За/Из/По-губени във WoW (общи приказки и истории) експанжън

Всичко, което ви вълнува около голфа, бингото и стрип-покера...

Moderator: AlDim

Locked
User avatar
Tais
Jaghut Tyrant
Posts: 1815
Joined: Fri Jan 09, 2004 7:17 pm
Location: Някъде под светлината...

Post by Tais » Sat Aug 08, 2009 7:45 pm

мерси :D
погледни моя аркейн-билд в Армърито - Tais, human mage, Realm Zenedar, Guild Contaminated...

Брагииииии, къде си?? искам утре да се видим да взема акаунта... аз съм в гейма сега - нещо аддоните ми се габаркат с мен, хем са прясно ъпдейтнати... :roll: Куест-хелпъра направо зачезна, Кварца и Грида - също... а в новия инстанс влезнах да направя хероик с Лийд и бе ад - безумен лаг, едва се движа, не ме питайте как хийлвах :cry:
Tais - 80 lvl, human mage
Guild: Contaminated
Realm: Zenedar

User avatar
Xellos
Moderator
Posts: 20295
Joined: Fri Apr 02, 2004 10:08 pm

Post by Xellos » Sun Aug 09, 2009 10:08 am

Тука съм. Е, акаунта мога ти дам име и парола да си заредят картата винаги после дисковете, които са маса безполезни. Нещо не ми бачка зенедар тая сутрин да логна :/ имаш ми телефона май?
:ninja:

iliak
Smallfolk
Posts: 21
Joined: Tue Jan 20, 2004 2:50 pm

Post by iliak » Mon Aug 10, 2009 11:55 am

Обаче искам да изразя възмущението ми от Blizzard: те са педерасти, и то НЕ в добрият смисъл на думата:
в последният пач лееко промениха DK талантите, в резултат на което 'неусетно' ми падна живота и бронята.

Като следствие:

Вчера бодро танкувам ToC heroic, pug, края на phase1 със спомена че мен Таня практически offline ме лекува там, но наличният поп ме изпуска, wipe.
Казвам си че се случва, 3 дебели прасета са, влизаме и почваме наново: вдигам щитове, пускам моите зомбита да правят калабалък в началото и така до 1-ят whirlwind на орка в които умирам, wipe.
Бодро влизаме наново, бъфкаме се, пускам си зомбито, щитове, скачам на прасетата и в whirlwind-a пак умирам, wipe.

Единият паладин казва GB и забягва с мръсна газ, leader-a намира една мечка за танк, аз минавам дпс.
Друида бе с 4 сини item-а, имаше 35K живот(аз едва 30К), и благополучно изтанква 3-те прасета !!!!

Минаваме на 2-ят бос - попесата. Тя изкара духа на VanCleef и на 50% му живот на нашият поп му свърши маната, wipe.
Влизаме пак, почваме наново, този път бе Ингвар, стигаме50% живот и пак свършва маната, wipe.

Влизаме отново и танка казва: sorry guys вие двамата имате много нисък дпс, и ви изритвам.
'Вие двамата' бяхме аз, и оригиналният leader крадец.

И ни изрита ;(

Svetlio
Sorcerer
Posts: 472
Joined: Wed Aug 02, 2006 10:57 am

Post by Svetlio » Mon Aug 10, 2009 12:15 pm

А защо не погледнахте какъв ви е попа? :lol: :lol: Щото на Таня друида може с два хот-а да те лекува, ама съм попадал на хилъри дето се е налагало ДПС-тата да минават на хийлинг за да оцелея :roll:

А 30к живот си е повече от добре за хероик, не че съм влизал в ТОС, ама чак пък толкоз зле надали ще да е :shock:

Хм, иначе оня ден си стоя в ВГ и чакам да почне битката и гледам един уориър се цепи "prot pala sucks", хванал едно нещастно паладинче със сини айтеми и го бие като шкембе у дувар. Викам аз "моля? кой точно съкс?", а онзи ми се дуе с 36 к живот :roll: Ами да видим... Корав беше, трябва да му призная, останах на 15% живот, верно че нито бъбъл нито ЛоХ съм ползвал :lol:
Питам аз "и сега кой съкс?", а онзи "ама ти имаш твърде добър гиър" :lol: :lol: И пак взе да си бие онова синьото паладинче :lol: :lol:

User avatar
Goshko
Misting
Posts: 268
Joined: Wed Jul 29, 2009 10:38 am

Post by Goshko » Mon Aug 10, 2009 5:39 pm

Svetlio ToC normal е по трудно от повечето хероици. ToC heroic е бая тежко, а като ти се паднат първите да са warr, rogue и шаман и става повече от весело. Отделно въпроса че разликата между Eadric или Grand Cofessor-a за втори бос е от небето до земята.

