Въпрос към играещите World of Warcraft

Мръсните страсти – на сапун
User avatar
Yan
Site Admin
Posts: 6918
Joined: Sat Dec 20, 2003 12:01 am
Location: Who cares...
Contact:

Post by Yan » Tue Oct 27, 2009 8:03 pm

Кът Зе Драма бутона не бачка добре. Явно ше трее почакаме до phpbb 3 :lol:
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

User avatar
Ghibli
Elder God
Posts: 5766
Joined: Sat Dec 20, 2003 11:36 am
Location: not really here

Post by Ghibli » Tue Oct 27, 2009 8:21 pm

:spank: :dash: :dash: :dash: :dash: :vomit: :vomit: :vomit:
Last edited by Ghibli on Tue Oct 27, 2009 8:25 pm, edited 2 times in total.
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

User avatar
Xellos
Moderator
Posts: 20289
Joined: Fri Apr 02, 2004 10:08 pm

Post by Xellos » Tue Oct 27, 2009 8:22 pm

Всеки има право на мнение, и правото да си носи последиците ;). Аз не трия по форума, претръпнах на нещата.
Yan wrote:Кът Зе Драма бутона не бачка добре. Явно ше трее почакаме до phpbb 3 :lol:
хахахаха
Last edited by Xellos on Tue Oct 27, 2009 8:26 pm, edited 1 time in total.
:ninja:

User avatar
passer-by
Elder God
Posts: 8280
Joined: Thu Sep 20, 2007 5:42 pm

Post by passer-by » Tue Oct 27, 2009 8:47 pm

Рядко се е случвало от някоя тема толкова да ме засърбят пръстите да прасна ей това --> :popcorn:

Просто :shock: и :roll:

Все едно в моя дом да има някакви хора, част от тях да се съберат в една стая и да не излизат от нея, за да контактуват с другите. ОК, тяхно право, никой никому не е длъжен.

Ако обаче тези хора почнат да се зъбят на други хора, които рядко и за малко влизат в тая стая, за мен като домакин определено би имало проблем.

Нека всеки да стои в която стая от къщата иска, ама да се държи все едно тая стая е лично негова и друг не бива да влиза там е прекалено, да го кажа много меко.


Във всеки форум има "за" и "против" ВСИЧКО. Включително и УоУ. И според мен всеки има право да изказва мнението си по всякакви теми и във всякакъв стил на изразяване, стига да не нарушава форумните правила. Във всеки един топик.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

User avatar
Morwen
Shadowdancer
Posts: 13468
Joined: Sat Dec 20, 2003 1:20 am

Post by Morwen » Wed Oct 28, 2009 12:26 am

Не знам за какъв офтопик говориш, постът на Сашо, който затрих, беше куотване на рандъм пост от уоу-темата с коментар "омг кви сте идиоти мале мале" най-общо казано. Тва ако е невинен офтопик, не знам кво точно е провокация
Лоша памет или като повторят сто пъти, че е това, то става това?
Постът беше цитат и отдолу "говорите като че ли не я играете, а я работите тази игра". Ако това е равностойно на обвинение в идиотизъм...
@Морви - не ставаше дума дали благодарностите са офтопик (втф абсурд), а ставаше дума дали са уместни.
Добре, Жоро, бяха и също толкова уместни след предишния пост, колкото и моят пост след предишния на Таис в УоУ-а. От който тя беше ужасно възмутена. Нищо против благодарностите, ама най мразя двойни стандарти, за които възмутените хора дори не си дават сметка, че сами прилагат.

А за първия ти пост - ако изгаднея достатъчно ще кажа, че си предубеден и очакваш най-лошото от мен, ама в случая наистина нямаше как да знаеш каква е цялата драма, така че няма за какво да се извиняваш.

И още нещо да добавя в поста на Ицо. Това, което ме накара да пиша в тази тема не беше, че някакви хора са се отделили в различна стаичка и не искат никой да им влиза. Беше, че хем са се отделили, хем от стаята (но само ако застанеш пред вратата, разбира се) се носи възмутен рев, "Сашко тук си разля колата, защо още никой не е минал да я изчисти!". И когато някой им каже да идат да си поискат метлата, бива изгонен позорно и възмутено :roll: Е, ако е шефът му благодарят за съвета, де...

Бтв, някой може ли да ме светне, защо играещите настояват да наричат УоУ ВоВ? Хайде, магета и рогетата да речем освен че са неграмотно произношение на думата са и по-близки до българския изговор, ама ВоВ-а?
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

User avatar
Roland
Site Admin
Posts: 30165
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:36 pm
Location: Chicago, IL
Contact:

Post by Roland » Wed Oct 28, 2009 1:27 am

Deutsch maybe?
And you can't dance with a devil on your back...

