За/Из/По-губени във WoW (общи приказки и истории) експанжън

Всичко, което ви вълнува около голфа, бингото и стрип-покера...

Moderator: AlDim

Locked
User avatar
Elayne
Elder God
Posts: 6266
Joined: Fri Jan 23, 2004 9:15 pm

Post by Elayne » Thu Oct 22, 2009 5:05 pm

Права си, обаче и за да улеснят 'работата' по целта (особено, когато предстоят много трудни hard modes), трябва да предоставят възможност на хората да си подобряват гиъра. А по настоящем най-доброто е в ToC. Инстансът е достатъчно кратък, за да се фарми веднъж седмично. Колкото и играта да ти зависи от мозъчния капацитет и доколко си познаваш класа, важността на гиъра не е хич за пренебрегване. Макар че хората, които ходят всяка седмица в ТоС25 вече се облякоха :(.

Казват 'подобрявайте си гиъра, като сами намирате начини за това', за мен поне това значи - iLevel 232 set + crafted items. iLevel 232 set ми е толкова нищожен ъпгрейд, че е само харч на значки, а от крафтените айтъми вече имам 1 от общо 2-та. :roll:

Като цяло Улдуар се играе за 1) престиж; 2) ачийвмънти; 3) да се челънджваме с нещо по-сложно и да 4) си обработваме спойката между играчите в рейда.

Едит: Гиърът там, за който има смисъл да харча ДКП го искат още маса народ. 1) Тринкетът, който Ланис взе. 2) Още един тринкет; 3) Евентуално оръжие чук.

На всичко, което не е тринкета от Мимирон25 има по-добро в ТоС25...
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

User avatar
Tais
Jaghut Tyrant
Posts: 1815
Joined: Fri Jan 09, 2004 7:17 pm
Location: Някъде под светлината...

Post by Tais » Thu Oct 22, 2009 5:18 pm

Алгалон е идея фикс на Холи от доста време... не мога да кажа, че не го разбирам... истината е, че ако екстендват Улдуар 25 всяка седмица, за да мъчим хард-модовете до откат, докато стигнем Алгалон, а после - и самия Алгалон, и така 5 дена в седмицата, аз ще съм първата записана за рейд и докато не видя Алгалон даун, няма да мирясам... дори съм съгласна в събота да рейдвам ТоС25, за да се облича народа... но Холи е прав, че за Улдуар 25 хард моудс вече не е въпрос на гиър - него го имаме... той не е правен за пълен рейд с айтъми от ТоС 25 или пълния Т9 сет... въпроса е доколко хора ще успее да мотивира да го последват... защото идеята му е като за хард-кор-гилдия... само дето те превърнаха нашата в много соушъл и хард-кор-играчите, както ги преброихме вчера са около 8... е, все някак трябва да мотивираш и още 17 да те последват в това, за да се получи, нали? да не говорим, че част от тези 8 искат ТоС 25 хероик повече, отколкото циклене на Улдуар, пък било то и за хард моудс.. особено, ако ще го резетват всеки път...
Tais - 80 lvl, human mage
Guild: Contaminated
Realm: Zenedar

User avatar
Elayne
Elder God
Posts: 6266
Joined: Fri Jan 23, 2004 9:15 pm

Post by Elayne » Thu Oct 22, 2009 5:25 pm

той не е правен за пълен рейд с айтъми от ТоС 25 или пълния Т9 сет
Да, но добре облечен рейд минава по-бързо и по-лесно битки, върху които иначе можем да загубим много, много повече време. А вярвам, че ако целта сега е Алгалон, бидейки малко out-dated, то следващата ще е актуалният ТоС25 хероик, в което няма само престиж, но има и престиж + страхотен актуален гиър + супер сложни битки (или поне на нас ще са ни за известно време). И да, в момента не сме готови, но все някога ще трябва да се опитаме, в този ред на мисли ТоС25 нормал не бива да спира да се състои през седмицата.

Това, че ТоС25 е бързо и лесно и че падат лесни епици и хората ги искат не е проблем на офицерите, играчите или гилдията като цяло, а на Близард, че са го измислили да е такова. С всеки изминал пач те улесняват и улесняват съдържанието на играта за hard-core играчите/гилдиите и това е нормална тенденция от много време. Просто нещата са така. Това, че е easy epics farm, не е лошо, а си е просто факт.

Иначе аз наистина нямам нищо против да правя хард моудс и да чета тактики и да рейдвам в Улд25. Но поне да има отделено време за актуалния ТоС25, за да сме в крачка с настоящия гиър, все пак. Това, смятам, ще ни улесни играта в Улд25 много. :roll:

А и да, отма се сещам за Блоби, който не обича да играе в стари инстанси :P.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

User avatar
Lannis
Aes Sedai
Posts: 1681
Joined: Mon Mar 22, 2004 1:36 pm

Post by Lannis » Thu Oct 22, 2009 5:34 pm

Дима, съгласна съм с Таис, че вероятността ТоС да отпадне тотално е малка. Но подозирам, че ако във вторник вечер сме на малко проценти от сваляне на бос, възможно е на следващия ден да не се ходи в ТоС (примерно) и да се изпусне една седмица, за да може да се продължи.

Въпросът е този, който пак Таис поставя, ще останат ли хора, които да искат да ходят на Улдуар. Аз ще съм първа писта - биткита там са порядъчно сложни, особено на хард моуд, а сложността тепърва предстои. А и очаквам бая да се поозорим с някои от тях. То това ме притеснява де - ще има ли наистина желаещи. :(
Юда, егоист, луда и wow-холик :)

User avatar
Tais
Jaghut Tyrant
Posts: 1815
Joined: Fri Jan 09, 2004 7:17 pm
Location: Някъде под светлината...

Post by Tais » Thu Oct 22, 2009 5:35 pm

оо, Блоби е офицер... при това дисциплиниран до степен на абсурдност... той ще отиде където кажат и ще играе на 200% от възможностите си всяка вечер...

иначе за ТоС 25 те разбирам, но те ще го разберат едва, когато народа почне да се покрива от рейдове... защото циклене на Улдуар 25 хард моудс ВСЯКА вечер, нон-стоп уайпове, разноски, консумативи, без никакво ДКП за това или без луут, няма да се понесе дълго от народа, ако не му се даде и нещо леко и приятно, че и с добър луут и ДКП, каквото е ТоС 25....

иначе лично аз не съм съгласна, че не сме готови за ТоС 25 хероик, ама това е една друга тема...
Tais - 80 lvl, human mage
Guild: Contaminated
Realm: Zenedar

User avatar
Elayne
Elder God
Posts: 6266
Joined: Fri Jan 23, 2004 9:15 pm

Post by Elayne » Thu Oct 22, 2009 5:43 pm

Ами аз лично не знам готови ли сме или не сме, защото не сме го и опитали. Което ме кара да се замислям за друг един въпрос - защо след като приключваме с редновния ТоС25нормал за норматив (като време и с 1 макс уайп), никога не опитваме дори хероик mode-а? Ясно е, че ще е много трудно, ясно е, че вероятно ще се мре, ясно е, че това значи 1) харч на броя ни опити, тъй като той е фиксиран; 2) repair bills; 3) консумативи и т.н. и т.н. За точка 2 и 3 само Ану си го представям да се оплаква, другите дори не се замислят, това е в реда на нещата, като си тръгнал да рейдваш. За точка 1) --> какво от това като харчим опити? Като reset-не инстанса в сряда ние имаме 50 (не съм сигурна че са толкова) неизползвани опита. Ние дори веднъж не сме опитали. Това е като да имаш купони за храна, които можеш да употребиш само в рамките на една седмица и които от страх да не изхабиш веднага, в крайна сметка не използваш изобщо. :roll:

ДКП за добрите опити (1% на IC, например и други добри опити на hard modes), според мен трябва да има. Иначе цялата вечер я класифицираш като един голям плюс за рейдърските ти умения и много харчове за консумативи и рипеър (а и късане на нерви за някои хора). Знам, че при вас не е практика, така че не се оплаквам, макар че бих драснала един спокоен пост ... някога, ако имам вдъхновение.

Ланис, битките са сложи, така е, ще стават и по-сложни, ще има много уайпс и ако не се ходи (действително) в ТоС25, желаещите за рейд ще намалеят много. Според мен трябва да мотивират хората с нещо. Не знам как ще го измислят, но трябва разнообразие :D.

Пък аз наистина се чудя какво да правя с моята екипировка. Не е мръднала от 2 месеца и нямам идея какво повече да направя извън 25-ците.

Едит: И не е проблем, ако във вторник сме на малко проценти от сваляне на бос, в сряда да е същото нещо с 'удължаване'. Не ми е проблем кога, а дали изобщо ще го има тоя ТоС25. Източник на гиър и ДКП е... трябва си.

Едит2: Пф, Шиена какво ти е отговорил пък... 'Или ни слушайте, защото е за доброто на гилдията или си ходете'. Сърбят ме ръцете да напиша, че гилдията не е някакво абстрактно там нещо си и не се отъждествява с 4-ма човека офицери, а е нейните членове най-вече и преди всичко. :evil:
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

User avatar
Lannis
Aes Sedai
Posts: 1681
Joined: Mon Mar 22, 2004 1:36 pm

Post by Lannis » Thu Oct 22, 2009 6:55 pm

Дима, причината да не се ходи на ТоС 25 хероик, доколкото аз разбирам, е че искат първо да се покаже, че сме в състояние да се концентрираме върху нещо. Прогресът в Улдуар хм и без това няма да е лесен. Вероятно е по-труден от хероик ТоС... или поне толкова. Спомняш си какво представлява битката на Йог - представи си я без санити уелс. И това е само една малка промяна в общия план.

И няма нищо лошо в гиъра ти. Но доколкото разбирам ти до момента не искаш да си развалиш сет бонуса. Иначе дори и от значки, можеш да си купиш хубави неща. Можеш да си направиш роба, имаш крафтени ръкавици, можеш да си купиш шолдъри и каска. Вярно, че няма да са с тоукън (не в момента), но могат да бъдат не по-зле. Не се фиксирай толкова на конкретни айтеми, за които знаеш, че се борят много хора. Холи спретна добър гиър от неща, дето народът не ги нийдваше, защото се целеше в нещо друго. Аз самата прескочих целия тиър 5 навремето без изобщо да си помисля за него - гиърът ми беше от значки и крафтен + ЗА, докато внезапно не се озовах на върха с дкп и можех спокойно да трупам Т6. Има предостатъчно айтеми, за да се оборудваш добре. Останалото е и доза късмет - знаеш аз колко време чаках съвсем определени неща.

Но пак - просто се боя, че нямаме подходящите хора, които наистина да се нахъсят да ходят на Улдуар. Точно защото е много опити и усилия, без достатъчно желание. Някога търчахме заради самата идея да погъделичкаме Илидан по крилата. Сега не бихме отишли, ако не обещае да кихне веднага легендарните оръжия.

Това, дето мислиш да го пишеш в пост за късането на нерви, поправките и консумативите, Таис вече го е писала - по друг повод - и тогава прекроявахме дкп системата.

И пак - не става толкова дума за това дали сме готови за ТоС хк. Ако нямаше Улдуар хм, можеш да си сигурна, че Холи пръв щеше да ни е юрнал съм хероика. Обаче от времето на SWP на него му тежи, че народът търси лесното и се отказва от предизвикателствата. КАква е гаранцията, че като изуайпваме 2 дни на ТоС хк, после ще има желаещи и за там? Освен стандартното ядро, естествено. :(
Юда, егоист, луда и wow-холик :)

Svetlio
Sorcerer
Posts: 472
Joined: Wed Aug 02, 2006 10:57 am

Post by Svetlio » Fri Oct 23, 2009 11:34 am

Вчерашният рън на ХХ не донесе желаната каска, въпреки че подло привлякох две неориентирани португалчета, та изконсумирах и техните съмони :lol: Така че след 7 убийства на Безглавия конник видяхме два пъти малкото тикве-пет и веднъж метлата, каската не се появи. Оставих метлата на един шадоу-прийст, това ми се струва най-подходящия транспорт за този клас (макар да познавам магета, които честичко яхат метлата също :P :P )

Тази сутрин, докато чинно чаках на опашка за торбичка пред даларанския хан, едно роге извади от торбата си желаната каска :shock: Веднага изпи спийд-поушънка и спринтира към даларанската тераса и се метна долу преди ние - разярените от РНГ тълпа - да го докопаме. После обикаляхме 10 минути с драконите да му търсим трупа, ама явно се беше офф-нал още във въздуха :(

User avatar
Tais
Jaghut Tyrant
Posts: 1815
Joined: Fri Jan 09, 2004 7:17 pm
Location: Някъде под светлината...

Post by Tais » Fri Oct 23, 2009 11:47 am

Тише, аз все така нямам идея за каква каска иде реч и колко НПЦ-та я дропват, но Ланис спомена, че тъй като тази година не съм правила НН нито веднъж с нито един от моите 3 героя 80 лвл на Зенедар, то ще мога първия път да го съмънвам по два пъти... искаш ли да се уговорим за довечера, утре или вдругиден да отидем наше си парти, аз да паркирам моите моми пред СМ и така ще имаш поне 6 опита само от моите герои? но трябва да ми кажете откъде да взема първия куест, както и после - дейлито... :roll:

иначе този уикенд ще съм или на шамана, или на ордата ми на Шатъред холс, твърдо... не ми се играе с големите герои (само някои дейлита ще направя с тях, вероятно в сутрешните часове), нито искам да засичам който и да е от гилдията или да ходя където и да е с гилдията... вече минаха границата ми и малка провокация веднага ще доведе до /gquit... още обмислям дали да кенсълна неделния рейд или да изчакам дали ще резетнат Улдуар... иначе им знам идеята за резетите на У25.... щото са си все същите соушъли, каквито винаги са били, ама алчни за ачийвмънти и искат да не пропуснат някой от тях, когато не са в рейда... само дето аз не съм фен да си губя времето и вечерите вече, за да награждавам неактивността на когото и да е... и общо взето, както и във форума казах, влизането ми в подобен рейд ще зависи единствено дали съм в настроение... и хич не ме интересува колко егоистично звучи... щото каквото и да е не-включване под благовидни предлози е не по-малко егоистично и без това...
Tais - 80 lvl, human mage
Guild: Contaminated
Realm: Zenedar

User avatar
Lannis
Aes Sedai
Posts: 1681
Joined: Mon Mar 22, 2004 1:36 pm

Post by Lannis » Fri Oct 23, 2009 12:44 pm

Туй ще да е съкровената каска

http://www.wowhead.com/?item=33292

Дано падне скоро :)
Юда, егоист, луда и wow-холик :)

User avatar
kiko72
Merchant
Posts: 93
Joined: Tue May 19, 2009 11:42 am
Location: Varna

Post by kiko72 » Fri Oct 23, 2009 1:29 pm

Много добре изглежда. Само трябва да се енчанчне и да и се сложат два епик джема :)

Svetlio
Sorcerer
Posts: 472
Joined: Wed Aug 02, 2006 10:57 am

Post by Svetlio » Fri Oct 23, 2009 2:46 pm

Tais wrote:Тише, аз все така нямам идея за каква каска иде реч и колко НПЦ-та я дропват,
но трябва да ми кажете откъде да взема първия куест, както и после - дейлито... :roll:
Каската дропва от Безглавия конник или може да се падне от торбите, дето ги раздават на всеки час в хановете из континента. Дейли куеста се взима вътре в инстанса. Иначе има един еднократен куест, който можеш да получиш след като изгасиш селце... така че по-скоро ще се правят дейлитата. :wink:

Добрата новина за днес е че загубените ми писма с книжките вътре взеха че мистериозно се появиха отникъде и вече съм щастлив собственик (отново) на елфическа библиотека. Явно пак ще трябва да навестя Страт и Сколо, че да одера няколко ъндеда и да си предам книжките където трябва, преди пак да са изчезнали :roll:

User avatar
Tais
Jaghut Tyrant
Posts: 1815
Joined: Fri Jan 09, 2004 7:17 pm
Location: Някъде под светлината...

Post by Tais » Fri Oct 23, 2009 2:47 pm

амиии... къде има селца за гасене! :roll: да взема да поизгася по едно с трите, че за имаме по 2 опита? :)
Tais - 80 lvl, human mage
Guild: Contaminated
Realm: Zenedar

User avatar
Elayne
Elder God
Posts: 6266
Joined: Fri Jan 23, 2004 9:15 pm

Post by Elayne » Fri Oct 23, 2009 2:49 pm

Във всяка стартова територия. Аз моите покриви ги гасих в Голдшайър.
Иначе снощи спечелих мини-петчето, толкова е прекрасно! Вече се сдобих с титла.

Бтв само аз ли си мисля, но последният останал ачийвмънт от тези в графа Helloween's even е просто нечовешки? Говоря за този да се съберат маски за всеки occasion. :roll: :roll: :roll:
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

User avatar
Tais
Jaghut Tyrant
Posts: 1815
Joined: Fri Jan 09, 2004 7:17 pm
Location: Някъде под светлината...

Post by Tais » Fri Oct 23, 2009 2:58 pm

амиии... Тишо да каже за ачийвмънтите :oops:
ок, значи аз ще ида до Голдшир да гася... някакви указания? кой дава куеста? дали ще го разпозная куеста? от езерото ли наливам вода? ще изпадне ли ведрото ми по пътя, ако блинкна? :roll:
Tais - 80 lvl, human mage
Guild: Contaminated
Realm: Zenedar

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests