Weird things Japanese

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Wed Jul 15, 2009 2:12 pm

:mrgreen: Давай давай...
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”

moonlight
Warmage

Post by moonlight » Thu Jul 16, 2009 11:05 am

Малееее, как съм я изтървала тая тема.... :shock:

Снимките и пътеписа са направо... нямам думи :shock:

Искам ощееее.... :cry:

Елица
Sorcerer

Post by Елица » Thu Jul 16, 2009 3:02 pm

Всички искаме още, а Moridin пусна зарибявка и изчезна пак.
пък аз научих нова за мен дума от Гибли - клифхенгър:)

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Jul 16, 2009 3:13 pm

Елица wrote:пък аз научих нова за мен дума от Гибли - клифхенгър:)

МУАХАХАХАХАХАХАХАХА!!! Доживяхме! Някой научи чуждица от Гибли! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
And you can't dance with a devil on your back...

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Thu Jul 16, 2009 3:28 pm

:lol: :lol: :lol:
И все пак, това показва и че чуждиците не са толкова общо приети...
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Елица
Sorcerer

Post by Елица » Thu Jul 16, 2009 3:42 pm

Показва само, че ако човек не се интересува от сериали, има шанс да не е срещал точно тази. От търсенето ми в нета останах с впечетлението, че всички сериозно гледащи ползват само нея. Не срешнах един да го напише по-засукано на български.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Thu Jul 16, 2009 4:08 pm

Е, то няма аналог на български, а и като търсиш него е логично да намериш точно това:)
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Thu Jul 16, 2009 6:12 pm

Тъй като това реално е моят аналог на темата за споделете ;р позволявам си да споделя, че най-сетне получих добър резултат в гадния рисърч и животът е толкова по-лек!!! Току-виж и ШД брой ;р

Колкото до клифхенгъра.. ами май не е точно такъв, щото бях нещо разочарован. Безспорни са няколко неща:

- изложбената зала (една от многото) на Токио по всяка вероятност слага НДК в малкия си джоб поне откъм организация ;р

- островът на който се намира залата и панаирът - Одайба - е страхооотно място, просто ПРАВЕНО за разходки (въпреки хвърчащите навсякъде коли и не чак толкова чистото море). Не знам как но докарва ужасно много кимочи га ии, както казват японците, т.е. да се чувстваш добре :) обезателно отивам там пак

- да не говорим, че на връщане от панаира попаднах на инстински официален косплей ивент, с платени фотографи и всичко :mrgreen: боже ТОЛКОВА беше ужасно - в смисъл не че не е кинки да зяпаш невръстни и необичайно надарени японки, чекнещи се по шарени гащички под латексови миниполи, но ужасяващия фалш и незаинтересованост, с които докарват тези невинни лолита физиономии е потресаващ! Цялата магия си отиде! Друг е въпросът, че идиотизмът на костюмите според мен е ненадминат и от самите анимета де ;р

- Сумарно панаирът беше по-голям от българския, но не с ужасно много. Няколко неща ми харесаха: (1) много голяма интернационална секция, с повече от 20 представени държави (срв. България със средно три); (2) доста повече активитата, вкл. такива за деца, но също демонстрации и лекции.... е това може би го има и на българския?; (3) секция за "преговаряне за права" - това не ме вълнува, но изглежда куул да го има; (4) секция за вносни книги на цени по договаряне от кашони (а.к.а. Славейков)

- Всички тези разбира се и не ми харесаха с:
(1) на повечето интернационални щандове книгите не се продаваха?!!? втф... мязаще повече на представяне на държавата, нежели на книги; (2) активитата бяха основно на японски, а панаирът все пак се бараше интернационален; (4) бяха ужасно подредени и тъпкани с хора, просто нямах нерви да гледам.. а и не бяха и толкова евтини де

- Отстъпките бяха 20%, както и в България, и то не навсякъде, а също липсваше особена информативност, каквато очаквах, като за японско мероприятие. Обикновено имат принтирани тонове хартия и винаги някой ти показва пътя. Тук имаше една (доста готина наистина) карта на щандовете, но примерно аз исках да питам (естествено) къде има книги за оригами, а нямаше кого. Не се очаква все пак да ги знам издателствата наизуст, мисля си, а и да се очаква, не би било зле някой да може да помогне с тая задача.

- Системата за влизане беше доста готина - регистрираш се на входа и получаваш картичка-бадж "посетител", "издател", "търговец" етц. ИМаше УЖАСНО много хора и все пак работеше добре. Такса имаше (12$) но беше малко нещо символична - навсякъде имаше покани, с които можеш да си я спестиш. Може би издателите плащат, а не читателите, не знам.

И така... уви не мога да насмогна да пиша тук и това е... може би пост-фактум? :) добре че имам добра памет ;р най-забележителното последно нещо беше пътуването и гостито ни с Мели в зоната около Хирошима - страхотно изкарване, съчетано с най-красивото за мен място в Япония - свещения остров Мияджима. По ФБ съм качил снимки оттам конкретно, за който може да гледа ;)

Утре отивам да катеря Фуджи. Стискайте палци!!!

п.п. преди щях да пиша за тайландския панаир и японския празник Санджа, но като се замисля то какво толкова да му пишеш.. храна и пеещи японци :mrgreen:
This is it. Ground zero.

moonlight
Warmage

Post by moonlight » Fri Jul 17, 2009 9:56 am

Е пиши деее :(

Ние къде ще видим пеещи японци иначе? :cry:

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Thu Jul 30, 2009 7:46 am

На филмче :mrgreen:

за пеещиет японците не знам, но УЖАСНИТЕ ПЕЕЩИ ЦИКАДИ до прозореца ми са нечовешки! не стига ужасната жега, все едно си в постоянна сауна, ами и някакви Гигероподобни насекоми не спират да вречат. Аман! Оня ден една влетя през прозореца, ма докат се обърна да я снимам, се махна гадината.

А дефинитивно има кво да се снима! Некво гига кошмарно създание е. Нашите цикади в България едва можеш да ги видиш, а това е пръст и половина голямо да ге! И само цвърчи нонстоп. НОНСТОП!
This is it. Ground zero.

Corwin
Archmage

Post by Corwin » Thu Jul 30, 2009 10:30 am

Абе ти не си ли отишъл да обменяш опит? Кво само обикаляш насам-натам? Я малко по-сериозно. :)
I like rusty spoons....
I like to touch them...
It's almost orgasmic...

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Jul 30, 2009 10:58 am

Опит и телесни течности трябва да се обменят постоянно!!!
And you can't dance with a devil on your back...

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Thu Jul 30, 2009 11:17 am

Moridin wrote:Тъй като това реално е моят аналог на темата за споделете ;р позволявам си да споделя, че най-сетне получих добър резултат в гадния рисърч и животът е толкова по-лек!!!
Сподели какво представлява този рисърч, че ми е любопитно :)
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

Lubimetz13
Mistborn

Post by Lubimetz13 » Sun Sep 13, 2009 10:02 pm

Знам, че тази тема е на Мор и няма нищо общо с това, което пускам, обаче заглавието й е единственото в тоя форум, достойно за следната новина:

http://blog.newsarama.com/2009/09/07/pu ... mpf-manga/

W... T... F.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Mon Sep 14, 2009 1:11 am

Не се учудвам. Никак. Хич. Изобщо. Нъц.

Това е толкова в техен стил. :lol:

А и що не в крайна сметка? Стига да не я пуснат в Шонен Джъмп, си е ок.

По-якото е, че са правили преди Капиталът на Маркс. Те тфа искам да го видя.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.