User avatar
Lannis
Aes Sedai
Posts: 1681
Joined: Mon Mar 22, 2004 1:36 pm

Post by Lannis » Wed Oct 28, 2009 8:37 am

passer-by wrote:
Нека всеки да стои в която стая от къщата иска, ама да се държи все едно тая стая е лично негова и друг не бива да влиза там е прекалено, да го кажа много меко.
Разбирам, че е много удобно да се хване човек за едно нещо и тотално да изостави идеята, която някой се опитва да даде като обяснение.

Няма значение дали стаята е моя. Има значение, че стаята я обитавам. Ако в стята, в която си говоря с други хора за нещо, което ми е интересно, се появи някой, който започва открито да обижда мен и другите, с които приятно споделям въпросната стая, за мен остава:

1. Да го набия? - ми не, бия се само на игра, а и тогава не го правя толкова добре, та като цяло избягвам

2. Да се правя, че не чувам - работи само до известно време

3. Да помоля домакина за помощ

4. Да приема, че домакини и гости не ги е еня, а всъщност даже може би им е приятно шоуто (върви добре с пуканки да гледаш как обиждат някого) и/или защото всъщност искат да ме подканят да си ходя... и да си ходя :(

Очевидно е, че писането ни в WoW-темата (прощавайте и че не пишем грамотно) дразни "гости" и "домакини". Положението вече е като в баснята "Мътиш ми, не мътиш водата, ще те ям". Няма значение какво правим, група хора винаги си намират повод да ни кажат, какви сме идиоти - било като се направи специална дискусионна стая за това, че и сме поканени да чуем, било като влезе някой в нашата (прощавайте, пак този собственически подход), за да ни го каже, пък се намират хора, дето да го аплодират.

От друга страна, май няма наистина смисъл да се опитвам да обяснявам повече - смятате ни за идиоти, няма основание да очаквам, че ще приемете думите ми за смислени.

Морви, Сашо не просто си разля колата "в стаята". Той ни я лисна в лицата. Има малко разлика. Да беше прасе, да му простя поведението - свинщинка си е. Не, че не мога да се държа с него, все едно че е прасе, щом се налага. :(
Юда, егоист, луда и wow-холик :)

User avatar
passer-by
Elder God
Posts: 8280
Joined: Thu Sep 20, 2007 5:42 pm

Post by passer-by » Wed Oct 28, 2009 8:47 am

Щеше да си права ако Сашо беше тръгнал да ви нагрубява с откритото желание да стане скандал.

Такова нещо обаче нямаше.

Аз прочетох поста му преди да бъде изтрит. Както и самият той посочи, в него нямаше нищо повече от това, което и други са ви казвали за играта на УоУ, но тези други са част от УоУ-компанията и не сте им реагирали, или поне не остро. Това е факт.

Сашо просто цитира един пост на Таис за подготовката за рейдове и мотивацията и съвсем добродушно ви каза "егати, вие все едно го работите това УоУ, а не го играете". И Морви го припомни по-горе.

Нищо лошо не ви е казал. И аз се шашкам от изказвания тип "дано баба да вземе детето за малко, та мама да може да рейдва", но не ги коментирам. Не защото не мога, а защото така съм си решил - не познавам повечето хора в групичката и не ми се занимава с тях. Ако исках обаче, щях да коментирам нещо, което ми се е сторило нужно за коментиране в драгоценната ви чат-тема и никой "копче" нямаше да може да ми каже.

Освен ако наистина няма двойни стандарти по отношение на определени теми и разисквания. Но не виждам на какво отгоре би трябвало да ги има.


В сума ти други теми, които чета и в които пиша се случва някой да дойде и да изкаже мнение, различно от това на мнозинството хора в темата, или дори направо казва, че според него темата е ненужна. Такива постове не се трият и си стоят. И те впрочем също дават информация как се възприемат разискванията ни от други хора.


И щом си прочела поста ми, обърни внимание и на тази му част:
Във всеки форум има "за" и "против" ВСИЧКО. Включително и УоУ. И според мен всеки има право да изказва мнението си по всякакви теми и във всякакъв стил на изразяване, стига да не нарушава форумните правила. Във всеки един топик.
Не смятам, че Сашо беше нарушил форумните правила. Това обаче си е моето лично мнение. В такива случаи последната дума имат модовете на съответния форум и админите, така че те да му мислят. Между другото, Симеон беше във форума по това време, но ако правилно съм разбрал един от горните му постове, никой не се е обърнал към него да реши казуса. Интересно защо, все пак е админ.

Но ако някои потребители смятат, че никой освен тях не бива да пише в любимата им тема ако не споделя мнението им, даже да не е нарушил правилата - е, не съм никак съгласен. А каквото и да разправяте, реакцията ви в случая беше точно такава.




И от чисто любопитство - ако толкова държите да стоите само в една гейм-тема и никъде другаде из форумите на ШД (както е видно за повечето от вас), защо просто не я пренесете в някой гейм-форум? В никакъв случай не го казвам, все едно ви гоня от този (още повече, че съм редови юзър като вас по този въпрос), но и на мен ми е странно вече.
Last edited by passer-by on Wed Oct 28, 2009 9:23 am, edited 1 time in total.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

User avatar
RRSunknown
Elder God
Posts: 9513
Joined: Thu Nov 01, 2007 9:54 am

Post by RRSunknown » Wed Oct 28, 2009 9:14 am

В гейм форума не става защото там няма да има ограничение и ще се навъдят спамери.
Лично мене не ме дразни темата за WOW - даже я смятам за полезна. Не виждам какво толкова ви пречат.

User avatar
passer-by
Elder God
Posts: 8280
Joined: Thu Sep 20, 2007 5:42 pm

Post by passer-by » Wed Oct 28, 2009 9:18 am

RRSunknown wrote:В гейм форума не става защото там няма да има ограничение и ще се навъдят спамери.
Лично мене не ме дразни темата за WOW - даже я смятам за полезна. Не виждам какво толкова ви пречат.
Не ни пречат. Но очевидно тези от нас, които дръзват да пишат там, им пречат на тях. Аз пък не съм съгласен дадена стая да се превръща в "къща в къщата".

Нямаш значи доверие на гейм форум да модерира адекватно гейм тема?! Ауууу! :P
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

User avatar
Morwen
Shadowdancer
Posts: 13468
Joined: Sat Dec 20, 2003 1:20 am

Post by Morwen » Wed Oct 28, 2009 9:22 am

За пореден път - не пречи темата, а това, че пишещите в нея настояват тя да е свещена крава, наблюдавана и обгрижвана мигновенно.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

User avatar
RRSunknown
Elder God
Posts: 9513
Joined: Thu Nov 01, 2007 9:54 am

Post by RRSunknown » Wed Oct 28, 2009 9:27 am

Това е ценното на темата - че в нея пишат само запознати хора по конкретна тема - и знам че като питам нещо там ще ми отговорят адекватно.
В гейм форума 4 човека ще влязат за спам, 3-ма да си рпдадат акаунтите, 5-6 ще постнат картинки с фейспалм и надпис нууб, още 2-3 ще постнат мнение - големи сте злетаци Вовърите и в крайна сметка ще ми се отще да чета. Пишещите в тази конкретна тема в Shadowdance по такъв начин пишат че нямат аналог из други форуми и не ми се ще да ги губим с лека ръка. Особено когато темата е конкретна а за други коментари съществува тази тема в която пишем в момента.

И честно казано - мисля че твърде много се разпалихте по несъщетествен въпрос.

User avatar
passer-by
Elder God
Posts: 8280
Joined: Thu Sep 20, 2007 5:42 pm

Post by passer-by » Wed Oct 28, 2009 9:30 am

Ако за теб приватизирането на тема в даден форум е несъществен въпрос, други не сме на това мнение. :) За това ставаше дума, а не че някой е тръгнал да отрича самата тема.

И не виждам защо коментарите трябва да са в отделна тема. Ако коментират нещо от УоУ-темата, редно е да са си в нея - отново, ако не нарушават правилата.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

User avatar
Lannis
Aes Sedai
Posts: 1681
Joined: Mon Mar 22, 2004 1:36 pm

Post by Lannis » Wed Oct 28, 2009 9:32 am

Passer, очевидно имаме много различни стандарти за това кое поведение е провокативно и кое не. Очевидно не само с теб.

RPS, моето мнение за темата е същото и тя определено ще ми липсва. Но наистина всяко нещо си има граници.
Юда, егоист, луда и wow-холик :)

User avatar
Morwen
Shadowdancer
Posts: 13468
Joined: Sat Dec 20, 2003 1:20 am

Post by Morwen » Wed Oct 28, 2009 9:34 am

Да, и? Въобще не говорех за това.

Говорим за това, че някакви хора се отделят, мръщят се на всеки, който си позволи да им каже каквото и да е и накрая с доста по-груб тон от проблемния пост протестират, че цели 4 часа никой не им е възстановил спонтанно душевния баланс.

Бтв, а задаваш ли си въпроса защо в други форуми темата не би била модерирана и чистена като тук? Може би и другите форуми имат основателни причини за това?
Last edited by Morwen on Wed Oct 28, 2009 9:43 am, edited 1 time in total.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests