш по носа с нещо - вестник, пръчка или друг предмет - иначе има опасност да ухапе дори собственика си и определено мрази предмета много и се опитва да го хапе. Моля те, заради собствената ти безопасност, раздели се с идеята, че можеш да нападнеш голямо животно с чанта и то да не поиска да ти скочи.
Грешка. Кучетата вървят често след теб с идеята на хищник дебнещ плячка. Достатъчно често иде реч за форма на ролева игра и за нищо сериозно, но все пак е такъв сорт поведение. Имайки предвид, че аз рядко нося храна със себе си, не мириша на такава и винаги говоря с рязък тон на кучето да се махне, явно често уличните помияри схващат, че ми се ще да ги заведа до Светия Граал
Не, ако искат да си им плячка те нападат или поне те дебнат, а не вървят до теб. Или те мразят, или те обичат, но не ти разиграват оперети. И ако вървеше с идеята на хищник твоето поведение нямаше начин да не предизвика реакция. Но мога да разбера зашо те е страх и не го искаш до теб. Ама по този начин само го провокираш. Просто - наистина си извадила огромен късмет с това куче, колкото и парадоксално да ти звучи.

Бтв, възможно ли е кучегонът ти да се е разстроил - примерно да са му свършили батериите?
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

User avatar
RRSunknown
Elder God
Posts: 9513
Joined: Thu Nov 01, 2007 9:54 am

Post by RRSunknown » Sun Mar 07, 2010 1:20 am

Затова, когато наказваш куче го удряш по носа с нещо - вестник, пръчка или друг предмет - иначе има опасност да ухапе дори собственика си и определено мрази предмета много и се опитва да го хапе. Моля те, заради собствената ти безопасност, раздели се с идеята, че можеш да нападнеш голямо животно с чанта и то да не поиска да ти скочи.
Това е абсолютно вярно и всеки който гледа куче му се набива в главата че никога не трябва да си удряш кучето с ръка или крак, защото кучетата запомнят и се озлобяват.

User avatar
Amelia
Moderator
Posts: 12921
Joined: Mon Aug 30, 2004 9:49 am

Post by Amelia » Sun Mar 07, 2010 1:38 am

Аз моите ги пляскам с ръка по задника и им викам като съгрешат и досега не са се озлобявали. Или пък им въвирам носа в белята, която са направили - правя го 1-2 пъти, докато са бебета и те схващат. Мисълта да обърша шамар на животното или да го бия в лицето с квото и да е, ме потриса леко.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

User avatar
Xellos
Moderator
Posts: 20292
Joined: Fri Apr 02, 2004 10:08 pm

Post by Xellos » Mon Mar 08, 2010 5:33 pm

Арееее пак ЗИМА, днеска след часове сноване насам натам по центъра и похарчени крупни суми съм премръзнал, мокър и отвратен от транспорта, копелетата от Райфайзен и факта колко не издържам на студ. Просто зверски гнусно. От друга страна си дозакупихме апартамен най-сетне след 3 месеца мотане и неуредица и Април живот и здраве ше се пренасям. :mrgreen:
:ninja:

User avatar
Skywalker
Warmage
Posts: 1123
Joined: Tue Jan 20, 2004 10:42 am
Location: Sofia

Post by Skywalker » Mon Mar 08, 2010 5:37 pm

честито :lol:

User avatar
Moridin
Global Moderator
Posts: 19287
Joined: Fri Dec 19, 2003 10:21 pm
Location: On the other side
Contact:

Post by Moridin » Mon Mar 08, 2010 5:40 pm

НЕМА ТАКЪВ ФИЛМ Е ДВИЖЕНИЕТО В СОФИЯ ДНЕСКА

или просто мойта кола е за скрап де
This is it. Ground zero.

User avatar
Xellos
Moderator
Posts: 20292
Joined: Fri Apr 02, 2004 10:08 pm

Post by Xellos » Mon Mar 08, 2010 5:54 pm

Еми сутринта още не беше натрупало, а бяха почнали верижните по цариградско. Утре как ше се пътува ше е фън сутринта. :shock:
:ninja:

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 28 guests