A V A T A R
определно има лек (но нескрит) хумористичен елемент в селфридж. в полковникът – не мисля.
колкото до двойното сочене с пръст – наистина има в него Алиса ефект: "усещам, че ми изпълва главата с идеи, само дето не знам какви".
с тва съм напълно съгласен. щото се връзва с подхода на камерън във всичките му филми. същият тоя подход не дава много основания обаче да се търси кой знае ква сатиричност, извън тая съдържаща се имплицитно в макгъфина и изобщо в мотивацията движеща сторито.Мен ако питаш персонажите до един бяха стереотипни образи, като всеки си носеше стереотипа с някаква цел, подчинена на общата визия за филма.
колкото до двойното сочене с пръст – наистина има в него Алиса ефект: "усещам, че ми изпълва главата с идеи, само дето не знам какви".

Репликите на полковникът до една бяха изградени от изтъркани американски филмови/политически/военни уан-лайнъри. За мен това беше доста забавно в добрия смисъл на думата.Scourge wrote:в полковникът – не мисля.
Абе все пак навремето Терминаторът беше всичко друго, но не и стереотипен, както и изпълнението на бат Шварци.с тва съм напълно съгласен. щото се връзва с подхода на камерън във всичките му филми

@ Скърдж - Хахахаха, има нещо такова
Но то не е нужно идеите да са "някакви" конкретни (това май е и идеята на цитата), просто още малко стрейнджнес (както бтв и съвсем първата сцена - не знам дали беше от свикването с 3д-то но имаше съвсем явна дезориентация и омешване на трите измерения, както и къде ли не другаде във филма).

- Spoiler: show
Добре бе, не си говорим за "хахаха" смешки, а за внимателно заложена сатира именно при тоя контраст между навитата и долнопробните, ръсещи уан-лайнъри и деструктивни хора. Всъщност сега като се замисля почти роботизираното тесногледо мислене на хората (което е особено характерно за хамериканците...) прави навитата да изглеждат още по-истински и тяхната реалност - още по-ценна и примамлива като форма на ескапизъм.
Да бе, схванах това, но се опитвам да кажа, че изпитвах някаква емпатия/антипатия/рандъм чувства, докато ги гледах, а не ги възприемах в сатирична светлина, което по дефиниция изисква някакво емоционално отделяне от субекта на сатирата (което биха били образите на Куорич и Селфридж).
А, да види Вив само тя ли ги може тия обяснения!
Но е хубаво, че могат да се възприемат и по двата начина де, щото и каквито и да са, не са просто "ми някви тъпи клишетняци". Which is the point
А, да види Вив само тя ли ги може тия обяснения!
Но е хубаво, че могат да се възприемат и по двата начина де, щото и каквито и да са, не са просто "ми някви тъпи клишетняци". Which is the point

Само за инфо - драйвърите на nvidia поддържат стереоскопично игране на стари игри - в анаглифен и поляризационен вариант, така че не е нужно да чакаш. Миналия ден пробвах последната Лара Крофт - готино е.AlDim wrote:п.п.п. Леле, а как нямам търпение да запускат разни stereoscopic 3D игри, особено с FPS перспектива!
Бтв, Ролик, не ме предизвиквай за Беоулф, че ще вдигна темата и ще стане мазало.

OMFG, it was so awesome!!!!
Много ми се искаше да се проявя като артфилм сноб и да го заклеймя, обаче не мога да си кривя душата. Изключителен филм. Омагьосваща визия, заради която и с 5 пъти по-малоумна история пак щях да се влюбя в него.
Много ми се искаше да се проявя като артфилм сноб и да го заклеймя, обаче не мога да си кривя душата. Изключителен филм. Омагьосваща визия, заради която и с 5 пъти по-малоумна история пак щях да се влюбя в него.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
Днес се разходих до пловдив да го гледам на 3D. Не знам дали беше IMAX 3D(Cinema City?), но екрана си беше доволно голям. Уникално изживяване! Много повече ми хареса от нормалната прожекция!
И между другото вече на второ гледане музиката от филма си остави доста траен отпечатък. Всъщост тя е гениална!
Нямам търпение да пуснат score!
И между другото вече на второ гледане музиката от филма си остави доста траен отпечатък. Всъщост тя е гениална!

Всъщност музиката е умерено яка (особено ако си слушаш саундтрака отделно), само дето тъй като всичко е така съвършено и перфектно от техническо ниво във филма, на човек му се ще и при нея като я чуе да е нещо Уау-извиличащо...
Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon
Напомнете ми да не споря с Вивиан. Лайк евър. -- Muad_Dib
Напомнете ми да не споря с Вивиан. Лайк евър. -- Muad_Dib
Музиката е съставена от що-годе стандартни симфонически и трайбъл мотиви, но пък на места се вплита страхотно с не съвсем обичайна електроника, което прави цялостният ефект достатъчно различен от стандартните холивудски скорове. Както и всичко останало, тя е строго подчинена на сетинга, както и смятам, че трябва да бъде. Туй не е Star Wars, че да си тананикаме имперския марш на излизане от киното, а и Хорнър принципно има по-атмосферичен стил.
Last edited by AlDim on Tue Dec 22, 2009 9:26 pm, edited 1 time in total.