Но в историята на iliak проблема 100% е бил в healer-a. Всеки ден го минавам този хероик - единия път беше с група където топ dpsa беше 1600 и го минахме без засечки (но много бавно). Вярно че gear-a ми е доста над нивото за хероици ама все пак - 1600 top dps.

За танк там не знам какво да ти кажа - пазиш си cooldowns за mortal strike-a на warrior-a (human или ork е в зависимост от фракцията ти) и винаги се убива той първи. Ако на healer-a му свършва маната значи бърка нещо или е много undergeared или dps-a ви наистина е потресаващо зле ама се съмнявам да сте имали под 1500 примерно средно.
When in danger, When in doubt, Run in circles, Scream and shout.

User avatar
Tais
Jaghut Tyrant
Posts: 1815
Joined: Fri Jan 09, 2004 7:17 pm
Location: Някъде под светлината...

Post by Tais » Mon Aug 10, 2009 6:31 pm

ами и аз да си кажа за новия инстанс (Тишо, ти що се моташ, че не го правиш, бре?? :evil: ) ... първия път ми бе голям зор - влизам да го правя за пръв път и то - с друида... Илийката с ДК - танк, Ланис - като ретри-Йоа, Аннуто бе на прийста си Дзверо + рендъм дпс...

започва първа фаза на битката - никакъв проблем, влизаме във втора фаза и при мене играта буквално умря :shock: лага бе така безумен, че не можех даже да се обърна, камо ли да търча (то и какво ли търчане в дървесна форма, ама поне се местех някак)... маната свърши на половината битка, пуснах Инервейта и "заблагославях" Близард задето така го осакатиха :evil: е, все пак имах поушънки... но Илия умря, щото ми излезе извън рейндж :( върнахме се за 2-ра фаза наново... този път обаче си турих грифа за Инервейт (беше ми в инвенторито) и тоз път Илия не умря (само Дзвера, ама да се е пазил :P ), че и мана - бол...

но да, новия инстанс на хероик си ме озори с алта :? е, с Таис нямах никакви грижи да го правя, но с Лийд си иска още гиър...

затова и по-късничко отидохме българската група да го правим на нормал за тринкети :D имам чувството, че 10 ръна направихме, бяхме с 3 паладина, ДК на Илия и моята Лийд и хийлинга бе песен, а сега имам маса айтъми да подменям + 3-4 епика за котка... :lol:
Tais - 80 lvl, human mage
Guild: Contaminated
Realm: Zenedar

User avatar
The Dragon
Elder God
Posts: 9054
Joined: Wed Jan 14, 2004 9:03 pm

Post by The Dragon » Mon Aug 10, 2009 7:59 pm

Така новия инстанс.... на хероик. Без да сме го правили на нормал.

Всички по конете , всички афк, всички дискънект заради афк, всички релог - я интрото било на една трета. нерицарско издебване в гърба и charge charge charge я дизмаунт .... wipe щото сите бехме на различни краища и хийлъро ойде ...

Я те ресетнали.

опаааа fan of knives. боли. wipe.

Ела да ти кажем нещо маце ше те е$а права в устата ниска гномка такава на следващия опит. Тва хистерията бил добър скил. Пуснаха брадвата. Зех я.

Иииии дами и господа попеса, а ние нямаме тремор - ма се научихме тука си требе PVP тринкет.

Черния рицар го убихме. След тва пак ама понеже сме яки кучи синове и сме били фрея знаем ко са праи. Тоя пак възкръсна - и пусна още 2 епика 10 секунди след това.

Но си е тегавко.

Абе бая демидж фърчи там. Ако имаш нещо синичко по теб не е добре.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

User avatar
Xellos
Moderator
Posts: 20295
Joined: Fri Apr 02, 2004 10:08 pm

Post by Xellos » Mon Aug 10, 2009 9:06 pm

Интрото...
:ninja:

iliak
Smallfolk
Posts: 21
Joined: Tue Jan 20, 2004 2:50 pm

Post by iliak » Tue Aug 11, 2009 9:38 am

Обаче Blood танк там не работи - началните 2 боса е ОК, обаче последният като си вдигне армията зомбита не мога да направя нищо.
Снощи голяма излагация бе - или изпусна 1-2 и те захапват Таис, или умирам когато почнат да експлодират.

User avatar
Tais
Jaghut Tyrant
Posts: 1815
Joined: Fri Jan 09, 2004 7:17 pm
Location: Някъде под светлината...

Post by Tais » Tue Aug 11, 2009 9:53 am

снощи се депресирах като хилър - не мога да опазя Илия жив и това е... :cry: понася толкова много дмж на последния бос, във втора фаза, като тръгнат да му гърмят гнолите, че просто не мога да го аутхийл-на... единия път аха-аха да се получи и бясно опитвам нов хил да пусна и не става - гледам няма мана... секундата да си пусна Инервейт бе достатъчна, за да го загубя... само много добре облечен хилър може да го удържи там си мисля... днес ще пробвам Лийд с ПъГ, да видим... но аз съм била вече (уориър танк) и не помня да съм имала чак такива проблеми :roll: а танка със сигурност не съм изпускала...
Tais - 80 lvl, human mage
Guild: Contaminated
Realm: Zenedar

User avatar
Lannis
Aes Sedai
Posts: 1681
Joined: Mon Mar 22, 2004 1:36 pm

Post by Lannis » Tue Aug 11, 2009 10:48 am

Да се обадя и аз.

Първо хубавото нещо - моята Йоа се сдоби с брадвата от ТоС хероик. Един уориър малко осиротя по този повод, та бях на косъм да се разчувствам, обаче сърцето на Йоа е в плейт и си задържах брадвата ( http://www.wowhead.com/?item=47493 ). Така де - прилича на рошава гарга (брадвата това, не Йоа). Веднага се усети на дпс-то промяната.

Общо взето аз досега на втория бос не съм се затруднявала. Хем и с момата и младежа сме се пердашили там - и съм била и хийлър, и дпс. Обаче пък Ланито е екипирано сериозно. Подозирам, че Илия и аз съм щяла да го изпусна снощи - много го бият, че е не е пораснал :P

А пък на троицата в началато стана нещо като традиция да уйпваме на дисмаунт и после да се върнем да си ги доубием културно.

За зомбитата с трите паладина просто бяхме веселба - то това са си три последователни АоЕта със стън - таман да измрат без да шават много.

Иначе тоя инстанс просто си струва да се фарми на нормал. Можем да се организираме с един енчантър в групата, за да може да дизенчантва всичко, което не трябва - малко шардове, че abyss кристалите не са много евтини, а бая си трябват за някои енчанти (хлип, след два последователни berserking енчанти).

И така, след като Йоа (или както май е по-популярна напоследък - Йоанка) се сдоби с нова брадва и още куп айтеми, за които в момента размишлявам дали да ги ползвам, бях започнала да се депресирам, че Ланис остава без никакъв късмет с гиъра. Така де - вече от месеци или не стигаме до Мимирон, или проклетият тринкет не пада. Откак реших да нийдвам и стафа на Фрея, той също вече не пада. Трагедия! Не мога нищо да сменя.

Обаче мога да кажа, че се накачих с тринкети до ушите вече. Два отмъкнах снощи. Естествено, очаквам сега да падне и тринкета на Мими, да го взема и после да се чудя кой точно тринкет е най-добре да нося.

Малко по-подробно.

Събраха ни вчера весела дружина да бием Йог и се почна една весела драма по Вент. Оказа се, че всъщност все пак нямаме сет-ъп. Народът (това включва редовните играчи, записани за почти всеки рейд) се вбеси с все рейд-лидер и гилд-мастър. Понесоха се и приказки за дисбанд. Общо взето аз наистина много се надявам да си изпълнят заканата и да кикват всеки, дето се подмотава и съответно размотава останалите и им губи времето.

Покрай цялата емоция се понесе мълвата, че ще се организира 10-ман Улдуар за ъчийвмънти. Аз реших, че при наличните прийстове няма нужда да се ръгам. Обаче бях дочувала и приказки как някои от по-лидерстващия състав се депресират от липсата на желание у хората да участват в борба за ъчийвмънти, та уиспърнах само, че съм налична да хийлвам, ако имат нужда, но че отстъпвам на друг хийлър, ако има повече желаещи. Оказа се, че нямали нито един. След дълго мотаене Блоби ми уиспърна, че ще им трябвам ако успеят да намерят поне още един хийлър. Намериха един шаман и така - бяхме си двамцата.

Оказа се, че аз повечето от ъчийвмънтите, дето ги взехме вчера, съм ги правила.

На Левиатана първоначално ме сложиха шофьор на демолишър... амииии... не беше чак толкова добра идея, защото аз от демолишър само съм стреляла... карала съм само "малкия си танк" и тъкмо го бях поотработила. След втория уйап Морбидити ми предложи да се кача на танка на Шанди и да стрелям бодро от там, колкото ми душа иска, а пък деломишърът да го кара другарчето му друид, защото на него може и да се кара, ако трябва:)))))))). Аз се разхилих жизренадостно и казах да не си и помислят да се карат на мен (ушите им щях да откъсна тогава и да ги накарам да ги изядат). И стана весело - един опит на 10%, един на 33% и накрая левиатанът се сгромоляса под блясъка на четирите си кули. Много се смях на Шанди, колко беше щастлив, че е открил, че може да таунтва левиатана. То така и спаси положението. Таунт - бъбъл и осигурява още няколко секунди на рейда, докато сам той препуска волно по терена. Аз в това време се хийлвах устремно, очаквайки всеки момент да умра. Всъщност никой не умря.

После набихме скорострелно Игнис и се поча едно тегаво унищожаване на джуджета при Рейзър. Бая време отне. Уайпнахме веднъж, че ни беше малка бройката на джуджетата. ТО затова и ъчийвмънта изскачаше в различно време за различните играчи, че някои си имаха повече джуджета на сметката.

И естествено, падна таисовия тринкет. Тя Танче пита за него и аз като го видях, веднага й казах. 5 секунди след това Блоби обявява тринкета и в рейда се понася "ех, Таис да беше тук", последвано от "не казвайте на Таис". "Аз вече й казах", обявих аз и ми казаха, че съм лоша :cry: Взех, че ролнах и отмъкнах тринкета изпод носа на Шиена... и още някой, ама вече не помня. Замислих се дали да пасна, ама гладът ми за тринкет така нарасна в последните месеци, че си го прибрах и веднага го екипирах. Ехаааа... два тринкета с крит!

Продължихме ние бодро и прегазихме ХТ. Е, първо той ни прегази, че на хард моуд тая битка с два хийлъра си е малко веселба - да не обяснявам какво става с маната. А и като ме нацели Light bomb точно секунди преди тантрум, положението просто излиза извън контрол - нито можеш да хийлваш, нито да се изнесеш достатъчно бързо. Както и да е, на втория път го набихме.

Последва ъчийвмънт на Коло и на каката с котките (аз ги имах и двата). Очаквах да спрем, обаче вместо това се решихме да бием Ходир и Торим. Очаквах много тегави уайпове на Ходир, че там сме го пробвали с два хийлъра. Ама не. Стопиха го за отрицателно време и Шанди пое с треперещи ръчички това:
http://www.wowhead.com/?item=45876
И гласът му потрепна:))

След това успяхме доста лесно да върнем ума в главата на Торим... и да напердашим Сиф. Тя толкова се притесни, че си забрави бижуто. Ето как Ланис се сдоби с втори тринкет
http://www.wowhead.com/?item=45929

Шамначето се натъжи, обаче явно и на Ланис сърцето е в плейт, щото се трогнах съвсем леко, но не достатъчно. А и народът от гилдията внезапно се възрадва за моя луут, все едно те го бяха взели:)
Юда, егоист, луда и wow-холик :)

Svetlio
Sorcerer
Posts: 472
Joined: Wed Aug 02, 2006 10:57 am

Post by Svetlio » Tue Aug 11, 2009 1:08 pm

Tais wrote:ами и аз да си кажа за новия инстанс (Тишо, ти що се моташ, че не го правиш, бре?? :evil: )
Чакам да го нърфнат :lol: :lol: Не става за соло :cry: Пробвах соло на нормал, пребих 2 групи по трима конника, ама третата вече ми дойде нанагорно :roll:

Затова пък после хванах 5-ман куестите в Айскраун, дето навремето ми бяха зор... минах като валяк през тях.

Иначе мисля да вдигам БС, Инскрипшъна много скучна професия, всеки ден по рецепта учиш и туй то. Докато БС-рецептите могат да се колекционират 8-) Да се вреш по тъмни и опасни места, че да изтръскаш рецептата от някой моб, да правиш репутация със загадъчни фракции, състоящи се от три скрити под земята джуджета и т.н. :lol: :lol:

User avatar
Elayne
Elder God
Posts: 6266
Joined: Fri Jan 23, 2004 9:15 pm

Post by Elayne » Tue Aug 11, 2009 3:24 pm

Хахаха, 'три скрити под земята джуджета', лол!

Ланис, много ти се радвам. Имаше нужда от освежаване на тринкетите и си прибрала просто два изключително прекрасни тринкета. Sif's Remembrence го възжелавам и аз, но ние нещо не можем да се координираме докато и Сиф е долу и демиджът го контролираме трудно. Просто народът е тъп и се лута.

Иначе нямам идея как се убива Ходир за под 3минути, че да влезем в хард моуда. Ние го тупаме за 6... с три хийлъра, защото с два просто мрем... не знам, ДПСто е ниско явно. :roll:

Вчера ми се отели волът да хийлвам за един ачийвмънт в AN. На първия бос, трябва да убиеш боса заедно с трите guardian-а. Танкваше ни DK, който няма най-добрият гиър, а и танква от има-няма една седмица. Имахме буумкин с много ниско dps, един дмг уориър и един паладин, който също го раздаваше танк. Такъв зор видях, не е истина. Накрая падна, ама аз просто нямах време да хийлвам, я съм в пашкул, я съм blinded (or feared = изглежда като фиър, ама не е). Много обичам да се 'препотявам' на битка :P и да показвам 'класа' :D, ама понякога е too much просто. Но радостта беше неимоверна след като най-накрая успяхме. И да не съм чула повече, че дисциплината не става :P!

Днес ако има време подхващаме хероиците и ачийвмънтите отново. Имам само няколко до Glory of the Hero. Два в Old Kingdom - първия бос и последния бос. Един в Гъндрак, който е много неприятен и 2 в Окулус, които сигурно ще ми излязат през носа (баси 5 хийлинг дракона или 5 танкващи).

Снощи и предната вечер си рейд лийдерствах Улдуар 10. Горда съм със себе си. В моите рейдове е спокойно и кротко, вкарвам позитивизъм и пускам усмивчици. Много мразя обаче да има дори един човек, който да е нервен и да е бичи по Вента. Изпитвам известни затруднения да разпределям людете по групите, но вече се оправям :). Раздавам ДКП, дори вчера ги лиших от ДКП за глупавите уайпове на Фрея. Реших, че не са се старали достатъчно и не заслужават. :P
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

iliak
Smallfolk
Posts: 21
Joined: Tue Jan 20, 2004 2:50 pm

Post by iliak » Tue Aug 11, 2009 3:43 pm

Така трябва, да се сепват :) А аз друг път отивам в ToC heroic само като ДеПеСе или с поне 1-2 паладина.

User avatar
Elayne
Elder God
Posts: 6266
Joined: Fri Jan 23, 2004 9:15 pm

Post by Elayne » Tue Aug 11, 2009 3:52 pm

ТоС хероик мен ми е много приятен, защото ми създава напрежение при хийлинг. Първо лагвам жестоко на първа фаза на конете, после имам чат-пат моменти, в които трябва да аутхийлвам светкавично някой дмг бърст на мобовете. Последният бос :) е доста забавен също.

Като цяло обичам да имам напрежение при хийлинг, иначе ми става скучно.

Инстансът е тегав обаче, да, ако е ниско ДПС-то си отиваме или става прекалено трудно за мен.

Вчера паднаха и пръстен и ботуши с хит и ги паснах :( на уорлока, щото беше съгилдийниче :(. А ги спечелих на рол и двата айтъма. Много тегаво. :cry:
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 14 guests